Márton-nap: a rossz idő sem szegte a csepeliek kedvét

Csepel.hu

tbe_1301

Immár negyedik alkalommal rendezték meg Csepelen a Márton-napot, amelyen a rossz idő ellenére is nagyon sokan vettek részt.

A már hagyományossá vált Márton-napi rendezvényt idén először – a kedvezőtlen időjárás miatt – nem a Radnóti Miklós Művelődési Ház előtti téren, hanem a művelődési ház falai között tartották. A szokatlanul hideg idő azonban nem szegte kedvét a kisgyermekes családoknak: a művelődési ház már kora délelőtt szinte teljesen megtelt.

A rendezvényteremben változatos színpadi előadások szórakoztatták a közönséget: a Pódium Színház mesejátéka Vukról, a BAB Társulat óriásbáb előadása Ludas Matyiról és a Veronilla Dráma és Musical Stúdió színielőadása a bor mámoráról. A zenés-táncos műfaj kedvelői is megtalálták a kedvükre valót: a Csepeli Mosolygó Dalkör Márton-naphoz is kapcsolódó magyar nótákat, az Operett Voices Társulat bordalokat, a Csepp Csepel Táncegyüttes népi táncháza hamisítatlan magyar, míg a Csepeli Német Nemzetiségi Gyermek Táncegyüttes igazi sváb mulatságot varázsolt a falak közé.

A kézműves foglalkozások is a Márton-nap körül forogtak: a gyerekek lampionokat készítettek, liba alakú mézeskalácsokat formáztak és kipróbálhatták, milyen lehetett régen lúdtollal írni. Az emeleten lekvárok, szappanok és különféle kézműves termékek vására fogadta a kilátogatókat. Ahogy azt a Csepeli Városkép rendezvényein már megszokhattuk, tréfás vetélkedők gondoskodtak a felhőtlen szórakozásról. Az esős idő miatt ezúttal elmaradt a párnacsata, helyette a lángosevő-verseny csalt mosolyt az arcokra. A kukoricamorzsoló versenyben pedig a legkisebbektől egészen a felnőttekig mindenki megmutathatta kézügyességét.

Nagy sikere volt a művelődési ház előtt felállított állatsimogatónak, ahol libaszépségversenyt is rendeztek: a gyerekek szavazatai alapján három liba közül választották ki a legszebb libát. A szervezők a gasztronómiára is gondoltak, igazi Márton-napi lakoma fogadta a vendégeket: libakása, libacomb lila káposztával, liba zúza tésztával, lúdláb torta, házi rétesek, forralt bor.

Sajnos az eső a lampionos felvonulást elmosta, de a rendezvény zárása Kaltenecker Gábor tangóharmonikás közreműködésével így is hangulatosra sikerült: a részt vevők a művelődési ház nagytermét a helyben készült lampionok fényével világították be.

Csepel.hu

Teljes galériánkat megtekintheti IDE kattintva.

Itt lehet hozzászólni !