Nem lesz Csepelen uszoda sem!

9 milliárdból erre sem futotta – de hol a pénz?

Csepel.info

A sokadik terv sem valósul meg?

Letett a csepeli MSZP-s kerületi vezetés az uszodaépítési tervről, így az belátható időn belül sem az első tervezett helyszínen, a Csepeli Strandon, sem a második helyszínen, a Csepel SC területén nem fog megépülni. A Csepel.info MSZP-közeli forrásokból úgy értesült, hogy a bejelentést a párt az EP választást követő hétre időzítette, és az elmaradt beruházást a gazdasági válság okozta nehézségekkel fogják magyarázni. Az iskolás gyerekeket buszokkal fogják más kerületekbe utaztatni úszni tanulni.

Csakhogy közben egyre nehezebb elszámolni az Észak-Csepelért kapott 11,3 milliárd forint sorsával. Miközben ugyanis a Csepellel szomszédos kerületekben, településeken úgy nőttek ki az uszodák, jégcsarnokok, wellness-beruházások, mint eső után a gomba, a XXI. kerületben nem történt semmi, sőt, az MSZP-s önkormányzat még a panelprogramban pályázók közül is többet pénzhiányra hivatkozva utasított vissza.

Pekingben megépült, a csepeli kis testvér fiókban marad

Az uszodaépítés lett volna az egyetlen olyan kézzelfogható, minden csepelit érintő, komolyabb fejlesztés, amelyet a helyi vezetés az Észak-Csepelért kapott 11,3 milliárd – nettó 9 milliárd – forintból megígért. Maga a beruházás ugyan ennek az összegnek a huszadába sem került volna, ami kevés azonban ebből a pénzből mára megmaradt, már le van kötve a 2010-es választásokat megelőző kampányfelújításokra. Pesterzsébeten eközben nem csak uszoda, de jégcsarnok, a Kis-Duna mellett pedig éjjel is kivilágított kerékpárút is épült – és ehhez nem adták el a kerület földterületének negyedét.

Nem itt fognak úszni a csepeli iskolások

Az ellenzék szerint a csepeliek fizetik a hazugság és kontárság árát

Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője lapunknak azt mondta: Csepel egyik legnagyobb baja az, hogy a helyi MSZP csak választási kampányokban tud gondolkozni, a közéjük eső időben csak élvezik a hatalom kényelmét, de semmit sem tesznek.

Tóth Mihály pártelnök és Szenteczky János pártelnök-helyettes, illetve elv- és üzlettársaik velünk, a kerület lakosaival akarják megfizettetni az MSZP hazudozásainak és trehány munkáinak árát. Ha csepeliek úgy döntenek, hogy ebből egyszer és mindenkorra elég volt, akkor hamarosan leválthatják a kerület tönkretételéért felelős politikusokat. Ezzel azonban nem érhet véget ez a történet, hiszen nemcsak politikai, de erkölcsi és törvényes keretek között is felelni kell az eddigi tetteikért. – emelte ki a frakcióvezető.

Az uszoda-tragikomédia

A csepeli sportszeretőknek és sportolóknak 1999 óta nincs lehetőségük a kerületen belül uszodába járni. Akkor zárták be a papírgyári uszodát, és bár Deutsch Tamás, az Orbán kormány sportminisztere hajlandó volt nem kevés állami pénzzel segíteni a létesítmény újranyitását, azt a helyi MSZP-s kerületi vezetés visszautasította. Pedig az Orbán kormány elvárása mindössze az volt, hogy a kerület is járuljon anyagilag hozzá az uszoda felújításához és működtetéséhez, hogy azt a csepeliek igazán a magukénak érezhessék. Az MSZP akkor azt az állásfoglalást adta ki, hogy Csepelen nincs is szükség uszodára, és úgy tudjuk, hogy ezt a helyi képviselőtestület MSZP-s többsége határozatban is kimondta. „Jól kicsesztünk így az Orbán kormánnyal, csak az nem jutott senkinek az eszébe, hogy valójában nem velük, hanem a szavazóinkkal toltunk ki, és ez a lehetőség nem fog visszatérni” – kommentálta az esetet az MSZP-s forrásunk.

Fordulatot a 2002-es önkormányzati választás hozott, amikor a helyi Fidesz a programjában hangsúlyos fejezetet kapott az ideális helyszínen fekvő papírgyári uszoda újbóli megnyitása – vagy új uszoda építése. Ennek hatására – igaz, csak a kampány szintjén – az MSZP programjába is bekerült az uszoda-építés, az azonban 2006-ig ismét csak egy fiókban maradt ígéretnek bizonyult.

Időközben, 2005-ben a helyi vezetés az ellenzék éles tiltakozása ellenére, a szakértők szerint is mélyen ár alatt, 11,3 milliárd forintért adta el a kerület északi részén fekvő ingatlanjait. Az értékesítés olyan rohamtempóban folyt, hogy a helyi MSZP-s vezetés visszautasított egy egymilliárd forinttal magasabb vételi ajánlatot, és a képviselők mindössze egy tíz perces olvasási szünetre kaphatták meg az értékesítési szerződést a testület döntése előtt.

A választások közeledtével az uszoda a csepeli gerincúttal együtt elsődleges ígéret lett. 2006-ban ezzel kampányoltak az MSZP helyi vezetői és parlamenti politikusai.

Bármennyiszer is hangzott azonban el a „megépítjük” szólam, és született erről önkormányzati határozat, már a helyszínnel és a tervezéssel is gondok voltak.

2006-ban még a Csepeli Strand területére, egy 25 méteres fedett medencére születtek tervek, ezt azonban az ellenzék és a sportolók, tanárok is kicsinek tartották a kerület 80 ezres lélekszámához képest – arról nem is beszélve, hogy sportolásra is teljesen alkalmatlan lett volna. A tervet azonban mégis „átnyomta” az MSZP, “nem tököltek” a választások előtt néhány hónappal olyan apróságokkal, mint a medencehossz. Később már készült egy nagyobb, 33,3 méteres uszodaterv és testületi döntés is ugyanide (a tervezést természetesen ismét ki kellett fizetni), majd az egészet új helyszínen, a Csepel SC területére nulláról kezdve megint újratervezték. Ekkor természetesen ismét vissza kellett vonni a korábbi döntést, és helyette újat kellett hozni – ez már így a hatodik döntés volt az ügyben. Lapunk úgy tudja, hogy csak a tervek elkészítése több tízmillió forintjába került a csepeli adófizetőknek.

Kampányláz 2006

Kampányláz 2006: többéves semmittevés után az egyszerre elkezdett felújítások miatti hatalmas dugóban verik szét az országgyűlési választásokra átadott parkolósort, hogy az önkormányzati választásokra ismét átadhassák

Csepel, a közpénz-temető

Ha Csepelt Budapest szegényebb vagy gazdagabb kerületei közé kellene sorolni, biztos, hogy a többség inkább az előbbit mint az utóbbit választaná. Ha viszont az eltékozolt vagy értelmetlenül elköltött közpénzek összegét néznénk, könnyen lehet, hogy Budapest XXI. kerülete az ország „legnagyvonalúbb” önkormányzata lenne.

A gyurcsányi mintára elindított helyi „kormányzati negyed” terveire több, mint 170 millió forintot fizetett ki eddig a csepeli MSZP-s vezetés. A közpénz-százmillióknak ugyanakkor olyannyira nem volt „produktuma”, hogy a kormányzati negyeddel ellentétben lapunk egyetlen építészeti vagy látványtervet sem tud bemutatni. Az összesen 242 millióba kerülő projekt egyetlen fellelhető dokumentuma a tervet készítő HBH Euroconsulting honlapján található 25 szóból álló projektleírásban merül ki. A nyilvánvaló kudarc dacára a cég honlapján jól látható, hogy ezek után az önkormányzattól megkapták a Kis-Duna melletti kerékpárút pályázati munkáját is – ami természetesen megint sikertelennek bizonyult (pedig az MSZP, mint befejezett projekttel el is dicsekedett vele).

A XXI. kerületi sétáló utcát a 2002-2006 közötti négy év alatt részben vagy egészben három alkalommal is felújították. Hasonló történt a kerület központjával, a Szent Imre térrel is, de ennél sokkal durvább formában. Az első parkfelújításra a 2006-os országgyűlési választásokra időzítve került sor, ugyanis Podolák György, az MSZP képviselőjelöltje fiumei élményeinek hatására éppen akkorra egy új szökőkutat lobbizott ki a kerület vállalkozóinál. A valóban látványos szökőkút tehát vállalkozói pénzből épült meg, de az azt körülvevő park felújítására már közpénzből került sor. Nem is egyszer, rögtön kétszer.

Szent Imre tér másodszor

Kampányláz a Szent Imre téri szökőkút mellett 2006 nyarán: a tavaszi felújítás nyomait a munkagépek már eltüntették

Alig bontották fel ugyanis a szavazóurnákat, a kerület lakói döbbenten, leesett állal nézték végig, ahogy a vadonatúj parkot, hófehér gyöngykavicsos sétányokat, frissen felállított padokat feltúrják a munkagépek. A sietősen dolgozó buldózerek már az önkormányzati választást készítették elő: 2006. szeptember 30-án ugyanis fél éven belül másodjára is átadták a parkot a kerület vezetői, csak immáron nem az országgyűlési, hanem az önkormányzati választások keretében. A több tízmilliós beruházásba még egy modern, de olcsó öntözőrendszer se fért bele, Csepel legnagyobb, központi terét ma is egy szakadt slaggal locsolják, már, ha eszükbe jut.

A csepeli önkormányzat az országgyűlési választásokra időzítve végezte el az egyébként fővárosi kezelésű főutca parkolóinak kiépítését, felújítását is. Az út mindkét oldalán, több száz méter hosszan, és minden bizonnyal százmilliós nagyságrendű közpénzért elvégzett munka azonban ismételten nagyon rövid életűre sikeredett. A Kossuth Lajos út felújítását a főváros ugyanis az őszi választásokra tervezte be, és ez együtt járt a parkolók újbóli felbontásával, megemelésével és ismételt megépítésével – azaz mindannak felbontásával, amit a kerületi önkormányzat szintén közpénzből, fél évvel korábban felépített és átadott.

II. Rákóczi Ferenc utca

2006. augusztus 10.: éppen felmarják a télen elkészült II. Rákóczi Ferenc út útburkolatát

A wellness-szörny bukása

Tragikusan nagy pénzkidobásnak bizonyult a csepeli Kis-Duna parti wellness-központ terve is. A kétszintes családi házak és a festői Duna part közé beékelt több emeletes monstrum épületegyüttes tervét az önkormányzat közpénzből készíttette el. A terveket egyöntetű felháborodással fogadták a környék lakói, de azok a Központi Építészeti – Műszaki Tervtanács és a Fővárosi Tervtanács tagjait sem kápráztatták el. Az építészek 2007. október 2-án elmeszelték a wellness-központ terveit.

Az érintett ingatlanokról az önkormányzat 2008 áprilisában úgy döntött, hogy készpénzért mégis értékesíti őket. Befektető nem akadt, a sok millió forintba kerülő tervek így ismét a kukákban kötöttek ki – ez esetben a csepeliek nagy örömére. Szenteczky János polgármester jelölt a közelmúltban azt is bejelentette, hogy pártja letesz a nagy vitákat és sok konfliktust kiváltó tervekről.

Csepel.info

46 hozzászólás “Nem lesz Csepelen uszoda sem!” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Ugysem fért volna el a kerítéstől. 🙂

  2. Gordon szerint:

    Egyébkényt mennyit nyúltak le eddig a “szakértők” tervezgetés címszó alatt?

  3. dinamo szerint:

    Mindezekért börtön jár.

  4. nekünk ment el az eszünk szerint:

    SÍROK ILYENKOR MIKOR EGYBEN LÁTOM AZ EGÉSZET LEÍRVA!

  5. Elég szerint:

    Nos most már tényleg nem értem. Úgy is mondhatjuk divatosan:Elég.

    Megtervezték a hivatal építését
    Az uszoda építését
    Megtervezték a wellnesst

    Folytassátok azt a sort-mi nem valósult meg?
    De ha Valaki úgy gondolja,azt írja meg;mit terveztek meg és valósítottak meg?
    (ha lehet ne a tantermek kifestését írjátok-mert azt mi szülők csináltuk)
    Elég

  6. hugi szerint:

    Gyurcsány csepeli gárdája. Katasztrófa!

  7. balszélső szerint:

    2009-ben, a válság kellős közepén semmi szükség nincs a főváros egyik legszegényebb kerületében két milliárdos versenyuszodára.
    15 év kevés volt arra, hogy a kerületi vezetés megtalálja az optimális megoldást.
    Remélem, ezért nem a Szilárd a hibás!

  8. Lexon szerint:

    “Miközben ugyanis a Csepellel szomszédos kerületekben, településeken úgy nőttek ki az uszodák, jégcsarnokok, wellness-beruházások, mint eső után a gomba…”
    Most akkor a wellness-beruházást üldözni kell, vagy példaértékû? Csak kérdezem… 😀

    Jégcsarnok:
    http://nemzetiforum20.extra.hu/nemzeti_forum_magyarorszagon_hirek/az_erzsebeti_jegcsarnokhoz_hasonlo_korabbi_botranyos_ugyletek.php
    Most akkor a jégcsarnok-beruházást üldözni kell, vagy példaértékû? Csak kérdezem… 😀

  9. Lexon szerint:

    nekünk ment el az eszünk:
    itt még sokszor fogod így látni, és eddig is sokszor láthattad. Ugyanis mindent összeszednek adminék, amit csak tudak. Aztán az új témát ehhez hozzáadják, és szépen növekszik a disznó…
    Honnan is ismerôs ez a szemlélet? Nem jut eszembe… 😀

  10. Lexon szerint:

    Csak hogy jó hírekrôl is essen szó ezen a fórumon.

    A Szabadkikötô úton megcsináltak két beszakadt/megsüllyedt csatornafedelet. De nem úgy, mint eddig, hanem a fedeleket eltüntették, és európai módon a járda alá vezették a csatornát, a lefolyó lyukat pedig a járdaszegély alatt helyezték el.
    Mivel a csepel.infó-n az ilyenek nem érnek meg egy postot, ezért írom én ide. 😀
    És ha törlik a cenzorok, akkor újra… 😀

  11. potyek szerint:

    De most komolyan, ki a felelős ezekért, miért nem lehet megbüntetni? Jó biztos naív vagyok, hogy ilyet gondolok, de akkor , hűtlen kezelés vagy valami….

  12. hugi szerint:

    Lexon, az is baj, ha egy beruházásból kilopnak. Na de, hogy nyom nélkü minden pénz eltünjön!!!

  13. miska72 szerint:

    Az elvtársaknak érik a börtön? 🙂 🙂 🙂

  14. miska72 szerint:

    Az ellenzék szerint a csepeliek fizetik a hazugság, és kontárság árát.
    Ezt én is megtudom erősíteni Önkormányzati dokumentumokkal.
    Ez egy hozá nem értő gazember vezetés! Ezt újabb dokumentummal tudom bizonyítani!

  15. miska72 szerint:

    “Ezzel azonban nem érhet véget ez a történet, hiszen nemcsak politikai, de erkölcsi és törvényes keretek között is felelni kell az eddigi tetteikért. – emelte ki a frakcióvezető.”

    Nagyon helyes! BÖRTÖNBE az összes gazembert!

  16. miska72 szerint:

    Teljes VAGYONELKOBZÁST!

  17. miska72 szerint:

    Mióta mondom? Ez egy SZERVEZETT bűnszervezet!
    Önkormányzati MAFFIA!
    Gazemberek vezetik az országot!
    Gazemberek képviselik a kerületet!
    Gazemberek vezetik a kerületet, meg egy Szélhámos!

  18. lolka szerint:

    K……a érdekes a papiruszodánál az volt a duma:” Az MSZP akkor azt az állásfoglalást adta ki, hogy Csepelen nincs is szükség uszodára, és úgy tudjuk, hogy ezt a helyi képviselőtestület MSZP-s többsége határozatban is kimondta.”-de a” wellness”köszpontra szükség lenne á nem is folytatom….
    nekünk ment el az eszünk: Sajnos igazad van ,de a nagyapó utolsó sora is igaz a miska72: 100%-ig…OLYAN EZ A KERÜLET MINT EGY CSALÁD, AHHOL ISZIK, KÁRTYÁZIK,JÁTÉKGÉPEZIK, KU……DIK MIND KÉT SZÜLŐ! FELHÁBORITÓ,UNDORITÓ….hol vagy atlétaa meg a többi okostojás, most fussátok a körőket most lehet tépni a szájjat és mondani a sok okosságot…

  19. Lexon szerint:

    “A Csepel.info MSZP-közeli forrásokból úgy értesült,”
    na, ez a legszebb… muhahaha
    😀

  20. aloe szerint:

    Előre hangoztatom, én örülnék egy kerületi uszodának, nagyon is… De a wellnesnek is, ha a gyógyvizet hasznosítanánk és lennének itt olyan hely fürdőzésre, h nem a Szecskába kell járni..
    Fidesz szerint viszont ha valamit építeni akarnak a szocik az nem kell, ahogy nem akarják építen, akkor azonnal kell… Persze érthető. Csak hogy legyen mindig miért cirkuszolni.
    Ha megépülne az uszoda és 1500-2000 Ft-os belépőket szednének, mint mindenhol máshol, akkor meg az lenne a baj, h minek kellett milliárdokért ebben a gazdasági helyzetben uszodát építeni és ennyi pénzt kérni a belépőért.. hogy ezt a kerület nagy része nem engedheti meg magának és nem tudják igénybe venni. És sorolhatnám. Mindenbe bele lehet kötni. De túl sokat a helyi fidesztől sem láttam még.

  21. miska72 szerint:

    Kedves aloe!

    De túl sokat a helyi fidesztől se láttál?
    Kik vezetik a kerületet? (gazemberek, de most meredjunk a témánál) A Csepeli MSZP!
    Talán azért nem látál túl sokat a helyi fidesztől, mert 20 éve szocialista vezetés van a kerületben. Mert elötte is az volt. Mert a fidesz még nem vezette a kerületünket.
    Ellenzékben nem sok mindent lehet csinálni. Vagy nem tűzik apirendre a dolgokat, vagy leszavazzák. 🙂

  22. miska72 szerint:

    lolka 🙂 🙂 🙂

    Lolka erre majd atlétaa beszúr egy sporthírt. 🙂 🙂 🙂
    Csepel Fradi 1-0 🙂 🙂 🙂 🙂

  23. aloe szerint:

    “Ellenzékben nem sok mindent lehet csinálni. Vagy nem tűzik apirendre a dolgokat, vagy leszavazzák.”
    Erre csak azt mondom Miska, hogy amikor Németh Szilárd a gerincútról szavahzatna a csepeliek érdekében, akkor meg nem szavaz..
    Ez jobb?

  24. hugi szerint:

    Micsoda tapló vagy Aloe; itt mindenki tuja, hogy a Fidesz a nyomorolt ügynökötök miatt vonult ki akkor, amikor a szavazás volt. Viszont azt is tudjuk, hogy az MSZP eddig a gerincút ELLEN szavazott. Szenteczky meg arra sem volt képes, hogy kitakarítsa a környék mocskát!

  25. miska72 szerint:

    Én úgy tudom, hogy más elfoglaltsága volt. Valami közgyűlésen vett részt? Én úgy tudom, hogy valami nagyobb volumenű dolog miatt nem vett részt a szavazáson. De lehet, hogy rosszul tudom. 🙁
    Én ezt hallottam.

  26. aloe szerint:

    Meglehetősen sok takarítás volt ott Hugi, igazolhatóan. Mielőtt a pártod által hirdetett hazugságokat skandálod, győződj meg a tényekről. Az más kérdés, h már a takarítás napján, ahogy elvonulnak a takarítok egyből újabb szemétkupacokat tesznek le oda, a környéken élők. Vagy ez is a szocik hibája? Szerinted kik hordják oda a szemetet? Ezen is el kellene gondolkodni, hogy emberek úgy élnek, mint az őskorban…
    Egyébként meg volt már a Fidesz berkein belül is néhány ügynök botrány, olvass utána. Akkor nem tiltakoztak ily hevesen. Nem kell itt álszenteskedni, hogy jaj istenem, azért nem szavaz mert ott ügynök van. Ez egy újabb jó kis ürügy, hogy balhézhassanak.

  27. hugi szerint:

    Én rendszeresen jártam arra Aloe; téged beetettek. Csak nem azt akarod elhitetni, hogy UGYANAZT a szemetet a takarítás másnapján UGYANODA vitték vissza ÉVEKIG? 😉

  28. hugi szerint:

    Miért nézitek le annyira az embereket, hogy volt ügynököket visztek be a hatalomba? Ez még nyugaton, ahol demokratikus rendszer volt, se szokás!

    Más; ne nézz már hülyének, hogy “nem szavazott”, amikor ti évekig ELLENE voltatok, most meg nem tudtokelszámolni 9 milliárddal!

  29. Gigi szerint:

    Hú, de paprikás itt megint a hangulat… Tudom, hogy ellenzékben nehéz, de azért meglehetősen hihetetlen, hogy mégiscsak képviselőként nincsen a helyi ellenzék olyan infók birtokában, amikkel pontosabb lehetett volna a fenti összefoglaló. Gondolok például arra, hogy hol van a 9 milliárd. Hát, kérem szépen, egy darabig működési költségbe is visszaforgatva, de az utóbbi időben már csak fejlesztésre futotta belőle. Ezt “MSZP-s értesülés” nélkül is, a képviselői munkából adódóan illene tudni, és nem félrevezetni mindenkit. És a fele a bankban van lekötve például az ellenzéknek, ha végre ők nyernek. No. akkor tessék majd kiabálni, hogy ki hogyan osztja be a keveset! Kíváncsian várjuk!

  30. Gigi szerint:

    aloe,

    mindez sajnos ürügy a balhéra, ahogy mondod. És ez megy még több mint egy évig, belegondolni is szörnyű! Egyik támad ostobán, a másik védekezik ostobán, mindig a közpénz a jelszó, de az emberek bajaival csak addig törődnek, amíg az ikszet meg nem kapják a pártjuk neve mellé. 🙁

  31. aloe szerint:

    Látod Gigi, ebben egyetértünk. És ez mindkét oldalon így megy. Nem vagyok én elfogult egyik oldallal sem. Mindkét oldalon van egy-két szimpatikus ember, akiről azt látom, hogy valóban komolyan veszi, h a lakosságért történjenek dolgok. De összességében a hatalom megszerzéséért megy pro és kontra a játék.
    És abban is igazad van, hogy a fele még ott van a bankban annak a pénznek. Mondanám, h kiváncsi vagyok én is hogyan tudnának ebből az összegből mindent megoldani a kerületben. De inkább azt kivánom sose tudjam meg. Nem Németh Szilárdban látom a kerület problémáinak megoldását. Egyébként valószínűleg sehogysem oldanák meg, hanem visszafelé mutogatnának, hogy olyan helyzetben vettek át mindent, hogy nem tudnak mit tenni. De most azt mondják, hogy nagyon is tudnák, mit kell tenni.

  32. szofista keselyűk szerint:

    aloe = szenteczky “mszp-s alelnök” jános, polgármester-jelölt, aki nem németh “fideszes” szilárdban látja, hanem megában, még naná

    ne fürggyé le, mert szaglassz

  33. hugi szerint:

    Frakciómegbeszélés itt, az infón? Ez érdekes.

    Más kerületek, városok fejlõdnek, és ebben támogatják a vezetést a polgárok. Itt mi van? Semmi! Majd a választás elõtt mindent feltúrnak, elköltik a maradékot.

    Csak maradandó nem lesz Észak-Csepelbõl.

  34. büki szerint:

    Azt, hogy Szilárdék mit, hogyan valósítanának meg, még nem tudhatjuk.
    De azt tudjuk, hogy a kerületi vezetők 15 év alatt milyen emlékezetes pillanatokat okoztak.
    Érdekes módon, sok esetben előkelő idegenként asszisztáltak mások döntéseihez.
    Ne menjünk bele, miben és hányszor támogatták Demszkyéknek a csepelieket érintő átveréseit. Négy évente mellszélességgel támogatták újraválasztását.
    Nem tudták, hogy került be a képbe a strand melletti terület eladása.
    Nem tudták, hogyan került idegenek kezére a sporttelep és mennyiért.
    Nem tudták, hogyan cserkészte be Gegesy a bérlőit a kerületbe.
    Amikor más uszodát akar építeni a pályára a lakosság megkérdezése nélkül azonnal megszavazzák. Kérdés, ha megvalósul, a következmények árát ki fizetné?
    Aloe és G. G. nyilván egyetértenek. Reméljük, mind kevesebben veregetik meg a vállukat a sok hőstettért, amikhez ők is hozzájárultak.

  35. aloe szerint:

    mi van szofista?
    hogy én lennék szenteczky?!?! :):):)
    köszi, de nem.
    Istenem. Ha valaki nem ért veletek egyet, akkor az Szenteczky, vagy valamelyik szoci politikus. Mert egy szimpla csepeli nyilván nem gondolkodhat máshogy, mint ahogy Ti.
    Ki kell, hogy ábrándítsalak. Nem hogy Szenteczky nem vagyok, de még a politikához sincs aktívan közöm. De ha már Szenteczkyt említetted, akkor valóban sokkal szimpatikusabb, mint Németh. Talán lehet ez a véleményem. És nem kell leharapni érte a fejem. Én is elfogadom a Te álláspontodat és a más politikusok irányában megnyilvánuló szimpátiádat.

  36. miska72 szerint:

    Nem lesz Csepelen uszoda sem!
    Jövőre MSZP-sem lesz.

  37. hugi szerint:

    Igaz, hogy még a panelrehabosokat is visszautasították? Szégyen!

  38. miska72 szerint:

    Jaaj jaj, úgy támadjátok az ellenzéket mint a skót a gyerekét. Az is majd akkor kap kerékpárt, ha megtanult kerékpározni. Majd ha a fidesz megtanul kerékpározni akkor kap kerékpárt. De az MSZP-nél a bringa!! (Az mszp-nél a pénz!) Akor adjuk oda a kerékpárt, hogy mutassa meg, hogy tud kerékpározni. Arról szó se lehet! Nincs kerékpárja= nem tud kerékpározni!
    Így nem is lehet bizoonyítani!

  39. miska72 szerint:

    Igaz, hogy ELQRTUK az országot, de a fidesz higgyétek el még jobban ELQRNÁ! Szavazzatok ránk! MSZP! Mi megígérjük! MEGCSINÁLJUK!
    Igaz, hogy nem értünk ahhoz amit csinálunk, de higgyétek el, más még rosszabbul csinálná!
    Mi vagyunk az istenek! MSZP! Igaz, hogy lopunk, csalunk, sikkasztunk, adót csalunk, de mi van, ha leváltotok minket, és más is ezt csinálja? Ti már megszoktátok, a megszorítást a kib@szást, a sziv@tást, de mi nem szeretnénk rosszabbul élni mint 4 éve! Szavazzatok ránk! MSZP megígértük megsziv@tunk! IGEN IGEN!

  40. CsepeliXXI szerint:

    Csak úgy megjegyzem:
    Csepelen volt/van melegvizes gyógyforrás.A Strandon.Évekkel ezelőtt volt melegvizes gyógymedence is.Aztán valamilyen meggondolásból az “illetékes elvtársak” mellőzték.Évek óta szabadon és felhasználatlanul folyik a meleg gyógyviz a Kis-Dunába.

  41. dawn szerint:

    S valóban.. Amíg volt gyógyvizes medence a Standon addig rossz időben is sok ember szállingózott erre.. Most már csak termálvizes medence van aminek köze sincs a régihez..

    Legszegényebb kerület lennénk?? Aki ezt gondolja az a húsz évvel ezelőtti állapotra gondol?? Én azért szoktam látni a strandot jó időben.. Itt lakok szemben.. meg sem lehet mozdulni..

    Most is máshová járnak a gyerekeink úszni csoportosan aminek a buszköltségét a szülők fizetik.. Akkor nem érné meg egy saját a kerületben?

    Magam ellen beszélek mert még nagyobb forgalom lenne itt az úton de igen is kellene az az uszoda és gyógymedence is..

    Talán akkor kevesebb Csepelivel találkoznék Debrecenben és Sárváron.. Mert ilyen is volt már 🙂

  42. Most már tényleg ELÉG! szerint:

    Kedves Aloe-Vera!

    Kérlek homályosíts fel; milyen Fidesz tag volt ügynök, miről kellene tudnunk?
    Az, hogy Csepelen egy III/2 tartótiszt tartja sakkban -szavazataival- a kormányzó frakciót-az nem is botrány?

    Nos ennyi legyen;
    ELÉG

  43. balszélső szerint:

    dawn! Téves az a következtetés, hogy azért látogatják tömegek a srandot, mert a csepeliek anyagi helyzete sokat javult.
    A sok autós vendég egy jelentős része máshonnan érkezik (Erzsébet, Halásztelek stb).
    20 évvel ezelőtt sokkal több ismerőssel találkozhattam, mint manapság.
    Hogy a sok aranyláncosról ne is beszéljek.

  44. gyuszi szerint:

    Aranyláncosok 🙂 ? Kire gondosz?

  45. dawn szerint:

    Kedves balszélső…
    Nem a sok autós vendégre gondoltam /BKV/!! De valószínű az uszodát is látogatná ugyanez a közönség igaz?? Mármint amire te gondolsz.. Akkor az bevételt jelent nem?

    És hááát te is jársz oda elmondásod szerint.. Velem ellentétben..

  46. […] cáfolta a csepeli MSZP lapunk információit arról, hogy 2010-ig nem épül meg, de meg sem kezdődik az egyébként 2006 őszére megígért […]

Itt lehet hozzászólni !