Kormányzati negyed kicsiben: 242 millióba kerül a csepeli bukta

Csepel.info

Tesco-Önkormányzat

Polgármesteri hivatal: még keresik a TESCO 560 millióját is

Gyurcsány Ferenc kormányzati negyedét másolva az MSZP Csepelen is megindította a helyi polgármesteri hivatal felújításának előkészületeit. A két projekt azonban nemcsak céljaiban, hanem kimenetelében is kísértetiesen hasonlít egymáshoz. A tervek kivitelezését ugyanis a közelmúltban Csepelen is leállították, de mindez még így is 242 millió forintjába kerül a kerület adófizetőinek – értesült a Csepel.info.

Kapós volt a kormányzati negyed ötlete: a csepeli önkormányzat MSZP-s vezetése „főtér rekonstrukciós program” keretében újította volna fel a helyi polgármesteri hivatalt. Bár a tervekben szerepelt a csepeli Szent Imre tér felújítása is, a költségek java részét a helyi polgármesteri hivatalra költötték volna. A Szent Imre téren egyébként 2006 óta ez lett volna a harmadik felújítási munka, miközben a kerületben 60 km-es útszakaszon nincs csatorna és szilárd útburkolat.

A Csepel.info úgy tudja, hogy eleve ködös és átláthatatlan volt a kivitelezés pénzügyi háttere, ugyanis javarész uniós forrásokból állták volna a kiadások egy jelentős résztét, azonban az uniós támogatás mértékét, és a kivitelezés költségeinek nagyságát sem tudták meghatározni.

Ehhez képest a „csepeli önkormányzati negyed” programja még így is 242 millió forintba kerül az adófizetőknek, holott csak néhány kiló papírral lehet mérni annak „eredményességét”. Az eddigi költségekből információink szerint az önkormányzat 172 millió forintot már ki is fizetett.

560 milliót még most is keresnek

Nem ez az első súlyos pénzügyi botrány azonban, amely az elmúlt hónapokban a csepeli önkormányzattal kapcsolatban kipattant. A közelmúltban került nyilvánosságra, hogy a csepeli TESCO még 2005-ben 560 millió forintot adott át az önkormányzatnak az Elkerülő út megépítésére. Ez a pénz azonban szőrén-szálán eltűnt – valószínűleg a költségvetést toldozták-foltozták ki vele a választások előtt az MSZP-s városvezetők. Ebben az ügyben akár adócsalás gyanújába is keveredhet Tóth Mihály MSZP-s polgármester – állítja Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP-s frakcióvezetője. Tóth Mihály ugyanis semmilyen felhatalmazást sem kapott az önkormányzati képviselőtestülettől arra, hogy az eset után kiadjon a TESCO-nak egy, a hipermarket társasági adójának csökkentését eredményező nyilatkozatot.

Információink szerint az sem lehetetlen, hogy a választások előtt kerülnek elő ismét ezek a pénzek, hogy az MSZP helyi kampányában jól mutassanak a – valójában évekig halasztgatott – útfelújítási munkák.

Csepel.info

IWIW-es vagy és szeretnél hírlevelet Csepel legfrissebb híreiről? Jelentkezz ismerősnek a Csepel.info-nál!

10 hozzászólás “Kormányzati negyed kicsiben: 242 millióba kerül a csepeli bukta” bejegyzésre

  1. Bubus szerint:

    Miért van az, hogy én már meg sem lepődöm ezen? Tessenek mondani, hány száz millióig vagy milliárdig lehet eljutni egy kerületi mutyivilágban? Van határ egyáltalán?

  2. galvániszap szerint:

    ha igazak a hirek a projekt irányítójának felajánlották hogy mehet a CSEVAK-ba vagy az utcára…., a CSEVAK-ba ment….

  3. jani szerint:

    Meggyöződésem, hogy Csepelen és az országban is van elég pénz ! Sajnálatos, hogy nem arra költik amire kellene.
    APEH autók,35o millió ft, Gyurcsány kocsik, kidobott pénz az új kormány központ terveire. Kidobott pénz a Ök.- épületre adott 242 milla is !
    Avval hergelem magam , hogy nézem a kiváltságosok kocsijainak rendszámát a betük elárulják, hogy úgy cserélgetik a kocsikat, mint más azt a bizonyos fehérnemüt. Mindez kitűnően látszi ka hiradókban csak figyelni kell !Cserélni kell ám, mert ezek olyan kocsik mint a Trabantok , Wartburgok , Skodák stb.. Ezek az új autók “hamar lerobbannak”, és állandóan javítani kell őket!!!???? A csokosok meg örömmel veszik a fillérekért lecserélt autókat !! Én már is találtam majd egy milliárd, másra , értelmesebb célra fordítható pénzt !

  4. miska72 szerint:

    Nyugi gyerekek, nemsokára helyre rakom őket! Nemsokára sitten lesznek! Gazemberek vezetik a kerületet!

  5. miska72 szerint:

    Hol az 560 milla?

  6. che-pel szerint:

    Hol az 560 milla?

    T. Miska és O. Feri zsebében, valamint A PÁRT kasszájában. Azért azt ne felejtsük el, hogy ezek csak velünk szemben nagyfiúk, amit kell azt befizetik a pártkasszába, mert csak így maradhatnak hatalmon a kerületben, és A PÁRT csak így nem váltja le őket!

  7. leslie szerint:

    A Csepel Újságban az önkormányzat pályázatot hirdetett a Polgármesteri Hivatalban betöltendő különféle munkakörökre. A próbaidőre 6 hónapot jelöltek meg. A Munka Törvénykönyve 81. paragrafus 2. bekezdése szerint a próbaidő hossza legfeljebb 3 hónap lehet. Meghosszabbítása tilos. Vajon miért
    térnek el ettől ? Tudják- e a jelentkezők az ide vonatkozó előírásokat ?

  8. miska72 szerint:

    Kedves leslie

    Nem tudnak ezek semmit csak lopni és a népet hülyíteni! Nem kicsit! Nagyon! De a visszaszámlálás megkezdődött!

  9. […] a csepeli adófizetőket, amiből 2008 márciusára legkevesebb 172 millió forintot már ki is fizetett az önkormányzat. A közpénz-százmillióknak ugyanakkor olyannyira nincs „produktuma”, hogy lapunk egyetlen […]

  10. […] gyurcsányi mintára elindított helyi „kormányzati negyed” terveire több, mint 170 millió forintot fizetett ki eddig a csepeli MSZP-s vezetés. A közpénz-százmillióknak ugyanakkor olyannyira nem volt […]

Itt lehet hozzászólni !