Nem lesz Csepelen uszoda sem II.

Csepel.info, MSZP-frakció-Csepelen.hu, Fidesz-KDNP frakció

Most lakóparki extrának tervezik át

Nem cáfolta a csepeli MSZP lapunk információit arról, hogy 2010-ig nem épül meg, de meg sem kezdődik az egyébként 2006 őszére megígért csepeli uszoda építése. Az önkormányzat kihátrál az Észak-Csepelért kapott pénz egyetlen valóban kézzel fogható beruházásából.

MSZP-közeli forrásokból lapunk úgy tudta, hogy ezt a bejelentést ezen a héten teszik közzé. A “hol a pénz?” felvetésünkre Orosz Ferenc alpolgármester válaszolt a párt honlapján, a Csepelen.hu-n. A Fidesz-KDNP részéről Borbély Lénárd képviselő, a pénzügyi bizottság elnöke reagált. 

Hová lett az északi pénz?

A csepeli Fidesz által üzemeltetett, de nyíltan fel nem vállalt internetes oldalon sok valótlanság jelent már meg. Érthető hát, hogy nevüket, hírforrásukat eltitkolják, valószínűleg azért, mert szégyellik. Rendszeresen visszatérő álságos sejtetés, hogy vajon mi van az észak-csepeli területek eladásából befolyt 11 milliárd forinttal. Erről kérdezzük Orosz Ferencet, a költségvetésért felelős alpolgármestert.

Alpolgármester úr!
Ön szerint hogyan lehetséges, hogy a képviselőtestület tagjai, Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője, Borbély Lénárd László, a Pénzügyi és Közbeszerzési Bizottság fideszes elnöke nem ismeri ennek a jelentős összegnek a felhasználását?

Ez nehezen képzelhető el, hiszen a költségvetés minden forintját a képviselőtestület határozata alapján használjuk fel, így a szóban forgó északi pénzt is. A költségvetéssel kapcsolatos előterjesztéseket az önkormányzat minden bizottsága megtárgyalja, élén a Pénzügyi és Közbeszerzési Bizottsággal. Ha bármelyik bizottság elnöke, vagy tagja úgy nyilatkozik, hogy ezeknek az előterjesztéseknek a tartalmát nem ismeri, az súlyos önkritika.

Nem lenne helyénvaló esetleg ezt az összeget külön nyilvántartani, hogy áttekinthető legyen, mit fejlesztett ebből a forrásból a kerület?

Nyitott kapukat dönget! Ez a kimutatás rendre elkészül és valamennyi adata nyilvános. Egészen pontosan tehát: a 9.096.112 eFt felhasználásáról szóló tájékoztató részletesen ismerteti, mire, mennyit fordítottunk! A tények ebben az esetben is makacs dolgok. Ténykérdés 2006, 2007, 2008. fejlesztési, felújítási feladatait szinte kizárólag az északi pénzből biztosítottuk. De ez így van 2009-ben és így lesz 2010-ben. Más pénzünk, fejlesztési forrásunk ugyanis nincs.
Megjegyzem a jelentős pályázati forrásokat is ebből a pénzből egészítjük ki, ezek a saját erőt jelentik.

Emeljünk ki néhány nagyobb felhasználási területet. Mire költötte Csepel vezetése ezt a nem kis összeget?

Fontos tudni, hogy ez a 11,3 milliárd forint áfa köteles bevétele az önkormányzatnak, tehát a kötelezettség teljesítése után 9,1 milliárd forint nettó összeggel számolhattunk. A döntéshozatalban meghatározó erőt képviselő szocialista frakció javaslatára a képviselőtestület úgy döntött, hogy ebből a bevételből egy fillért sem költünk működésre, a teljes összeget fejlesztésre fordítjuk. Az eddig elköltött 4 milliárd forint nagyobb része csatornaépítésre, a játszóterek felújítására, út és járda építésre fordítódott. A még el nem költött 5 milliárd forint jelenleg is a bankban van és kamatával segíti a költségvetés céljainak megvalósítását. Minderről részletesen tájékoztattuk Csepel lakosságát a Tényképek Csepelről című kiadványban, ami minden háztartásba eljutott. (Olvasónk honlapunk főoldalán megtalálja a kiadványt, egyetlen kattintással eljut a beszámolóhoz.)

Ön szerint hogyan lehetséges az, hogy az MSZP frakcióvezetés zárt megbeszélésén elhangzottak azonnal eljutnak a Fidesz aktivistáihoz, akik fent említett honlapjukon már másnap eltorzítva, rosszindulattal fűszerezve, szóval a tőlük megszokott stílusban elemzik ezeket az információkat?

Konkrét ismeretem erről természetesen nincs, nem is lehet. Véleményem viszont van. A módszer biztosan tisztességtelen – bárki, bármilyen céllal tette. Tény, a mindenkori vezetés dolga elemezni a helyzetet, javaslatokat kidolgozni a döntést hozók elé. Most is ez zajlik. Kellő időben a Képviselő-testület foglalkozik a kérdéssel.
A véleményem másik része pedig azt tartalmazza, hogy a valós dolgot kellene mondani. Az említett cikk, ezt nem mindenben teszi. Kár !

Forrás: Csepelen.hu

Az alpolgármeser kijelentéseire Borbély Lénárd, a pénzügyi bizottság elnöke reagált:

A sugallat ellenére természetesen pontosan ismerjük az északi pénz felhasználásának hivatalos tájékoztatását. A mélyen áron alul értékesített Észak Csepelért több mint 11 milliárd forint bevétele lett a kerületnek. Szakemberek már 2005-ben, az akkori állapotok alapján ennek duplájára saccolták a telkek értékét.

Az eddig felhasznált pénzből épültek és megújultak utak, járdák, játszóterek, de valamilyen oknál fogva ezek a beruházások Csepelen irracionálisan drágán készülnek el, és sokkal többe kerülnek, mint más településen. Sok esetben a minőség is erősen kifogásolható. Elég megkérdezni az utca emberét, látja-e a kerületen az eddig elköltött négyezer millió forint ellenértékét? A Fidesz-KDNP frakció ezért veti fel folyamatosan, hogy a város MSZP-SZDSZ-es vezetése ebből a jelentős pénzből nem volt képes valós beruházásokat teremteni, nem teremtett egyetlen munkahelyet sem, és bár minden választáskor megígérik, nem történt meg Csepel teljes csatornázottsága. Az uszoda körüli szerencsétlenkedés és eredmény nélküli pénzpazarlás csak hab ezen a keserű tortán.

Az alpolgármester úrnak abban igaza van, hogy a tények makacs dolgok. Éppen ezért furcsa, amikor úgy nyilatkozik, hogy ebből a pénzből csak és kizárólag fejlesztéseket finanszíroztak. Ez nem igaz. Amíg más kerületeknek nem volt „észak-csepeli” pénzük, és még úgy is tudtak fejleszteni, Csepelen az „északi pénz” ma olyannyira a napi működést szolgálja, hogy már gátjává vált a további beruházásoknak, fejlesztéseknek.

Elég elolvasni az elmúlt évek költségvetési beszámolóit vagy a könyvvizsgálói jelentéseket. Ezekben fehéren feketén benne van, hogy az önkormányzat működését már csak az északi pénz maradéka tudja biztosítani. Enélkül összeomlana a kerület. Az alpolgármester úr állításával szemben volt olyan év, amikor több száz millió forint fejlesztésre szánt pénzt kellett bevonni a működésbe.

A még el nem költött 5 milliárd forint jelentős részét a képviselő-testület döntései szerint már fel kellett volna használni. A kivitelezések végrehajtásáért a CSEVAK Zrt. a felelős, akinek a vezérigazgatója, Szenteczky János, az MSZP polgármester-jelöltje. Azonban a pénz felhasználását késleltetik. Erős a gyanúm, hogy a jövőre esedékes önkormányzati választások előtt indulnak meg Csepelen a munkagépek, hiszen akkor választ a kerület új polgármestert is. A tapasztalataink szerint a csepeli MSZP sajnos csak választási kampányokban tud gondolkozni, a közéjük eső időben pedig élvezik a hatalom kényelmét, de semmit sem tesznek. Ennek a mentalitásnak a 15 éves következménye, hogy jelentős fejlesztéseket keresve sem találni, és még az egyébként MSZP-s, SZDSZ-es vezetésű kerületek is látványosan elhúztak Csepel mellett.

Csepel.info

22 hozzászólás “Nem lesz Csepelen uszoda sem II.” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Szánalmas ez az Orosz, ahogy hideg vízzel próbálja tisztára mosni a csepeli mszp galvániszapos szennyesét. Nem fog menni.

  2. Torro szerint:

    Ebben az a röhej, hogy minden kerületnek van valami presztízsberuházása, ami általában választási időszakokban lesz kész. Tetszik vagy sem, ezek a politika mozgatórugói. Minden létező garnitúra legalább egy-kettő ilyen beruházást indít, hogy aztán avathasson, ökröt süthessen, ingyensört osztogathasson.

    Ha jól tudom, pl. a XII. kerületben valami sportberuházást csináltak (Csepelen ehhez képest az SC beépítése és a stadion ledózerolása a sláger.) Pesterzsébeten vagy Soroksáron tán uszoda és jégcsarnok is épült, Ferencváros egyenesen megújítja magát és új főutcája lesz, V. kerület dettó. Pécsen is volt ilyen presztízsberuházás, ott azonban szabályos katasztrófa lett belőle. (Itt is van akinek bejön, és van, akinek nem.)

    Viszont Csepelnek volt egyedül egy “égből kapott” 9 milliárdja, és nem tudott semmi értelmeset kezdeni vele azon kívül, hogy elfolyik.

    Ha igaza lett volna anno az MSZP-nek, hogy fejlesztések miatt kellett eladni az ingatlanokat, akkor már akkor ott lettek volna a tervek a pénz elköltésére. Uszoda, kerékpárút, panelrehabilitáció, stb. stb. Egy Reggel utcai ismerősöm mondta, hogy “elfogyott a pénz” jeligével visszautasították a sikeres panelfelújítási pályázatukat. Nem a főváros utasította vissza, hanem a mi kerületünk, amely 9 milliárdot kapott! Nos, nekem az a gyanúm, hogy már 2004-ben vagy 2005-ben is azért kellett eladni az ingatlanokat, mert nem volt pénz a működésre.

    Ha egy kormányzó párt ennyire nem tud mit kezdeni magával, az nagyon aggasztó. Én úgy hallottam, hogy az északi pénz kamatait éli fel az önkormányzat, sok százmilliót, mert egyszerűen nem mernek már belemenni semmilyen átszervezésbe, reformba.

  3. miska72 szerint:

    Azaz igazság, ami ide le van írva a cikkben!
    Az elvtársak nem gondolkodtak még el azon, hogy ami nem megy, azt ne erőltessük? Nem gondolkodtak el még azon, hogy felkellene állni az asztaltól, és átkellene adni a helyet másnak? HOZZÁNEMÉRTŐ GAZEMBER BANDA!
    Gazemberek vezetik a kerületet, meg egy Szélhámos!

  4. Mózsi szerint:

    Vasárnap a csepeli emberek – már akik elmentek szavazni, gyorsan jegyzem meg, még mielött Borka úr helyre igazít – nem csak az országot vezetőkről, – vezetőkről? – hanem Csepel vezetőiről is véleményt nyilvánítottak!

  5. miska72 szerint:

    Mózsi, IGEN! IGEN!

  6. Politikamentesen szerint:

    Csepelen is volt beruházás, 2 x is felújították a Szent Imre teret!!!

  7. Gordon szerint:

    2010 októberéig 4-szer. 😉

  8. miska72 szerint:

    Lehet itt szépíteni a kerületi választási eredményeket, de az az igazság, hogy a csepeli maszoposok otthon maradtak. betérdeltek a sarokba és szégyelték magukat! Különben büszkén mentek volna szavazni, és énekelték volna az internacionálét! Csepel elkezdte a szinét változtatni!
    Ez az igazság! Miért hagyták cserben önöket a csepeli maszopos polgárok?
    Erre NINCSEN MAGYARÁZAT! énekli Kovács ÁKOS!
    http://www.videoplayer.hu/videos/play/194630

  9. miska72 szerint:

    Ernő ez a szám már megvan.

  10. kovács Ernő szerint:

    Nekem tetszik, most hallgatom vagy 10-szer!!!!!!!!!!

  11. Borka-Szász Tamás szerint:

    Azért az valahol elgondolkodtató, hogy Borbély Lénárd képviselő úr (mellesleg a Pénzügyi Bizottság vezetője) alapvető szakmai tévedésekkel teli nyilatkozatot tesz közzé.
    (Lehet szidni az MSZP-s vezetést is persze, de a közleményből kitűnő “szakértelem” még annyi jót sem sejtet a kerület számára…)

    1) “Az északi telket mélyen áron alul értékesítették” – ezt egyedül a csepeli Fidesz állítja és szajkózza azóta is. Goebbelsi recept: minél nagyobb a hazugság és minél többször ismételjük, annál többen hiszik el.
    Milyen szakértők? Mert más szakértők szerint meg igen jó árat ért el az önkormányzat.
    A tőzsdén is az adott időpillanatban elért árat UTÓLAG lehet vitatni, de utólag már én is sokkal okosabb vagyok, mikor kellett volna OTP részvényt venni és eladni.

    2) Örülök, hogy végre a csepel.info olvasói előtt is kimondta egy fideszes vezető a kulcsmondatot: “pontosan ismerjük az északi pénz felhasználását”. Hát persze, hiszen képviselőként negyedévente megkapjátok a részletes, írásos táblázatos beszámolót. Ez tartalmazza, hogy a testület milyen döntéssel és mikor kötött le a pénzből, és annak végrehajtása hogyan áll.
    Ezek után ugyan semmi értelme a sláger kérdésnek (HOL A PÉNZ), de azért Borbély úr is időről időre ártatlan arccal felteszi a kérdést mind a testületben mind ezeken a fórumokon. Mintha nem tudná pontosan….

    3) Ebből a pénzből történik 2005 óta bármilyen fejlesztés a kerületben: járda, játszótér, aszfaltozás – 2006-ig csatornázás is! – egészségügyi műszerek beszerzése, MINDEN. Ugyanis a költségvetésben erre egy fillér sincs. Igen: lehetett volna a pénzt 1-2 nagyberuházásra is költeni, akkor a többi kisebb (a lakosok számára szintén fontos) fejlesztésről kellett volna lemondani. Melyiket válasszuk? Nem könnyű kérdés.

    4) Most, hogy végre uniós pályázat keretében megtörténhet végre Csepel teljes csatornázottsága (10%-os önrésszel, amit a főváros tesz hozzá!), milyen nagyszerű lett volna ezt sok milliárdért SAJÁT CSEPELI pénzből megcsinálni?! Mi volt vajon a jó döntés ebben a kérdésben a csepeliek többsége szerint?

    5) Végezetül a “nem csak fejlesztésre” költik a pénzt kedvenc fordulatom.
    A pénzügyi bizottság vezetőjeként illene érteni a különbséget egy pénz valós elköltése és az ideiglenes finanszírozásba vonása között.
    A kerület éves költségvetése ugyanis hiánnyal küzd. Ráadásul a bevételek és a kiadások nem egyszerre merülnek fel, emiatt a számlák kifizeteséről gondoskodni kell. Ehhez forrás kell. Az önkormányzat vagy felvesz ehhez plusz hitelt (ami elég drága mulatság), vagy például hozzányúl a számláján álló északi pénzhez, majd a bevételek érkezésekor azt visszapótolja, illetve folyószámlahiteleket használ (mint a legtöbb állampolgár).
    Pénzügyileg ennél olcsóbb megoldás nincs, minden más csak többe kerül
    a csepeli adófizetőknek.

    6) Az az állítás pedig, hogy az északi pénz nélkül összeomlana a kerület költségvetése, a könyvvizsgálói jelentéseket állítólag olvasgató képviselő szájából ez ….khhmmm… kicsit érdekes.
    A pénzügyi jelentések ugyanis egyértelműen kimondják: a kerület eladósodottsága még messze nem érte el a törvényi plafont, a kerület bőven hitelképes! Azaz, ha nem lenne északi pénz, akkor könnyedén tudna újabb külső forrásokat bevonni, ha nagyon muszáj lenne (szerencsére van északi pénz, így nem kell).

  12. Hajcsika szerint:

    Tisztelt Frakcióvezető Úr!

    Az is elgondolkodtató, hogy nem kéne-e Önöknek a tanulságot levonni a választási eredményekből és még önként békésen lemondani a hatalomról, mielőtt a radikalizmus olyanyira megerősödik hazánkban, hogy Önök ezt már méltósággal önként Önök nem tudják megtenni. Én nem szeretném ha magyarország ide jutna. Legyenek felelősek és adják át a helyet azoknak akik a társadalom támogatásával rendelkeznek. Demokraták nem félhetnek demokratikus intézményektől.

  13. Borbély Lénárd szerint:

    Kedves Tamás!

    Engedd meg, hogy a lehető leg egyszerűbben fogalmazzak. Amit írtál, az nem igaz. De ezt pontosan tudod.

    1. Szakmai tévedés? Hol is?

    2. Az északi telkeket mélyen áron alul értékesítették? Azon az ülésen, ahol a pártod döntött az eladásról, azon az ülésen jelentette be egy másik vevő, hogy most azonnal hajlandó 1 milliárd forinttal többet adni az igatlanért, és ezt írásba is adja. Valamilyen különös oknál fogva az MSZP ezt nem támogatta.

    3. A kulcsmondat, hogy pontosan ismerjük az észak csepeli pénz felhasználását. Kihagytál egy szót abból, amit én mondtam. Azt, hogy HIVATALOS felhasználását.

    4. Úniós pályázat keretében most meg fog történni Csepel teljes csatornázottsága. Ezt jó hogy leírtad, elmentem magamnak. Majd jövőre visszatérünk rá. Egyébként mióta is ígéri az MSZP Csepel teljes csatornázottságát?

    5. A kedvenc mondatod, miszerint “nem csak fejlesztésre költik”… illetve azt is írod, hogy illene tudnom különbséget tenni a valós elköltés és az ideiglenes bevonás között.

    Erre két reagálás: az első, hogy tudok különbséget tenni. Viszont azt mind a ketten pontosan tudjuk, hogy több száz millió forint északi pénz volt, amit ideiglenesen bevontatok a működésbe, aztán soha nem került vissza. Hogy a több száz millió forintos északi kamatbevételről ne is beszéljünk, ami szintén a fejlesztési pénz része lett volna. A reagálásom második része pedig csak annyi, hogy emlékeztetnélek, hogy a hazugságokkal kikövezett gyurcsányi út már nem jön be Csepelen sem. Tehát olyannal ne érvelj légy szíves, ami nem igaz, mert ezzel félrevezeted az olvasókat.

    6. Azt pedig érdemnek beállítani, hogy a hiány összege még nem érte el a plafont, kicsit furcsa. A felvehető hitel összegét egyébként a meglévő északi pénz is befolyásolja, mint tudod. Egész nyugodtan leírhatod, hogy khhmmm kicsit érdekes ezt olvasni egy képviselő szájából, aki állítólag olvasgatja a könyvvizsgálói jelentéseket, ennek ellenére a képviselő testült összes tagja, és az illetékesek is pontosan tudják, hogy ez így van. Ez te is tudod, csak nyilvánvalóan nem írhatod le.

    7. És hogy ne csak a levegőbe beszéljek, két jegyzőkönyvi részlet képviselő testületi ülésről:

    Az északi pénzről nyilatkozik az önkormányzat pénzügyi vezetője: „A beforgatott 450 millió forinttal kapcsolatosan rögzíti, az önkormányzatnak nem maradt annyi maradvány, hogy visszategyék ezt a pénzt az északi pénzbe. Kiemeli, ez egy kötelezettsége az önkormányzatnak, amit vissza kellene tenni, hiszen a testület döntött úgy, hogy csak fejlesztésre fordíthatják az északi pénzt, azonban megjegyzi, nem mindig arra fordították”

    A következő részlet pedig könyvvizsgálói vélemény, ami nagyon diszkréten és finoman van megfogalmazva: …”elmondja, annyiban osztozik az aggályokban, hogy amennyiben az észak-csepeli bevétel nem lenne, nagyon nehezen kezelhető helyzetbe kerülnének.”

  14. Gordon szerint:

    “valós elköltése és az ideiglenes finanszírozásba vonása” – írja Borka. Szóvirágok ezek kedves Borka-Szász (Red Bull, Csapajev, stb.) úr. Egy szorult helyzetben lévő szoci politikus értelmetlen szájkaratéja.

  15. lolka szerint:

    Borka-Szász Tamás:
    “Goebbelsi recept: minél nagyobb a hazugság és minél többször ismételjük, annál többen hiszik el.”-hát ez már nem állja meg a hélyét….

  16. József az ács szerint:

    A hír, hogy nem lesz nem lepett, meg bennünket.

    Évek óta tudjuk, hogy nem lesznek új munkahelyek, hogy nem lesz kórház, hogy nem lesznek új óvodák, hogy nem lesz elkerülő út Csepelen.

    Hogy nincs Orosz és Tóth “elvtársakban” annyi gerinc, hogy így kitoltak velünk csepeliekkel áldatlan országlásukkal az elmúlt 20 év során.

  17. Borka-Szász Tamás szerint:

    Kedves Lénárd!

    Én is azt kérem, hogy ne nézzük már le az itteni olvasókat, nem méltó az senkihez.

    1) Emlékeztetni szeretnék mindenkit, hogy 2005-ben anno többfordulós, nyílt pályázatban értékesítették az északi területek egy részét. A pályázat során a jelentkezőknek több körben volt alkalmuk árajánlatot tenni, azt módosítani, míg végül egy ún. végső ajánlatot kértek a két jelentkezőtől.
    A vesztes pályázó az eredményhirdetés és az eljárás lefolytatása után – a Kt. ülésen – hangzatos bejelentést tett, hogy ő a nyertes bruttó 11 milliárd-nál 1 milliárddal többet is adna a telkekért.
    Arra kérdésre azonban, hogy eme fantasztikus ajánlatát miért nem a pályázat során tette meg (tényleg, miért nem?), arra már nem tudott válaszolni. Sokkal inkább tűnt ez a “viszik a menyasszonyt” szitunak!
    Adalék: a vesztes bíróságon támadta meg bosszúból a pályázati eljárás szabályosságát. Ezt a tényt többször is elharsogták a csepeli fideszes képviselők is. Arról már MÉLY hallgatás volt, hogy a bíróság JOGERŐSEN elutasított a keresetet, és teljesen szabályosnak és törvényesnek találta az értékesítés folyamatát.

    Kérlek Lénárd, hogy tájékozódj azoknál a képviselőtársaidnál, akik akkor is képviselők voltak (én is azt tettem). És mellesleg mgtanultam, hogy a 11+1 milliárdhoz képest a 11 milliárd a mélyen áron alul van…. 🙂

    2) Tehát az északi pénz HIVATALOS felhasználását ismered, a valóságban bizosan teljesen más a helyzet. Hát ezzel két probléma van: elég súlyos váddal illetted a kimutatásokat összeállító és aláíró ágazatvezető asszonyt. Másrészt ha ilyen nagyságú hamisításról és félrevezetésről van tudomásod, akkor mi tart vissza, hogy átsétálj a Szent Imre tér túloldalára és feljelentést tégy a csepeli rendőrségen? (én sejtem a választ)

    3) A csatornázásról felvilágosítást tud neked adni Németh Szilárd képviselőtársad (fővárosi képviselő), hiszen ő is megszavazta az ezzel kapcsolatos uniós pályázatot (ezt éppen igen, kár, hogy a gerincút elfogadásához nem volt kedve beugrani a közgyűlés ülésére).
    De kikerülted a választ: ezek szerint saját (északi) csepeli pénzből kellett volna megcsinálni a csepeli csatornákat? (igen/nem)

    4) 2009-ben valóban úgy döntött a testület, hogy az északi pénz idei “kamatbevételét” lehet a működésre fordítani. Alternatíva lehetett volna: hitelfelvétel 20%-os kamattal. Melyik volt a jobb döntés?
    Ráadásul örülök, hogy te is nyilvánosan hitelesíted mindenki előtt: kamatbevételről egyáltalán azért beszélhetünk az északi pénz tekintetében, mert hogy még több milliárd forint pihen a bankszámlán, és várja a testület által már jórészt elhatározott felhasználást. Tehát a HOL A PÉNZ kérdés megint butaség, szólhatnál Admin-nak, hogy álkérdések nem méltóak egy ilyen nívós médiumhoz! 🙂

    5) Már megbocsáss, de ha te (vagy családod) – bár hitelképessége alapján kaphatna még bőven hitelt a bankoktól – de ezekkel nem élt és ezáltal nem növelte adósságát: nos, ez biztosan nem bűn (nem is érdem, csak egyszerűen “jó” vagy “okos”).
    Én örülök neki, hogy az önkormányzatunk még messze van a hitelfelvételi plafonokból, ezt te is elismered. Innentől kezdve pedig “az önkormányat csődközelben van” sugallat nem igaz, és senkinek nem használ (Csepelnek semmiképp).

    Hát, jót beszélgetünk itt nyilvánosan, de ez nem baj! A szakmai vitáknak helyük van…

  18. Borka-Szász Tamás szerint:

    Kedves Gordon!
    Továbbra is vallom: a stílus (és a megszólítás) maga az ember! 🙂
    Ja, és nem érzem magam szorult helyzetben (pedig még wécén sem voltam)…

  19. Borbély Lénárd szerint:

    Kedves Tamás!

    Biztos vagyok abban, hogy nem az a baj, hogy nem érted, amit mondok, az a baj, hogy direkt nem akarod.

    A mélyen áron aluli értékesítés, illetve a 11+1 milliárd nem egy és ugyan az. Bár szerintem 1 milliárd forint se kevés pénz, az én értékrendemben mondjuk, ha csak erről lenne szó, az is óriási összeg. Úgy látszik, hogy nektek ez már csak “apró”.

    A hivatalos felhasználással kapcsolatos hozzászólásod elég cinikus lett. Az összeállítással semmi baj, de ezt is tudod.

    Azt mondod, hogy 2009-ben úgy döntött a testület, hogy a pénz kamatbevételei felhasználhatók a működésre. És igazad van. Csak elhallgatsz megint sok mindent (már javasoltam valamit az igazmondással kapcsolatban). 2006 és 2007-ben mi volt a helyzet a több száz milliós kamatbevételekkel? Akkor én többször is felvetettem, hogy a kamat szintén a fejlesztési célokat kellene szolgálja, mert az északi pénz része. Akkor nagy volt a hallgatás. Aztán 2008-ra érdekes módon MSZP-s javaslatként fogadta el a testület, hogy a kamatot is a tőkével együtt kezeljük. Ez tartott egy évig. Előtte az én javaslatomat folyamatosan leszavaztátok.

    Megjegyzem, hogy amit még az előzőekben írtam, azt jegyzőkönyvvel támasztottam alá, ezzel szemben te ezt nem teszed, de érthető, hogy miért.

    A Szent Imre tér másik oldalára való átsétálási javaslatodat, ha nem is hívod fel rá a figyelmet, akkor is észben tartom. De én ezzel inkább nem viccelnék, értesz, ugye?

    A gerincúttal kapcsolatban igen mély erkölcsi szintre vall bárkitől, aki azt hangoztatja, hogy Szilárd “nem ugrott be szavazni”. Még a végén azt is leírjátok, hogy Szilárd vagy a Fidesz miatt nincs gerincút? Mióta ígéritek? Demszky 93 óta, a főnököd 98, vagy 2002 óta csatlakozott rá? (A Fidesz-KDNP frakció egységesen vonult ki arról a közgyűlésről, mert a pártod és koalíciós társa megcsúfolta a demokráciát, amikor egy volt ügynököt egy napra felesketett, de ez téged biztosan nem zavar.)

    Ezzel már próbáltatok kampányolni az EP választáson is, te voltál az újság szerkesztője, amiben megjelent. Megint nem jött be.

  20. LB szerint:

    Tamás!

    Áron alul vagy nem áron alul, elég nehéz eldönteni. Minden termék, szolgáltatás annyit ér, amennyit adnak érte.
    DE! Az azért elgondolkoztató, hogy a megvásárolt terület jelentős részét a FADESA ellenszolgáltatás nélkül átadta a fővárosnak! Azaz számukra az üzlet még így is megérte! Számomra ez azt jelenti, hogy igenis, áron alul adtátok el a területet!

    Más. Mikorra tervezitek az Imre tér rekonstrukciójának a folytatását.
    Érdekes módon, 2006 ősze óta egy kapavágás sem történt! 🙁 Vagy ez is lekerült a napirendről?

  21. admin szerint:

    József az ács, moderáltunk. Mindenkit arra kérünk, hogy a kritikát azon a határon belül tartsa, ahol az még kritika!

Itt lehet hozzászólni !