Magyarország világpolitikai tényező

Csepel.hu

amirol5

A Kvasznay Gulyás Margit Baráti Társaság meghívására „Illegális migráció” címmel tartott előadást Németh Szilárd, a Nemzetbiztonsági Bizottság alelnöke a Hollandi úti Sport-, Szabadidő– és Rendezvényközpontban.

Amíg 2010-ben 3154 illegális migráns érkezett Magyarországra, addig 2014-ben 45 ezer. Csak az elmúlt héten többen jöttek, mint tavaly egész évben: október 8-a és 14-e között 48 ezer 504 illegális bevándorló érkezett hazánkba. Idén október 15-éig pedig összesen már 378 ezren lépték a határt illegálisan – ismertette a bevándorlási adatokat Németh Szilárd, majd elmondta, Magyarországot kötik a nemzetközi szerződések, többek között a genfi konvenció, amely előírja, ha valakit a saját hazájában faji, vallási okok, vagy politikai nézetei miatt üldöznek, akkor őt menekültként kell kezelni, és védelmet kell számára nyújtani.

– A genfi konvenció azonban a menekültek kötelességeit is rögzíti: együtt kell működniük a hatóságokkal, be kell tartaniuk a befogadó ország törvényeit, és el kell fogadniuk a védelmet. Ez utóbbi azt jelenti, hogy ha menekülttáborban helyezték el, akkor ott is kell maradnia – mondta a képviselő, majd emlékeztetett, hogy a Nyugat 1956-ban sem fogadott be mindenkit: a bűnözőket visszatoloncolták, és sokan évekig laktak menekülttáborokban, amíg tovább nem irányították őket a befogadó országokba. Szerinte elképzelhetetlen lett volna 1956-ban az, ahogy ma a migránsok semmibe vesznek minden szabályt.

A terrorfenyegetettséggel kapcsolatban megjegyezte, az illegális migráció növeli a terrorkockázatot, a migránsok magas létszámát már önmagában veszélyfaktornak látja. Emellett az illegális bevándorlás sok egyéb bűncselekményt is magával vonz, mint például a kábítószer-kereskedelem, a lányfuttatás, vagy a fegyverkereskedelem. – A bevándorlók 95%-a tisztességes ember, akik csak jobban szeretnének élni. Döntő többségüket becsapták a liberális és a baloldali politikusok, átvágták az embercsempészek. Ezek a szerencsétlen sorsú emberek könnyen zsarolhatóak, és gyorsan fel lehet bennük szítani a gyűlöletet – jelentette ki. Figyelemre méltó – folytatta – hogy 80 százalékuk férfi, többségük ereje teljében lévő fiatalember. – Akiket az Alkotmányvédelmi Hivatal emberei ki tudtak kérdezni, azoknak 96%-a nyilatkozott úgy, hogy rokonai, családtagjai is hamarosan követik őt Európába. A becslések szerint egy bevándorlót 6-8 társa követhet – mondta Németh Szilárd, majd kitért arra, hogy a nemzeti konzultáció során 1 millió 100 ezer ember mondta azt, hogy Magyarországnak nincs szüksége bevándorlókra. – Magyarország, Németországgal ellentétben, a demográfiai problémáit nem a bevándorlókkal kívánja megoldani. Nem az a kérdés, hogy Németországnak vagy Magyarországnak van-e igaza, hanem az, hogy Magyarországnak van-e joga meghatározni azt, hogy kiket kíván befogadni – szögezte le.

Németh Szilárd elmondta, a Frontex, az Unió határőrizeti ügynöksége közölte, 775 kiképzett határőrrel meg tudná védeni a külső schengeni határokat. – Ha az Európai Unió 28 tagállama nem képes ennyi katonát kiállítani, akkor mit várhatunk tőle? – tette fel a kérdést.

A képviselő kifogásolta, hogy Olaszország és Görögország tízszer annyi pénzt kapott az Uniótól, mint Magyarország, pedig Magyarország az egyetlen, amely betartja a schengeni szabályokat. Kiemelte, Magyarország a szerb-magyar műszaki határzárral igazolta, hogy a schengeni határok megvédhetőek. Például október 13-án összesen 7081 illegális bevándorló jött át a magyar határokon, a magyar-szerb határszakaszon csak nyolcan. – Orbán Viktor az elmúlt hetekben az Unió vezető politikusaival, nemzetközi szervezetek vezetőivel tárgyalt, és megoldási javaslatot vázolt fel. Az ellenzék szerint Magyarország elszigetelődött, miközben a valóság az, hogy Magyarország bebizonyította, határozott politikával egy ilyen kis ország is tud világpolitikát befolyásoló tényező lenni – jelentette ki.

Csepel.hu

 

4 hozzászólás “Magyarország világpolitikai tényező” bejegyzésre

  1. Grün Izidor szerint:

    “Magyarország világpolitikai tényező”
    Úgy bizony!
    Egy a hétmilliárdhoz arányban vagy mint légyszar a térképen! 😀 😛

  2. helyi szerint:

    A néhai Kvasznay Gulyás Margit drágalátos (minden bizonnyal Fideszhívő) társasága mióta politizál, és főleg minek?
    Elvileg nekik “művészkedniük” kellene(azért jöttek létre), de úgy látom, hogy az már nem megy, inkább hallgatják a rezsipávián szakértését és bólogatnak rá bőszen! 🙂

  3. Tarjányi László szerint:

    Kivülállóknak nem illik beleszólnia egy párt taggyűlésébe! 😉

  4. Rázsó szerint:

    Szerintem pont annyian ki is lépnek a határon, mint ahányan belépnek. Legalább is már jó ideje nem nem látni olyan képeket, mint két hónapja.

Itt lehet hozzászólni !