Mezei Futóverseny-Budapesti döntő Csepelen

Csepel Öttusa Média

Foto: Csepel Öttusa

Foto: Csepel Öttusa

A korábban nagy sikerrel megrendezett csepeli Szárcsa Kupa, majd Mezei Futóverseny névre keresztelt XXI. kerületi iskolás szabadtéri sportrendezvény színvonala felkeltette a főváros figyelmét is, így 2015. október 20-án Csepel adhat majd otthont az idei verseny budapesti döntőjének. A színhely ezúttal is Királymajor kis-Duna parthoz közel eső része lesz.

A hagyományos és sikeres kis-Duna menti tavaszi mezei futó verseny után Csepel rendezheti a sportág fővárosi döntőjét, ahol több száz általános és középiskolás áll majd rajthoz aVásárhelyi Pál Kereskedelmi Szakközépiskola tőszomszédságában október 20-án. A Budapesti Diáksport Szövetség, a Csepeli Testnevelő Munkaközösség , a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület, valamint a házigazda csepeli önkormányzat által szervezett versenyen aII., III., IV., V. és VI. korcsoportos lányok és fiúk legjobbjai mérik össze tudásukat, 1-től egészen a 4 km-es távig. A versenyeket egyéniben és csapatban is értekeli majd a Hajdu Imre, Szeberényi Tamás és Jenei János csepeli testnevelőkből álló versenytitkárság, a győztesek pedig elnyerhetik Budapest Diákolimpiai Bajnoki címét és a 2016 áprilisában rendezendő országos döntőre is kvalifikálják magukat. Az országos megmérettetésre csapatban a budapesti döntő 1-2. helyezett együttesei juthatnak el, illetve amennyiben közülük valaki nem vállalja, akkor a 3., vagy 4. helyezett lép a helyére. Egyéniben pedig a budapesti döntő 1-4. helyezettjei képviselhetik majd iskoláikat a jövő évi országos fináléban.

Valamennyi versenyen a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) versenyszabályai érvényesek, az első futamra a tervek szerint október 20-án 12 órakor kerül majd sor, regisztráció és gyülekezés a Vásárhelyi iskola udvarán ( 1212 Budapest, Széchenyi u. 95.) lesz.

Forrás: Csepel Öttusa Média

Itt lehet hozzászólni !