Csoda történt? Egy politikus kifizette 10 ezer forintos tartozását

Csepel.info

Takács Krisztián leragasztás

A több százezer forintos nettóból hónapokig nem telt tízezerre

Takács Krisztián, a csepeli MSZP önkormányzati politikusa öt hónapos késéssel, a végrehajtási eljárás során lefoglalt televíziója és autói hatására részletekben kifizette eredetileg tízezer forintos tartozását – értesült a Csepel.info.

Még április 8-án mondta ki bűnösnek és marasztalta el a bíróság Takács Krisztiánt becsületsértés miatt. A politikus egy újságíróról tett sértő kijelentéseket a csepeli MSZP honlapján megjelenő személyes blogján. Miután a becsmérelt újságíró feljelentette, a szocialista képviselő a saját honlapjáról már azt állította, hogy semmi köze sem volt hozzá. A bíróság azonban nem vette be a mesét, és elmarasztalta a politikust. Takácsnak az ítélet után 15 napon belül kellett volna kifizetnie a tízezer forintos bűnügyi költséget. Nem tette meg. A fizetés határideje április végén járt le, így végrehajtás indult ellene.

A szocialista politikus azonban nem rettent meg a bíróság majd a végrehajtó követelésétől. Vélhetően csak akkor kezdte komolyan venni tartozását, amikor Thomson típusú televíziója után két autóját is lefoglalta a végrehajtó. Ez után azonban már részletfizetést kért a végrehajtási költségekkel megnövekedett bűnügyi költség megfizetésére, majd öt hónap után fizetett. A Csepel.info úgy tudja, hogy a Csepeli Hírmondó újságírója hétfőn délután kapta meg az értesítést a tízezer forint kifizetéséről.

Van még a rovásán

Takács Krisztiánt 2010-ben magánokirat-hamisítás miatt ítélte el jogerősen, és bocsátotta egy év próbára először a bíróság. Az ügyészség szerint azonban még ugyanabban az évben sikkasztást követett el – talán ezzel bizonyította rátermettségét a különböző bűnügyekről, köztük gyilkosságokról elhíresült csepeli MSZP-s szervezetben. Takács Krisztián sikkasztási ügyében azonban öt évvel az elkövetés időpontja után sem születhet ítélet, mivel a bíróság éppen hétfőn döntött arról, hogy a tanúk meghallgatását és a pert csak 2016-ban folytatják tovább.

Becsületsértésben is van gyakorlata a 2014-ben ismét MSZP-s színekben önkormányzatba került politikusnak. Amikor ugyanis a választási kampány hajrájában éppen a Fidesz-KDNP plakátjait rongálta és ragasztotta le, egy fideszes képviselőjelölt ezt meglátta és számon kérte tőle. Az őrjöngő MSZP-s rátámadt a képviselőjelöltre, és összekente plakátragasztóval. Az esetről pár perccel a támadás után Ábel Attila alpolgármester készített videót, akit Takács szintén összekent ragasztóval. Lapunk úgy tudja, hogy a politikust ezért az agresszív fellépéséért szintén elmarasztalták már.

Csepel.info

4 hozzászólás “Csoda történt? Egy politikus kifizette 10 ezer forintos tartozását” bejegyzésre

  1. helyi szerint:

    Jó jöhet a pénz az újságírónak, a Csepeli Hírmondónál biztosan nem fizetik túl! 🙂

  2. Lovas szerint:

    Nem lehet mindenki tolvaj MSZP-s. 😀

  3. belekot szerint:

    A kis pitiáner MSZP-s végre fizetett. … mert a végrehajtó kisajtolta belőle. Bővebben lásd: baloldali értékek…

  4. Grün Izidor szerint:

    Pitiáner kis fityeszes bűnözők! 😛 😛
    .
    “Összesen 76 millió forint bírságot kaptak a felszámolás alatt lévő Széchenyi bank négy volt vezetőjét. A cég korábbi vezérigazgatója, Szakács Tibor 20 milliót, az általános vezérigazgató-helyettes Deák Klára és üzleti vezérigazgató-helyettes Lakatos Zsolt 19-19 milliót kell hogy fizessen. Az igazgatóságban és felügyelőbizottságban is ülő Töröcskei Zsuzsanna, Töröcskei István volt ÁKK-elnök és a bank volt igazgatósági tagjának felesége pedig 18 milliós büntetést kapott.”

Itt lehet hozzászólni !