Már a térkövet teszik le és az új fákat ültetik a Szent Imre téren

XXI. századi szinten újul meg Csepel legszebb tere

Csepel.info

Szt_Imre_ter_04

Fotógalériánkat itt nézheti meg

Megkezdődött az új térkő-burkolat lerakása a Szent Imre téren, amit a fásítás és a zöldfelület kialakítása követ a hétfőn kezdődő héten – értesült a Csepel.info. Ezzel együtt kezdődött meg az új, több generációs játszótér kialakítása is, amelyről Ábel Attila egy kis videót is küldött a szerkesztőségünknek.

A Szent Imre tér felújítását az MSZP-s önkormányzat kezdeményezte 2005-ben. A munkálatokra azonban – a Fidesz szerint a korrupció miatt – már nem jutott pénz. Kiderült ugyan, hogy sok fa állapota rossz, de a terveket fiókban hagyták. Még éveken keresztül játszottak tovább a gyerekek, sétáltak a családok az életveszélyes fák alatt. A fideszes kerületi vezetés egy uniós pályázathoz aktualizálta a terveket, akkor derült ki számukra is, hogy nagy a baj.

Szentimre_2005_felujitas_terv_kep_01

Egy átnézeti kép a felújítási tervből: látható, hogy a 2012-ben helyreállított Országzászló nincs rajta

Teljesen megújul meg a Szent Imre tér

Ilyen a játszótér a terveken…

…és most a munkálatok megkezdésekor

A 2010 októberében megválasztott csepeli vezetés a korrupció visszaszorításával és a pénzügyek rendezésével több, mint kétmilliárd forintot tudott megtakarítani évente. Ebből fizették ki az adósságokat, kezdték meg az évtizedek óta várt fejlesztéseket. De hála a jó kormányzati kapcsolatoknak, több pályázatot is sikerült megnyerniük. A város-rehabilitációs pályázatok kötelező térfelújítási feltétele miatt vették elő a szakemberek a 2005-ös Szent Imre téri terveket.

– Bennünket nem érdekelt, hogy kik és mikor készítették a terveket, hiszen 1690 ember lakását és a teret önrész nélkül, uniós pénzből újíthatjuk fel. Váratlanul ért, hogy azok kezdtek tiltakozni ellene, akik az eredeti térfelújítási terveket készítették. Azok neveztek “fagyilkosnak”, akik a fakivágási engedélyeket megkérték– mondta el lapunknak Ábel Attila alpolgármester, a körzet képviselője.

Míg máshol a pártok választási programokkal versengenek, a csepeli balliberálisok jobbára fejlesztések elutasításával kampányolnak. Ők kezdték el híresztelni, hogy az önkormányzat vezetői “baltás gyilkosok”, mert az egészséges fákat vágják ki. Szabó Szabolcs parlamenti politikus ehhez egyenesen manipulált fényképet mellékelt. A fotót úgy készítette, hogy ne látszódjon a kivágott fákon a korhadás. Horváth Gyula polgármester-jelölt fiatal fák fotóit tette közzé azt állítva, hogy azokat is kivágták. Csakhogy azoknak a fáknak kutya bajuk, ma is a helyükön állnak. Már-már tragikomikus, hogy a balliberálisok polgármester-jelöltje a több generációs játszótér építését is feleslegesnek nevezte, holott egy négy évvel ezelőtti fórumán még éppen a felújítás mellett érvelt.

A Csepel.info úgy tudja, hogy mindeközben egyetlen ellenzéki politikus sem kérte ki a szakértői véleményeket, az eredeti engedélyeket.

Csepel.info

40 hozzászólás “Már a térkövet teszik le és az új fákat ültetik a Szent Imre téren” bejegyzésre

  1. Ábel Attila szerint:

    Elődeink készítették a tér felújítási terveit, ennek köszönhetjük, hogy megnyertük az Európai Unió városrehabilitációs pályázatát. Ez eddig rendben is volna, hiszen egy önkormányzati vezetésnek a lakosság javát kell néznie, nem pedig azt, hogy mindent elpusztítson, lesöpörjön az asztalról, amit a politikai ellenfél elődeik készítettek. A baj az, hogy a felújítás legnagyobb ellenzői pont az elődeink lettek, és azért ellenzik a felújítást, azért akarják leállítani, nemhogy a Fidesznek sikeres legyen a városrehabilitáció. 1690 emberrel tolnának ki, és 1,3 milliárdos kárt okoznának azzal, ha sikerülne meghiúsítaniuk az uniós pályázatot. Ezt hívják vak gyűlöletnek.

  2. xy szerint:

    Ezzel úgyis csak öngólt rúgnak, de talán már abba is hagyták a károgást.

  3. felix szerint:

    Most sajnálom, hogy a szocik nem ellenezték a fidesz idejében a gerincutat és a csatornázást, mert akkor kiderült volna, hogy azt is ők indították el, és a mostaniak csak az MSZP nyomdokain haladtak.
    Tanulság: Ha azt akarod, hogy a munkádat elismerjék akkor támadd annak folytatását.

  4. Barackos szerint:

    Történt bármi Csepelen ami nem uniós forrásból készült vagy esetleg nem az előző városvezetés kezdett el? Mint pl. gerincút és csatornázás és Szent Imre tér stb. ?

  5. Bugi szerint:

    Soha nem volt kártékonyabb népség a csepeli komcsiknál építeni nem tudtak semmit.

  6. Jojo szerint:

    A Plútó utcában mi történik? A jehovák mellett?

  7. kerdezo szerint:

    Jojo,

    Valamilyen forgalmi akadályok lesznek szerintem.
    Mintha összefüggésben lenne azzal a lakossági fórummal, ami az Arany János utca – Erdősor – Szabadság utca viszonylatában volt.

    De engem is érdekelne, mert ha akadályok lesznek, akkor több száz ember ül fel a szopórollerre…

  8. Doki szerint:

    Az fáj a baloldalnak, hogy Csepel 4 év alatt többet fejlődött mint az ő 16 évükben…

  9. grün szerint:

    Doki!
    Nem a fejlődés fáj!
    A módi, hogy “Könnyű a más farkával verni a csalánt!” 😛 😀

  10. elhallgattatni szerint:

    XXI. századi?
    Érdekes értelmezés…

  11. hajaj szerint:

    A lényeg a lényeg. Épül szépül a kerület, és ez nagyon nem tetszik néhány bunkó baloldalinak. Szerintem teljesen mindegy, hogy ki, kik építik, ha hazánk fiai által valósul meg. Akik bármilyen szemszögből vitatják a végső célt, eredményt, csupán agyalágyultak.

  12. grün szerint:

    “Az első szabadon választott magyar kormány miniszterelnökének emlékét őrző örökmécses körüli V. kerületi tér a felújítás után már nem úgy néz ki, mint egy aszfaltozott parkoló. A 188 millió forintból elkészült beruházást Rogán Antal polgármester és Szentgyörgyvölgyi Péter alpolgármester adta át.”
    .
    Járványként terjed a tér átépítés!
    Miért most jut mindenkinek hirtelen eszébe egy tér rebihalitáció?! 😛 😀
    .
    http://mandiner.hu/cikk/20141005_rendbe_tettek_a_batthyany_orokmecses_kornyezetet

  13. nagyapó szerint:

    ” Szörnyű”, hogy a nyolcévi Brezsnyev féle tespedés után épül Csepel. Ezt a szocik nem bírják elviselni.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  14. felix szerint:

    100 000 fővel nőt a szegények száma egy év alatt.
    Épülünk szépülünk, épülnek a kőterek ország szerte.

  15. csepi szerint:

    Sok idióta miröl halandzsál itt??? Nem tudja senki, hogy ez is EU pénz!!!! Mint a csatornázás is meg minden fejlesztés!!!!

  16. csepi szerint:

    SEMMI köze nincs egyik párthoz sem!!!

  17. felix szerint:

    Már hogyne lenne.
    Az ezred része is elég lenne nekem annak amit lenyúlnak belőle. 🙂 🙁

  18. csepi szerint:

    Hát nekem is!!! 11.7 milliárd ft-ot adott az EU a csatornázásra és az aszfaltozásra. Maximum 5 milliárd-ból meglehetett csinálni!! DE nem is költöttek ennél többet a kormány! A maradék ment a zsebekbe!!! MIRE VAN ODA A FIDESZ ??? Szánalmas hazudozók !!!

  19. culiko szerint:

    Kit érdekel ,hogy milyen pénzből építik a csatornát meg az utakat,a lényeg,hogy épül.35 éve lakom Csepelen de a tóth és csapata nem csinált semmit azon kívül, hogy a pénzt elrakták.Már csak egy normális régiesen mondva egy nagyobb közért hiányzik Királyerdei lakosok részére,hogy ne keljen a piacra szaladni 2kg. krumpliért.

  20. ebihal szerint:

    culiko!
    Ha elgondolkodsz egy picinykét, rájöhetsz, ha nincs pénz, nem tudsz semmit sem
    csinálni!

  21. hamar szerint:

    EU-s pénz??? A GDP X%-t be kell fizetnünk, ebből kapunk vissza, elfogadható, mérlegelt, kőkeményen számokkal alátámasztott, pályázat alapján. Tehát az általunk befizetett összegből kapjuk vissza azt, ami jár nekünk. A mértéke, hogy éves szinten, avagy ciklusonként feltudjuk-e használni a megszabott keretet, nos az mindig csak rajtunk áll.
    Hogy a múltnak mit adunk, az mindig csak rajtunk áll.

  22. zollie szerint:

    Csepeli balosok kedvenc szövege, hogy ez is EU-s pénz.. Annál jobb. Pályázzanak és nyerjenek EU-s pályázatokon és abból rakják rendbe, amit kell. Nem kérdés, hogy Csepelen jobbak, mint az elődeik.

  23. ebihal szerint:

    hamar!
    Magyarország a befizetett pénz kb. 5X-t kapja/kaphatja vissza. Igen, rajtunk múlik.
    hogy ez sikerül vagy sem! A gerincútra és csatornára a szocik pályázták és nyerték
    a pénzt.

  24. ebihal szerint:

    zollie!
    A más által elnyert EU-s támogatást saját sikerként beállítani, szerinted természetes?

  25. felix szerint:

    Kedves hamar!
    Jóval többet kapunk mint amennyit befizetünk.

    zolie!
    Azt tették a balosok és nyertek gerincutat és csatornázást.

  26. felix szerint:

    A lényeg.
    100 000,-rel, több szegény.
    Ez nem EU.-s, hanem magyar teljesítmény.
    Hány felújított teret vagy megépített stadiont lehet betölteni velük?

  27. hamar szerint:

    Akkor is jár, mert zsebbe folyt zseton ellenében messze áron, szó szerint odadobtuk nekik az összes piacunkat. Adósságtörlesztés kábított szövegével jeligére, miközben eltűnt a nemzeti vagyon 90%-a, és közben jelentősen megnőtt az államadósságunk. Horn és a nagy hazudozónak kormányainak köszönhetően.

  28. hamar szerint:

    Vajon Nyugat Európában mennyire nőtt a szegénység, a két számjegyű munkanélküliségről nem is beszélve? Miféle tüntetés sorozatok alakulnak ki, folytatódnak, nem beszélve az eszkalálódó konfrontációkról! Vajon miért? Folyik az intenzív újragyarmatosítás a II. VH. óta, amely még nem fejeződött be.

  29. ebihal szerint:

    hamar!
    Kicsit jobban is utána nézhetnél a dolgoknak! NEM JÁR, elnyerhető. Milyen piacokat?
    Jórészt a KGST országokba szállítottunk, akik meg nem tudtak fizetni, ahol nem fizetnek
    az nem piac. Igen, volt 20 egynéhány ezer milliárd dollár adósságunk, ami annak a 40
    évnek a hozadéka volt, amikor megépült néhány százezer lakás, kórházak, iskolák,
    gyárak stb., de ezt törlesztettük. Az elmúlt 20 évben szinte semmi sem épült, mégis
    ugyanott tartunk adósságilag. Igen, eltűnt a nemzeti vagyon. lehet keresni Gyurcsány-
    nál, Széles Gábornál, Orbán papánál stb,! A kárpótlással hazavágták a mezőgazdaságot
    és ezen keresztül a feldolgozóipart, nem a Hornék.

  30. felix szerint:

    Nem ártana tisztázni a nemzeti vagyon fogalmát.
    Amennyiben annak 90%-a, eltűnne, akkor várásokat kéne levenni a térképről.

  31. grün szerint:

    ebihal!
    “20 egynéhány ezer milliárd dollár adósságunk”
    Talán forint?!
    .
    Dollárban az egész országunk cakk und pakk nem ér annyit, még ha a Vezír vagyonát is hozzá csapjuk! 😛 😀

  32. hamar szerint:

    Nem elég az, hogy a németek gyarmatává lettünk. Minek levenni ahhoz városokat stb.?
    Az angol gyarmatok esetében is levettek, levesznek városokat? Nagy butaság! Idejöttek és rendezték, mondom zsebbe, a dolgok menetét, azaz eladták bagóért az országot, azok, akiket írtam csapataival együtt! Sőt még “privatizációs minisztert” is kineveztek, aki rossz néven veszi, ha az általa vélt felségterületére bemerik tenni lábaikat, az általa nem kívánatosnak vélt szervezetek, személyek. Pl, olyanok, akiket ő, mint szervezetet 40%-ban korruptnak tart! És ezt ő mondja, aki nyakig benne volt.

  33. hamar szerint:

    Még egyszer írom igen is jár! A leköszönő Barroso néhány hete járt BP.-n díszebéden, s ekkor adta át azt a dokumentációt, amely tartalmazza a “következő ciklusra” járó keretünket, amelyet pályázatokkal, beruházásokkal alátámasztottan hívhatunk le. Természetesen a Kegyelmes urak, Főméltóságok engedélyével. (Brüsszel) Némi hasonlóság az osztrák-magyar monarchiára? Bécs engedélye. Akkor is és most is viszik az adóforintjainkat, hogy hogyan mi módon, milyen “jogcím” alatt? Az mindegy, de viszik, akár a profitot! Vajon miért sikítanak, ha az adó nem üti a markukat? (pálinkafőzés stb. Pannonhalmaiaknak van eszük, mert saját maguknak termesztenek elegendőt, szinte mindenből, a létfenntartásuk érdekében.)
    No ezért nő a szegénység, de nem csak nálunk, hanem az egész világon. Remélem érthetően írtam. Mélyebb értelmezésbe most nem kívánok sem személyi, sem egyéb tekintetben belefolyni.

  34. hamar szerint:

    Milyen piacot? Az ország teljes piacát! Ömlik a silány árú hozzánk, amellyel mesterségesen törik le az árakat, hogy az adót még a szegények is fizethessék! Így is, teszik tönkre az itthon lábadozó termeléseinket. Mindegy, csak ők gyarapodjanak, gátlástalanul. Dacára annak, hogy a vadhajtásokat, ha nagyon nehezen is igyekeznek meg-meg fékezni. Azt amit gyeplő módjára nekik, odadobtak a nagy vezetők, annak idején. Ezért is bűnösök, amit a nemzet ellen tettek, kiárusították, jó részt saját zsebre.

  35. nagyapó szerint:

    hamar! Van igazság abban, amit ír, csak az a baj, hogy a múltat vetíti a jelenre. A monarchia alatt, a kiegyezés után indult az ország szédületes fejlődésnek.
    2010-ig nem fejlődött, csak vesztett az ország. Ezért indította az Orbán kormány a beruházások támogatását, a kkv-k fejlesztését. Ezt szolgálja Széchenyi 2 terv, a keleti nyitás, a lakosság támogatása (szigetelés, ablakcsere).
    A költségvetés adatai jól mutatják ezt a fejlődést.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  36. kilgore trout szerint:

    Nincs ilyen poszt, ezért ide írom: ki az az állat, aki a Plutó útra kétszáz méterenként, három darab közlekedési lámpát helyezett üzembe? Ki az a poltikai öngyilkos, aki ezt a választás előtti hétre ütemezi?

  37. Vendetta szerint:

    Kilgore trout az első posztban taglaljuk a témát.
    Mivel ez a fejlesztés nem érdemel kiemelt figyelmet itt az oldalon, ezért oda írogatunk. 🙂

  38. kerdezo szerint:

    Én sem értem a forgalom akadályozását Jehovák mögött.
    Majd kikerülik Csillagtelepen keresztül….

  39. sróf szerint:

    Más, de megfontolandó a kerületben is!

    Tűzcsapból ivókút

    tűzcsap, ivóvízfakasztó projekt, ivókutak Budapest, Design terminál
    A Budapesten debütáló vízfakasztó projekt négy építészhallgató – Hüttl Sarolta, Soltész Judit, Zétényi Zsófi és Zoletnik Zsófia – nevéhez fűződik.
    A főváros különböző pontjain található tűzcsapokat a mindennapokban is használható ivókutakká alakítsák úgy, hogy eközben a tűzcsapok eredeti, tűzbiztonsági funkciója sem fog megsérülni.
    Az elképzelésük a józan gondolkodáson alapul. Budapesten az elmúlt években radikálisan csökkent az ivókutak száma. Ezzel párhuzamosan a többszörösére nőtt a palackozott ásványvizek fogyasztása, többszörösen terhelve a környezetet. A nyári hőségriadók idején a közterületi ivóvíz hiánya miatt a Fővárosi Vízművek zacskós ivóvízzel próbálja enyhíteni a lakosságot a kánikula átvészelésében, miközben a város forgalmas csomópontjaiban jó minőségű ivóvízzel ellátott tűzcsapok találhatók. A négy lány azt találta ki, hogy egy új, ivóvíznyerés céljára kialakított gépészeti szerelvényt a csapokra szerelve ivókutakká alakítják a tűzcsapokat úgy, hogy szükség esetén a tűzoltóság továbbra is tudja használni őket.
    Ügyes és remek lányok, gondolkodnak.

  40. hamar szerint:

    1500 embert rúg ki a CNN
    Pontosabban a CNN-től a sporttévéken át a Cartoon Networkig érinti a csoportot a leépítés.

Itt lehet hozzászólni !