Összefogás a kormánnyal Csepelért – interjú Borbély Lénárddal

Flag Polgári Magazin

Összefogás a kormánnyal Csepelért

Miként függ össze a Csepelre telepített roma családok ügye a csepeli baloldallal? Hogyan sikerült négy év alatt több munkát elvégezni az egykori munkás kerületben, mint az azt megelőző húsz évben? Mitől lett négy milliárdos mínuszból, mára majd másfél milliárdos plussz a kerület költségvetésében?

Fiatal, abiciózus, őszinte és tehetséges. Ezekkel a jelzőkkel lehetne a legjobban jellemezni Budapest 21. kerületének,  – a 2010-es kormányváltás előtti időszakban mostohagyerekként kezelt, ám azóta valóban megújult Csepelnek a Polgármester-jelöltjét, akivel egy kávé mellett beszélgettünk a céljairól és Csepel jövőjéről.

A változás valóban csodával határos, ami végbement a 21. kerületben. Hogy értékeli Csepel elmúlt 4 évét?

Csepelen az elmúlt 4 évben megvalósult mindaz, amit a korábbi politikai vezetők évekig, évtizedekig csak ígérgettek. Megépült a szennyvízcsatorna hálózat, elkészült a gerincút első szakasza. Ezt a következő 5 évben fogjuk tovább folytatni. Több város rehabilitáció zajlott, vagy zajlik még jelenleg is, aminek keretében panelházak és közterületek újulnak meg. Rengeteg változás történt Csepelen, aminek az alapját az jelentette, hogy rendbe tettük a kerület gazdálkodását. 2010-ben még közel 4 milliárd forint volt a költségvetés hiánya, idén pedig 1,4 milliárd forint plusszal kezdtük az évet. Micsoda különbség!

Melyek azok az intézkedések, megvalósult projektek amelyekre a legbüszkébb?

Amiket már az előbb is említtetem. A gazdálkodás rendbetétele, a csatornázás, gerincút megépítése, panelfelújítások. De ha más honnan közelíteném meg, akkor azt mondhatom, hogy arra vagyok a legbüszkébb, hogy mára Csepel egy rendezettebb, tisztább, és biztonságosabb kerület, mint volt néhány éve. Ma jobb Csepelen élni, jobb érzés csepelinek lenni.

Minden esély meg van arra, hogy folytatódjon az az elkezdett valóban páratlan építkezés, amelyet Németh Szilárddal és természetesen a helyi Fidesz vezetésű Önkormányzat támogatásával karöltve elkezdetek 2010-ben. Ehhez „mindössze” annyi kell, hogy Ön megnyerje a választást a baloldal közös jelöltjével, Horváth Gyulával szemben. Mit gondol ellenfeléről, aki egykor Csepelen, mint a szociális és kisebbségi ügyekért felelős alpolgármester már hagyott jóvá, úgymond „bizarr”, kétes értékű, a csepeliek számára pedig kifejezetten hátrányos intézkedéseket, gondolok itt a ferencvárosi roma családok betelepítésére.

Horváth Gyula két óriási politikai bűne az, hogy fővárosi képviselőként végig asszisztálta a kórházunk bezárását, valamint a volt 9. kerületi polgármester hallgatólagos támogatásával családok százait költöztették kerületünkbe. Vajon kinek hozott ez hasznot?

 Milyen programmal fut neki az októberi megmérettetésnek? Hallhatnánk az elképzeléseiből néhány kiemelten fontos elemet?

A csepeli emberek belefáradtak az állandó széthúzásba, a politikai csatározásokba. Azt szeretnék, ha a kerület összefogással fejlődne. Az én programom pont erről szól. Összefogással a Kormánnyal és a Fővárossal, Csepel érdekében. A programom 35 kiemelt pontban foglalja össze, hogy mit gondolok a kerületünk jövőjéről. A legfontosabbnak a munkahelyteremtést, a közbiztonságot, a családok támogatását és a fejlesztéseket tartom. Ezek közül több minden saját erőből is megvalósulhat, azonban az igazi fejlődéshez a Kormány támogatása elengedhetetlen.

A munkahelyteremtést a volt gyár területén képzeljük el, amelyet különböző adókedvezményekkel is megtámogatnánk. A közbiztonságra nem sajnáljuk a pénzt, ezért még több rendőrt és közterület felügyelőt fogunk szolgálatba állítani, és még több térfigyelő kamerát építünk ki. Kormányzati támogatással felújítjuk az összes csepeli panelházat, folytatjuk a rezsicsökkentést, a fiataloknak és családjaiknak új közösségi tereket hozunk létre. Szeretettel gondolunk időseinkre, ezért a csepeli nyugdíjasok számára több minden más mellett ingyenessé tesszük a strandot és a klubhelyiségeket. Folytatjuk az utak és járdák építését, a csapadékvíz csatornák kiépítését, a kerület megszépítését. Egyik legfontosabb értékünk a Kis-Duna part, amelyet természetes környezetében megtartva fogunk továbbfejleszteni.

Végezetül engedjen meg egy személyes jellegű kérdést. Két gyönyörű kislánya van. Hogyan éli meg a család, a kampányt és a választásokkal kapcsolatos sűrű programokat, rendezvényeket, szakít azért időt a családjára is? Milyen Borbély Lénárd az apuka? Szigorú vagy inkább engedékeny?

Számomra a legfontosabb a családom. Imádom a kislányaimat, ezért nagyon nehéz ez az időszak, amikor a kampány minden időmet lefoglalja. Arra viszont nagyon figyelek, hogy a 3 éves Flóra lányomat minden reggel el tudjam vinni az óvodába. A feleségem és a gyerekek nagyon nehezen viselik el, hogy ilyen keveset látnak. Éppen ezért nagyon várom már, hogy vége legyen ennek az időszaknak. Hogy mennyire vagyok szigorú? Próbálok az lenni, amikor szükséges, de ez nem könnyű, mert szerelmes vagyok a kislányaimba és mindig levesznek a lábamról. De melyik apuka nincs ezzel így?

FOLYTASSUK KÖZÖSEN – CSEPEL JÖVŐJE 35 PONTBAN – polgármesteri program

Forrás: Flag Polgári Magazin

41 hozzászólás “Összefogás a kormánnyal Csepelért – interjú Borbély Lénárddal” bejegyzésre

  1. helyi szerint:

    Na majd pont ez a gyerek fog itt rendet tenni. fogalma nincs róla, hogy ezt a kerületet hogy kéne működtetni.. Tapasztalatlan kis ficsur, neki még sokat kellene tanulnia, hogy itt komolyan vegyék!

  2. felix szerint:

    A költségvetésben pluszt csinálni nem nagy művészet.

  3. grün szerint:

    helyi!
    Majd lesznek tapasztalt szakemberek, akik megfogják a kezét és vezetik!
    Őt is és a kerületet is! 😛 😀

  4. felix szerint:

    Kisapám.
    Egy kiválasztottnak értenie kell hozzá.

  5. Béla szerint:

    Ez az ember ilyen fiatalon is többet tett Csepelért, mint az elődök hosszú évek alatt. Remélem, megválasztják polgármesternek!

  6. felix szerint:

    Kedves Béla!
    Mesélj. konkrétan mit tett?

  7. Andi szerint:

    Drukkolok neki 🙂

  8. GONDOLKODÓ! szerint:

    TISZTELT BORBÉLY LÉNÁRD úr

    Önt az a nem kis megtiszteltetés érte, hogy Csepel, azaz a XXI. ker.
    POLGÁRMESTERJELÖLTJE lett.
    Tehát Ön KIVÁLASZTOTT.

    Ezért meg kell felelnie ezen időszakban az elvárásoknak. Lehetőségeihez képest a negatív, a kétkedők, a bizalmatlanok táborát is meg kell győznie, de nem mindenáron.
    Igen a kerület lakosainak nagy táborát, a 2/3-t.
    A szavazó polgárok felnőtt emberek, remélhetőleg eltudják választani az építést, a jövőt, a rombolástól, a demoralizálástól.
    Kívánok Önnek e tengernyi feladathoz jó egészséget, CSALÁDJÁNAK, gyönyörű kislányainak, Kedves Feleségének további harmonikus családi életet.
    Engedje meg, hogy útravalóul két idevágó idézettel bátorítsam, acélosítsam a kétkedőkkel ellentétben.
    1.
    “Ne törődj az ostobasággal
    Ne tarts a hiénákkal
    És ha nem vagy az, aki voltál,
    Ne szégyelld, honnan indultál

    Eljő’ minden idő, soha ne félj
    Lesz még jó aratás, friss a kenyér
    Fordul már a föld, omlik a gát
    Készül az új világ

    Szállj fel, szállj szabadon, mint a madár
    Sorsod végtelen út, nincsen határ
    Célhoz bárhol érsz, itt a hazád
    Készül az új világ”

    http://www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/22753/illes-egyuttes/uj-vilag-zeneszoveg.html

    2.
    “Csak szállj tovább, hisz előtted az út,
    Csak szállj rád még annyi minden vár,
    Csak szállj tovább, hogy a múltnak mit adunk,
    Az mindig csak rajtad áll.
    Hány és hány millió dobbanás?
    S mi csak, repülünk tovább.
    Hány és hány ezer megtorpanás,
    Ez csak egy átutazás.
    Csak szállj tovább,
    Hisz előtted az út.
    Csak szállj rád még annyi minden vár,
    Csak szállj tovább, hogy a múltnak mit adunk,
    Az mindig, csak rajtad áll.”

  9. Tóth Mária szerint:

    Remélem a csepeliek többsége tudja, hogy Lénárdot kell megválasztani! Csak semmi Szabolcs +T. Krisztián, akik nyomulnak ezerrel a sok hazugságukkal! /Saját tapasztalat/.

  10. sróf szerint:

    A hazugok elmentek egybegyűlni, összejönni, hogy csiszolják, fejlesszék a további hazugságaikat. A nagy hazudozót ámulják és bámulják.

  11. Kutas szerint:

    Az üvegvisszaváltótól a polgármesteri székig!

    Vajon melyik pozíciót tudta,tudná betölteni?

    Az üvegvisszaváltóban még tett valamit-igaz akkor is volt aki megmondta , hogy mit kell csinálnia!

  12. felix szerint:

    Gyűlés van Orbánnál?

  13. nagy tamás szerint:

    Kedves helyi!Nem kell már itt rendet tenni,hála Németh Szilárdnak,esetleg a megmaradt komcsi söpredéket kell még eltakarítani.az meg rajtunk választókon múlik.Tóth misi egy vén szar volt,mégse tudott semmit,csak lopni,meg hazudozni.

  14. nagyapó szerint:

    Eetásak! F. feri azt mondta, nem baj, hogy nem ért a főpolgármesterséghez, nincs gyakorlata, majd lesz csapata.
    Eetásak! Csepelen ez miért gond, amikor annyi többlet van, hogy Borbély, mint a pénzügyeket vivő alpolgármester (gy.k. Orosz), nyereségessé tette a költségvetést!!!!!!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  15. felix szerint:

    Szemétláda!
    A költségvetési tartalék nem egyenlő a nyereséggel.
    Nyereségessé lehet tenni a költségvetést elmaradt szükséges beruházásokkal és adó emeléssel, valamint új adó bevezetésével
    Nem tudom, hogy melyik történet az igaz, de te majd elmeséled, hiszen azért vagy.

  16. helyi szerint:

    T. Nagy Tamás!Nem sírom vissza Tóth Mihályt, (és nem vagyok szoci, stb) de egy Borbély Lénárd nekem ne ossza az észt harmnincegynéhányévesen, mert ekkora élettapasztalattal a háta mögött még bőven nem egy városvezetői székben lenne a helye, hanem tanulnia kellene valahol, esetleg dolgozni a szakmájában

  17. Matula szerint:

    “Összefogással a Kormánnyal és a Fővárossal, Csepel érdekében”

    Mennyivel jobban hangozna így:
    Összefogással a Kormánnyal, a Fővárossal és az ellenzékkel, Csepel érdekében

    🙁

  18. vlaci szerint:

    Kedves helyi!
    Ha tényleg nem vagy szoci, próbálj meg egy picit józanabbul gondolkodni! Ez a kis ficsur – ahogy te nevezed- négy évig parlamenti képviselő volt a fiatal kora ellenére és az ország egyik legnépszerűbb politikusával vállvetve vezették ki a kerületet a csődközeli helyzetből, elindítva a fejlődés útján. Ezek után még mindig úgy gondolod, hogy nincs tapasztalata?

  19. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Megérdemelné, hogy győzzön, hisz sokat és szorgalmasan dolgozik, szakértelemmel -megvan a képesítése hozzá- hallottam önkormányzati körökben, sokszor vitte a dolgokat az elfoglalt polgármester úr helyett is ! Hajrá Lénárd ! Drukkolunk a győzelméhez !

  20. ebihal szerint:

    vlaci!
    Akkor nézzük a tényeket, józanul! 2010 előtt Borbélyról, a Fidesz tagokon kívül, a
    kutya sem hallott, parlamenti képviselőségét a Fidesz általános népszerűségének, és
    nem utolsó sorban Némethnek köszönheti. Parlamenti tevékenysége egy A5 oldalra
    is kevés. A szocik alatt a költségvetési bizottságot vezette, amikor is szerinted csőd
    közelbe jutott a kerület. Tudod néhány milliót el lehet lopni, de a csődhelyzetnek, még
    talán neki is szemet kellett volna szúrnia! Végezetül, nézd meg az önéletrajzát, abból
    eldöntheted, hogy mekkora szakértelemre és tapasztalatra tehetett szert.

  21. Névtelen utca szerint:

    Volt olyan vezetőm, aki vegyészként (dipl.), mint gépészmérnökként, majd főmérnökként, s remek ig. vált belőle. Aztán, hogy “jól kiprivatizálta” a céget, elment az Okt. Min.-ba dolgozni. Sőt még a válni készülő beosztottaiknak is tanúskodott, így egy időre el is maradt a válás.
    Tehát vannak rátermett és aktuális személyek, melyet a végzett munkájuk minősít.
    Az idő igaz, s eldönti ami nem az.

  22. grün szerint:

    Csepeli normálisok!
    Kimondom kereken, tudjátok, hogy nem szoktam takargatni a véleményemet!
    .
    Nem érzitek úgy, hogy ha ezt a szerencsétlen macskajancsit, mintegy “trójai faló”-ként megválasztjátok, bónuszként megkapjátok mellé a Hombárfejű rezsigladiátorunkat és társulatát, akik eddig a látszatintézkedéseikkel a képmutatás fellegvárává tették kerületünket, és Csepelen újra marad a régi rend?!
    Ezt akarjátok?!
    Ősi mondás: Óvakodj a Fityesztől még, ha ajándékot hoz is! 😛 😀

  23. helyi szerint:

    Kedves vlaci!
    A Parlamentben végzett munkája egyenlő volt a nullával (csak mert láttam, olvastam róla), az alpolgármesteri tevékenysége egyenlő volt a nullával (csak mert tapasztaltam)! Miben szerzett vajon tapasztalatot? Ugyan már…totálisan alkalmatlan polgármesternek ez a napnál is világosabb!

  24. nagyapó szerint:

    Idióta Dr. grün t.t. A trójai falovat soha semmire nem választották. Mint történelemtanár, a Caligula lova juthatna eszébe, de az Szabó képviselő. Így hát véleményem, hogy a cikizett vezetők “nem kicsit, nagyon” okosabbak.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  25. nagyapó szerint:

    ebihal! Majd, ha varangyos béka lesz, megérti a parlament működését.
    Gy.k. Vannak képviselők, akik frakciókba tömörülnek. A frakcióknak vezetőik vannak, helyetteseik vannak, akik képviselik a frakciót, hozzászólnak. A képviselők az előkészítésben dolgoznak.
    Kivétel Csepel képviselője, aki magában kuksol a sarokban.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  26. grün szerint:

    Öreg Pöcs!
    Tudom nem vagy se töritanár, se lókupec de a lovakat azért meg kellene tudnod különböztetni!
    A trójai faló szerepét játszaná el szegény pipogya Lénárd, ha megválasztanák és ezzel a Disznófejű nagyurat kvázi polgármesteri hatalomban tartaná!
    Ezt akarnák a csepeli emberek?!:D
    .
    Caligula lovánál csak egy kérdésem lenne.
    Ki volt az az általad Caligulának tartott egyén vagy inkább egyének, akik révén Szabolcs a parlamentbe került?!
    Azok a szavazók, akik a voksukat adták rá mert az ellenfelét már kiismerték?!
    .
    Tömjén Zsóti egyértelműen Orbán Viktor nevű paripájának hátán ugratott be a zOrszágházba, mint az ördöglovasnak tartott Sándor Móric gróf a bálterem ablakán!
    Ezért, ha egyszer megszoborják a Vezír lovasszobrát méltán eljácchattya a lovat! 😛 😀

  27. ebihal szerint:

    Bármelyik képviselő tehet önálló indítványt. A Fidesz az elmúlt 4 évben azzal szórako-
    zott, hogy a beterjesztett határozatokat, az utolsó pillanatban, önálló képviselői indítvá-
    nyokkal tartalmilag lenullázta.

  28. csepeli szerint:

    Miről beszél ez? “Csepel egy rendezettebb, tisztább, és biztonságosabb kerület” Normális? Mikor napjában megmondani sem tudom hány lakást rámolnak ki, hány ember nyakából tépik ki a lánoct, füléből szakítják ki a fülbevalót, hány embernek a kezéből tépik ki a táskát……., hány kerékpárt tulajdonítanak el? Hány autót törnek fel, lopnak el!!!Milyen biztonságról beszél ez a …….!!!!! A rendőrség meg 1 hónap múlva küld egy szaros papírt, hogy felfüggeszti a nyomozást!!!!!!Ennyit tudnak!!

  29. Bercsik Károly szerint:

    Érdemes lenne saját nevükön írniuk a bírálatokat megfogalmazó személyeknek, mert konkrétumok nélkül az érdemi vitára is sokkal kisebb esély van. Sikerült javítani Csepel közbiztonsági helyzetén és a közterületek állapotán is. Képviselőként magam is erre törekedtem az elmúlt négy évben (rendszeres körzetbejárások).

    Pár konkrétum:

    Minden térfigyelő kamera működik
    http://csepel.info/?p=32947

    Borbély Lénárd beszéde az “Átölelő Védelem” projekt átadásán
    http://csepel.info/?p=35198

    Szemmel látható a fejlődés
    http://csepel.info/?p=33479

    Üdvözlettel:
    Bercsik Károly
    önkormányzati képviselő, Csepel 1. körzet

  30. grün szerint:

    Bercsik Károly!
    Ha már a konkrétumoknál tartunk az “Átölelő Védelem” projekt mintegy 15 millióba kerülő, nagy felbontású kamerarendszerének átadása óta konkrétan hány autótolvajt, érvénytelen műszaki vizsgával vagy kötelező felelősség biztosítás nélkül közlekedő autó vagy autós került leleplezésre és elfogásra?!
    Mert konkrét adatokkal nem lehet vitatkozni és jelentősen segítené a fityeszes kampányt!
    Névtelenül, de konkrétan kérdezem! 😛 😀

  31. Bercsik Károly szerint:

    Kedves Grün!

    Konkrét kérdéseit a papppeter@budapest.police.hu e-mail címre küldje el. Szerintem Papp Péter kapitány úr megfelelő választ fog tudni adni a konkrét kérdésére. Kérem a választ küldje el nekem is a bercsik.karoly@fidesz.hu címre.

    Saját kiegészítésem, hogy a fenti rendszereknek a bűn üldözésén kívül bűnmegelőzési szerepük is van, tehát érdemes figyelembe venni a rendszer üzemelésének okán el nem követett cselekmények számát is (ez ügyben szintén a szakértők illetékesek).

    A Mély utcai telek környékén is sikerült javulást elérnünk, mikor a ciklus folyamán sikeresen egyeztettem a korábbi körzeti megbízott rendőrrel. Horvát úr azon kijelentései, hogy a közbiztonságra túl sok pénzt fordítunk szerintem nem arattak osztatlan sikert a csepeli emberek körében. Magam elutasítom az ilyen kijelentéseket. A csepeli emberek biztonságára költeni kell, én közöttük járok, tisztában vagyok ezzel.

    Horváth úrnak és Falus úrnak egyre több értelmetlen kijelentése van. Nyilatkozgatnak, megjelennek itt ott negyed- és fél órákra, de aki ismeri Csepel elmúlt négy évét az tisztában van vele, hogy ők nem jártak a csepeli emberek között. Pedig érdemes lett volna!.

    Üdvözlettel:
    Bercsik Károly
    Csepel 1. körzetének képviselője

  32. Politikusok a Pokolba jutnak ugye ? szerint:

    Hát ez csúcs ilyen kell nekem is ! Van -976.508 Ft tartózásom , ebből kéne csinálni + 560.000 minimum ,mert akkor tudnék venni én is egy kocsit . Mert ha valaki négy év alatt -4 milliárdból csinál +1.2 milliárdot akkor ez a gyerek varázsló . Na az ilyen kamu dumával van tele a t@öm , na azért is fogok a jobbikra szavazni . Na ilyen tanácsadók vannak a Fideszben ,sajnos Amerikának nincs ilyen azért áll olyan rosszul az országuk ! Ugye Kedves Fideszes Elvtársak . Aki a Fideszre szavaz az meg is fogja érdemelni egy kis pénzel ,vagy kap egy laptoppot,hogy tudjon írogatni . Lőrincke csak pár milliárdot tudott csinálni 4 év alatt ,kemény munkával ,mert ugye csak egy Gázvezeték szerelő pitiáner,véres verítékkel kiszáll a 20 millás Merciből és be esik a hivatalba szegénykén. Ehhez képest ez a fiatal gyerek egy Mágus . Itt is látszik,hogy a Fideszes Mágusok jobban teljesítenek . Akkor a Devizát is meg mágusulod ? Te bölcs hazafi !

  33. baliedit szerint:

    Én a Ferencvárosban születtem szüleim és nagy szüleim is itt éltek pesti lányként azt tudom mondani hogy azt vettem észre hogy a legtöbb vidékről felkerült politikus elfelejti hogy honnan jött és ossza az észt.Én harminckét éve jöttem át Csepelre, és még ennyi változást mióta Tóth
    Mihályék eltűntek nem volt . Sokat szépült. Nagyon örülök annak hogy a sok öreg sunnyogó tovább állt jó pár évük volt megmutatni hogy mire képesek,de valahogy mindig azt láttam hogy négyévente választások előtt Szentimrén ment a felújítás és a kampány végével megszűnt a munka. Most a szépen rendben tett erdőben és a játszótérre örömmel viszem az unokámat.
    Én szeretem a fiatalokat és ideje váltani 41 évi munka után hatvan évesen én is szívesen átadtam a stafétát tegyük uraik önök is a fiatalok rendet tesznek

  34. Politikusok a Pokolba jutnak ugye ? szerint:

    Más tollával könnyű ékeskedni már mint EU-s pénzekből könnyű csinálni játszóteret . Ennyi EU-s pénzből nem,hogy játszótér ,hanem már új Csepelnek kellet volna már lennie .Én semmi újat nem látok itt Csepelen . Én például jobban örültem iskola után ,hogy kimehetünk a grundra mint most egy majom ketrecbe zárt gyerekek látok ,vezényszóra ,mássz ,ugráljál ,hintáz . Műanyag Focipálya burkolatát egyből a Ferencvárosból ide telepített cigány gyerek késsel megnézte,hogy mi is az ,ez kb három éve volt és azóta úgy is van . Dzsumbujt csinált a Fidesz Csepelből biztos,hogy Miskolcról ide fogják telepíteni őket,na az már új lesz ! Á süket füleket döngetek én . Adhatna Fidesz nekem is egy ilyen csoda szemüveget amin én is látnám amiket leírnak. 52 éve itt élek de nem látok váltózást csak ócska házak új köpenybe .

  35. Bercsik Károly szerint:

    “Én semmi újat nem látok itt Csepelen” – írja kedves “Politikusok a Pokolba jutnak ugye ?” nevű olvasó.

    Segítek: több mint 50 km csatornát fektettek le ebben a ciklusban Csepelen.

    Nyilván a rendszer a föld felszíne alatt van, ezért nem látjuk.

    Üdvözlettel:
    Bercsik Károly
    a csatornaépítések által érintett csepeli 1. körzet önkormányzati képviselője
    bercsik.karoly@fidesz.hu

  36. Gábor László szerint:

    Szabolcs is fiatal, és ezelőtt őróla sem hallottunk ! A sok síkhülye komcsi öregasszony mégis megszavazta. Ebből látszik a komcsik szélsőséges elbutultsága és a kettős mérce. Túlságosan hozzászoktak, hogy nekik van igazuk diktatúra alapon. Nemrég Szabolcs ostoba cirkuszt csinált, máris lejáratta Csepelt , és a saját oldalát is. (a gyuriccsánypatkány irányította balfácánokat). Szégyen lenne Csepelre mégegy álbaloldali rabló patkány megszavazása ! Mszmp TAKARODJ ! Senki se szavazzon a rabló – hazug – megbukott álbaloldalra. A komcsik máig a megszállt országra, a vasfüggönyre, hiánygazdaságra, állampárti diktatúrára, komcsi kiskirályokra ,szovjetalapú cocalizmusra emlékeznek könnyes szemmel, azon nosztalgiáznak, azt szeretnék visszahozni. Nem akarják belátni, hogy nem lehet ! A “baloldal” alkalmatlan a vezetésre a megváltozott körülmények közözött (kapitalizmus, többpártrendszer, EU, stb.) Kizárólag ADÓSSÁGHALMOZÁSRA képesek, utána viszont igyekeznek átkenni a felelősséget másra. Mocskos banda a mai “baloldal” !

  37. ebihal szerint:

    Gábor László!
    Ezt mind egyedül találtad ki? Gratulálok!

  38. Juhász Zoltán szerint:

    Ez a cikk is egy politikai reklám.

    A kerületben most újítják fel a Szent Imre teret. 400 millióból. Annyi pénzből, amennyiért nem kertet szoktak rendbetenni, de egész városrészt lehet építeni! Igaz, ha belegondolok, hogy Ócsán miként építettek a fideszesek 600.000 Ft négyzetméter áron disznóólakat akkor érthető ez a 400 millió is.

    Az pedig, hogy 5 épületet leszigetelnek nyolcszázmillióból, és ablakokat cserélnek, nos megint a hozzáértés csúcsa. Az ott elvégzett munkák ára elvégezhető lenne a feléből is, csak ugye…

    A fidesz nem sokat tett Csepelért. Csak ahol lehetett talált egy kis lehetőséget arra, hogy megkeresse a saját pénzét…

    Az, hogy megépítették a hátsó összekötőt? Annak a fedezetét sem a kormány, hanem az adófizetők adták, és a projekt nem ajándék a fidesz részéről! Jelzem a költségvetés ott sem volt elaprózva.

    Egyéb?

    Négy év alatt Csepel jobban elhatárolódott Budapesttől, mint előtte bármikor…

  39. Bugi szerint:

    Akkor amit a komcsik hazavittek jutalmat, akkor egy városrészt építettek belőle? Juhász, Juhász, sötétebb vagy mint egy cseppkőbarlang.

  40. grün szerint:

    bugi!
    Így jött létre a Pasa-park! 😛 😀

  41. alamuddin khan szerint:

    A komcsi nemlétező igazságérzetének az felelne meg, hogy 25 évvel a rendszerváltás után még mindíg ők osszák a lapot és diktálják a feltételeket. Elvtársak : TAKARODÓ !!!
    A Klubrádió adományokért könyörög, remélem elmarad a támogatása, és bedől végre a hazaárulók “demokratikus” rádiója ( és az időközben törpepárttá silányult mszp-gittegyletük is – óriási adósságot ittfelejtve ? )
    A totális elhülyülés útjára lépett Bolgár úr(elvtárs). Kifogásolja, hogy Tarlós az egyedüli főpolgi jelölt, és ezt a szocializmus-beli egyszemélyi jelöléshez hasonlítja. Hát kinek a feladata lett volna értelmes ellenjelölt kiállítása ??? Hány párt vehet(ne) részt a választáson ? Éppen a mára szétesett és jelentéktelenné vált szoc-lib. oldalnak a bűne, hogy így alakult.
    A másik : főhír náluk, hogy 12-en tüntettek Orbán ellen Kolozsváron. Hány százezren tüntettünk MI gyuriccsány balfasz ellen ? Hány százezren vettünk részt a Békemeneten ? ( sokan a Fidesz mellett, és sokan a baloldali hazudozás ELLEN ! ) Persze Mi a klubrádiós idióta barmok szerint a megtévesztett csőcselék vagyunk. Ideje pusztulnia a Klubrádiónak, az mszp-dk- nak, és személyesen Bolgár hazaárulóGyurinak is !

Itt lehet hozzászólni !