Egy nap az ipar bűvöletében – Az ipar születése és virágzása Csepelen

Csepel.hu

Egy nap az ipar bűvöletében

Egy kör egy Csepel teherautó platóján, az üllő és a kalapács találkozása és számtalan színes, informatív program repítette vissza az időben azokat a családokat, akik július 19-én, szombaton ellátogattak a Királyerdei Művelődési Házba.

A Királyerdei Művelődési Házban egy napra a kétkezi munka és a mérnöki bravúr került a középpontba. Többek között Csepel teherautók, Pannónia motorkerékpárok, Csepel varrógépek és kerékpárok demonstrálták a 10 órakor kezdődő rendezvényen, hogy a régi idők masinái gyakran lepipálják a modern kor eszközeit, élettartam tekintetében mindenképpen. Ékes bizonyítékokat vonultat fel a Helytörténeti Gyűjtemény Csepel és a gyár című állandó kiállítása is, amely a rendezvény ideje alatt tárt kapukkal fogadta az érdeklődőket. A nagydarab Csepel teherautó pedig nyílt platóval invitálta városnézésre az időutazó felnőtteket és gyerekeket.

Paprika és lángos

Természetesen a gyerekekre is gondoltak a szervezők: 10 órától a Fabula Bábszínház hozta el Paprika Jancsit, 14 órától pedig több generáció kedvence, Pom-pom köszöntötte a színpadon a kicsiket. A gyerekek hamar birtokba vették a 100 éves körhintát, a csúzlizdát és a kézműves foglalkozásokon is szép számmal tiszteletüket tették a családok. A rendezvény abszolút kedvenceivé a mesterségüket bemutató szakemberek váltak: a szabó, a suszter és a kovács volt a nap sztárvendége. A gyerekek levendulával töltött párnát és papucs-kulcstartót készítettek, az üllő pedig megismerte a csepeli gyerekek kalapácslendítő erejét. Teli Fergeteges hangulatot teremtett az Operett-Musical Voices Énektársulat, 15.30-tól pedig a Retro Team Shadows és Spotnicks slágerekkel aratta le a babérokat a művelődési ház kertjében felállított színpadon. A lángosevő verseny után a Magnetic Zenekar koncertjének utolsó akkordjával ért véget az indusztriális hangulatú családi nap.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !