Gázai konfliktus: legalább ötszáz palesztin halott

Az áldozatok háromnegyede civil

Vg.hu, Hír TV

Israel Gaza 201407

Meghaladta az ötszázat a palesztin halottak száma hétfőre a gázai övezeti konfliktusban gázai egészségügyi források közlése szerint.

Egy kilenctagú család hét gyermekkel egy éjszakai izraeli légicsapásban halt meg – nyilatkozta Asraf Al-Kudra, a gázai segélyszolgálat vezetője. Egy másik vasárnapi bombázásban tizenhatan vesztették életüket az övezet déli részén, Hán-Juniszban. A legutóbbi áldozatokkal együtt ötszáz fölé emelkedett a palesztin halottak száma.

 Izraeli oldalon eddig húszan haltak meg, 18 katona és két civil. Dél-Izraelben reggel az utakat lezárták, a rádió közlése szerint “biztonsági esemény” miatt. A hadsereg utólagos bejelentése szerint a Hamász palesztin szélsőséges szervezet soraiba tartozó fegyveresek két csoportban korán reggel behatoltak izraeli területre az övezettől északkeletre egy alagúton át, és tűzharcba keveredtek ott állomásozó izraeli katonákkal. Legkevesebb tíz palesztin életét vesztette az összecsapásokban. A két közeli kibuc lakóit arra kérték az izraeli hatóságok, hogy ne hagyják el házaikat, amíg a katonák befejezik a terület átfésülését.

Közben a Háárec című újság honlapja hétfő reggel azt írta, hogy újabb több száz méterrel haladtak előre vasárnap éjjel a Gázai övezetben az izraeli katonák. Gáza város Szadzsahíja nevű északkeleti negyedében több helyen tűzharcba kerültek a Hamász fegyvereseivel. Reggel egy öngyilkos merénylő közelítette meg az egyik egységet, de észrevették és tüzet nyitottak rá. Az összecsapásokban tíz palesztin fegyveres vesztette életét, húszat őrizetbe vettek és Izraelbe vittek kihallgatásra. Az izraeli oldalon nem voltak halálos áldozatok, a sebesülteket izraeli kórházakba szállították.

Több alagút bejáratát találták meg a katonák az izraeli határhoz legközelebb lévő Szadzsahíja lakónegyedben, amelyek a Hamász föld alatti bunker, közlekedő és támadó rendszeréhez tartoznak. Az egyik alagút izraeli kijárata az övezet szomszédságában lévő Kiszufim nevű kibuc ebédlőjébe vezetett.

Az ENSZ segélyszervezete, az UNWRA átadta az övezetet irányító Hamásznak az egyik iskolájában tárolt és múlt héten megtalált húsz rakétát – jelentették az izraeli hatóságok. Az UNWRA szóvivője közölte, hogy a “helyi hatóságoknak” továbbították a rakétákat.

Izrael július 8-án hajnalban kezdett légi hadműveletet a Gázai övezet iszlamista erői ellen, és mozgósított 40 ezer tartalékost. Az offenzívának kettős célja van: csapást mérni a Hamász radikális palesztin szervezetre, és csökkenteni az Izraelre irányuló rakétatámadások számát. A hadművelet előzménye az volt, hogy három izraeli és egy palesztin tizenéves elrablását és brutális meggyilkolását követően megnőtt a feszültség Izrael és a palesztinok között, az izraeli hatóságok sok palesztint, főleg Hamász-tagot őrizetbe vettek, a palesztinok pedig fokozták az izraeli területek elleni rakétatámadásokat.

Forrás: Vg.hu

27 hozzászólás “Gázai konfliktus: legalább ötszáz palesztin halott” bejegyzésre

  1. grün szerint:

    “Az áldozatok háromnegyede civil”
    Az egynegyed rész áldozatnak már nem jutott civil ruha?!

  2. Gordon szerint:

    Na gyerünk Jobbik!
    Lehet zsidózni!

  3. Gordon szerint:

    Ne legyenek kétségeink: a Hamasz azért lőtte rakétákkal Izraelt, hogy konfliktust generáljon. Így erősödhet más palesztin szervezetekkel szemben és kivívhatja a térség ügyeit nem ismerő közvélemény szimpátiáját (pénz gyűjtése, mely természetesen nem a gyermekekhez fog eljutni, hanem a fegyvercsempészekhez).

  4. grün szerint:

    “Az alagutak védelmet nyújthattak volna az izraeli bombázások ellen a civileknek, a gázai gyermekeknek és nőknek, ha beengedik oda őket, de csak az iszlamista harcosok életét és mozgását biztosították a légi támadások ellen.”
    .
    Patkányok!
    .
    http://www.atv.hu/kulfold/20140721-izraeli-kibuc-ebedlojebe-vezetett-egy-terrorista-alagut

  5. elhallgattatni szerint:

    Az alábbi, mobillal készített felvétel mutatja azt, hogy még a segélyszervezetek sincsenek biztonságban a zsidó terroristák támadása miatt. Persze ezen nem is kell csodálkozni…
    A zöldinges férfi a videót közreadó Nemzetközi Szolidaritási Mozgalom (International Solidarity Movement) szerint épp a romok között maradt hozzátartozói után kutatott, amikor kézifegyverrel eltalálták, és becstelen módon fektében, két másik golyót is kapott.
    http:// indavideo. hu/video/Izraeli_orvlovesz_haromszor_lo_a_palesztinra

  6. elhallgattatni szerint:

    nyújthattak volna? az izrahelli hadsereg az első pillanatoktól bombázza, és megszállja azokat. az atv mindig is hit(gyülis)eles hírforrás volt – bizonyos sókereskedőknek.

  7. nagyapó szerint:

    Az ENSZ jelentése szerint a Gázában megöltek 80 %-a civil. Gordon, idióta Dr. grün t.t. Miről írnak?
    Gordon A Hamasz állam az államban, iskolákat, kórházakat tart fenn, irányítja Gázát.
    Mi van a Gáza előtti tengeri gázmezőkkel??

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  8. Csalódott szerint:

    grün!

    Nézegesd! Ezt művelik a zsidók a palesztinokkal! (Tudod, ezért váltak ők patkányokká…)

  9. grün szerint:

    Csalódott!
    Ez egy véget nem érő vita!
    Majd, ha egyszer lesz félórám megnézem, de semmi újat nem fog mondani!
    .
    A háború mind a két félnek anyagilag kedvező, ezért sohasem ér véget!
    Mondhatnám olyan mint a magyarok és az Európa unió szabadságharca!
    Mindig csak addig szabad feszíteni a húrt, hogy el ne szakadjon! 😀

  10. joságos szerint:

    Azért arra kíváncsi lennék, ha a palesztinok a Csalódott féle emberek családját lőné rakétával vagy az ők gyerekeit rabolnák el és ölnék meg akkor is így szeretnék a palesztinokat?

  11. Csalódott szerint:

    jóságos!

    Minden megszállás alatt élő népnek alapvető emberi joga van az ellenálláshoz ! A megszállt területeken élő palesztin népnek ugyanúgy ! Ha az agresszor Izrael -neki van hadserege, a palesztinoknak nincs!) akkor ne csodálkozzon, ha az elnyomás alatt élő és általa gettóban, koncentrációs táborban élő 1,5 millió ember bármilyen módszerrel védelmezi saját magát.

    A hozzászólásom kimoderált része (fenti youtube-os link, 21:42) pedig nem a palesztinok szeretetéről szólt, hanem arról, hogyan ültetik el Izraelben a gyűlölet magvát már a kis óvodások fejében. Amúgy itt is működik a cenzúra, ahogy látom. Rendkívül elszomorító!

  12. Csalódott szerint:

    grün!

    “Mindig csak addig szabad feszíteni a húrt, hogy el ne szakadjon! :D”

    Látom, nyomoztál. Grat! Ebben az egész témakörben egyedül te voltál képes szmájlit biggyeszteni. Grat2

  13. grün szerint:

    Csalódott!
    Csalódást fogok Neked okozni!
    Nem nyomoztam!
    Mint töritanár hivatalból tisztában vagyok a dolgokkal!
    Neked ajánlom áttanulmányozásra Izrael történelmét az ókortól napjainkig annak eldöntésére ki-kit és miért szállt meg és tart elnyomva! 😛

  14. Csalódott szerint:

    grün!

    Töritanár? Akkor gondolom tisztában vagy azzal, hogy mi okozza Izrael állam eszelős frusztráltságát, ami arra is “feljogosítja”, hogy terroristák elleni harc címén fegyvertelen gyermekeket és nőket öljön halomra, önmagát áldozatként “eladva”. Mindehhez persze menlevél is van egy kb. 70 éves történelmi tragédia, a bírálhatatlanság pajzsaként (is) fölhasználva. És talán az sem okoz gondot megfejteni, hogy a fősodratú médiából miért oly egyoldalúan értesül az istenadta nép a történésekről, amit azután jól be is szop természetesen, lásd jóságos hozzám intézett szavai. Az igazság forrásaként marad a net. Mondjuk onnan is törlik rendesen a “kellemetlen” tartalmakat. Ha megy a német, ajánlom figyelmedbe ezt a tiszteletre méltó hölgyet, de siess, mert ő is “veszélyben” van a tube-on. Ő Dr. Heinz Galinskinak (holokauszt-túlélő) a német keresztény-zsidó együttműködési egyesület egykori elnökének a lánya.

  15. Csalódott szerint:

    Ja, és további jó vigyorgást, kedves töritanár úr!

  16. grün szerint:

    Csalódott!
    Én meg egy Auschwitzból 45 kilósan hazajött túlélőnek a leszármazottja vagyok!
    Én meg annak a tiszteletreméltó embernek hiszek, akinek az unokája vagyok!
    Ha vigyorgok az csak miattad van! 😀

  17. Csalódott szerint:

    grün!

    “Én meg egy Auschwitzból 45 kilósan hazajött túlélőnek a leszármazottja vagyok!”

    Befolyásol ez téged a mostani közel-keleti helyzet megítélésében?

    A felmenőd legalább hazajött. Nekem viszont volt egy nagybátyám, aki sohasem lehetett a nagybátyám, mert 16 éves korában részeg szovjet katonák falhoz állították és agyonlőtték egy kis erdélyi faluban. És tudod mi volt a bűne? Az, hogy öltönybe volt felöltözve: burzsuj volt. Ezt kiabálták. Soha “hivatalosan” még egy könnycseppet sem lehetett ejteni érte. Anyai ágon az unokabátyám apósa malenkij robotról nem jött haza. Mindenkinek megvan a fájdalma. Kölcsönösen tiszteletben kéne tartani és nem rangsorolni azokat. De ez már más téma.

  18. grün szerint:

    Csalódott!
    Ha téged befolyásol Dr. Heinz Galinskinak (holokauszt-túlélő) a német keresztény-zsidó együttműködési egyesület egykori elnökének a lánya.
    Engem miért ne befolyásolna a saját nagyapám?!
    Ha lennél szíves ezt elmagyarázni:
    “Nekem viszont volt egy nagybátyám, aki sohasem lehetett a nagybátyám”
    Egy félmosolyt ezért engedj meg nekem! .D

  19. TenkA szerint:

    “Mint töritanár hivatalból tisztában vagyok a dolgokkal!”

    Ezen azért kuncogok egyet, ha megengeded, kedves grün…

  20. szigetország szerint:

    Egyetlen gázai gyermek halála is túl súlyos áldozat azért, amit az izraeli állam elkövet. A népirtás az népirtás — erre nincsen mentség, nincsen “igazságos háború”, meg “önvédelemből tettük”, meg hasonló hamis szónoklatok.

    Gordon pedig téved abban, hogy Izrael állam és a zsidóság ugyanazt jelentené. Aki Izrael államot szidja, nem a zsidóságot szidja, hanem azt a terrorista államot, amely szabadjára engedi bosszúálló gyilkos ösztöneit.

  21. Csalódott szerint:

    “Gordon pedig téved abban, hogy Izrael állam és a zsidóság ugyanazt jelentené.”
    Ezzel nem értek egyet. Már az óvodás gyermekeket is arra tanítják, hogy az arab nem más, mint demográfiai fenyegetés.

    https://www.youtube.com/watch?v=GWztCioRosk#t=18

    21:42-től

    A 70 éves holokausztjukat sirattatják az egész világgal, miközben ugyanolyan borzalmakat hajtanak végre NAPJAINKBAN, mint amit ők elszenvedtek.

  22. Gordon szerint:

    “A népirtás az népirtás — erre nincsen mentség, nincsen “igazságos háború”, meg “önvédelemből tettük”, meg hasonló hamis szónoklatok. ” – írja szigetország.

    Ez egy érdekes álláspont. Tehát akkor rakétákkal lőni Izraelt és egy izraeli nukleáris létesítményt valójában nem egy “igazságos háború” része és nem “önvédelemből tették”.

    2014. július 9.:
    “A palesztin terrorszervezet elismerte, hogy három rakétát lőttek ki az izraeli Dimona városára, ahol az ország egyetlen atomerőműve található. A három lövegből egyet az izraeli hadseregnek sikerült kilőnie, a másik kettő lakatlan területen csapódott be.

    Nem ez volt az egyetlen szerdai rakétatámadás Izrael ellen. Korábban a Gázai övezet felől célozták meg Tel-Avivot, de a két rakétát az izraeli hadsereg semlegesítette még becsapódás előtt.”

    http://444.hu/2014/07/09/raketakkal-lott-atomreaktorra-a-hamasz/

    Ha a Hamasz a rakéták árát a palesztin gyermekekre költené, akkor talán háború se lenne. Igaz, akkor egymást ütnék a palesztinok.

    2007. június 13.:
    “Folytatódtak a palesztin belharcok a Gázai övezetben, életét vesztette a rivalizáló Fatah és a Hamász mozgalom hat újabb fegyverese, amivel 53-a nőtt a halálos áldozatok száma az utóbbi négy napban – közölték palesztin kórházi források.

    Az iszlamista Hamász mozgalom emberei az övezet középső részén megtámadták a Mahmúd Abbász palesztin elnökhöz hű biztonsági szolgálatok állásait, és megöltek egy embert, további legalább 10-et pedig megsebesítettek. Egy másik összecsapásban az Abbász vezette Fatah mozgalom négy aktivistája halt meg – közölték fatahos források. A Hamász közölte, hogy elfoglalta a Nemzetbiztonsági Erő nevű palesztin szolgálat több posztját. Magában Gáza városában is harcban meghalt egy Fatah-tag.”

    http://hvg.hu/vilag/20070613_fatah_hamasz_abbasz_gaza_palesztina

    Olvasás!
    Szövegértés!

  23. Gordon szerint:

    Gondolom a Jobbik már alig várja, hogy az új hódítók lába elé vethesse magát és az országot:

    Magyarország is az új iszlám kalifátus része lenne (videjó!)

    http://www.youtube.com/watch?v=PJT56kT1Qq4

    Továbbá kíváncsi lennék arra, hogy pénzeli-e valaki a Jobbikot külföldről???…

  24. Gordon szerint:

    Gázai övezet? “Népirtás”?
    A jobbikosoknak jelzem, hogy Moszulból fél millió ember (!) menekült el az utóbbi hetekben (köztük 25 ezer keresztény).

    Ébresztő!

    http://www.youtube.com/watch?v=2cTsMeMWVro

    Továbbá:

    “Iraki lázadás – Csaknem az összes keresztény elmenekült Moszulból

    Szemtanúk elmondása szerint a Moszult elfoglaló és Iszlám Állam (IÁ) néven “kalifátust” kikiáltó Iraki és Levantei Iszlám Állam (ILIÁ) szélsőséges szunnita terrorszervezet a muzulmán mecsetek hangszóróin és röplapokon keresztül szólította fel a keresztényeket, hogy szombatig hagyják el a várost vagy térjenek át az iszlám hitre és fizessenek különadót. Az egyik röplapon az olvasható, hogy amennyiben vonakodnak megtenni mindezt, “semmi mást nem kínálhatnak nekik, csak a kardot”.

    A várost taxival és autókkal elhagyóknak később az ellenőrzőpontokon le kellett adniuk minden pénzüket és ékszereiket. Az ILIÁ nyilatkozatai alapján az elmenekülő keresztények házai is a szélsőségesek kezére kerülnek. Szemtanúk és a katolikus érsek is arról számolt be, hogy az ILIÁ harcosai az elmúlt napokban “N” betűvel jelölték meg a keresztények házait. A Koránban ugyanis a “naszara” szóval jelölik a názáreti Jézus követőit.”

    Olvasás!
    Szövegértés!

    A Jobbiknak inkább Moszulban kellene masíroznia (vagy tele a gatyájuk?).

    http://inforadio.hu/hirek/kulfold/hir-653709

    Édes Istenem… jobbikosok… /Gordon legyint/

  25. Csalódott szerint:

    Annak elítélése, amit Izrael most Gázában művel, miért jelentené az iszlám radikalizmus ajnározását, vagy akár elfogadását? Egyébként nincs mit csodálkozni: arab zsidó sémi testvérek. Szörnyű testvérháború ez.

Itt lehet hozzászólni !