Olimpiára is alkalmas lesz az új budapesti uszoda

“A margitszigeti Eb pólómeccseit több mint egymillió ember nézi Magyarországon”

Origo.hu, Csepel.info

20140211dagaly-uj-uszodakomplexum-2021es-uszovebe1

Impozáns lesz Budapest új ékköve, forrás: MNSK és Origo.hu

Budapesten olyan uszodaegyüttes épül a 2021-es vizes világbajnokságra, amely tökéletesen ki tudja elégíteni egy leendő nyári olimpia igényeit is – jelentette ki Kósa Lajos.

A hét év múlva esedékes vb szervezőbizottságának elnöke a budapesti nemzetközi sajtótájékoztatón kiemelte, hogy folyik az előkészítő munka, az anyagi források biztosítottak az úszópalota létrehozására a Dagály fürdő mellett.

Vígh László kormánybiztos, az építtető Nemzeti Sportközpontok főigazgatója hozzáfűzte, hogy a közbeszerzési eljárások után a jövő év elején kezdődhet el a megvalósítás, 2016 végére készülhet el a létesítmény, amelyben már lebonyolítható a 2017-es, ugyancsak a magyar fővárosnak odaítélt junior úszó-világbajnokság.

Gyárfás Tamás,a Magyar Úszószövetség első embere a 2021-es vb szervezőbizottságának másik elnökeként kiemelte a kormányzati támogatás jelentőségét és szintén hangsúlyozta, hogy az új uszodakomplexum nemcsak a két világbajnokságnak, hanem más versenyeknek is otthonául szolgál majd.

20140211dagaly-uj-uszodakomplexum-2021es-uszovebe3

A víz hőenergiáját is újrahasznosítják, forrás: MNSK

A sajtótájékoztatón szó esett a Margitszigeten zajló, félidejéhez érkezett vízilabda Európa-bajnokságról is. Szabó László Zsolt, az Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója – aki a közmédia vezetőjeként alelnöki minőségben szintén tagja a 2021-es vizes vb szervezőbizottságának – elmondta, hogy az idei vízilabda Eb is azért van jelen nagy súllyal a képernyőn, mert a közmédia a sportnak rendkívüli szerepet szán.

A margitszigeti Eb pólómeccseit több mint egymillió ember nézi Magyarországon, a közmédia televíziós közvetéseinek sikeréért pedig több mint százan dolgoznak a legmodernebb technika felhasználásával. Szabó László Zsolt elmondta, hogy az augusztusi, berlini úszó Eb is a közmédiában lesz látható.

Kemény Dénes, a hazai vízilabda-szövetség elnöke a margitszigeti Eb szervezőbizottságának vezetőjeként köszönetet mondott az 5 millió eurós állami támogatásért, majd közölte, hogy afféle sportági nézettségi rekordként az EB első hat napja alatt 33 ezer ember tekintette meg a Hajós uszodában a mérkőzéseket.

Paolo Barelli, az európai szövetség (LEN) elnöke, a nemzetközi szövetség (FINA) főtitkára nagyszerűnek minősítette a budapesti Eb első hetét, hozzáfűzve, hogy hasonlóra számítanak a második héten is. Úgy fogalmazott: a világ köszönettel tartozik a magyaroknak azért, amit tesznek a vizes sportokért.

origo.hu

Kapcsolódó:

Ilyen lesz Budapest új csodája

5 hozzászólás “Olimpiára is alkalmas lesz az új budapesti uszoda” bejegyzésre

  1. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Valóban impozáns, remélem a legjobb minőségű ledes, vagy szoláros fényeket fogják használni, legyen akár 4d látvány. Várom az átadás napját, bár megélhetnék egy általunk rendezett olimpiát Magyarországon, jó lenne 😉 az egész világról jönnének az emberek

  2. Gordon szerint:

    Az atomjaira hullott és gerincét vesztett ellenzék ma még nem tiltakozott a fejlesztés ellen!? Ja, ők épp stadionépítést követelnek és közpénzen oldanák meg a csapat keretét érintő problémákat is:

    http://hvg.hu/sport/20140612_Staionepitest_kovetel_az_MSZP

    Sebaj Tóbiás! 😀

  3. Zoltán szerint:

    Még több pènzt a futballban, stadiont és akadémiát minden faluba!
    Amit eddig beleöltek, még kevés!
    http://sportgeza.hu/futball/2014/07/21/akademiai_audit/

  4. grün szerint:

    Csúszda is lesz benne?!
    Egyelőre még a népesség fele űzi, de ha így haladunk tömegsport lesz a lecsúszás!
    Fel kell vétetni a zolimpiai sportágak közé és leverünk mindenkit! 😛 😀

  5. nagyapó szerint:

    Idióta Dr. grün t.t.! Megy a lecsúszás, már 8 %. Merjünk kicsik lenni!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

Itt lehet hozzászólni !