Családi Egészségnap – Váljék egészségükre!

Csepel.hu

Családi Egészségnap - Váljék egészségükre!Családi Egészségnap - Váljék egészségükre!

Kétnapos rendezvénnyel köszönti a nyarat Csepel. A Családi Egészségnap március 29-én minden korosztály számára hasznos és élvezetes kikapcsolódást kínált: az előadások mellett számos játék is segítette a minél hatékonyabb információátadást.

A Családi Egészségnap keretében a látogatók díjmentes egészségügyi szűrővizsgálatokon is részt vehettek: mindkét helyszínen sokan éltek a lehetőséggel.

A rendezvény két helyszínén, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat épületében, illetve a Hollandi úti Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontban egyaránt 9 órakor kezdődött a kétnapos esemény. Előbbi helyszínen anyajegy szűréssel, fül-orr gégészeti, gasztoenterológiai, nőgyógyászati, radiológiai, szájsebészeti és urológiai szűrővizsgálatokkal várták az egészségtudatos csepelieket. Az ingyenes családi nap másik helyszínén, a Hollandi úton a kikapcsolódás keretein belül is foglalkoztak az egészség és az egészséges életmód legaktuálisabb kérdéseivel. Itt is volt lehetőség különböző szűréseken részt venni: a diabetológiai, kardiológiai és tüdőgyógyászati vizsgálatokra szép számmal jelentkeztek. A színpadi program Vágási Szilvia Zumba bemutatójával indult és tánclépésekkel folytatódott: a Népművészeti és Kézműves Óvoda, valamint a Szivárvány Óvoda táncprodukciói még a közönséget is mozgásra csábították. 10 órakor Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Csepel polgármestere köszöntötte Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkárt. A szakpolitikus az új köznevelési törvényről, az oktatáspolitika eredményeiről tartott  előadást pedagógus kollégáinak, majd a felmerülő kérdésekre, meglátásokra válaszolt. Szirénáktól volt hangos a Duna-part 11-órakor, a mentők, a rendőrség és a katasztrófavédelem munkáját bemutató mentési gyakorlat a nap egyik leglátványosabb momentuma volt.

Tudással az egészségért

A tudás, hatalom – tartja a mondás. Még inkább igaz lehet ez az egészség kérdésében, életet menthet egy-egy információ ismerete. A rendezvény szervezői érdekes, informatív előadásokkal készültek azok számára, akik egy-egy kérdésben mélyebben is szerettek volna elmerülni. Dr. Bárány Magdolna a tüdőrákről, Kónya Zsoltné a dohányzás ártalmairól és a leszokás lehetőségéről, dr. Boros-Gyevi Márta a bőrgyógyászatban előforduló rosszindulatú daganatokról beszélt, a prezentációk sorát a Pedagógiai Szakszolgálat mozgással egybekötött készségfejlesztő bemutatója zárta. A Népegészségügyi Intézet munkatársai az allergiával, a parlagfűvel, az általános higiéniával kapcsolatos kérdésekben voltak a résztvevők segítségére, a vállakozókedvűek pedig egy tetű-totón is próbára tehették tudásukat.

Nincsen egészség sport nélkül: a gyerekeket akadálypályák és ugrálóvár várták, de nagy sikert aratott a zöldség-virágkötészet, a kézműves foglalkozások, az arcfestés és a játszóház is. Egy kihívásban is részt vehettek a kicsik: menetlevelükön gyűjthették a jelöléseket, három sikeresen teljesített program után ajándékcsomaggal jutalmazták őket. 14 órától a csepeli Víg Villő Állatkerti séta című zenés-táncos előadása szegezte a tekinteteket a színpadra. Az egészséges hétvége első napját Fenyő Miklós fergetes hangulatú buli-koncertje zárta.

Van tovább

Március 30-án az egészségre fókuszáló hétvége folytatódik, ezúttal egy helyszínen, a Hollandi úti Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontban. Az érdeklődőket 9 órától díjmentes egészségügyi szűrések, előadások és zenés programok várják egészen 15 óráig.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !