D14-es jelzéssel jár és bérlettel is használható a Soroksári rév

Csepel.info, Facebook

D14-es jelzéssel jár és bérlettel is használható a Soroksári rév

Az eddig Soroksári révként ismert, a XXI. és a XXIII. kerületet a Dunán át összekötő kompjárat március 15-étől D14-es számjelzésű hajójáratként közlekedik. Az újításnak köszönhetően a rév immár a BKK tarifarendszerbe integráltan szolgálja a fővárosi utazóközönséget, tehát Budapest-bérlettel és napijegy típusú jegyekkel is igénybe lehet venni a kompot.

A D14-es járat Csepel-Királyerdő és Soroksár, Molnár-sziget között szeli át a Dunát hétköznapokon 7:00–20:00 között 30 percenként, hétvégén pedig 7:25-kor, majd 8:00–20:00 között 30 percenként. Az átkelni kívánó utasaink a járaton minden Budapest-bérlettel és egyébként érvényes napijegy típusú jegyekkel (Budapest 24 órás jeggyel, Budapest csoportos 24 órás jeggyel, Budapest 72 órás jeggyel, Budapest hetijeggyel, 5/30 BKK napijeggyel, kedvezményes csoportos tanulójeggyel), illetve a D14-es hajóra vásárolt személyjeggyel utazhatnak.

A kompon szállítani kívánt járművekre személy- vagy tehergépkocsijegyet, illetve kerékpár- vagy motorkerékpárjegyet kell váltani, amely jegy nem tartalmazza a járművel utazó személyek viteldíját. A személygépkocsik szállításáért 420, a 3,5 tonna alatti tehergépkocsikért 1050, a 3,5 tonna felettiekért 1750, a kerékpárokért 170, míg a motorkerékpárokért 290 forintot kell fizetni. Az új hajójáratról bővebben az alábbi linken olvashattok.

Csepel.info

3 hozzászólás “D14-es jelzéssel jár és bérlettel is használható a Soroksári rév” bejegyzésre

  1. bonifác szerint:

    Igazi telitalálat a bérlet -elfogadása. EGÉSZEN BIZTOS, HOGY MEGSOKSZOROZÓDIK A KOMP FORGALMA! Sok kisgyerekes szülő fogja utaztatni a csemetéit.Meg fogja érni, hogy
    ne menjenek busszal- kerülni. Gratulálok Önkormányzat!

  2. felix szerint:

    Melyik önkormányzaté a BKK?

  3. bonifác szerint:

    Félix! Igazad van. De eddig kié volt a komp?

Itt lehet hozzászólni !