Kiderült az igazság a tarvágásról – Tóth úgy tiltakozott, hogy közben engedélyt adott?

“Szemenszedett titkosítás faügyben?”

Helyi Téma

Most már értjük, hogy a “csepeli főcenzor” miért titkolódzott

Megint bebizonyosodott, megéri őszintének lenni. A Szabadkikötő út HÉV felőli oldalán lévő nyárfasor kivágásának pontos okával, a szakértői jelentés nyilvánosságra hozatalával kapcsolatban a hivatalok idáig egymásra mutogattak. Még a titkos jelző is elhangzott. Most, hogy kiirtották a fasort, senki nem beszél titokról. Sőt!

Továbbra is érthetetlen lapunk számára, miért nem bocsátotta a csepeliek és a Csepelen megjelenő médiumok rendelkezésére a Főkert Zrt. szakértői véleményét a XXI. kerületi önkormányzat. Polgár György kommunikációs főtanácsadó három héttel ezelőtt úgy nyilatkozott a Helyi Témának, hogy a szakértői vélemény részleteit nem hozhatja nyilvánosságra, és a fakivágások ügyében forduljunk a Fővárosi Önkormányzathoz.

– A főváros illetékes ügyosztálya döntött a favágásról a szakértői jelentés alapján. A szakértői véleményt a főváros rendelte meg, tehát ők rendelkeznek vele. Csepelen hatósági ügyekben egyedül a Csepeli Polgármesteri Hivatal vezetője, tehát a jegyző az illetékes – adta tudtunkra a főtanácsadó.

Végül a főváros közlekedési ügyosztálya válaszolt kérdé­seinkre. Ők azonban értetlenül álltak azelőtt, hogy Csepelen miért állították azt, hogy nem hozható nyilvánosságra a szak­értői vélemény.

– Az igazságügyi és parkfenntartási szakértői vizsgálat alapján a fák teljesen elöregedtek, gyakorlatilag a fasor minden egyede sérült. A törzsük annyira elpudvásodott, hogy bármikor kitörhetnek, ezért a szakértő azonnal kivágást javasolt, melyre a kerületi önkormányzat adott engedélyt. A Fővárosi Önkormányzat a kivágott fák helyett, azok környezetében újakat ültet – árulta el kérdésünkre az ügyosztály munkatársa, aki azt is hozzátette: a fák pusztulását a kedvezőtlen termőhelyi viszonyok okozták.

Forrás: Helyi Téma

A témához kapcsolódó cikkek időrendi sorrendben:

Kivágják a nyárfasort a Szabadkikötő úton

A polgármester tiltakozik a várható felháborodás miatt

Agyő nyárfasor! (Képes beszámoló)

Folytatják a favágást a Szabadkikötő úton

Túl sok a kérdőjel a fairtás körül – titkolják a szakértői jelentést

Folytatják a fairtást – veszélyben lehetnek az utak menti fák?

Fűrésszel tesznek rendet Csepelen

22 hozzászólás “Kiderült az igazság a tarvágásról – Tóth úgy tiltakozott, hogy közben engedélyt adott?” bejegyzésre

  1. Csaba szerint:

    Na ez is kiderült!

  2. csollány szerint:

    Még az a szerencse, SOHA nem fordult elő ilyesmi, hogy miközben tiltakoztak valamivel szemben, előtte hozzájárultak!

  3. Bubus szerint:

    Miért van az, hogy már megint nem vagyok meglepve? Tóth úgy tiltakozott a kórházbezárás ellen is, hogy közben látványosan hagyta. De ez már inkább a semmittevés bajnokanak, Demszky Gábornak a stílusa, aki képes volt kimenni dudálni a kátyúk ellen is.

  4. Gordon szerint:

    Siralmas ez a Demszky-Tóth páros.

  5. Titok szerint:

    Olyanok mint Balfrász(Fekete vipera c.filmből), mindent tagadni, abból még baj sosem lett.

  6. Lexon szerint:

    “Szeretem a fákat,
    És szeretem a levegôt,
    És szeretnék élni,
    Sötét fegyverekkel ne játsszon hát senki,
    Elvenni a jövôt, nincs rá mentség semmi.”

    Aki megmondja, hogy ki írta az eredetit, azt meghívom egy sörre…

  7. Titok szerint:

    Dér István?

  8. Lexon szerint:

    Titok: internetes keresô nem ér… fejbôl kellett volna 🙂

  9. edóka szerint:

    Barbárok Lyrics by Edda- na, eltaláltam?

  10. Menyhért Péter szerint:

    Akit érdekel a fasor barbár elpusztításának ügye, két eddig nem ismert tényt szeretnék közzé tenni:
    1.- Nem 197 db fát vágtak ki, hanem a mai számolásom szerint 224-et! Ennek megfelelően, 27 db fa esetében az “illetékes elvtársak” természetkárosítás bűncselekményét követték el.
    2.- A kivágást engedélyező határozat fapótlási kötelezettséget írt elő, melynek kivitelezhetősége erősen megkérdőjelezhető! Ilyen mennyiségű és elhelyezkedésű fatönk kivétele, és a szükséges ültető gödrök kiásása VESZÉLYEZTETI A CSEPELI HÉV TÖLTÉSÉT!!

    Kedves csepeliek! Gondoskodó önkormányzatunk határozata veszélyezteti s csepeli HÉVen utazó polgárok életét és testi épségét!

    Szeretném tájékoztatni az érdeklődőket, hogy a rendőrség vizsgálatot elutasító határozata ellen; a rendőrség és a felügyeletet ellátó kerületi ügyészség ellen is panaszt tettünk a Fővárosi Főügyésznél.

    Akit a dokumentumok érdekelnek, a
    http://www.osszefogas.nonprofit.hu/alrovat/17/21.html?archivum=
    webcímen megtalálhatja őket!
    Üdv menyus

  11. Lexon szerint:

    Kedves Péter!

    Nem ôket akarom védeni, mert hiszen nem érdemelnek ilyet.
    De. A tönköket nem vették ki, gondolom, pont azért, mert veszélyeztetnék a HÉV-et. Tényleg végig sétáltál a Szabadkikötô úton?
    A jogszabályokban pedig szerintem meghatározták, hogy mekkora kerületû fák kivágásához kell engedély. Nem lehet, hogy Te beleszámoltad a kisebb törzsû fákat is?

  12. Földhözragadva szerint:

    “barbár elpusztításának”, “természetkárosítás bűncselekményét” “panaszt tettünk a Fővárosi Főügyésznél.” A lendület megvan. Oszt fasor lesz, vagy a peres eljárás végéig sivatag marad? Ezeknek a fáknak vége, ha leüli valaki v. se. Én viszont fasort szeretnék. Remélem marad ebből a kitartásból későbbre is…:(

  13. Gordon szerint:

    Nem értem Polgár szájmosató elvtársat… nem lenne egyszerűbb néha igazat mondania? Biztos elszokott már tőle…

  14. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Lexon
    Sajnos többedik alkalommal sétáltam végig a helyszínt.
    Szerintem tévedsz: valószínűleg vagy egyáltalán nem jutott eszükbe a KÜLÖNÖSEN NAGY MENNYISÉGŰ és veszélyes helyen elhelyezkedő fák pótlásával előidézett veszélyhelyzet, vagy egyáltalán nem akarják pótolni az összes kivágott fát, inkábbnéhány tízezer forintos büntetést fizetnek.
    Szerinted hova ültetik majd ezt a rengeteg facsemetét, ha a régi tönköket nem veszik ki?
    A fasor mindegyik fa egyedének kivágásához azonos engedély szükséges.
    Régen talán más szabályok voltak: például a fapótlást a kivágott fák körméretével egyező famennyiség ültetésére kötelezték a kivágót.
    A fasorokra vonatkozó mostani jogszabály szerint darabszámra kell csupán egyezőnek lenni a telepítésnél: ezek alapján egy 150 cm körméretű fa helyett elég egy 15 cm-eset ültetni!
    Üdv menyus

  15. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Földhözragadva!
    Mit sem ér a mi “lendületünk”, ha a lakosság birka módon mindent eltűr, és semmiért nem áll ki.
    A mi panaszaink szakmai oka a következő:
    1. Van a fővárosnak egy bértollnoka aki “szakértői jelentés” címén minden eszement ötletet kiszolgál. Ez az állítólagos kertészmérnök minden fa kivágását balesetveszély címén támogatni foglya, mert a mai gyakorlat szerint egy szakértő sem foglya merő szakmai tisztességből kifolyólag az ellenkezőjét állítani!
    2. Csepel polgármestere gusztustalan hazudozó: megpróbál minden kellemetlenséget a fővárosra tolni, s ha mégsem sikerül teljesen, akkor jön a titkos kártya. Miért nem közölte azt az apró tényt, hogy az Ő hivatala adta ki a fakivágási engedélyt?

    Végül egy reményünk: ha az emberek tudomást szereznek arról, milyen gusztustalanul átverik őket, s hogy ennek ellenére LEHET TENNI a JOGSÉRTÉSEK ELLEN akkor talán megértik milyen fontos a civil kurázsi!
    üdv menyus

  16. miska72 szerint:

    Azért nem bocsátotta rendelkezésre a szakértői véleméyt, mert GAZEMBEREK VEZETIK A KERÜLETET! NEM KICSIT! NAGYON!
    EZ EGY SZÉLHÁMOS BANDA!
    Tóth Misiék úgy tiltakoztak, hogy engedélyt adtak a gakivágásokhoz?
    Mi ez ha nem Szélhámos és gazember munka?
    A jegyző az illetékes?
    A JEGYZŐ FELEL mondom FELEL a TÖRVÉNYES MŰKÖDÉSÉRT!
    Végül a főváros közlekedési ügyosztálya válaszolt kérdé­seinkre. Ők azonban értetlenül álltak azelőtt, hogy Csepelen miért állították azt, hogy nem hozható nyilvánosságra a szak­értői vélemény.

    Kik titkolják a zskvéleményt?
    A CSEPELI MSZP! IGEN IGEN!
    Itt valami bűzlik!
    Csak nem MUTYI VAN ITT IS?

  17. miska72 szerint:

    Tisztelt Menyhétr Péter!

    Köszönjük a munkádat!
    HAJRÁ MENYUS!

    Tisztelettel: Miska72

  18. puclac szerint:

    Gyerekek! Folyton ugyanaz a móka. Habár a többség juttatja hatalomra ezeket a dilettánsokat hogy képviseljék érdekeinket, azonban fel kell ébredjünk! A demokrácia ránk vonatkozó része ezzel nagyjából véget is ér. Ha már belepöffeszkedtek a bőrfoteleikbe, mi már csak a bohóc szerepét játszhatjuk. Odavetnek néhány morzsát, csinálnak kis cirkuszt, hogy ne unatkozzunk. Sajnos eltávolítani őket nem olyan könnyű, mint megválasztani. Ez nem az a kultúra, itt nem fog egy főkertész megbukni mert nem ért a fákhoz. Mintahogy eddig egyetlen közjogi méltóság sem “csak” azért mert válogatott bandájával tönkretesz egy nemzetet.

  19. Burián Mária szerint:

    A minél rosszabb , annál jobb jellemző erre a mutyi bagázsra.Azt kívánom, hogy ne jusson nekik sem friss levegő, a fák által szürt tiszta ózonból addig, amíg én gondolom.
    Ültessünk mi ! Tovább élünk .Elsöpörjük őket és biztosítunk nekik egy növénymentes övezetet.

  20. látó szerint:

    Kár volt értük! KÁR!

Itt lehet hozzászólni !