Nyilatkozat hajléktalanok támogatásáról – ülésezett a képviselő-testület

A képviselők aláírásukkal is megerősítették az Új Csepeli Konzultáció eredményeit

Csepel.hu

A jelenlévő csepeli képviselők két kivétellel – Borka-Szász Tamás elutasításával és Dobák István (MSZP) tartózkodásával elfogadták azt a közös nyilatkozatot, amely kimondja, hogy az önkormányzat gondoskodni kíván a hajléktalanokról és a rászorulókról, és senkit se hagyjon magára az utcákon éhezni és megfagyni.

A nyilatkozat aláírói a csepeli közterületek tisztán tartása érdekében azt is kinyilvánították, hogy pártjaik és jelöltjeik nem fogják vadplakátokkal teleszemetelni a kerület utcáit és tereit.

A csepeli képviselők ezzel aláírásukkal is elfogadták és megerősítették meg az Új Csepeli Konzultáció eredményeit. A három kérdésben 4750 csepeli család mondta el véleményét. A december 18-án megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésen – többek között – döntöttek még két csepeli sportegyesülettel kötendő stratégiai megállapodásról, a kerületi út- és járdaépítési munkák folytatásáról, valamint a rendőrség részére körzeti-megbízotti irodák kialakításáról.

A képviselők nyilatkozatot fogadtak el, amelyben aláírásukkal erősítették meg– a csepeli polgárok véleményét szem előtt tartva – a hajléktalanokról, rászorulókról való gondoskodás fontosságát, valamint azt, hogy nem kérnek a közterületen elhelyezett választási hirdetésekből, plakátokból. A civil szervezeteket, gazdasági társaságokat, kulturális intézményeket és minden állampolgárt szintén arra kérik, hogy tartózkodjanak a közterületen történő hirdetések, plakátok elhelyezésétől. Az Új Csepeli Konzultáción véleményt nyilvánítók túlnyomó többsége ugyanis arra tette a voksát, hogy az önkormányzat ne hagyja cserben a hajléktalanokat, rászorulókat és a kerületet ne lepjék el a plakátok. A nyilatkozatot aláírta a Fidesz-KDNP, az LMP és a Jobbik valamennyi képviselője. Az MSZP frakciójából egyedül Dobák István ment el a testület ülésére. Ő tartózkodóan azzal a megjegyzéssel látta el kézjegyével az ívet, hogy „egyes fejezetekkel nem értek egyet”. Borka-Szász Tamás (független) nem írta alá a nyilatkozatot, cinikus mosollyal adta vissza a hajléktalanok megsegítéséről szóló dokumentumot. A nyilatkozat aláírásával a képviselő-testület amellett is kiállt, hogy szűnjön meg a kerület közterületeit évek óta beszemetelő elcsúnyító vadplakátolás.

430 rászoruló gyermek táborozhat

A képviselők megszavazták, hogy az Erzsébet-program „Mesés nyár vár ránk” című pályázata keretében jövőre is pályázzon az önkormányzat mintegy 430 rászoruló gyermek nyári táborozására. Az önkormányzat erre a célra ötmillió forintot különít el.

A testület elfogadta azt a javaslatot, hogy az önkormányzat stratégiai együttműködési megállapodást kössön sporttal kapcsolatos három témában. Az egyik a rendkívül sikeres Csepeli Szabadidő Egyesületre (Király Team) vonatkozik, melynek tagjai továbbra is kedvezmények bérleti feltételekkel használhatják a Rákóczi út 88-90. szám alatt található sportcsarnokot. A másik a Csepeli Ökölvívó Szakosztály Sportegyesületet érinti, melynek tagjai a Szent István út 170. szám alatti egykori iskola tornatermét vehetik igénybe szintén kedvezményes feltételekkel. A harmadik megállapodás azt célozza, hogy a Csepeli Birkózó Club három edzőjének bérét az önkormányzat finanszírozza.

A képviselők 30 millió forint támogatást szavaztak meg a jövő évi költségvetésből a Csepeli Munkásotthon Alapítvány részére, amely akkor lesz felhasználható, ha az alapítvány teljesíteni tudja az önkormányzat feltételeit.

Csepel méltó emléket akar állítani a nagy múltú Weiss Manfréd gyárnak és a korábban ott dolgozó emberek tízezreinek, ezért a testület egy Martinász szobor állítására 20 millió forint keretet szavazott meg. A szobrot várhatóan áprilisban avatják fel a gyárkapu előtti közterületen.

Folytatódik az út- és járdaépítés

Folytatják az utak és járdák építését, amelyre az önkormányzat összesen egymilliárd forintot különített el a Csepeli Konzultációban részt vevők kérésének megfelelően. Közvilágítással látják el a Kárpáti, a Medve és a Fűz utcákat.

A képviselők egyetértésével a Budapesti Rendőr-főkapitányság részére körzeti megbízotti irodák biztosít az önkormányzat a Dunadűlő úton, a Csikó sétányon és a Nap utcában.

A testület támogatta azt a javaslatot, hogy a csepeli közterület-felügyelők létszámát 12 fővel növeljék. Ennek indoka az, hogy a felügyelők feladata nőtt, bizonyos területeken – például a Daru dombon, az Akácfa utcai kiserdőben – 24 órás szolgálatot látnak el.

Forrás: Csepel.hu

5 hozzászólás “Nyilatkozat hajléktalanok támogatásáról – ülésezett a képviselő-testület” bejegyzésre

  1. grün szerint:

    “a testület egy Martinász szobor állítására 20 millió forint keretet szavazott meg.”
    .
    Gondolkoggyunk Béláim!
    A szoborparkban még megtalálható a régi jó, öreg Leninünk!
    Pár százezer forintért riszájklingolható lenne!
    A jelenleg hatályos munkavédelmi szabályoknak megfelelő martinász védőfelszerelésben még a Krupszkaja sem ismerne rá!
    Jövőre meg csak le kell vetkőztetni öltönyre és nem kell görcsölni!
    Rómában a fórumon lehet látni cserélhető fejű szobrokat, amit mindig az esedékes kurzushoz igazítottak! 😛 😀
    .
    http://retronom.hu/files/mp05.jpg

  2. "?!" szerint:

    Néhány apró megjegyzés az Új Csepeli Konzultáció nevű bohócmutatvány értékelé:

    Az egész Új Csepeli Konzultáció nevű bohócmutatvány értékelése jogilag is és erkölcsileg is érvénytelen:

    Jogilag azért érvénytelen, mert a kérdőívek leadási határidejeként 2013. november 17. lett meghatározva a kérdőíveken, de a 10 nappal később leadott íveket is beszámították az értékelésbe!

    Erkölcsileg azért érvénytelen az egész bohócmutatvány, mert

    – normális felnőtt emberek számára sértő, dedós kérdéseket tettek fel a kérdőíveken;

    – ezért a csepeli családoknak csak kevesebb mint 15 %-a vett részt a konzultációban;

    – a hajléktalanokra vonatkozó kérdés pedig okafogyottá vált már a konzultáció alatt, mert a felesleges közpénzkidobást eredményező konzultációs íveken szereplő hajléktalan kérdés szabályozását előbb a kerületi képviselő-testület, majd a Fővárosi Közgyűlés már a konzultációs ívek leadási határideje előtt eldöntötte;

    – a hirdetések köztéri elhelyezésének a korlátozására vonatkozó kérdés pedig erkölcsileg akkor nullázódott le, amikor a „Popi”-nyaló hombárfejű rezsirikkancs valamilyen lengyel kitüntetés megszerzése érdekében építési engedély nélkül feltúratta a Szent Imre tér délkeleti sarkát, és önkényesen10 db nagyméretű hirdető táblát helyeztetett ki, amelyeken történelemhamisító hazug szövegeket helyeztetett el, továbbá minden tábla hátoldalára kétszer 1-1 m2-es felületen lengyelül és magyarul azt íratta fel, hogy Ő a tábla állításának a fővédnöke!

    A táblákra írt történelemhamisító hazug szövegek között a hombárfejű csökött szellemi képességét bizonyító alábbi baromságok olvashatók:

    1.) Azt írták az egyik táblára, hogy “a korábbi lengyel kommunista pártfőtitkárt az 1956. december 10-én Szczecinben lezajlott megmozdulás hatására váltották le, és ugyancsak ennek hatására december 10-én választották meg a lengyel kommunista párt főtitkárának Wladyslaw Gomulkát”!

    Ezzel szemben az az igazság, hogy „ Hruscsovnak (a Sztálin halála után elmondott) a sztálini diktatúra hibát és bűneit leleplező beszéde után Lengyelországban is megnövekedett az elégedetlenség, és Poznańban 1956. júniusban munkásfelkelés tört ki, melyet a hatalom kíméletlenül elfojtott.

    Néhány hónappal a poznani események után, a helyzet ismét kritikussá vált, és 1956. október közepén a szovjet csapatok Varsó felé indultak, ezért a lengyel haderő szovjet ellenes érzelmű része hozzákezdett Varsó stratégiai pontjainak megszállásához.
    1956. október 18-áról 19-ére virradó éjszakán pedig a varsói munkások és egyetemisták amellett demonstráltak, hogy ha kell fegyveresen is megvédik magukat a szovjet csapatokkal szemben.

    (Tehát a „Popi”-nyaló hombárfejű hazugságaival szemben, nem a magyar forradalom miatt kezdődtek megmozdulások Lengyelországban, hanem pontosan fordítva, a lengyel események miatt kezdődtek el Magyarországon a lengyelek melletti szimpátia rendezvények, amelyek az 1956-os magyar forradalomhoz vezettek.)

    A feszült lengyelországi helyzet miatt, október 19-én reggel, Hruscsov vezetésével szovjet küldöttség érkezett Varsóba, és Hruscsov jóváhagyásával 1956. október 21-én Gomułkát megválasztották a LEMP KB első titkárává.”
    Tehát szemenszedett hazugság a hombárfejű által közpénzből állíttatott tábláin leírt állítás, miszerint Gomulkát az 1956. december 10-én Szczecinben kezdődött eseményeknek után választották pártfőtitkárrá!
    Történelmi tény, hogy 1956. december 10. után éppen Gomulka irányította a december 10-én Szczecinben randalírozók felelősségre vonását!

    2.) Ugyanilyen hazugság, hogy “1956. november elején Lengyelországban lakossági spontán akciók eredményeként szerveztek véradásokat és adománygyűjtéseket Magyarország támogatására”!

    Ezzel szemben az a valóság, hogy a véradások és adománygyűjtések a lengyel kommunista vezetés által Nagy Imre kommunista kormányának a támogatásáról október 28-án kiadott nyilatkozat hatására kezdődtek, és ezek segítségnyújtási akciók a lengyel kommunista párt szervezésével és irányításával zajlottak!

    Nem sorolom tovább, a hombárfejű „Popi”-nyalónak az építési engedély nélkül közpénzből önkényesen kirakatott tábláin olvasható történelemhamisító baromságokat, mert a fentiekkel is bizonyítható, hogy hombárfejűnek nincs erkölcs alapja ahhoz, hogy másoknak meghatározhassa, hogy mit plakátolhassanak ki, és mit nem!

    Az építési engedély nélkül önkényesen kirakott tábláira felírt történelemhamisító szövegekkel pedig ismét bebizonyította, hogy olyan hungarikumnak számító címeres ökör, hogy a kiskunsági vagy a hortobágyi nemzeti parkban kellene mutogatni!

  3. Tarjányi László szerint:

    A Fidesz minden választás előtt igénytelenül összeplakátozta az összes függőleges felületet, most meg megtiltja, nehogy másoknak lehetőségük legyen a Fidesz leváltására buzdítani!
    Annyira nem biztosak a saját “biztos szavazóikban”, hogy megváltoztatták a választási törvényt. Csepelen arra a 15%-ra számíthat biztosan Németh Szilárd, amely visszaküldte az Új Csepeli Konzultáció kérdőívét!

  4. Perspektíva? szerint:

    No erre a csatára kíváncsi leszek. Ki fog győzni, Csepelen?
    Érdekes, hogy az illetékesek hallgatásba burkolóztak.

  5. Perspektíva? szerint:

    “Sok az aratni való, kevés az arató” (az egész országban?)

Itt lehet hozzászólni !