Mi folyik itt Csepelen?

Csepel.info

Ezen a szép kapun mehetünk majd be a Kis-Duna partra, ahol hamarosan fitnesz-park is épül

Erdei tornapálya, a kerület legszebb helyeit díszítő kapuk, fitnesz park, több milliárd forintos városrehabilitációs munkálatok, közterület-szépítés: hiába a kánikula, Csepel ezen a nyáron is szépülni fog.

A Csepel.info most azokról a fejlesztésekről számol be, amelyek nem olyan látványosak, mint a bevezető utak körül megújuló panelházak és parkok, bicikliutak – vagy éppen amilyen az 54 kilométeres csatornázás volt.

Már csaknem készen áll az Akácfa utcai Kiserdő parkosítása, ahol erdei tornapályán sétálhatnak, lazíthatnak, kocoghatnak majd a sétányok környékén lakók.

Folyamatosan szépül a csepeli Kis-Duna part, az öbölnél elkészült a bejárati kapu, ami valódi dísze lesz a megújuló partvonalnak. A kanyarban álló lámpán már ott az új közterület-figyelő kamerarendszer egyik tagja is.

De ha van olyan ékessége a kerületnek, amely idén nyáron készül el, az bizony a körbekerített és valódi védettséget kapott Tamariska domb bejárata lesz. Olyan szép, hogy lapunk azt szavazná meg első helyezettnek.

46 hozzászólás “Mi folyik itt Csepelen?” bejegyzésre

  1. Edu szerint:

    A kompnál, a busz végállomással kellene valamit kezdeni, főleg hétvégeken mikor a “30 éves buszok” járnak, van úgy, hogy 3-4 busz is áll ott járó motorral, a játszótéren, a sétányon nagyon erős a gázolajfüst.

  2. großmutter szerint:

    A Tamariska domb bejárati kapuja tényleg szép. Csak azt sajnálom, hogy a körbekerítéshez használt, látszólag kezeletlen fenyő oszlopok 1-2 éven belül elrohadnak majd.

  3. Gordon szerint:

    Miért nem mindjárt 1-2 napon belül!?

    Lapozzunk…

  4. Bugi szerint:

    A fának az a titka, hogy folyamatosan kezelni kell, akkor nem rohad el húsz év alatt sem.

  5. Gordon szerint:

    A cocik inkább kifizetnének egy rakás pénzt őrzés-védére, ami alatt ellopnának mindent az utolsó forgácsig, majd csillagászati áron újat vennének… ők így szokták. Így nem “rohad el” és a cocik zsebe is tele lenne.

  6. großmutter szerint:

    Majd meglátjuk… legyen igazatok.

  7. großmutter szerint:

    Gordon! Más megoldás is létezik ám. Nem a körbekerítésben látom a problémát, hanem a silány kivitelezésben.

  8. Gordon szerint:

    Gmutter!

    Te kivitelező vagy (vagy voltál leánykorodban)???

    Írd le, hogy szerinted miért silány a kivitelezés és technológiailag pontosan mit kellene tenni.

  9. Bugi szerint:

    A Tamariska dombnál viszonylag könnyű kitörni a kerítéstartókat: na de aki ki akarja törni, az a húszmillióval drágább kerítést is kitöri.

  10. Gordon szerint:

    Az volt a baj, hogy egy bizonyos könnyen körülírható politikai formáció az elmúlt 20 évben hallgatólagosan támogatta a közterületi rongálást (lásd.: falfirkák, mint “művészet) és a közterületen való “döglést”, vizelést, hányást és egyéb biológiai ürítést (hajléktalankérdés).
    20 éven át semmit se csináltak, hogy a helyzet megváltozzon a városban. 20 éven át nem voltak elég érzékenyek szociálisan, mikor emberek százai fagytak meg telente a városban.

    Most amikor végre valaki rendet akar csinálni az nem elég “szakszerű”.

    Marhaság.

  11. großmutter szerint:

    Gdon!

    Nem kell kivitelezőnek lenni ahhoz, ránézésre is megállapítja az ember. Köztudottan a fenyő a legolcsóbb faanyag, nem véletlen. Ha már csinálok valamit, nem 2-3 évre tervezek, főleg egy ekkora beruházás esetében.

    Bugi!

    Igen, tönkre lehet tenni a drágább kerítést is. De ilyen hozzáállással kerítés sem kellett volna.

  12. Gordon szerint:

    Gmutter!

    Írd már le, hogy szerinted pontosan mit és milyen anyag felhasználásával kellene csinálni az oszlopok kapcsán. Mi maradt el és milyen sorrendben milyen ütemezéssel kellene eljárni.

    Ha már így “szemre” is tudod mi a helyzet hadd legyünk mi is “tájékozottak”.

  13. großmutter szerint:

    Te tényleg ennyire sötét vagy? A néger szerszáma hozzád képest neoncső. ))) 😀 (((

  14. Baranyai Terézia szerint:

    Tetszik, hogy szépítik a kerületet, de gondoltak arra, hogy a kiültetett növényeket locsolni kell!!……..körülöttük a zöldet nyírni is kell? Lásd az Ady Endre utcát és a betorkolló részt a Táncsics Mihály utcánál! A kánák tapasztalaton szerint igen vízigényesek!

  15. Bugi szerint:

    Kedves großmutter, nem értek veled egyet. Egyrészt a mostani kerítés egyik helyen se csúnya, másrészt ha tölgyből lenne és hároszor ennyibe került volna, mindenki szörnyülködne az árán és mutyit emlegetne.

    Így van egy jó kerítés, és nem is került sokba. A vandálok meg egy drága kerítést ugyanúgy ki tudnak dönteni,mint egy olcsóbbat. Nekik tán még élmény is, ha a kerítés drágáb.

  16. John Doe szerint:

    “Ezen a szép kapun mehetünk majd be a Kis-Duna partra” Nameg már vagy két hete? Amúgy szép a kerítés és végre a szelektívet sikerült bejjebb rakni?

    Gordon, okoska. Oszlopot akácból szoktak csinálni, úgy, hogy a beásott részt előtte parázson “megégetik”. A fenyő nem erre a célra való, de kérdezz meg egy ácsot, mert én csak egy építésztechnikus vagyok.

  17. John Doe szerint:

    Bugi, nem kell tölgy, elég az akácfa is arra a kezetlen drótfonatra. Abból is létezik tüzihorganyzott, ami 3-szor tovább tart.

  18. lolka szerint:

    Gordon szerint:
    2013. július 04., csütörtök – 14:38
    “Ha már így “szemre” is tudod mi a helyzet hadd legyünk mi is “tájékozottak”.”
    -Annak idején, amikor szóba került a “domb” bekerítése, megemlítettem, hogy esetleg élősövénnyel lehetne körbe ültetni…emberibb lett volna, mint most (még ha vadhálóval is van kerítve)…olyan mint a hatvanas években volt…hasonlít egy “táborra” egy objektumra rosszabb értelemben…
    -“Gordon” személy szerint, csak annyit a kalászosban (búzatábla) az érett kalász ami tele van érett, életet adó szemekkel azok lehajlanak a súly alatt. Az üres kalászok egyenesen az égfele mutatnak…nekem a hozzászólásaidról mindig ez jut eszembe…(üdvözlettel “lolka”)…

  19. Gordon szerint:

    Megjöttek az oszlopszakértők. 😛

    Óvassuk őket figyelmesen…

  20. lolka szerint:

    Élősövény! Tudod az olyan emberi…oszlop, drót, kerítés, kapu…aztán belépődíj záróra, látogatási idő…ez meg olyan mostani… :P:P:P:P:P:P….Olyan “Gordon”-i

  21. großmutter szerint:

    Gordon! Még mindig nem akarod elfogadni azt a tényt, hogy hosszú távra tervezve kerítésnek nem ideális a fenyő. De igen, valóban “olcsó” volt, meglátjuk lesz-e annyira tartós, fogják-e folyamatosan kezelni – mert Bugi azt írta, az a titka az egésznek, hogy folyamatosan kezelni kell a fát.

    Mindkét esetben jól járt valaki: ha 3 évente új kerítést kell csinálni akkor azért, ha folyamatosan kezelni kell a fenyőt hogy ne rohadjon el, akkor meg azért.

    Bár nem értem, ha már így belementünk ebbe a kerítés témába: mi célt szolgál a kerítés? Többször is keresztül sétáltam a dombon amióta körbe lett kerítve, a látvány változatlan: pad kettétörve, sörös üvegek, óvszeres zacskók, cigis dobozok és fecskendők szétszórva. Igaz, így el lehet mondani, hogy “bezzeg mi körbe kerítettük” – de értelme nem sok volt.

  22. ... Grün szerint:

    großmutter!
    Ne bántsd Röfikét!
    Ő már csak egy évre tervez! Addig meg kibírja a kerítés! 😛

  23. Mari nénye szerint:

    Jó lett volna a derót is ! Ugye muter?

  24. Tóth Mária szerint:

    Miért nem hagyjátok grossmuttert “kibontakozni”? Csak Ő tudja az egész kerületben, hogy mi a tuti faanyag! Minden más megoldás nem érdekli.

  25. Mari nénye szerint:

    Na ja! Ő meg a Grűn evtárs!

  26. lolka szerint:

    Az egyszer biztos, hogy a fenyő nem kerítésoszlopnak való, mert a szőlő karónak is kemény fát használtak mindig is. És a földbe kerülő részt leásás előtt a legjobb valami bitumen, vagy szurok-fürdőbe mártani, ha ez megtörtént (amit nem feltételezek) talán tovább kitart…de a fenyő akkor is puhafa ami nem kültérre való… “De igen, valóban “olcsó” volt, meglátjuk lesz-e annyira tartós,” (általában az olcsó szokott sokba kerülni)…

  27. großmutter szerint:

    Nénnye! Ennél még az is tartósabb lenne!

    Tóth Mária! Nem, nem csak én tudom mi a tuti faanyag. Látod, vannak itt mások is, sőt, ha utánanézel a netyen elég sokan ezen a véleményen vannak. Ha egy picit is tájékozottabb lennél, tudhatnád, hogy a fenyő igen puha fa, ezért olcsó is. Nem véletlen.

    Tudod honnan lehet tudni melyik a tuti fa? Megsúgom, de csak neked és nénnyének! Azt kell meglesni, hogy melyik fába van a keményfa szú! Na, az a tuti fa, amibe az belemegy. ))) 😀 (((

  28. Matula szerint:

    “A kanyarban álló lámpán már ott az új közterület-figyelő kamerarendszer egyik tagja is.”
    Évek óta. Reméljük, nézi is valaki a monitort…

  29. Mari nénye szerint:

    Mutterkám! Azt hiszem a keményfa szú már nem nekünk való..:D

  30. Mari nénye szerint:

    Valójában azt kellene nézni,hogy mindez egy gusztustalan helyzetben lévő terület volt! Szerintem nagyon szépen rendbe tették! Mindent csak pozitívan!

  31. Csivi szerint:

    Szépeket!

    A Tamariska mellett lakunk, gyermekkorom óta imádom a területet. Folyamatában láttam a lekerítést napról napra. Tény, hogy nekem is voltak aggodalmaim látva a kezeletlen földbe helyezést. Viszont az új (csodaszép) kapu készítésével egyidőben láttam emberkéket, akik az oszlopokat kenték sorban egymás után.
    Szerintem bízzunk benne, hogy vigyázni fognak rá, és szép lassan rend lesz a dombtetőn is. Már az is haladás, hogy a lekerítés óta legalább motorral nem eszetlenkednek a dombon a vandálok.
    Én örülök ezeknek a fejlesztéseknek, még ha előfordul rossz kivitelezés is. Lehet, ha máson múlna akkor a Kis Duna parton, de még a Tamariskán is már sorházak égtelenkednének.
    Ezt politikai pártállástól függetlenül írom, nem is értek a politikához. Csak így laikusként írtam pár sort.

  32. Bugi szerint:

    Milyen jó, hogy lehet az oszlopokat bírálni. Korábban ugyanis azért nem voltak oszlopok, mert ellopták a pénzt.

  33. Bella szerint:

    Nagyon örülök annak, hogy szépül Csepel. Örülök a városrehabilitációnak is, itt volt az ideje. Nem örülök annak, hogy azok nem kapnak figyelmet, akik nem a frekventált övezetek lakói. Nem örülök annak, hogy az önkormányzati (köz) tulajdonú ingatlanok állagromlását tétlenül nézik “kompetencia” hiányában választott vezetőink. Egy éve küzdünk, hogy az önkormányzat vagyonkezelő cége által kezelt társasházunk elbaltázott szellőzőcseréje miatt kialakult állapot megszűnjön – senkit nem érdekel, mert más dolgok fontosabbak. Jobban tudnánk örülni, ha az eredetileg panelházunkba tervezett épületgépészeti berendezés végre működne.

  34. Bugi szerint:

    Bella, ha nem volt felújítás, hogy volt felújítás? Megint nyomjátok álneveken a baromságot.

  35. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Na, csak nem megint a Sárossy Tibor csinálta a fakapukat?
    Ez a fagiccsfaragó hülyére keresi magát Csepelből.

  36. großmutter szerint:

    Igen, most már vannak oszt lopok.

  37. Menyhért Péter szerint:

    kedves csepeliek.
    Személy szerint nekem tetszenek ezek a fakapuk, bár anno mi nem ilyet terveztünk.
    Ebben a kapuban van egy “látszat” jelleg, ami kevésbé szimpatikus.
    A Csepeli Zöld Kör anno olyan fakerítést tervezett 15 millióért, amely klasszikus székely kapuk alkalmazásával funkcionálisan is megfelelt volna a feladatának.
    Mi kezdettől fogva egy olyan deszkakerítést terveztünk – ami a legfelső képen látható fakerítéshez hasonló lett volna – ami elé közvetlenül oszlopos borókát telepítettünk volna sövényként. Ez azt eredményezte volna, hogy a dombot 5 éven belül egy zárt, örökzöld, kétméteres növényfal vette volna körül, nem egy ilyen láger-rács.
    Igaz, a mi tervezetünkből nem lehetett volna közel 10 milliót lenyúlni, mert mi kizárólag anyagköltséget terveztünk.
    Egyébként, ha a polgármesterünk nem egyedül akarná (hűséges elvtársaival/alattvalóivaal) megváltani a világot, még meg is dícsérném: végre, a szocik semmittevése utűán történik is valami.
    Üdv menyus

  38. Gordon szerint:

    “oszt lopok” – írja Gmutter!

    Ne lopj!

  39. kavall szerint:

    Kedves Csepeliek!
    Egy “természetvédelmi területet”, mint a Tamariska domb, bekeríteni totális pénzkidobásnak ítélem. Az úgy volt jó, hogy bárhonnan felmehettél, élvezhetted, szánkózhattál, stb. A rongálást (ha emiatt történt a bekerítés) megakadályozni úgysem lehet. Szüleim laktak ott évtizedeken keresztül, unokáik használták sokat, de most bejáratokat keresni… stb….nem tudom van-e értelme. Tudjuk, hogy az oszlopok jó tüzifa szolgáltatást jelentenek, akár fenyő, akár akác, akár bükk (bár ne legyen igazam).Felületkezelés nélkül a földbe ásni meg kidobott pénz, bármiből van (ha ellopják akkor mindegy).
    Sok “fejlesztés” zajlik Csepelen, de mi olyan környéken lakunk, ahol, ha aszfaltos lenne az út, akkor is gumicsizmában kell járni, ha nagyobb eső esik.
    Az Imre tér minden évben megújul, fejlesztésre kerül, de a buszpályudvar csak ott marad rondán, semmi “érdemi” dolog nem történik.
    Üdv: kavall

  40. admin szerint:

    Közel egymilliárd forintot költ az önkormányzat útépítésekre, a domb körbekerítését pedig a környezetében lakók is erősen támogatták a bagolyvadászok, motorosok meg terepbringások miatt. Talán nem utolsó szempont, hogy a körbekerítést a környezetvédők is évek óta szorgalmazták.

    http://csepel.info/?p=3447

  41. Emirates szerint:

    hu de szép! olyan üvegtigris Sanyisan! Nagyon baba lett

  42. Bella szerint:

    Kedves Bugi!
    Lehet, hogy neked baromság, de nem kívánom, hogy megtapasztald. A felújítást úgy végezték, hogy a pénz elköltődött, vizuálisan szép inox-pörgők vannak, csak a kapacitást nem 10 emeletes légoszlop megmozdítására tervezték, és nem is teszi, ez nyilvánvaló. Aki pedig ezt kifogásolja, az ugyebár baromságokat beszél – idézet tőled, és a változatlan helyzet is ezt sugallja.

  43. John Doe szerint:

    Bella, amiről Ön ír, az “huzatfokozó”. Ahogy ön írja, nem képes a légtehnikai aknában lévő légoszlop átemelésére. Aki kitalálta, dilettáns volt, mert “gravitációs” úton nem lehet az “aktív szellőzésre” tervezett aknákat átlalítani, nem jön létre a “kéményhatás”, de Bugi Úr jónak tartja a fenyő fűrészáru oszlopként való felhasználását is. Ne várjon el tőlük többet. 🙂

  44. Bella szerint:

    A Városgazda nem gazdája a városnak. A társasházak kezeléséhez vagy nem ért, vagy … rágondolni is szörnyű! Az önkormányzaté a cég, vagy sem? Állam az államban? A társasházakban pedig vannak önkormányzati lakások is – ez senkit nem érdekel? (Ha már a tulajdonos, mint csepeli polgár le is van ejtve ugyebár…)

  45. lolka szerint:

    2013. július 05., péntek – 08:36 Idézet innen :”Ez azt eredményezte volna, hogy a dombot 5 éven belül egy zárt, örökzöld, kétméteres növényfal vette volna körül, nem egy ilyen láger-rács.”…Erről beszéltem ill. írtam én is ÉLŐ SÖVÉNY…talán még vannak olyanok akik emlékeznek pl. a ’60-s években azok az igazi beton oszlopok voltak körbe kifelé hajló ívekkel és szögesdróttal ellátva…akkoriban félelmetes volt még a közelébe menni is a dombnak…Most szép faoszlopok undorító dróttal, még ha vad hálónak is mondják…”természet” védelmi terület, család-barát terület, pihenést, kikapcsolódást nyújtó terület…csak éppen a szögesdrót hiányzik, de lehet az is van felül…

  46. John Doe szerint:

    Bella, minden Közös képvislet leváltható, mert a Csevak mindenhol csak kisebbségi tulajdoni hányaddal rendelkezik. A többit meg nem lehet itt leírni.

Itt lehet hozzászólni !