Tavares-jelentés: a néppárti frakció elutasítja a kettős mércét

EPP  – HungarianPress, Fidesz.hu

“Az európai néppárti képviselőcsoport a mai napon a Tavares-jelentés ellen szavazott. A dokumentum az európai baloldali pártok kívánságlistája, akik a saját politikai programjukat akarják Magyarországra erőltetni. Az Európai Parlament nem viselkedhet bíróságként és nem írhatja elő az embereknek, miként éljenek” – mondta Manfred Weber, a néppárt képviselőcsoport alelnöke.

“Az uniós szerződések őreként az Európai Bizottság rendelkezik megfelelő hatáskörrel ahhoz, hogy objektív módon értékelje a tagállami törvények és az uniós jog összhangját. A néppárti képviselőcsoport támogatja az Európai Bizottság megállapításait és üdvözli, hogy a magyar kormány teljesíti a Bizottság kéréseit, mint ahogy azt José Manuel Barroso tegnap megerősítette” – tette hozzá Manfred Weber.

“A mai napon a baloldali frakciók által elfogadott Tavares-jelentés azonban messze túllépi az Európai Parlament hatáskörét. Az Európai Parlamentnek nincs joga arra, hogy beavatkozzon olyan, kizárólag nemzeti hatáskörbe tartozó ügyekbe, mint a házasság intézményének védelme és a keresztény gyökerekre való utalás az alkotmányban. Teljesen elfogadhatatlan és minden jogi alapot nélkülöz a Magyar Országgyűlésnek címzett több tucat jogalkotási ajánlás és egy olyan monitoring eljárás bevezetése, amely ezen javaslatok végrehajtását kíséri figyelemmel. Az Európai Parlament semmiképpen nem válhat “Nagy Testvérré” – hangsúlyozta Manfred Weber, az Európai Néppárt képviselőcsoportjának alelnöke.

“A néppárti képviselőcsoport elutasítja az európai szocialisták által alkalmazott kettős mércét. A szocialisták ugyanis becsukják a szemüket akkor, amikor az általuk kormányzott tagállamok, mint például Románia és Bulgária, egyértelműen megsértik az európai értékeket. Ez is megerősíti azt a tényt, hogy a néppárti kormányok lejáratására irányuló folyamatos támadások megalapozatlanok és politikai indíttatásúak” – emelte ki Manfred Weber.

fidesz.hu

10 hozzászólás “Tavares-jelentés: a néppárti frakció elutasítja a kettős mércét” bejegyzésre

  1. Rycki szerint:

    Mivel sajnos ez az írás itt sosem jelenne meg, gondoltam belinkelem.
    Mit is gondol egy Fidesz, ismétlem FIDESZ alapító…

    http://fodorgabor.blog.hu/2013/07/04/magyarorszag_tortenetenek_legnagyobb_bankrablasa

  2. Gordon szerint:

    Én is kiegészíteném a fentieket:

    “A jelentés azt javasolja, hogy Magyarországot helyezzük a LIBE Bizottság néhány képviselőjének felügyelete alá! Sok hónappal a választások előtt azt követeli, hogy küldjünk Magyarországra a választások ellenőrzése céljából megfigyelő bizottságot! Követeli a család fogalmának tágítását! Továbbá ezt is követeli, hogy a tagállamokat a jövőben az EU egyik ügynöksége ellenőrizze.” – fejtette ki a képviselő asszony.

    “Egyértelmű volt a számomra az, hogy semmiképp nem támogathatom azon képviselőtársaim túlzó elképzeléseit, akik minden további nélkül lábbal tiporják a tagállamok részére fenntartott hatásköröket és az uniós alapszerződéseket egyaránt.” – tette hozzá Véronique Mathieu Houillon.”

    http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=193855

  3. ... Grün szerint:

    “Az Európai Parlament nem viselkedhet bíróságként és nem írhatja elő az embereknek, miként éljenek” – mondta Manfred Weber, a néppárt képviselőcsoport alelnöke.
    .
    Igassága van kedves Weber!
    Csak a kormánynak és a kormányfőnek tehet ajánlásokat a zemberek életfeltételeinek és életminőségének legteljesebb biztosítására!
    Ez egy demokráciában így a normális! ))) 😛 (((

  4. ... Grün szerint:

    A Magyar Köztársaság Országgyűlésének tekintélyét nem csorbítva, kommentár és megjegyzés nélkül tesszük közzé Orbán Viktor miniszterelnök toporzékoló hisztijét:
    .
    Vegyétek és egyétek! 😛
    http://www.stop.hu/belfold/elitelunk-europa/1161791/

  5. "?!" szerint:

    Emlékeztető az amnéziában szenvedőknek:

    (2003.06.13., 16:53 )

    “Lisszaboni ülésén Burma és Kuba mellett Magyarországot is elmarasztalta Kereszténydemokrata Internacionálé végrehajtó bizottsága.

    A Fidesz javaslatát Orbán Viktor, mint a Kereszténydemokrata Internacionálé egyik alelnöke nyújtotta be, amelyben azt állapították meg, hogy a legutóbbi parlamenti választásokat követően több alkalommal sérültek az alapvető politikai és állampolgári jogok, a rendőrséget pártpolitikai alapon befolyásolják, illetve a magukat ellenzéki gondolkodónak érzőket megfélemlítik, és eltávolítják az állami szférából.”

    (Tehát 2003-ban a Magyarországot elmarasztaló fideszes javaslatot az a “példátlanul egyenes utat bejáró Viktorunk nyújtotta be, aki egy párttitkár apa és egy pártbizottsági dolgozó anya fiaként nőtt fel, miközben előbb gimnáziumi-, majd egyetemi KISZ-titkár volt, később Soros-ösztöndíjas múlttal a liberális FIDESZ elnöke és a Liberális Internacionálé alelnöke lett, 2003-ban már a Kereszténydemokrata Internacionálé egyik alelnökeként áskálódott az akkori magyar kormány ellen, majd 2006-ban már az Európai Néppárt alelnökeként kezdeményezte a kohéziós alap megvonását hazánktól!)

    Orbán Viktor fenti életútját és cselekedeteit vajon minek minősítitek narancsosok, ha a Tavares jelentés megszavazásával a “szocik” hazaárulást követtek el?!

  6. szigetország szerint:

    Kedves ?!

    Én elhiszem, hogy szeretsz írogatni, de szoktál-e gondolkodni is?

    Kevesebb több lenne belőled. Ha pedig semmit nem szólnál, óriássá válhatnál.

  7. Anikó (Krizantém u-ból) szerint:

    Tisztelt Írásjel! Valamennyien az átkosban éltünk és tanultunk, kinek milyen volt az anyagi, családi és párthoz való helyzete. Természetesen a tanulás (főiskola, egyetem)lehetősége “sajnos” sok esetben a szülők elsősorban anyagi és munkahelyi beosztásától is függött. Aki párttag volt, vagy legalábbis annak igencsak a közelében annak mindenhol nyíltak azt ajtók és volt protekciója.(diszkrimináció) Biztosan felvételre került az egyetemeken. Egy munkás ember, vagy parasztember gyermeke mikor jutott be felsőbb iskolákba ? Én azért nem ítélnék el senkit, mert meghasonlott, csalódott egy bizonyos pártelméletbe és átállt a másik oldalra. (pl. Pozsgai, vagy az mszp fenegyereke (nem jut eszembe a neve)kopasz, HIR TV műsort is vezetett sokáig, meg megverték baseboll ütővel)

  8. Anikó (Krizantém u-ból) szerint:

    Az mszp-és politikus neve, aki szintén kilépett a pártjából és átált a Fideszhez Csintalan Sándor.

  9. igéző idéző szerint:

    “a néppárti frakció elutasítja a kettős mércét”

    80-90 néppárti képviselő vagy igennel szavazott, vagy tartózkodott.

  10. Perspektíva? szerint:

    Végre!
    Akad valaki, aki felismeri a Miniszterelnök úr elkötelezettségét nemzete irányában. Szerintem igazi Állam Férfivé nőtte ki magát, amit külföldön is elismernek a felkészült józan politikusok. A világnak, de különösen Európának jelentős változására van szüksége, amely már igen nagy késésben (évekre) van. A változást, a begyökeresedett konstrukciót, annak haszonélvezői nem akarják, sőt ellene tesznek, ahol csak tudnak, ezért tart itt Európa is, ahol van. Lásd a ma esti Hiradót az USA politikusának nyilatkozatát O. V. -ről és a magyarokról!
    Hölgyeim és uraim a jót és a szépet (nem csak a hölgyek esetében) is észre kell venni.

Itt lehet hozzászólni !