Hallgat az ügyvédeit közpénzből kifizető politikus

Csepel.info

Mesterházy Attila pártelnök az ügyészség által sikkasztással vádolt Takács Krisztián és az ügyészség által hűtlen kezeléssel vádolt Szenteczky János társaságában, akiről jogerős bírósági ítélet mondta ki, hogy magánügyvédeit is közpénzből fizette

Nem kommentálta és nem is reagált semmit Szenteczky János csepeli MSZP-elnök arra a jogerős bírósági ítéletre,  amely kimondta: a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. (Csevak) vezérigazgatójaként közpénzből fizette ki a magánügyvédeit. Szenteczky ellen egy másik ügyben, hűtlen kezelés gyanúja miatt vádat is emelt az ügyészség: a Csepel.info úgy tudja, hogy valamennyi ellene folyó büntetőeljárásban ez az érintett ügyvédi iroda képviseli a politikus védelmét.

“Mivel az elsőfokú ítélethirdetés óta magától nem érzett rá erkölcsi késztetést, most nyilvánosan szólítjuk fel Szenteczky Jánost arra, hogy a jogerős ítélet alapján fizesse vissza a csepeli polgároktól jogtalanul átutaltatott 3.750.000 forintot” – szólította fel a jogerős ítélet után az MSZP-s politikust Werner Péter, a Csevak jogutódjának vezérigazgatója. A jogtalan kifizetésekkel megkárosított önkormányzati cég vezetője felhívta a figyelmet arra is, hogy amennyiben nem fizetik vissza Szenteczky ügyvédeire költött közpénz-milliókat, újabb pereket lesznek kénytelenek indítani.

Nem hagyta szó nélkül az ítéletet Ábel Attila, a Fidesz csepeli elnöke sem. Az önkormányzat alpolgármestere szintén felszólította Szenteczky Jánost a közpénz visszafizetésére és egyben arra hívta fel a figyelmet, hogy „ilyen politikus nem képviselheti tisztességgel a szavazóit, le kell mondania képviselőségéről és különböző bizottsági tagságairól”. „Azt kérjük ugyanakkor, hogy Szenteczky János semmiképpen se mondjon le a párt csepeli elnökségéről, a budapesti pártszervezet elnökségi tagságáról és ki tudja még mennyi pártpozíciójáról. Ő képviseli ugyanis a lehető leghitelesebben a maffiabaloldalt és az MSZP-t jellemző hatalom- és pénzéhséget, a demokratikus ellenfelekkel szembeni gerinctelenséget” – emelte ki közleményében az alpolgármester.

A vádemelés bejelentése

A pártelnöknek már az öninterjú első mondatában sikerült kettőt hazudnia – a pártlap a vádemelés és a jogerős ítélet után jelent meg

A Csepel.info úgy tudja, hogy Szenteczky János MSZP-elnök semmit nem reagált a történtekre, blogoldala magyarázat vagy a közpénz visszafizetésének bejelentése helyett jelenleg is csak a Fidesz ócsárolásában merül ki. Sőt, a történtek után megjelent “Hírkomp” című havilapba készített öninterjúban azt állította, hogy nincs semmilyen jogerős ítélet és vádemelés sem ellene. Információink szerint a csepeli MSZP tavasszal indult médiakampányában havonta legkevesebb másfél millió forintot költ a Hírkomp című pártlapra, szórólapokra és más médiamegjelenésekre.

2010 óta a csepeli önkormányzat a korrupció-gyanús szerződések, visszás kifizetések megszüntetésével és a működés gazdaságossá tételével kétmilliárd forinttal csökkentette a kiadásokat. Mindezt úgy sikerült megtenni, hogy a szolgáltatások köre közben folyamatosan bővült, és sikerült az eladósodást is megállítani. Az önkormányzat fideszes vezetői többször is hangsúlyozták, hogy elzárták a “pénzcsapokat”, és ezeket a korábban pártközeli cégekhez kötődő szolgáltatásokat az önkormányzat ma már saját hatáskörben, külső vállalkozók nélkül látja el. Az MSZP 2014 októberéig tartó, akár a százmillió forintot is meghaladó költségű kampánya így már csak a korábbi tartalékokra vagy a győzelem esetén kiosztogatható közpénzekre, “ígérvényekre” épülhet.

Csepel.info

22 hozzászólás “Hallgat az ügyvédeit közpénzből kifizető politikus” bejegyzésre

  1. ... Grün szerint:

    “Akárhogy is fáj Szenteczky a sztár!”
    Lenyomja Szilárdot rezsicsökkentéssel együtt! ))) 😛 (((

  2. Bugi szerint:

    Csenteckit még a komcsik is utálják Grün elvtárs. Kérdezz meg párat!

  3. nagyapó szerint:

    Ez idióta Dr. grün t.t. humora.
    ”Hát a humort aztat ércsük, csak nem szeressük.”

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Ábel Attila ellen is van jogerős bírósági ítélet. Ő is hallgat róla.

  5. Tóth Mária szerint:

    Mit vétett Ábel A. ?

  6. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Hazudott a Csepeli Hírmondóban.

  7. Bugi szerint:

    Ha-hajós, ha igazad van, akkor ti is hallgattok róla. 😀
    Viszont Csentecki esetében elég egyértelmű bizonyítékok vannak. 🙂 😉

  8. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Okosodjál, Bugi Pista:
    http://www.szenteczky.hu/blog/52-pert-vesztett-a-hirmondo
    Jogerősen pert vesztett a Fideszes irányítású Csepeli Hírmondó az MSZP-vel szemben

  9. ... Grün szerint:

    Bugi!
    “Csenteckit még a komcsik is utálják Grün elvtárs. Kérdezz meg párat!”
    Te, a Gordon és az Öreg pöcs? 😛

  10. admin szerint:

    Ejnye hajós, másokat hazugsággal vádolsz, és közben nem mondasz igazat? Ábel Attila a lapunkban már réges-rég reagált: http://csepel.info/?p=23904

  11. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Ejnye admin, ugyan hogyan lehetne reakció egy januári cikk egy május végi jogerős ítéletre?

  12. Bugi szerint:

    Hajós te bebuksz mindent. Csak nem te vagy Csentecki? 🙂

  13. Bugi szerint:

    Amúgy ég és föld a különbség egy piti sajtóper és a sokmilliós haveri közpénz-kifizetés plusz hűtlen kezelés között.

  14. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Bugi Pista! Jogerős bírósági ítélet mondja ki, hogy Ábel Attila hazudott. Ábel pedig azóta hallgat az ügyről. De azért csak bérkommentelj tovább.

  15. Bugi szerint:

    Hajós, magyarázkodhatsz, de a politikusi kakaskodás hétköznapi eset.

    A helyzet az, hogy Szenteczky viszont vád alatt van hűtlen kezelés miatt és jogerősen kimondta a bíróság azt is, hogy közpénzből fizette az ügyvédeit.

    Ez meg nem hétköznapi, ilyesmiért azonnal le kellene mondani. Persze olyanoknak, akiknak van gerincük. Mi meg ugye Csenteckiről beszélünk…

  16. Bugi szerint:

    Azt is csak a vak nem látja, hogyan hazudott Csenteczky egy mondatban minimum kettőt. 😀

  17. Királyerdei szerint:

    Kb.ennyiért a komcsik megölettek 2 embert.

  18. Tóth Kati szerint:

    Az elvtársak mindig úgy gondolták,hogy nekik minden jár,ingyen.Most meg csodálkoznak,fel vannak háborodva,hogy számon merik kérni rajtuk,amit elloptak.Nem is értik,hogyan merészeljük megfizettetni velük a fogyasztásukat,velük a felsőbbrendű lényekkel.

  19. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Vicces, hogy amikor Ábel Attila ellen hozott a bíróság ítéletet, akkor a csepel.infón egyből olyan címmel jelent meg cikk, hogy “Vitatható döntést hozott a bíróság”, stb. De ha Szenteczkyvel történik hasonló, akkor persze fel sem merül, hogy esetleg vitatható lehet a döntés, hanem: szemét bűnöző, stb.

    Hát az az Ábel elleni “vitatható” döntés bizony másodfokon is meg lett erősítve, hiába vitatkozott Ábel, a bíróságot nem győzte meg a gyenge magyarázkodása.

  20. Bugi szerint:

    Vicces, hogy hajós Pista milyen erőltetetten védi a főnökét. 🙂

  21. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Vicces, hogy Bugi Pista milyen erőltetetten védi a főnökét. 🙂

Itt lehet hozzászólni !