A jövő építészei, a Pom-pom, a nagy Ho-Ho és Tesz-vesz város lakói a sétáló utcában

Csepel.hu

Május 9-én a harmadik nagy városrehabilitációs program indulása alkalmából gyerekek lepték el a sétáló utca kövezetét. Kezükben krétával a kis rajzművészek hozzáfoghattak életük talán első „nagy” alkotásához. A méret a szokásos rajzlapnál tízszer és húszszor is nagyobb volt – így a vonalak húzásához enyhe túlzással egy kisebb tornaóra is járult.

A több száz harmadikos, negyedikes és felsős „megtervezte”, majd megrajzolta a sétáló utca és környéke, valamint a Szent Imre tér jövőbeli színes arculatát. Az egyik kislány meg is kérdezte az osztálytársait: „hazavihetjük szerintetek?” Ha a köveket nem is, de az alkotások és tervek egy részét igen, mert nagyon sok fotó készült ezekről.

A jutalom sem maradt el, hiszen a Bergengóc Zenegóc nevű társulat kinyitotta a Nagy Mesés Zenekönyvet. A művészek minden gyermekdalba bevonták a közönséget. A megelevenedő Pom-Pom és nagy Ho-ho horgász meséihez egy kisebb tánccsoport gyűlt össze még a kicsit távolabb lévő bölcsőde udvarán is. „Toborzás” folyt a Tesz-vesz város lakóinak a szerepére – így a bátrabb jelentkezők elmondhatják este a szüleiknek, hogy nem csak rajzoltak hanem színházasdit is játszottak.

A teknőc túrában pedig az ügyesebbek a tudásukat mérhették össze egymással. A „teknőctojás” dobáló versenyben pedig két kategóriában hirdettek helyezéseket.

A koncert zárásaként a művészek és a gyerekek felköszöntötték az éppen 127. születésnapját ünneplő Teknőc Papát, majd elénekelték neki a Boldog születésnapot! című Halász Judit dalt.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !