Szenteczky János nyílt levele

Csepel.info, Szenteczky János

Amikor a politikus még a Csevak Zrt. vezérigazgatója volt

Nyílt levélben fordult lapunkhoz (is) Szenteczky János, a csepeli MSZP elnöke. A politikus szerint a legutóbbi, ellene indult vádemelési javaslattal kapcsolatos hírünk miatt időszerű arról is írni, hogy a korengedményes nyugdíjazási ügyben – ahol a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. tulajdonosa, a képviselő-testület határozott tiltása ellenére fizetett ki közel ötmillió forint közpénzt – az ügyészség “bűncselekmény hiányában” megszüntette a nyomozást.

Hangsúlyoznunk kell, hogy lapunk a nyomozás megszüntetéséről igenis hírt adott, tehát még a sugalmazása sem igaz annak, hogy nem számoltunk be róla. Sőt. Azt sem rejtettük véka alá, hogy az ügyészségi döntés alapvetően sérti az emberek egészséges erkölcsi és jogérzékét, ami mellett jogbizonytalanságot is okozhat az állami és önkormányzati cégeknél. Még arról is beszámoltunk, hogy a kerület vezetői panasszal kívánnak élni az ügyészségi döntéssel szemben. A Csepel.info úgy tudja, hogy a panaszt azóta benyújtották az ügyészség felé. Szenteczky János nyílt levele az alábbiakban olvasható.

Egy (újabb!) megszüntető határozat – és ami mögötte van

2013. április 2-án kelt határozatával a kerületi ügyészség –bűncselekmény hiányában!– megszűntette a nyomozást a korkedvezményes nyugdíjazás ügyében! A határozat kézhezvétele és az újabb „ügy”, miszerint a rendőrség vádemelési javaslattal lezárta a nyomozást ellenem a CSISE-vel kapcsolatban, körülbelül egyidős. Így ha a csepeli Fidesz a múlt héten tartotta időszerűnek a csepel.infon megszellőztetni a vádemelési javaslatot (talán bosszúból a legutóbbi testületi ülésen általam feltett kellemetlen kérdésekért…?!), akkor én is időszerűnek érzem a megszűntetésről hírt adni!

2013. április 2-án kelt határozatával a kerületi ügyészség –bűncselekmény hiányában!– megszűntette a nyomozást a korkedvezményes nyugdíjazás ügyében! Abban az ügyben, amit a csepeli Fidesz és annak vezetői másodiknak, közvetlenül az üzemanyag felhasználással kapcsolatos feljelentésük után indítottak el. Abban az ügyben, ahol –szintén a csepeli Fidesz „híradása” alapján– másodszor lehetett telekürtölni a csepeli közéletet, hogy a csepeli MSZP elnöke ellen vádemelési javaslattal zárta le a rendőrség a nyomozást.

Abban az ügyben, ahol a rendőrség a feljelentés után először el sem indította a nyomozást – mivel a cselekmény szerintük nem volt bűncselekmény! Aztán a feljelentő fellebbezésére mégis nyomozni kezdtek…

Eltelt több mint egy év, meghallgattak számos tanút, keletkezett több mint 1300 oldal irat! Az autóimat –a csepeli Fidesz nyomására és a feljelentő nevében eljáró „baráti ügyvéd” kezdeményezésére– le akarták foglalni, a vagyonomat zároltatni akarták! A zár alá vételt nem először (és gondolom nem utoljára) kezdeményezték – megtették ezt az első „üggyel”, az üzemanyag felhasználással kapcsolatos feljelentésük estében is.Mindkettőt a bíróság utasította el – van, amit már jogerősen!

Most pedig a kerületi ügyészség mondta ki határozatban: a cselekmény (miszerint a vezérigazgató a munkáltatói jogkörével élve, a vonatkozó jogszabályokra tekintettel és emberi szempontokat is mérlegelve korkedvezményes nyugdíjba engedte egy munkavállalóját) nem bűncselekmény!

Nyolc évig dolgoztam a CSEVAK-nál először igazgatóhelyettesként, majd az utolsó négy évben első számú vezetőként. Négy évig naponta kellett a munkatársaim előkészítése és közreműködése mellett felelős, vagyoni kérdéssekkel is kapcsolatos döntéseket meghoznom. Vajon jó döntéseket hoztam? Ennek megítélése nem az én dolgom… Vajon jogszerű döntéseket hoztam? Nos, az elmúlt három évben számos ügyvédnek több tíz millió forint közpénzért az a feladata, hogy minden papírt, amire az évek során az aláírásom rákerült vizsgáljon meg és keresse a hibákat! Konkrétan: keressenek okot egy-egy újabb feljelentésre. És mindezek után a feljelentésekre indított nyomozások, bár azok vádemelési javaslattal zárulnak, az ügyészség döntése szerint bűncselekmény hiányában kerülnek megszűntetésre…

Tudom, hogy hibátlanul nem lehet dolgozni. De a fentiek azt jelentik nekem, hogy kiemelkedő felkészültségű kollégák kiválasztása és közreműködése mellett sikerült a vagyonkezelőt irányítani évekig. És ez lehet a számukra, illetve a számomra is a legfőbb elismerés…

Forrás: Szenteczky János

22 hozzászólás “Szenteczky János nyílt levele” bejegyzésre

  1. felix szerint:

    Nem vagyok benne biztos, de mintha a rágalmazó is elnézést kért volna Szenteczky Jánostól.

  2. Bugi szerint:

    Nem vagyok meglepve, hogy még mindig van bőr a képén ennek az embernek. Szenteczky kitől kért elnézést felix? Soha senkitől!

  3. felix szerint:

    Értem én Bugi.
    Nem akartok különbek lenni nála.
    Akkor mi a bajotok vele?

  4. Gordon szerint:

    Ötmillió forintot fizetett ki a Szenteczky???
    Nem semmi…
    Tegye fel a kezét, aki így kezdte a nyugdíjas éveit!
    Vagy ez csak egy szűk elitnek járt!?

  5. Bugi szerint:

    Ha nem tévedek a pénzt annak a nőnek ment, aki a gyanú szerint fiktív útépítések idején a fő-fő építési ellenőr volt. Szenteczkynek meg van képe ezt mint pozitívumot, “emberi szempontot” említeni. Nem semmi ez az ember.

  6. felix szerint:

    Tudjátok azért vannak jogvégzett emberek, hogy tudják azt, mi a különbség az etikátlan és a törvénytelen között, mert csak az utóbbi miatt lehet feljelentést tenni.

  7. rántott krokodiltojás szerint:

    szélhámos tetű, gondunk lesz rá mihelyst kormányra kerülünk.

  8. Bugi szerint:

    Krokodil: ti kormányra demokratikus úton nem kerültök, és nem lesznek akkor törvények sem, ha valami módon mégis. De, hogy a csentecki-féléknek meg kell bukniuk, abban egyetértek. A tolvajokat minden normális állam bünteti.

  9. robi szerint:

    Engem, személy szerint hidegen hagy a címszereplő személye. Ha annak idején a csepeli szocik rá voksoltak, lelkük rajta: viselik döntésük következményeit.

    Azonban érdekelne Bugi véleménye az alábbi levél részletről:

    “Nos, az elmúlt három évben számos ügyvédnek több tíz millió forint közpénzért az a feladata, hogy minden papírt, amire az évek során az aláírásom rákerült vizsgáljon meg és keresse a hibákat!”

    Igaz, vagy nem ? Várom a konkrét választ.

    Tényleg ennyi ment erre a közpénzből ?

  10. ebihal szerint:

    Azért érdekes, 2 napja kussolnak arról, hogy a görény kövér letiltotta Szanyi
    interpellációját!

  11. felix szerint:

    Robi!
    Ez is le lett már játszva, de nem találtak bűncselekményt.

  12. Királyerdei szerint:

    Az elvtársi ügyészségek próbálkoznak elsimítani az elvtársi balhékat.
    De lehet,hogy már végük lesz nekik is.

    “A moszkvai magyar kereskedelmi kirendeltség 2008-as eladásának ügyében a volt Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT) értékesítésről döntő tagjai és Veres János volt pénzügyminiszter esetében a Központi Nyomozó Főügyészség a múlt héten megszüntette a nyomozást.

    Most viszont a főügyészségen a 2009. november 30. óta folyó nyomozást követően Székely Árpád volt moszkvai magyar nagykövetet különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével, Horváthné Fekszi Mártát, a Külügyminisztérium volt államtitkárát hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás bűntettével vádolták meg. Az MNV Zrt. volt vezérigazgatóját, Tátrai Miklóst és Császy Zsoltot, az MNV Zrt. volt értékesítési igazgatóját, valamint az MNV Zrt. két volt vezető beosztású és egy beosztott munkatársát társtettesként elkövetett bűnpártolás vétségével, valamint valamennyiüket folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétségével is vádolja az ügyészség.

    A főügyészség közleménye szerint a mintegy 21 millió dollárért eladott moszkvai ingatlant egy 2008-as értékbecslés alapján több mint 108 millió dollárra értékelték.”

  13. felix szerint:

    Királyerdei!
    Polt elvtársi ügyészségére gondolsz?

  14. admin szerint:

    Robi! Információink szerint csak a bűncselekmény-gyanús szerződéseket vizsgálták jogászok: Szenteczky Jánosnak az az idézett mondata nem felel meg a valóságnak. Sőt, éppen ő foglalkoztatott a bíróság szerint saját hasznára jogászokat közpénzből, amiről itt írtunk: http://csepel.info/?p=24832

    Bűncselekmény felfedezése esetén egyébként is kötelesség rendőrséghez fordulni.

    Más kérdés, mi van akkor, amikor a rendőrség vagy az ügyészség szerint pl. nem létező utcák felújítása vagy milliók kifizetése nem engedélyezett előnyugdíjazásra nem bűncselekmény.

  15. hajós szerint:

    admin, feltételezem, hogy te is tudsz olvasni, és képes vagy az ügyészség határozatának értelmezésére. Szenteczky jogszerűen döntött saját hatáskörben a nyugdíjazásról, ehhez az önkormányzat engedélyére nem volt szükség, az önkormányzatnak nincs jogosultsága ahhoz, hogy döntsön arról, nyugdíjba mehet-e valaki a csevaknál vagy nem.

    Melyik nemlétező utcát újították fel szerinted?

  16. Gordon szerint:

    Milliók az etánsnak???… ez igen… na ezt a szocik nem teszi ki a kirakatba…
    Szentecziky jobb ha csendben marad.

  17. Bugi szerint:

    Évi kétmilliárd forintjába került a csepeli adófizetőknek a Deme-Tóth-Orosz-Szenteczky banda. Két halott, meg nem épült utak, uszoda, haveroknak kiadott szociális lakások, fiktív út- és lakásfelújítások maradtak utánuk.

    Az MSZP maga a szégyen.

  18. hajós szerint:

    Bugi, ha évi kétmilliárdot takarít meg a fidesz, akkor hol van az a 4 milliárd, ami ebből már összegyűlt? Miért az MSZP által összegyűjtött északi pénzből építitek az utakat?

  19. Kókusz szerint:

    “mi van akkor, amikor a rendőrség vagy az ügyészség szerint pl. nem létező utcák felújítása vagy milliók kifizetése nem engedélyezett előnyugdíjazásra nem bűncselekmény”.

    Mi van akkor?? DÖBBENET van akkor.

    Az elvtársak keze sokáig elér, és bizony egy szoci érzelmű rendőr vagy bíró igenis tud úgy dönteni, ami a közerkölcsöt sérti!

  20. Hóember szerint:

    Szenteczki egy görény. JÓÓÓÓÓÓÓÓÓ NAAAAAAAAAAAAAAGY GÖRÉNY.

    Hajós meg a seggnyalója. Az egggyik.

  21. antikommancs szerint:

    Hóember!

    Lájkoltalak…

  22. John Doe szerint:

    Bugi, Önnek komoly demenciája van, vagy csupán provokál.

Itt lehet hozzászólni !