Ügyészségi döntés: azt is szabad, amit tilos?

Saját magukkal is ellentmondóak a határozatok

Csepel.info

Az elmúlt években alig volt politikus, akit korrupció miatt elítéltek

A XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség bűncselekmény hiányára hivatkozva megszüntette a Szenteczky János csepeli MSZP-elnök ellen hűtlen kezelés miatt indított egyik büntetőügyben a nyomozást – értesült a Csepel.info. A politikus ellen több büntetőügy van folyamatban. Ennek az esetnek az az előzménye, hogy a politikus a 62 millió forintos veszteséggel küszködő Csepeli Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójaként úgy döntött egy közel ötmillió forintos korengedményes nyugdíjazásról, hogy a cég üzleti terve ezt nem tette lehetővé, a tulajdonos önkormányzat pedig nem engedélyezte, és pénzt sem adott rá. A cégtulajdonos csepeli képviselő-testület hiába utasította el egymás után kétszer a korengedményes nyugdíjazásról szóló határozati javaslatot, a politikus juszt is kifizettette a pénzt.

Amennyiben a döntés nem változik, a következmények súlyos, a demokrácia intézményét közvetlenül megrendítő zavarokat okozhatnak. Az állami és önkormányzati cégvezetők ugyanis ez alapján az önkormányzatok, az állam vagy az Országgyűlés, sőt akár népszavazások döntésével szembe helyezkedve olyan dolgokra költhetik el az adófizetők pénzét, amit a polgárok vagy a képviselőik nem engedélyeztek nekik. A Csepel.info úgy tudja, hogy az ügyészségi határozat ellen panaszt nyújtanak be.

Logikailag nem stimmel és önmagával ellentétes

A Csepel.info által megkeresett szakértők szerint már logikailag sincs rendben, “nem kerek” a nyomozást megszüntető ügyészségi határozat. Van olyan állítása, ami láthatóan nem igaz, és van olyan is, amelyik az ügyészség korábbi álláspontjával ütközik.  Az átlagemberek jogérzékével pedig teljesen ellentétes, hogy amennyiben egy döntéshez a tulajdonos beleegyezését kérik, hogyan lehet törvényes a döntés a tulajdonos beleegyezésének megtagadása esetén?

Ez az határozati javaslat, amit elutasított a cég tulajdonosi jogait gyakorló képviselő-testület: az ügyészség szerint nincs benne, hogy a beruházási igazgató korengedményes nyugdíjazásról döntöttek volna. Ön szerint?

A nyomozást megszüntető ügyészségi indoklásban, a második oldalon például az olvasható, hogy az önkormányzat képviselő-testülete nem a korengedményes nyugdíjazás megengedhetősége kérdésében döntött, hanem arról, hogy az ehhez szükséges pénzügyi fedezetet biztosítja-e. Csakhogy a képviselő-testületi határozat szövege teljesen egyértelmű (a fenti képen látható szöveg a jegyzőkönyv 53. oldalának közepén olvasható). A határozat – teljes ellentétben az ügyészségi indoklással – arról szól, hogy elutasítása esetén a tulajdonos nem járul hozzá az érintett vezető korengedményes nyugdíjazásához, és emellett az ehhez szükséges forrást sem biztosítja az önkormányzati cégnek. Az ügyészség határozata abban is logikai szarvashibát követ el a szakértőink szerint, hogy nem foglalkozik a kifizetett pénz forrásával. Ha ugyanis nem volt jogszerű forrása a kifizetett összegnek, és a képviselő-testület sem szavazta meg rá a pénzt, miért nem foglalkozik azzal az ügyész, hogy milyen forrásból fizették ki az összeget, és mitől lesz az törvényes, ha előtte még nem volt az?

Az ügyészségi határozat 1. oldala

2. oldal

A nyomozást leállító ügyészségi határozat furcsa okfejtése az is, hogy a korengedményes nyugdíjazást úgy kezeli, mintha annak elfogadása és kifizetése kötelező lenne a munkáltató részére. “Ha a feljelentő logikáját fogadnánk el, valamennyi korengedményes nyugdíjazás hűtlen kezelésnek minősülne” – írja az ügyész. Pedig a feljelentés nem abból indult ki, hogy a korengedményes nyugdíjazás hűtlen kezelés, hanem abból, hogy a tulajdonos nem adott rá engedélyt. Az önkormányzat képviselő-testülete, mint tulajdonos sem a korengedményes nyugdíjazást tiltotta meg, hanem azt az egy esetet, melynek megadása nem volt kötelező, és amellyel kapcsolatban a politikus a tiltás ellenére fizettette ki a közel ötmillió forint közpénzt.

A korábbi ügyészségi határozat egy korábbi panasz elfogadásáról, 1. oldal

2. oldal

Az ügyészségi határozat emellett ellentétes a korábbi, a nyomozás folytatását elrendelő ügyészségi határozattal, amely egyértelműen elismeri a feljelentés jogi érvelését. Az időben első ügyészségi döntés logikailag jól felépített, érthető, egyezik az átlagember jogérzékével, és persze azzal is, hogy ha valamit megtagadtunk, akkor azt nem engedélyeztük.

Számonkérés: gazdasági siker, jogi katasztrófa

Csepelen éppen három évvel ezelőtt, 2010 április 6-án kísérelt meg feljelentést tenni az akkori MSZP-s önkormányzati és pártvezetéshez kötődő “lakásmutyi-ügyben” a még ellenzéki Németh Szilárd országgyűlési képviselő. (Jellemző, hogy a feljelentést már akkor sem sikerült aznap megtenni.) A “csepeli lakásmutyi ügy” során kivételezett emberek, köztük az akkori csepeli rendőrkapitány kapott a rászorulók helyett teljesen felújított önkormányzati szociális bérlakásokat. Ezeket az érintettek fél évvel később harmadáron, éppen csak a felújítási költség felett már meg is vehették, majd ezt követően jellemzően eladták – immáron nyilván már a piaci árnak megfelelő összegért.

2010 októbere, az önkormányzati választások után a működés jogi és gazdasági átvilágítása során egyre-másra derültek ki a bűncselekmény-gyanús ügyek, szerződések. Az új, fideszes vezetés számos újabb feljelentést tett, a bűncselekmény-gyanús szerződéseket pedig egyoldalúan felbontották. Már az első hónapokban százmilliókat sikerült így megtakarítani, ahogy azonban a költségvetési számok is egyértelműen bizonyítják, 2012-re ez a “korrupcióirtás” évi kétmilliárd forintnál is többet hagyott a költségvetésben. Mindezt úgy úgy, hogy ha az inflációt és azt nem is számoljuk, hogy az önkormányzat nem csak fenntartotta, de számos szolgáltatását jelentősen ki is bővítette.

Az elszámoltatás jogi oldala azonban több mint kiábrándító. Bár egy vádemelés már megszületett, a legtöbb feljelentés ügyében – így a már említett három évvel ezelőttiben is – még mindig nem történt érdemi előrelépés a nyomozó hatóságok részéről. A Csepel.info úgy tudja, hogy a feljelentések többségében még mindig nyomoznak, miközben a közvélemény lassan teljesen elfelejti, hogy azok miért indultak, az érintett MSZP-s politikusok pedig igyekeznek azokat meghurcolásként kommunikálni.

Csepel.info

83 hozzászólás “Ügyészségi döntés: azt is szabad, amit tilos?” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    Működik a független igazság szolgáltatás. Ej! – ráérünk még.

  2. Bugi szerint:

    Ha a rendőrség meg az ügyészség nem a bűnözők elítélésén dolgozik, akkor mi szart csinálnak?

  3. felix szerint:

    Van egy pici kis zárójeles mondat, ami arról értesíti a tisztelt olvasót, hogy a testületnek, a nyugdíjazás kérdésében nem volt hatásköre.
    Ez a perdöntő mondat. Az összeg meg nem azonos a leszavazottal.
    Feljelenteni is tudni kell.
    /emlékezzünk. “nem volt közgyűlés”/

  4. Etikus szerint:

    Ne legyenek már naivak, ha eddig azt hitték, hogy e hazában korrekt ig. szolg. folyik!
    Ha fel tennék egy anyagot, ami dokumentáltan megtörtént, nem is “akármilyen minőségű, sokrétű” és sorozatban, azt, hogy név szerint kik “eliminálták” nem hinnék el, hogy ilyen létezik, a nagy magyar jogállamban!!!
    Az egykori prominens kerületi “illetékes” azt mondta, hogy mielőbb húzzak el a prosperáló cégeimmel együtt, mert, ha nem teszem, három hónapon belül tönkre teszi a neves cégeimet! Nem költöztem, mert nem volt miért, betartotta a szavát!!! X személyek által elkövetetteknek “cselekményeit” kellett eliminálnia. (első lépésben 2-8 járt vóna nekik)
    Vérszem: azóta a cselekmények súlyát tekintve min. 15-20.
    Konklúzió: kit is védünk? a jogsértőt, v. a jogkövetőt?
    Sajnos én már tudom, elég régen!

  5. Etikus szerint:

    Ma állampolgári és egyéni képviselői indítványokon folynak törvénykezések, bejelentések alapján különböző vizsgálatok.

  6. Bugi!
    “Ha a rendőrség meg az ügyészség nem a bűnözők elítélésén dolgozik, akkor mi szart csinálnak?”
    Teszik a maguk dolgát!
    Üldözik a bűnt és meghagyják az ítélkezést a bíróságnak! 😛

  7. "?!" szerint:

    Levele!
    Mindazokkal, akik nem akarják Szenteczky Jánost élve felnégyeltetni, és a “mutyi” Szilárd által (valószínűleg nem közpénzből, hanem saját zsebpénzből állíttatott) csepeli székelj városkapukra kiszegeztetni!

    Levelük!
    Mindazokkal is, akik a 2010. októberi választások előtt a képviselő-testületben az akkori kerületi vezetés minden előterjesztésére destruktív módon NEM-mel szavaztak, de 2010. október után a kerületi vezetés minden előterjesztésére IGEN-nel szavaztak, még olyan esetben is ha az előterjesztés több mint 1 milliárd Ft-os számszaki hibát tartalmazott!

  8. Etikus szerint:

    T: 19:02!
    “Teszik a maguk dolgát!”
    És Petikéék?

  9. Etikus szerint:

    T. 19:06!!!

    Ebben az országban vérig sértett (ilyen-olyan okoknál fogva) emberek élnek. Talán csak a csecsemők, még nem.
    Miután itt soha semmi nincsen tisztázva, helyére rakva, legalább a törvények (jó v. rossz) szellemében, addig nincsen miről, őszintén beszélni. Addig hazugság, hazugság hátán tornyosul, az erkölcs alapvető szinten sem merülhet fel, e vérig sértett, kizsákmányolt társadalomban.
    Miért várunk el bármilyen olyat, ami a társadalom közmegelégedésére szolgál.
    (Erre még Kádár ügyelt, tudta, hogy fontos intézkedéseinek hatása) Nem vagyok imádója, csak a példát hozom.

  10. 1 cerkofmajom egyenlo 10 mszp szavazo szerint:

    kínai mintára egy lövedéket kell elhelyezni a tarkójában majd kiszámlázni azt a családjának hogy ne az adófizetôk állják.

  11. Királyerdei szerint:

    Az itteni komcsik már óbégattak,hogy a csepel.info nem foglalkozik a napokban meggyilkolt
    divattervező guru halálával.
    Na,itt van a gyilkos!:

    http://index.hu/belfold/2013/04/09/kiraly_tamas_gyilkossag/

    Lehet találgatni:
    Fideszes?Jobbikos?Gárdista?

    Vagy…? 🙂

  12. 1 cerkofmajom egyenlo 10 mszp szavazo szerint:

    cigány köcsögje ölte meg az aberrált zsidó szabót. én már csak egy kávét kérek.

  13. gornyonka szerint:

    http://index.hu/belfold/2013/04/09/kiraly_tamas_gyilkossag/

    Ha jól látom orbán uncsitesója lesz a bűnös…lehet, hogy el is simítják az egész “incidenst”…?

  14. nagyapó szerint:

    Eetásak! A második tíz:
    11. Horváth Klára MSZP hűtlen kezelés eljárás alatt
    12. Herédi Dezső MSZP sikkasztás, hűtlen kezelés előzetesben Tiszaderzs vádemelés
    13. Gál István SZDSZ hűtlen kezelés megalapozott Balmazújváros gyanú,
    14. Szabó Lóránd MSZP-SZDSZ személyes adatokkal pénzbírságra Dombóvár visszaélés ítélve
    15. Kálmán András MSZP Hűtlen kezelés előzetesben
    16. Karakasev Anna MSZP Sikkasztás 10 hó. Börtön Salgótarján
    17. Walter Dezső MSZP Hatalommal visszaélés Jogerős ítélet
    18. GYURCSÁNY FERENC Altus ügy. Bíróság mondta ki, jogosulatlanul gazdagodott a magyar állam rovására 84 millió forinttal (csak ,,elévült” mint a böszödi beszéd)
    19. Rácz Péter Magyar úttörő sz. hűtlen kezelés 1,5 év felfüggesztett
    20. Csonka Gábor MSZP vesztegetés 3év börtön Lendvai kampányfőnöke. Hivatali befolyással üzérkedés

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  15. nagyapó szerint:

    Idióta Dr. grün t.t.! Nincs idézet a Népszavából, az időközi választásokról? Hiányoljuk!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  16. szigetország szerint:

    Azért ezt az ügyészt is érdemes volna megnézni, mire veszi fel a fizetését. Az ügyész független, de nem a törvénytől. A törvény betartatása rája különösen érvényes.

  17. szigetország szerint:

    Nagyapónak külön köszönet és hála, hogy tényszerűen felsorolja a korrupt szocialistákat! A szocialisták ugyanis szeretnek maszatolni, meg óbégatni, hogy üldözőik őket… Még szép, hogy a bűnözőket üldözik!

  18. Matula szerint:

    szigetország! pár év múlva ugyanígy lehet majd sorolni a korrupt fideszeseket és kdmp-seket.

  19. felix szerint:

    Matula!
    Valamivel nehezebb lesz, mert most nem kell lopni a pénzt.
    Mostanában “törvényesen” utalják a célszemélynek.
    Az utalvány neve: elnyert pályázat.

  20. szigetország szerint:

    Matula, felix!

    Neveket, vádiratot, ítéleteket kérek! Ahogy nagyapó tette…

  21. vitéz bihari Grün szerint:

    szigetország!
    Az Öreg Pöcs által felrakott tízben hány befejezett ítélet van?!
    Olyan ez mint a mese?! Fele sem igaz! ))) 😛 (((

  22. nagyapó szerint:

    Hát igen idióta Dr. grün t.t. ahol nem indult a Fidesz-KDNP jelölt, ott totális vereséget szenvedett. Röhej. De hol a kedvenc MSZP, DK?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  23. nagyapó szerint:

    Matula, 1/2eszű1/2x! Álmodik a nyomor!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  24. felix szerint:

    szemétláda!
    Ahol nem indul a fidesz, ott nem képes elfogadható jelöltet állítani.
    Ott versenyképtelen.

  25. Gordon szerint:

    Nagyon okosakat próbál írni felix, de elfelejti, hogy a kistelepüléseken általában független polgármesterek vannak.

    Ne is feszegessük, hogy hol a maszop és a déká, mert tudjuk: a politikai élet szemétdombján.

  26. John Doe szerint:

    Gordon, tudod kívánok nektek is még egy ciklust, azután mentek ti is. 😉

  27. Gordon szerint:

    Királyi Doe többese, de tudvalevő, hogy parlamenti demokráciában előbb vagy utóbb bekövetkezhet egy politikai váltás az emberek akaratából. Jelenleg azonban nincs kormányváltó hangulat, sőt ha vasárnap lennének a választások, akkor a Fidesz simán nyerne.

  28. felix szerint:

    Gordon!
    Te most tényleg azt hiszed, hogy ellent mondtál.
    Ott a fidesz versenyképtelen.
    Ezen még az sem változtat, ha másoknak sem sikerül.
    Annyira gyenge vagy.

  29. Gordon szerint:

    “Ezen még az sem változtat, ha másoknak sem sikerül.”

    Dögöljön meg a szomszéd tehene is???

  30. John Doe szerint:

    Gordon, sokan vesztesei ennek, ami van és ez pártállástól független. Van még egy év és a jegybanki tartalék is ott van. Utána?

  31. felix szerint:

    Gordon!
    Most éppen röhögök rajtad.
    Figyelj okoska.
    Kemény értelmezési gondjaid vannak, nekem meg nem célon, hogy megtanítsalak gondolkodni.
    Sajnos ma így maradsz.
    Igaz tegnap sem voltál különb.

  32. Gordon szerint:

    Doe!

    Szerintem előrelépés, hogy az offshore lovagok elrebbentek az MNB-ből. A hitelezés beindítását meg ösztönözni kell.

  33. John Doe szerint:

    Az offshore lovag egy dolog és a tartalék eltapsolása lesz a másik dolog. Mire és kit akarnak ösztönözni? A kedvező adózás is elbalta volt, de legalább több maradt az államkasszánál. Komoly segítség a két új adó, biztos köszönik, mint látható.

  34. Gordon szerint:

    “Igaz tegnap sem voltál különb.” – felix.

    Mi volt tegnap?

  35. felix szerint:

    Gordon!
    Hétfő volt tegnap.
    Küldjek egy naptárt?

  36. Gordon szerint:

    “a tartalék eltapsolása lesz a másik dolog”?

    Lesz???…
    Szerintem nektek inkább csendben kellene maradnotok (már a múltatok okán).
    Persze tudom, hogy csak akkor lesz önkritikátok, ha a Párt elrendeli.

  37. Gordon szerint:

    Felix! Ne “kűgy” naptárt, mert a hsz-eink felett ott van, hogy ma kedd van. Tegnap ugyanoda hétfő volt írva.

    Azt hittem, hogy érdemi észrevételeid vannak a tegnapi hozzászólásaimmal kapcsolatban, de látom, hogy csak terelsz.

  38. felix szerint:

    Igazad van.
    Ez már jelenidő.

  39. Gordon szerint:

    Pedig a múltbéli vitáinkban is sokszor tereltél.

    Egyébként elvileg mindig a jelent éljük.

  40. felix szerint:

    Gordon!
    A ma sem vagy okosabb, mint tegnap, azt jelenti, hogy az ostobaság nálad állapot.
    A gondolkodásod egy kicsit fapados.

  41. hajós szerint:

    Na mi van, fidesznyikek? Jól felsültetek! Bűncselekmény hiányában megszüntette az ügyészség a nyomozást! Pedig hát az ügyészség is a ti markotokban van, mégis ez lett az eredmény. Esetleg valami alkotmánymódosítást találjatok ki gyorsan, hátha az megoldja a problémát! Nem ügy, egy hét alatt átnyomjátok.

  42. felix szerint:

    Gordon!
    Ügyes a kis “kügy” idézeted.
    Te tudod, hogy ki a forrás?

  43. Gordon szerint:

    “A ma sem vagy okosabb, mint tegnap” – felix

    Kettőnk vitájában nem az én “t” időtengelyem a fontos, hanem az egymáshoz viszonyítás…

  44. Gordon szerint:

    hajós szerint:
    2013. április 09., kedd – 23:00

    “Na mi van, fidesznyikek? Jól felsültetek!”

    A közvélemény-kutatások nem ezt támasztják alá.
    (9%)

  45. Gordon szerint:

    Felix!

    Én a “kűgy”-öt hosszú ű-vel írtam.

    Lásd.:

    Gordon szerint:
    2013. április 09., kedd – 22:51

    Felix! Ne “kűgy” naptárt, mert a hsz-eink felett ott van, hogy ma kedd van. Tegnap ugyanoda hétfő volt írva.

    Azt hittem, hogy érdemi észrevételeid vannak a tegnapi hozzászólásaimmal kapcsolatban, de látom, hogy csak terelsz.

  46. felix szerint:

    Gordon!
    Tudod ez egy mondás.
    Amennyiben egy rég nem látott ismerősöd egy találkozás alkalmával, ezt találná mondani neked, akkor ne kérdezz vissza, hogy mit mondtál tegnap, mert joggal fog ostobának gondolni.

  47. John Doe szerint:

    Gordon 23:04-kor csúsztat!

  48. felix szerint:

    Mikor nem?

  49. Gordon szerint:

    John Doe szerint:
    2013. április 09., kedd – 23:18

    “Gordon 23:04-kor csúsztat!”

    Az már a múlt – beszélj erről felixel!

  50. John Doe szerint:

    Nagymestere a kis beszldhibás gömböc.

  51. John Doe szerint:

    Én neked írtam, dagi, nem felixnek, mert csúsztattál, ennyi.

  52. felix szerint:

    Azt hiszi, hogy az ostobasága kibúvót jelent, ezért menekül a hülyéskedésbe.
    A normálisokkal ellentétben ez nála nem megjátszás.

  53. Gordon szerint:

    Doe!

    Nem azt mondtam, hogy felixnek írtál, hanem azt hogy amiről írtál az már a múlt és beszélj erről felixel.

  54. John Doe szerint:

    felix, fellengzős az ember, csak tudnám mire?

  55. Vátesz szerint:

    Ülök a gépem előtt, s hátradőlve olvasom, miről vitatkozik a hitközség! 😀

  56. John Doe szerint:

    Melyik, vagy ki? 😉 Az EMIH tagja?

  57. Etikus szerint:

    Na és a cikk? Az nektek nem mond semmit? Csak egymással vagytok elfoglalva, hiszen a másik még nincsen beledöngölve az agyagba. Ezek vagytok ti, a gyűlölet már-már vérbosszút kíván, részetekről. Csak sajnálni lehet benneteket, mint külvárosi gyűlölet hősöket, vezéreket.

  58. felix szerint:

    John Doe!
    Ezt ő maga sem tudja.
    Szerintem borzalmas lehet Gordonnak lenni, ezért kompenzál.

  59. Gordon szerint:

    Etikus felébredt a söre mellett.
    Mindjárt megy vissza alukálni…

  60. felix szerint:

    Etikus!
    Nagy tévedésben vagy.
    Nincs itt gyűlölet.

  61. Etikus szerint:

    Végre egy értelmes megnyilvánulás, teljes joggal. No hiszen éppen ez a baj, mert a sötétségben beszökött a fénysugár!

  62. John Doe szerint:

    felix, az a kör, ahol mozog nem kispálya, így tovább nem merem húzni a nagy fejét, mert nem keresem a bajt, ezt meg tudja és ezzel él vissza.

  63. felix szerint:

    Etikus!
    A gyűlölet a könnyednek tűnő Vátesznél van.

  64. Etikus szerint:

    23:28-ra ment a 23:33-as

  65. felix szerint:

    John Doe!
    Akkor most jobb ha én is megijedek?

  66. John Doe szerint:

    Nem kell megijedni tőle, félni sem, csak én tudnék neki “beszólni”, de jobb a béke. 🙂

  67. Etikus szerint:

    Óhatatlanul eszembe jut az egykori hatalom szemszögéből a “javíthatatlan” Őz Pál személye, tevékenysége.

  68. Etikus szerint:

    Tedd meg, amit meg kell tenned!

  69. Vátesz szerint:

    Nincs abban semmi gyűlölet, ha megállapítom, hogy teljes a létszám, csak ugró mókus hiányzik. Jól elvagytok egymás közt.

  70. robi szerint:

    Nem védem a címszereplőt, de a felmentés nem volt meglepetés: erről évekkel ezelőtt is vitatkoztam már egyesekkel..
    Csak azok várhattak mást, akik hisznek a mesében.

    Az infon előre okoskodó helyi agy mosottak, persze most csodálkoznak.

    Nem ez lesz az utolsó csalódásuk, ha nem tanulnak meg gondolkodni.

  71. Bugi szerint:

    Szerintem elég egyértelmű az eset. A tulajdonos döntött, a vezérigazgató pedig a döntéssel szembe menve elköltött 5 millió forintot a tulajdonos pénzéből. Ez bűncselekmény.

    Az ügyészség meg egy rakás nulla szakmailag, ha ezt sem látja.

  72. Bugi!
    Jobb helyeken a tulaj ilyenkor kirúgja a vezérigazgatót és el van kapálva! 😛

  73. Gordon szerint:

    Itt a vezér rúgta ki a tulajdonost (a polgármestert) és lett új Vezér a Pártban is.
    Utóbbi most mászik vissza a zablakon…

  74. abelár szerint:

    Véleményem szerint: sajnos hibázott a 2/3-os többség , átmenetileg a régi alkotmány módosításával azonnal kormányzati hatáskörbe kellett volna vonni az ügyészséget , átszervezés címén az összes liberóst és bolsevik alkalmatlant ki kellett volna rúgni, persze az alkotmánybíróság és munkaügyi bíróság jogkörét is átírni kellett volna- ezek csak az erőtől félnek- ha nagy bel és külföldi gágogás lett volna, nagyvonalúan az új alkotmányba vissza lehetett volna helyezni eredeti státuszába az ügyészséget már az alkalmatlan szemét kitakarítása után.

  75. ebihal szerint:

    abelár!
    Takarítás volt, DE sajnos rosszabbak jöttek mint voltak!

  76. felix szerint:

    Mindig a szakembereket távolítják el, mert azok nem a politikai széljárás szerint gondolkodnak.
    Maradt az ami ma van.
    Sógor koma söpredék.

  77. “Keményen bírálta az ATV Híradónak Matolcsy György elképzeléseit Csaba László. A Közép Európai Egyetem professzora kalandorpolitikának nevezte az új jegybankelnök terveit. Matolcsy legújabb Heti Válaszban megjelent cikkében azt írta, a kormány és a jegybank közötti stratégiai megállapodás lesz a gazdasági növekedés beindításának a kulcsa, ennek révén ugyanis hitelhez juthatnak majd a hazai vállalkozások. Csaba László szerint nagyobb felelősséggel kellene Matolcsynak nyilatkoznia ezután, mert minden, amit mond, verbális intervenciónak minősül. A jegybanki tartalékokhoz pedig a közgazdász szerint semmiképp sem szabad hozzányúlni.”
    .
    Tákolmányba kellene foglalni, hogy aki a tekintetes főméltóságú Matolcsy bankelnök őkegyelmességét bírálni merészeli, az mint nemzetellenes a Szentkorona nevében következmények nélkül felkoncolandó! ))) 😛 (((
    .
    http://atv.hu/belfold/20130307_kalandorpolitika_kemenyen_biralta_matolcsyt_csaba_laszlo

  78. Etikus szerint:

    “robi szerint:
    2013. április 10., szerda – 06:04”
    Vagy jól, v. egyáltalán nem ismeri az ig. szolg. anomáliáit. Hiszen kiismerhetetlenné lettek, oly annyira, hogy a “hivatásos szakemberek” is ledöbbennek nem kevés ítéletek kapcsán. Az odavezető folyamatok gyakran esnek messze a szakmaiságtól, vizsgálat centrumát “ki mögött ki áll, kitűnik erősebbnek” képezi, a többiről meg mindenkinek lehet saját véleménye. (részlet kedd: 18:51)

  79. udvarhelyi andrás szerint:

    Tisztelt Vitázók! Minek már megint ez az útszéli hang? És akkor azok, akik a leginkább modortalanok, megsértődnek, ha az ember általánosítana a politizálók szellemi nívóját illetően. Tehát, olvassák el az urak és hölgyek a Illemtan könyveket és aztán írjanak.
    No, meg gondolkodjanak arra. nem furcsa, hogy most a választások előtt “derül ki” politikusokról, hogy mit tettek? Nem furcsa, hogy az előző választások előtti vádak többségéről kiderült, hogy megalapozatlanok? Nem furcsa, hogy éppen a legnagyobb csepeli riválist támadják, Szenteczkyt ilyen nagy dühvel? És nem furcsa, hogy ezeket a vádakat még mindig van, aki elhiszi?
    Abban kellene versenyezni, hogy ki mennyit segített a szomszédjának, ki mit tett Csepelért, vagy valamelyik rászorulóért.
    Jaaaa, és Nagyapó, nem kellene leszoknod a gyalázkodásról? Hiszen az téged minősít. Le. Mi nem sikerült az életedben, hogy így gyűlölködsz? üdv. u.a. segédfogalmazó

  80. vitéz bihari Grün szerint:

    “Egy motoros láncfűrész ellopásával gyanúsították azt a 47 éves férfit, akit halálra vertek a rendőrök hétfőn este az izsáki rendőrőrsön. Az ügy hátteréről érdekes nyilatkozatot adott az atv.hu-nak egy ismert szakember, aki egyebek mellett azt hangsúlyozta, hogy a megfélemlítésre és esetenként az erőszakra is lehetőséget ad a 2011-es a törvénymódosítás, amely szerint a gyanúsítotti kihallgatás első két napján nem kell ügyvédi jelenlét.”
    .
    Bízzuk a rendőrökre a büntetés végrehajtást?! 🙁
    .
    http://www.stop.hu/belfold/oriasi-botrany-egy-emberelet-egy-motoros-lancfureszert/1137992/

  81. Etikus szerint:

    Más esetekben milliárdokkal, százmilliókkal büntetlenül vígan élnek, pedig ekkora összegek megszerzése, többnyire az államtól lehetséges. (Pl. adók, járulékok révén)
    Anomáliák!

  82. kiskovi szerint:

    jaja ez kurva fontos, de az, hogy 3000Milliártól szabadították meg az embert, az mindennapi. Na így lop a fidesz perfektül, hogy az emberek még bele is szarnak a legszebb, hogy a legtöbb felszopójuk meg parancs szora térdel eléjük. Szánalmas brigád, igen tetves.. ööö ke..ves tetves admin ezzel is foglalkozni kell, de hogy a 3000Milliárdos lopás szerintetek és az összes fideszes politikus szerint is rendben van, na ez tesz titeket ilyen igazán gusztustalanná.. a kamera elől úgy menekültök mint a patkányok.

Itt lehet hozzászólni !