Szenteczky ügyvédeinek még mindig a csepeli adófizetők pénze kell

Csepel.info

Semmilyen érdemi munkát nem tudnak felmutatni, de mégis fellebbezést nyújtott be az az ügyvédi iroda, amelyről az elsőfokú bírósági ítélet kimondta: a velük kötött szerződés nem az önkormányzat cégének, hanem a cég akkori vezetőjének, Szenteczky Jánosnak az érdekeit szolgálta. Amíg ki nem derült, hogy az ügyvédi iroda nem csinál semmit, bruttó 750 ezer forintos havi apanázst kapott a Csepeli Vagyonkezelő Zrt-től, és most az elsőfokú bírósági ítéletet megtámadva a csepeli adófizetők újabb 2,5 millió forintját szeretné kiperelni.

A Csepel.info úgy tudja, hogy a Hőrich és Varga Ügyvédi Iroda most is Szenteczky Jánosnak dolgozik, aki a vagyonbevallása szerint MSZP-s képviselőségével együtt minimum négy különböző pozícióért kap havi fizetést, korábban pedig a fizetése mellé 37 millió forint jutalmat és prémiumot is bezsebelt – bőven lenne tehát pénze kifizetni az ügyvédeit.

A bíróság első fokú ítélete alapján Szenteczky János MSZP-frakcióvezető 2010-ben, a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. (Csevak) vezérigazgatójaként úgy bízta meg a Hőrich és Varga Ügyvédi Irodát a saját egyéni érdekeinek képviseletével, hogy a munkadíjat közpénzből, az önkormányzati céggel fizettette ki. Információink szerint az ügyvédi irodával a szocialista politikus havi bruttó 750.000 forint értékben kötött megbízási szerződést, méghozzá határozatlan időtartamra. Az iroda az ő vezérigazgatói tisztségéről való lemondása után még két hónapig kapta a megbízási díjat.

Az ítélet 1. oldala

Az ítélet 2. oldala

Az ítélet 3. oldala

Az ítélet 4. oldala

Amikor a választások után a Csevak új vezérigazgatója megkezdte a szerződések átvizsgálását, kettő e-mailen kívül semmit sem találtak arról, hogy az ügyvédi iroda bármilyen munkát is végzett volna – legalábbis az önkormányzati cég részére. Megdöbbentő, de a tanúvallomások alatt az is kiderült, hogy ezért a pénzért az ügyvédi irodának egyetlen alkalommal sem kellett igazolást adnia a vállalt munkaórák teljesítéséről. Miután a munkavégzés bizonyítása felszólításra sem történt meg, a Csevak egyoldalúan felmondta a velük kötött szerződést, és megszüntette a megbízási díj átutalását.

Szinte tragikomikus, de ezek után az első fokon véget ért pert még az ügyvédi iroda kezdeményezte azért, hogy a megbízási díjat mindenféle munkavégzés bizonyítása és elvégzése nélkül a fennmaradó hónapokra is fizesse ki nekik az önkormányzati cég.

Az ítélet 5. oldala

Az ítélet 6. oldala

Az ítélet 7. oldala

Az ítélet 8. oldala

A Csepel.info által most bemutatott ítélet szerint a bíróság széleskörű bizonyítást követően azt a következtetést vonta le, hogy a szerződés nem az önkormányzati cég, hanem a „cég akkori vezetőjének, Szenteczky Jánosnak az érdekeit szolgálta… A bíróság álláspontja szerint az, hogy egy közpénzekkel gazdálkodó, önkormányzati tulajdonban álló cég vezetője az esetleges büntetőjogi felelősségével kapcsolatos vizsgálandó kérdésekre úgy bíz meg ügyvédi irodát, hogy a megbízási díjat a cég fizeti ki a kerületi önkormányzat tartalék alapjának a terhére, ez a társadalom általános erkölcsi felfogásával ellentétes, tehát a Ptk 200. § (2) bekezdésének második mondata szerint semmis.” – szögezte le a bírósági ítélet.

A Csepel.info úgy tudja, hogy az iroda összesen bruttó 3.750.000 forintot kapott meg a csepeli adófizetők pénzéből, a per pedig a további 2.250.000 forint megszerzésére irányult. Ezt felmondási díj címen követelte az érintett ügyvédi iroda. Úgy tudjuk, hogy az önkormányzat további célja az, hogy a további következmények se maradjanak el, az érintett ügyvédi iroda pedig fizesse vissza a csepeli adófizetők pénzét.

Csepel.info

17 hozzászólás “Szenteczky ügyvédeinek még mindig a csepeli adófizetők pénze kell” bejegyzésre

  1. Jó a píárja a képviselő úrnak! 😛

  2. Etikus szerint:

    Ahol bűn van, ott a prókátor is jelen van.

  3. Bugi szerint:

    Lesz valaha egyetlen egy tisztességes dolog, ami ehhez az emberhez kötődik?

  4. csumpika szerint:

    @ bugi: hát, például ha börtönbe vonul… 🙂 de persze a kérdésed jogos, hiszen erre nem sok esély van.

  5. yoda szerint:

    nagyon szerencsétlen kép ez az ellenzéki pártvezérről, úgy néz ki, mint egy milliárdos cégvezér. nem jó képet alkot magáról ezzel a csepeli kisembereknek, de ez legyen az ő baja.

  6. pompom szerint:

    A szoci szavazókat is minősíti, hogy ezekre még mindig képesek voksolni.

  7. vitéz bihari Grün szerint:

    “Bebizonyosodott az, amit eddig is tudtunk: egy fideszes érában egy fideszes képviselő nyíltan a szemébe röhöghet az egész országnak, a nemzeti együttműködés rendszere úgyis megvédi.”
    Itt a pénz oszt’jónapot! ))) 😛 (((
    http://www.stop.hu/velemeny/hihetetlen-ezt-is-meguszta-a-fidesz-fioka/1125905/

  8. Bugi szerint:

    Az elvtársak kussolnak.

  9. Vátesz szerint:

    Remélem vesztenek majd az ügyvéd urak, s egyben meglesz az indokuk is hogy miért kívánnak kivándorolni majd Magyarországról! Menjenek minél előbb! Kövessék Gyurcsány mondását, “el lehet menni”!

  10. Bugi szerint:

    Megszólalhatna Szenteczky és elmondhatná, hogy az ő érdekei neki minden közpénzt megérnek. Egyszer életében mondhatna igazat, Gyurcsánynak is sikerült.

  11. Bugi szerint:

    Na mi van, megbukott Szenteczky? Nem védik a kommancsok, pedig eddig a védhetetlent is védték. Tán levette Mesterházy a pártelnökségről, mert hirtelen szégyellni kezdte? 🙂

  12. Tarjányi László szerint:

    Szenteczky még polgármester-jelölt sem lesz Csepelen, az országgyűlési választáson meg a “demokratikus pártok” közös jelöltje Gyurcsány Ferenc lesz! Szenteczky mehet Tárnokra polgármester-jelöltnek!

  13. Varga Gábor Vilmos szerint:

    Ilyenkor mondják sokan: Ügyes…..!
    A pofátlanság cimbora szója üt át a leírt tényeken. A”PÁRT ÉDES GYERMEKE”, UGYE, SOKAN EMLÉKSZÜNK EZEKRE A KATEGÓRIÁKRA? Bizony sokan. Ők voltak az érinthetetlenek, a “SZENT tehenek” TUDTÁK-MERTÉK-TETTÉK! Hiszen propaganda plakátjaik tízezreit fenyegették, hű szövetségeseik KUNCZE Gáborék, a nagyérdeműt. Minket a kiszolgáltatott kis embereket, az elszenvedőket.
    Beleröhögtek a szemünkbe, hiszen tudták jól, mi a többség,vagyunk a meghívottak(és sokan voltunk), DE KEVESEN A KIVÁLASZTOTTAK!!!(idézet, nem tőlem-)
    Így aztán érthető egyes hatalmukból baloldalinak meghatározott személyek viselkedése,próbálkozása.A hit és a remény hal meg utoljára. Remélni lehet csak, hogy az idő, nem ezeket fogja igazolni!!!

  14. Percsi szerint:

    Szeretném, ha minél több hasonló hűtlen kezelés napvilágra kerülne, úgy, hogy a kiérdemelt büntetést is megkapnák. Sajnos nagyon sok vezető beosztású emberke dolgozik a saját zsebébe. És itt megjegyezném, hogy nem csak mszp-s mutyik körmére kellene koppintani, akad fideszes is bőven.
    Minden megyében, városban össze kellene állítani egy megvesztegethetetlen csoportot, akik arra lennének szakosodva, hogy ezeket a vezető beosztású embereket a bíróság elé vigye, mint írtam, párttól függetlenül. Mentelmi jog azonnali felfüggesztésével.
    Ha a fidesz tisztességesen akarja végezni a munkáját, nem huny szemet az emberei kapzsisága felett, nem csak más párban kutatgat.
    Csak akkor lesz előrehaladás, akkor fog a gazdaság meglendülni, akkor fog az egyébként gazdag kis országunk virágozni.
    Nem az adófizetőket kell sanyargatni, havonta adókat kiróni, hanem az évente több ezer milliárd Ft eltűnését visszaszerezni.

  15. Percsi!
    Szánj rá egy kis időt! 😛
    “Szijjártó Péter 2002-ben még 5 millió forint megtakarítással rendelkezett, 2012-ben viszont már 60 millió forint volt ez az összeg. Szijjártó azt mondta, hogy a jó befektetéseinek köszönheti azt, hogy ma ennyi megtakarítással rendelkezik.”
    http://tv2.hu/musoraink/mokka/123466_hogyan_erte_el_szijjarto_peter_a_sajat_eleteben_a_gazdasagi_csodat.html

  16. felix szerint:

    Ja !
    Shortolták a forintot!
    A kollégák is besegítettek.

  17. szigeti szerint:

    Ha sejtettem volna,hogy ez az élő(sködő)lény idáig fajul,lerúgtam volna a fejét,mikor a mi utcánkban tekerte a háromkerekűt.

Itt lehet hozzászólni !