Megújul a Kis-Duna part

Csepel.info

A “tepsiben” már vannak kapuk is, a fűnyírók éppen elkezdték a munkát

A Kis-Duna öböl környéke dekoratív díszpalánkot és díszkaput kap

A Kis-Duna öböl melletti hatalmas gazos területet az elmúlt hónapokban tisztították meg a szeméttől

“Mint napi szinten a Kis-Duna partjára járó kutyás, nagy örömmel tapasztaltam a valóban korainak számító fű- és növénynyírási munkálatokat, melynek köszönhetően talán csökken a veszélyes kullancsok száma. Váratlan és pozitív csalódás volt számomra a Komp melletti játszótér tövében elhelyezett két focikapu is 🙂 Köszönöm, hogy a fahíd utáni kis rétre és az utána lévő partszakaszra helyeztek ki kukákat, ez nagyban megkönnyíti az életünket :)”

A fenti idézetet egy levélből vágtuk ki: olvasónkhoz hasonlóan azonban mi kedden reggel is tapasztaltuk, hogy már javában megy a fűnyírás a Kis-Duna parton, és kapukat tettek a régebben is focipályának használt “tepsibe”. Megkezdődtek a munkálatok a Kis-Duna öbölnél is, ahol információink szerint dekoratív fapalánk meg díszkapu fogadja majd a sétálni vagy futni, kerékpározni vágyókat.

Ilyen eszközök vannak az óbudai “fittness parkban”

A Csepel.info úgy tudja, hogy az önkormányzat hamarosan – még a nyár közepéig – rendbe teszi a Kis-Duna parti sétányt is, ami esős időben sokszor használhatatlan. Mellette, már a Szent István úti körforgalom magasságában kialakítanak egy úgynevezett szabadtéri fittness-parkot is. Úgy tudjuk, hogy az ehhez hasonló óbudai parkot sok nyugdíjas használja – nem egyszer sobanállás van -, ott ugyanis olyan eszközöket is telepítettek, amelyeket gyógytornaként is hasznosítani lehet.

Csepel.info

12 hozzászólás “Megújul a Kis-Duna part” bejegyzésre

  1. Doki szerint:

    Remélhetőleg nem fognak vandálkodni, mint mikor a Csepeli úton eltördelték a facsemetéket. Az ilyennek a kezét kellene eltörni!

  2. Teri szerint:

    Micsoda??? A szemetek!
    Óvjuk meg együtt a környezetünket EGYÜTT!!!! 😉

  3. hazafi szerint:

    Teri a Bajnai-clown.

  4. Éva szerint:

    Nagyon jó hír, vigyázzunk együtt a szép DUNA PARTRA köszönöm.

  5. Teri szerint:

    csak szeretnéd… 🙂

  6. csapajev szerint:

    A széphez a part rendezése is hozzátartozik! Jelenleg sok helyen a part megközelíthetetlen
    mert nyakig ér a gaz! Az elszáradt, korhadt fákat ki kellene vágni, az élőket gondozni, metszeni kell! Hozzáértő kertész meg is ritkítaná, mert a jelenlegi sűrűség miatt csak az ég felé nőnek, terebélyesedni képtelenek! Bízom egy hozzáértő szakember csodatevésében.
    Ez a partszakasz csodálatos zöldterülete lehet Csepelnek!

  7. Teri szerint:

    Ha már itt tartunk, akkor a “széphez” hozzátartozik a benépesítés is, mert önmagában ténylegesen szép egy csendéleti tájkép, de mit érünk vele ha nem nézi senki?
    A mai gyerekek inkább a számítógép előtt kuksolnak és lövöldözős játékot játszanak ahelyett, hogy kimennének a természetbe és igazán élnék az életet, és nem csak a képernyőn keresztüli chat-et nyomnák.
    A mai fiatalok nem tudnak udvarolni! Vagy nem is akarnak! A lányok meg csak a képernyőn látható éppen aktuális fiúbandáért rajonganak. Szééép jövő kép mondhatom! És majd jön a kinetikus gyerek, vagy mi?
    No, de elkanyarodtam a témától, mert az nem kérdés, hogy megújul-e a Kis-Duna part, csak én tartok tőle, hogy már hiába!

  8. Menyhért Péter szerint:

    Az Óbudai önkormányzat jelentős figyelmet fordít az idősek egészségére is. Érdemes megnézni a http://obudasport.hu/felnott-fitneszparkok/ oldalon a helyi kínálatot. Nálunk miért nincs ilyen?
    Üdv menyus

  9. Bugi szerint:

    Menyus, nem olvastad a cikket, amihez a megjegyzést írtad?

  10. Menyhért Péter szerint:

    Pontosítás: A hiányérzetem a szervezetre vonatkozik.
    Az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft bemutatkozó lapjának nem a fenti, hanem ez a linkje: http://obudasport.hu/bemutatkozas/
    Bocs, a fitnessz park nagyon elbűvölt.
    üdv menyus

  11. Gordon szerint:

    Menyus!

    Óvatosan próbálgasd majd a gépeket…

    🙂 😀

  12. démosz szerint:

    Éljen!Ez szuper lesz.

Itt lehet hozzászólni !