Izraeli katonák is részt vettek a 2006-os rendőrattakban?

A fantázia szülte a magyarverő izraelieket

Index, Origo

Rendőri brutalitás

Százhúsz izraeli katona érkezett Magyarországra nem sokkal a 2006. október 23-i összecsapások előtt, hogy “rutin terrorelhárítási gyakorlatokat végezzen” – derül ki a Stratfor amerikai hírszerzési cég elemzőinek összeesküvéselmélet-szerű elemekben gazdag levelezéséből, amelyet a WikiLeaks ma közölt. A WikiLeaks 2012-ben kezdte meg a birtokába jutott mintegy ötmillió straforos levél feldolgozását.

“2006 őszén, Gyurcsány Ferenc szocialista miniszterelnök idején egy izraeli gép szállt le a budapesti reptéren, 120 izraeli katonával a fedélzetén. A katonák azért érkeztek az országba, hogy rutin terrorelhárítási gyakorlatokat végezzenek. A magyar média nem adott hírt a gép távozásáról.

Ugyanakkor figyelemre méltó, hogy éppen ebben az időben az 1956-os forradalom 50. évfordulóján tartott békés megemlékezést azonosító szám nélküli, fekete maszkos rendőrök brutálisan szétverték” – írta 2010 márciusában a Stratfor egyik munkatársa, Klara E. Kiss-Kingston a szintén stratforos Sean Noonan-nek. Kiss-Kingston a 2010-es izraeli kémgépek magyarországi berepülése kapcsán elevenítette fel a magyar-izraeli titkosszolgálati kapcsolatokat.

Az amerikai titkosszolgálatok legfontosabb alvállalkozójának számító Stratfor munkatársai a kiszivárogtatott levelezésben arról értekeznek, hogy mi lehetett az izraeli kémrepülők feltűnésének az oka, illetve, hogy mit csináltak a magyar légtérben. A berepülést annak a szíriai-magyar férfinak a meggyilkolásával hozták összefüggésbe, aki a 2010-es e-mailezésben az  “évszázad pénzügyi csalásaként” emelgetett Kulcsár-ügyben segítette a rendőrséget. A pénzmosásos-sikkasztásos ügyben Medgyessy Péter és Gyurcsány Ferenc neve is felmerült.

A stratforosok szerint Gyurcsány segített eltussolni “az országból óriási pénzösszegeket eltüntető” brókerbotrányt, amihez bankárként szerintük Medgyessynek is köze volt. Ennek a műveletnek a része lehetett a befolyásos pénzváltóként ismert szíriai-magyar férfi meggyilkolása is.

“Mióta bizonyossá vált, hogy a Fidesz megnyeri a (2010) április 11-i választásokat, és a párt világossá tette, hogy az elmúlt időszak  összes korrupciós ügyét ki fogja vizsgálni, bárkit, aki a szíriai-magyar férfihoz hasonlóan információt szolgáltathat a rendőrségnek az izraeli kapcsolatokkal terhelt nagy volumenű korrupciós ügyekről, likvidálni fognak” – áll a Stratfor-szakértők e-mailjeiben.

A levélből az is kiderül, hogy a kémgépek azon a napon jártak a magyar légtérben, amikor a szíriai férfit megölték. Az eset előtt két hónappal Gyurcsány Izraelben járt, ahol nem tudni miről tárgyalt. “Mivel a pártja nagy bajban van, engem egyáltalán nem lepett meg a kémrepülők feltűnése” – írta az elemző.

A Magyaroszágra érkező, Gulfstream V-ös típusú izraeli gépek a legmodernebb hírszerzési eszközökkel voltak felszerelve. A zsidó állam direkt titkosszolgálati akciók végrehajtására vásárolt ilyen gyártmányű gépeket. A Honvédelmi Minisztérium álláspontja szerint a gépek diplomáciai szolgálatot teljesítettek.

Forrás: Index

A fantázia szülte a magyarverő izraelieket

Egyszerű feltételezésen, nem pedig valamilyen titkos információn alapul az az állítás, hogy izraeli katonák vettek volna részt a 2006-os budapesti rendőrattakokban. Az ötlet egy amerikai hírszerző cég levelezésében bukkant fel, amelyet a WikiLeaks tett közzé. Az [origo] elérte az elemzőt, aki azt mondta, csak a magyar sajtó tudósításai alapján kombinált.

“2006 őszén a szocialista miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc idején egy izraeli repülőgép landolt Budapest repülőterén, 120 katonával a fedélzetén, hogy ‘terrorelhárító gyakorlatot’ végezzenek. A magyar média nem számolt be ennek az egységnek a távozásáról. Ugyanakkor feltűnő, hogy ebben az időben az alapvetően békés 1956-os magyar forradalom 50. évfordulóján a megemlékezéseket fekete maszkos, azonosító nélküli rendőrök brutálisan szétverték” – olvasható a WikiLeaks által közzétett egyik dokumentumban.

A szöveg egy 2010-es levelezés része, amely a Stratfor nevű amerikai hírszerző cég különböző munkatársai között zajlott. A levelet egy bizonyos Klara Kiss-Kingston írta, aki a kiszivárgott iratok szerint a Startfor “Eurázsia csoportjának” tagja, európai elemző. A szöveget számos internetes újság átvette csütörtökön, a Jobbik pedig azonnal sajtótájékoztatót hirdetett a témában.

Az [origo]-nak sikerült elérnie az elemzőt, aki ma is Budapesten tartózkodik. Kiss Klárát meglepte, hogy a neve kikerült, bár azt mondta, emlékszik rá, hogy 2010 karácsonyán valakik feltörték a Stratfor szervereit, és így nagyon sok irat ment ki tőlük. Lehet, hogy az ő levele is közöttük volt – mondta, hozzátéve, hogy egy hónapja már nem dolgozik a Stratfornak.

Arra a kérdésre, hogy mire alapozta a gondolatmenetét a 2006-os rendőrattakban való izraeli részvételről, azt felelte: a magyar sajtóban olvasta, hogy megérkeztek az izraeliek 2006 tavaszán, hogy biztonsági kísérleteket végezzenek a repülőtéren. Erről beszámoltak a magyar lapok, de arról nem, hogy elmentek – mondta. Kérdésünkre hozzátette, hogy “az csak egy feltételezés volt olyan szempontból, hogy talán valami közük volt a magyar rendőrök kiképzéséhez”.

Gyurcsány Ferenc az Index megkeresésére úgy reagált a szövegre: “Ha viccelődni lenne kedvem, akkor azt mondanám, hogy az izraeli terrorelhárítók a szemlőhegyi házam kertjében sátoroztak, és onnan indultak a bevetésre, most pedig nagyon meg vagyok ijedve, hogy lelepleződtem.”

Az [origo] korábban foglalkozott a Stratforral és a WikiLeaksszel. A cikkünkből kiderül, hogy magyar az alapítója, pletykákból, árulkodó bennfentesek beszámolóiból próbál megbízható jóslatokat gyártani, és bár szerényen csak elemző cégnek hívja magát, kritikusai szerint igazi magán-titkosszolgálat. Így lett a Stratfor a WikiLeaks és az Anonymus hackercsoport legújabb célpontja. Nyilvánosságra hozott levelei szerint egészen mélyen beépült néhány kormányba, de azért bőven voltak kapitális baklövései is.

Forrás: Origo

16 hozzászólás “Izraeli katonák is részt vettek a 2006-os rendőrattakban?” bejegyzésre

  1. rántott krokodiltojás szerint:

    na ezt hogy fogják kimagyarázni. mert ki fogják az biztos.
    birka nép, ezek akkor is csak bégetnének mikor a határon állnának az izraeli tankok.

  2. érdekes szerint:

    orbánnak azonnal kötelessége lemondani a zsidó világkongresszust. kongregáljanak máshol ezek a szemetek…

    a telket meg vissza kell venni tőlük! nem kell csepelre zsinagóga! menjenek dániel péter és gerendás után!

  3. Tóth Mária szerint:

    Ebben biztosak voltunk már akkor is, hiszen többen is jelezték, hogy az ivritet nyomják!

  4. érdekes szerint:

    már azt sem értem, hogy Orbán miért nem akkor közölte, hogy akkor itt nem lesz zsidó kongresszus, amikor arra hivatkozva szervezték ide, hogy itt a legveszélyesebb az antiszemitizmus.

    akkor menjenek franciaországba, ahol nem veszélyes, hogy felgyújtják, lelövöldözik, jobb esetben csak megverik őket. az nem antiszemita ország, ott nincs baj.

    és mindezek után még földig hajolva dobálják a gesztusokat ezeknek a szemeteknek? ingyen telek meg koncert a nem vagy alig létező csepeli zsidó lakosság zsinagógájára? vegyék meg izraeli pénzből! kapnak megint 10Mrd dollárt fegyverre USA-tól, akkor kérjenek erre is! vagy spórolják össze!

  5. rántott krokodiltojás szerint:

    nem fogja lemondani mert egy cionista kutya.
    még a lányainak is zsidó neveket adott, Ráhel, Sára…

  6. rántott krokodiltojás szerint:

    idejöttek magyart verni, aztán arab embert ölni most jönnek gyűlésezni, mintha csak hazajárnának. de nem baj, így fogják a Jobbikot kormányra juttatni.

  7. felix szerint:

    Látom nálatok már eltűnt a kérdőjel.

  8. érdekes szerint:

    felix kérdőjelet csak a zsindex rakott mögé, a stratfor jelentéseiben tények szerepelnek.
    ez nem egy gittegylet öcsém.

    az a vicces, hogy pontosan azokat a ‘véleményeket’ támaztja alá, amik már akkor is megfogalmazódtak.

    Magyarországnak nem becsicskulnia kell ezeknek, hanem megszüntetni a diplomáciai kapcsolatokat ezzel a náci terrorállammal. Akinek izraeli pecsét,vízum szerepel az útlevelében, azt be sem szabadna engedni az országba. az izraeli állampolgársággal rendelkezőktől el kell venni a magyart és kitoloncolni őket izraelbe, mert nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek. emlékezzünk pollard vagy más izraeli kémek esetére…

    semmi közünk ne legyen ehhez az undorító terrorbandához! nem szorulunk rájuk.
    tartsák a kongresszust máshol…

  9. vermes szerint:

    Benéztek egy kicsit a Magyarmatra gyakorolni…

  10. Tóth Mária szerint:

    Lehet itt írogatni/én is/, de ez igen szomorú és elgondolkodtató tény!

  11. ebihal szerint:

    Baromság!

  12. érdekes szerint:

    ebihal, a stratfornál nem írnak baromságokat.
    tudod te mi az a stratfor?

    http://en.wikipedia.org/wiki/Stratfor

    gondolom Bradley Manning is Orbán embere, meg Assange is. a többi 4 999 999 titkos távirati jelentés csak álca, az igazi cél az volt, hogy Orbán világuralmi törekvéseit egy ilyen kamuhír becsempészésével megalapozzák.

    így gondoltad?

    lehet, hogy szeptember 11-et is Orbán csináltatta? végülis azért rágtak be rá az amerikaiak.

    gondolkozzatok emberek!!!!
    ez egy amerikai katona által ellopott szigorúan titkos jelentés, tehát igaz. nem véleményeket fejtegetnek benne, ezek tényállítások.

    de itt azt is le lehet tagadni, hogy Simon Perez kijelentette, hogy felvásároljuk Magyarországot. Csintalan maga mondta, hogy baromság, megeszi a cipőjét a Hősök terén, ha ez igaz. Azóta is eszi.
    nehogy te is így járj ebihal…

  13. ebihal szerint:

    érdekes!
    Ha jól olvasom “-írta 2010 márciusában a Stratfor egyik munkatársa”.
    1./ 4 évvel az események után?
    2./ Miért pont a választások idején ?
    3./ Kire terhelő a cikk, tehát kinek volt érdeke?
    4./ Jelenleg kinek használ?

  14. Etikus szerint:

    A sok kérdés, a gyengeség jele!

  15. szigetelő szerint:

    Az első képen is jól látszik, hogy hamisan vádolták a droidokat akkor a vipera használatával.

  16. ebihal szerint:

    Etikus!
    A sok kérdés azt jelzi, hogy gondolkodom.

Itt lehet hozzászólni !