Főszerepben: fizika és matematika

Csepel.hu

Kerületünkben nagy hagyománya van a Vermes Miklós Általános Iskolában megrendezett fizikaversenynek. Az izgalmas vetélkedést idén a II. Vermes Miklós Tehetségnap keretében bonylították le, annak első napján, április 23-án. A 17. alkalommal megrendezett megmérettetésen Csepel általános iskoláinak 7-8. évfolyamos tanulói háromfős csapatokkal nevezhettek.

A fiatalok széleskörű fizikai ismeretekről adtak számot, hiszen a példák megoldásán túl kísérletek bemutatásával és magyarázatával is bizonyították: a gyakorlatba is át tudják ültetni a tankönyvi definíciókat. A 13 nevező csapatot idén is független zsűri értékeli, az eredményhirdetésre a kerületi fizikaversennyel egyidőben kerül sor. A verseny fő szervezője az intézmény pedagógusa, Molnár Andrea fizikatanár.

A második napon a matematika volt a főszerepben, április 24-én került sor a logikai feladatokból álló vetélkedésre. A szervezők célja az volt, hogy a megmérettetésen speciális szaktanári felkészítés nélkül is résztvehessenek a tanulók, így a fiatalok logikai, kombinatorikai tudására alapozták a feladatokat – mondta el a matematikaversenyt koordináló pedagógus, Paragi Ferencné. A Vermes Miklós Általános Iskola tanulói a fizikaversennyel ellentéteben a matematika erőpróbán versenyzőként nem vettek részt, hiszen kivitelezőként jól ismerték a feladatokat. A verseny lebonyolításában azonban 80 felsős tanuló segítette a szervezőket és a résztvevőket. A matmatikai küzdelemre a kerület 3-6. évfolyamos tanulói négyfős csapatokkal nevezhettek, az első három legjobban teljesítő csapat pedig ajándékokkal távozhatott a csillagtelepi iskolából.

A második nap délelőttjén szakmai nap keretében bővítették ismereteiket az intézmény pedagógusai és a résztvevő kerületi szakemberek. Dr. Kolozsváry Judit pszichológus, az ELTE főiskolai docense Többszörös intelligencia, tehetség, kreativitás: siker vagy nehézség címmel tartott előadást. A Tehetségnapon az ELTE több oktatója is részt vett, csakúgy mint az egyetem Tanítóképző Főiskolai Karának alapszakos és Pedagógiai és Pszichológiai Karának mesterszakos hallgatói.

A matematikaverseny helyezettjei:

3. évfolyam

I. Kölcsey Ferenc Általános Iskola

II. Gróf Széchenyi István  Általános és Kéttannyelvű Iskola, Nagy Imre Általános Iskola

4. évfolyam

I. Katona József Általános Iskola

II. Mátyás Király Általános Iskola

III. Gróf Széchenyi István Általános Iskola

5. évfolyam

I. Karácsony Sándor Általános Iskola

II. Nagy Imre Általnos Iskola

III. Kölcsey Ferenc Általános Iskola

6. évfolyam

I. Karácsony Sándor Általános Iskola

II. Jedlik Ányos Gimnázium

III. Kék Általanos Iskola

Forrás: Csepel.hu

4 hozzászólás “Főszerepben: fizika és matematika” bejegyzésre

  1. VI. Grün szerint:

    Feltételezem, hogy ha a kockák beszámozása volt a feladat akkor az első oszlop elkövetője a “futottak még” kategória! ))) 😛 (((

  2. Tuza Lajosné szerint:

    Gratulálok a helyezetteknek, de külön a Kölcsey tanulóinak és pedagógusainak!

  3. Robotka Ildikó szerint:

    Mindig öröm, ha iskolánkról hírt ad valamelyik médium, főleg, ha ez egy ennyire nagyszabású és jól sikerült program. Az örömbe azonban némi üröm is vegyül, hiszen a cikk több pontatlanságot is tartalmaz. A második napon nem matematikaversenyen vehettek részt a kerület iskolásai, hanem logikai játékokat játszottak a különböző állomásokon. Ezért nem kellett speciális felkészülés.
    A tehetségnap programját egy team szervezte, melyet Tehetségpontunk vezetője, Blazicsek Anikó koordinál.
    A résztvevő csapatok között valóban verseny volt, hiszen a játékok során pontokat gyűjtöttek. Így alakultak ki a helyezések. A helyezetteken kívül azonban minden résztvevő gyerek valamilyen apró ajándékkal és a játékok élményével távozhatott aznap a Vermesből.
    Nagyon jó lenne, ha a cikk ezekkel a kiegészítésekkel jelenne meg az újságban.
    Köszönjük!

  4. Debreceniné Králik Tünde szerint:

    Tisztelt Tanárnő Robotka Ildikó!

    Én Debreceniné Králik Tünde vagyok szeretném meg találni a Tanárnőt aki 1980-1983-ig tanított illetve osztályfőnökünk volt 30-éves osztály találkozót szervezünk és Őt keressük!!
    Ha nem Ön az akkor elnézést!
    E-mail címem:kralik.t@freemail.hu

Itt lehet hozzászólni !