Podolák főnöke még mindig az FBI Top 10-es listáján van

Csepel.info

Szeva bácsi feje most 100.000 dollárt ér – az FBI aktuális Top 10-es listája itt látható

Oszáma bin Láden halott, de Szemjon Mogiljevics még mindig a világ 10 legveszélyesebb és legkeresettebb bűnözői között látható az FBI Top 10-es listáján – hívta fel lapunk figyelmét egyik olvasónk. Egy időben a Csepelen csak “Szeva bácsiként” ismert orosz maffiavezér szerezte meg a Schwinn-Csepel Rt.-t is, amelynek vezérigazgatói tisztét 1995. január és 1997. szeptember között Podolák György MSZP-s országgyűlési képviselő töltötte be, aki 1999 végéig a cég igazgatóságában maradt.

“Szeva bácsit” 2008-ban egy kommandós akcióban ugyan elfogták Moszkvában, ám egy évvel később tisztázatlan körülmények között ismét szabadon engedték. Az FBI Top 10-es listája a leghíresebb ilyen jellegű honlap, több filmben, így a 2001-es Hannibal című filmben is “szerepet kapott”.

Szemjon Mogiljevics állítólag a világ legnagyobb, Vörös Maffiaként ismert orosz bűnszövetkezetének feje, többek között fegyver- és kábítószer-kereskedelemmel, nukleáris anyagok forgalmazásával, prostitúcióval, pénzmosással és védelmi pénzek kizsarolásával foglalkozik. Már a hetvenes években a Moszkva melletti hírhedt ljuberci banda tagja volt. Meggazdagodása a nyolcvanas években kezdődött, amikor az Oroszországból kivándorló, s hirtelen indulni kénytelen zsidók nem tudták magukkal vinni értékeiket. Mogiljevics megvette azokat, ígérve, hogy majd később eladja, és az ellenértéket elküldi a tulajdonosoknak, ám állítólag soha nem küldött senkinek semmit.

Top 10 a Hannibal című film előzetesében

Később, 1990 körül maga is Izraelbe költözött több “munkatársával” együtt, immár milliomosként. Számos titkosszolgálat szerint a szervezethez több bérgyilkos banda tartozott, s a “védelemért” fizetni nem akaró boltosokat és üzletembereket e bandák különös kegyetlenséggel kínozták és ölték meg. Magyarországra 1991-ben érkezett magyar feleségével, és állampolgárságot is szerzett. Számos forrás szerint jelentős szerepe volt az olajszőkítési ügyben, amely nem csupán Magyarországon okozott hatalmas adókieséseket.

1995-től, amikor a brit hatóságok lefoglalták a pénzmosásra alapított cégei egyikének 80 millió dollárját, és körözést adtak ki ellene, Budapest lett a főhadiszállása, és innen intézte külföldi bűnügyeit is. Állítólag 1993-ban szövetkezett az oroszországi Szolncevo-bandával lopott oroszországi, valamint közép- és kelet-európai műkincsekkel való kereskedelemre.

1993-ban egy prágai vendéglőben találkozott a szolncevóiakkal, de a találkozót megrohanta a rendőrség, mivel az oroszországi maffiózók értesülések szerint le akarták lőni Mogiljevicset. Egy év múltán az Inkombank elnökével kötött tikos üzlet alapján megvette a pénzintézetet, Oroszország egyik legnagyobb magánbankját, s ezzel közvetlen kapcsolatba került a pénzügyi világgal, valamint jelentős részt szerzett a Szuhoj katonai repülőgépgyártó konszernben. Az Inkombank 1998-ban gyanús körülmények között összeomlott. 1997-98-ban kanadai újságírók leleplezték, hogy másokkal együtt Mogiljevics áll a torontói tőzsdén jegyzett, egymilliárd dollárra becsült YBM Magnex cég mögött. Annak részvényei pillanatok alatt értéktelenné váltak, amikor kiderült, hogy a jövedelmező nemzetközi tevékenység merő látszat, csalás volt.

1998-ig az Inkombank a Menatep bankkal részt vett egy 10 milliárd dolláros pénzmosási ügyletben, amelyet a Bank of New York útján folytattak. Mogiljevics körülbelül 2003-tól kezdve Oroszországban élt – a moszkvai Ukrajna szállóban lakott, ott bérelt irodát -, és földgázzal foglalkozott. Az Eural Trans Gas nevű, Magyarországon bejegyzett cégén “folyt át” az Ukrajnába szállított türkmenisztáni gáz. Amikor sorozatos botrányok után a céget kizárták az ukrajnai gázszállításból, helyére a svájci székhelyű RosUkrEnergo lépett, amelynek fele a Gazprom, másik fele egy sokáig meg nem nevezett ukrán üzletember tulajdonában van. A RosUkrEnergón folyik át a Türkmenisztánból érkező, Ukrajnának a Gazprom által eladott gáz teljes egésze, s a cég ebből évi 800 millió dollár tiszta bevételre tesz szert.

Podolák György

Podolák György, az egyik magyar kapcsolat

Amikor Mogiljevics ellen az Egyesült Államokban eljárás indult, közzétették, hogy a RosUkrEnergo közel felének tulajdonosa Dmitrij Firtas ukrán üzletember. Firtas korábban Mogiljevicshez kötődő cégeknél dolgozott, többek között ő volt az Eural Trans Gas közép-ázsiai képviselője. A magyar Nemzetbiztonsági Hivatal 2000. évi tevékenységéről 2001-ben kiadott évkönyve név szerint nem említi, de körülírja az 1991-1999 között Magyarországon tevékenykedő, Szemjon Mogiljevics vezette orosz-ukrán bűnszervezetet, rámutatva, hogy azt sikeresen felszámolta. Szeva bácsi 1999-ben távozott az országból, 2000-ben emberei is elmentek, miután előbb kiárusították ingatlanjaikat és fedőcégeiket. Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) tette Mogiljevicset a körözöttek listájára az YBM Magnex kanadai cég befektetőinek kárára elkövetett csalás miatt. Az FBI körözési dokumentuma szerint Mogiljevics valószínűleg fegyvert visel és veszélyesnek tekintendő, tevékenysége egész Közép- és Kelet-Európára, a NATO-ra és a terrorizmus elleni harcra nézve is fenyegető.

Mogiljevics 1991-ben költözött Budapestre magyar feleségével. Itteni tevékenységének központja az Arigon Ltd. volt, amely 1992-ben alakult, majd 1995-ben megvásárolta a kanadai YBM Magnex Ltd.-t az Egyesült Államokban pénzmosással megvádolt amerikai YBM Magnex International Inc.-től. Az YBM 1996-ban megszerezte a Schwinn-Csepel Rt.-t is, amelynek vezérigazgatói tisztét 1995. január és 1997. szeptember között Podolák György jelenlegi MSZP-s országgyűlési képviselő töltötte be, aki 1999 végéig a cég igazgatóságában maradt.

Csepel.info

A témához kapcsolódó cikkek:

Elkapták Szeva bácsit

Illatos banánhéj – a magyar kapcsolat

Szeva bácsinak is dolgoztam – állította kollégájának Deme

Ismét szabadlábon Podolák volt munkaadója

39 hozzászólás “Podolák főnöke még mindig az FBI Top 10-es listáján van” bejegyzésre

  1. J szerint:

    Ő nem valamelyik MSZP-s apósa is?

  2. Bugi szerint:

    Az USA nem felejt – ellentétben az MSZP szavazóival.

  3. Dr. grün szerint:

    “Szeva bácsi feje most 100.000 dollárt ér?”
    Pitiáner amcsik! Vezírünk hárommilliárd eu-t keres a baltás azerin!
    Ha csak egyik fél-ázsiai nem verte át a másik másik fél-ázsiait! ))) 🙂 (((

  4. nagyapó szerint:

    Idióta Dr. grün, a tt (tráágár tanító), megint hülyeségeket ír.
    Idióta Dr. grün kitől kapja nyugdíját? Nem a Magyar Államtól?
    Javaslom, idióta Dr. grün nyugdíjából fizessék az azeri gyilkos magyarországi életfogytig tartó elzárását!
    Idióta Dr. grün! Kérdezze meg Podolák et.-at mi köze volt a csepeli munkások, tulajdonát képező Csepel SC és a Munkásotthon ellopásában?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  5. felix szerint:

    Figyelj reménytelen Nagyapó!
    A sok hülye magyar kormány nemzetközi elfogató parancs segítségével hozat haza már külföldön lévő bűnözőket csak azért, hogy elítélje és a te pénzeden bebörtönözze.
    Ha a műszaki érzéked is olyan mint a jogi, akkor kötve hiszem, hogy megdolgoztál a nyugdíjadért.

  6. Dr. grün szerint:

    Öreg Pöcs!
    “Idióta Dr. grün kitől kapja nyugdíját? Nem a Magyar Államtól?”
    Azoktól kapom a nyugdíjamat, akiket anno a befizetett járulékaimból ingyen kitanítattam azzal a nem titkolt hátsó szándékkal, hogy majd, ha megérem ennek fejében tisztességes öregkort és megélhetést biztosítanak!
    Ha fentebb említettek képezik a Magyar Államot, akkor a zállamtól!
    A többi hülye felvetésre ne Tőlem várd a választ, hanem a zarra illetékesektől! ))) 🙂 (((

  7. Lakó1214 szerint:

    felix!
    Megelőztél.
    A Szemjonovics témáhz annyit, ott van a link, hogy az interpol oldalán nincs fent?! Az, hogy az USA területén, az FBI kőrözi, az hogy jött ide?
    Te érted?

  8. felix szerint:

    Dr. grün!
    A pöcsöm nevében tiltakozom.

  9. pt szerint:

    Ilyen kapcsolatai vannak a csepeli mszp-nek? Mit kerestek ezek a hatalomban?

  10. felix szerint:

    Lakó……….
    Csak úgy, hogy az egyik legális vállalkozásában a Podolák főnöke volt.
    Ennyi elég.
    A barom is legel ha ott a fű.

  11. Lakó1214 szerint:

    “A barom is legel ha ott a fű.”
    Az legel… Vanak akik nem legelnek…
    Ócska gumicsont poszt ez is.

  12. felix szerint:

    Amíg vannak Nagyapók addig érdemes bedobni.

  13. Manitu szerint:

    Szerintem Szeva bácsival is csak olyan semmiségekről beszélgethetett Podolák, mint Deme Gáborral. Aztán a végén talán szintén azt mondta: Öcsi, menjél haza, pár nap múlva megbeszéljük!

    Csak arról ne beszéljünk ugyebár, hogy mi történt ez után…

  14. Lakó1214 szerint:

    Manitu!
    Most Podolákot nem tudtátok lecsukatni, akkor mindjárt egy FBI által kőrözött orosz gengszterrel mossátok össze? Tudjátok ki egyáltalán ki ez a Szemja bácsi? Ki ne találd már itt nekem, hogy egy Podolák akárkije volt.

  15. felix szerint:

    Manitú!
    Az még nem fordult meg a kakas tollas fejedben, hogy nem érdemes olyan ügyben ölni ami már kiderült.

  16. Manitu szerint:

    Lakó1214 szerint: nem kell összemosni Podolákot Szeva bácsival. Podolák munkaadója volt, ő volt a tulajdonos. Ez nem összemosás, szimpla tény.

  17. Lakó1214 szerint:

    Manitu!
    És akkor ez most mit bizonyít, vagy mit akarsz megetetni velem, vagy mással, csak hogy értsem?!

  18. islander szerint:

    Emberek!

    És ebből mi a fene lesz? Az egész világ előtt kerültünk bajba és szégyenbe! Nem erről kéne beszélni?

    “Los Angelesben is tüntetnek az örmények”

    Több amerikai örmény ifjúsági szervezet is tüntetni fog szerdán a Los Angeles-i magyar nagykövetség előtt az azeri gyilkos kiadatásáról született döntés miatt. Demokrata párti képviselők elítélték a magyar kormány lépését, egyikük szerint Magyarország magyarázattal tartozik a nemzetközi közösségnek az igazságszolgáltatás szörnyű felforgatása miatt.

    http://www.origo.hu/nagyvilag/20120903-tuntetest-szervez-a-los-angelesi-magyar-fokonzulatus-ele-tobb-amerikai.html

    Egy civilizált országban ezért már lemondott volna a külügyminiszter!

  19. felix szerint:

    Manitu!
    Van a székház eladás és van a legálisan működő és adózó kőbánya.
    A kőbánya igazgatójának mi köze a székház árából hiányzó pénzhez?
    As esetleges rokoni szálak nem számítanak.

  20. Vátesz szerint:

    Szeva bácsi sérthetetlen, Izrael beépített embere Oroszországban. Ezért nem bántja egyetlen nagyhatalom sem.

  21. felix szerint:

    Putyin meg nem győzi cserélni magán a liberot.
    Tudsz még ilyet?

  22. Lakó1214 szerint:

    Vátesz magaslatokba tud emelkedni.

  23. Vátesz szerint:

    Ti is tudjátok, hogy igazam van, csak politikai korrektségből csináltok úgy, mintha nem így lenne. Oszama bin Ladent is utolérte Amerika, pont Szeva bácsit nem tudnák? Ugyan, akármikor meggyilkoltathatnák valamelyik saját emberével, csak nem áll érdekükben! Putyint sem érdekli, ha nem politizál, a többi zsidó oligarcha azért lett seggberúgva, mert azt hitték, Oroszországban osztanak nekik lapot a hatalmi játszmában, hát nem! Gazdagodhatnak, de a politika az született oroszokra tartozik. Úgy mint itt a Horthy-rendszerben, a politika az gojok játéka, zsidó az politizáljon Izraelben! Aki ezt betartja, mint Szeva bácsi, az hosszú életű lesz. ugyan ki a fenének hiányzik Pető Iván, Kiss János, Haraszti Miklós, Eörsi Mátyás, Magyar Bálint, fodor Gábor, stb. Senkinek. Foglalkoztak volna gazdasággal, nem buktak volna meg. Ez egy keresztény ország, a magyar csak a saját fajtáját tűri a hatalomban. Ugyan ugathat a Klubrádió, itt senki nem akar felkelni! A semmihez sem értő, a politikából megélni szándékozó zsidók nézzenek már a tükörbe, nem kellenek! Elegünk volt belőlük az elmúlt húsz évben is, és a Rákosi-korszakban is! Kádárt azért sírják vissza, mert háttérbe szorította a zsidókat! Nem is foglalkozott azzal senki a rendszerváltásig, hogy ki a zsidó! Akkor bújtak elő, azt hitték, a magyar mind buta, ők kellenek, hogy irányítsák az országot. Hol tanultak volna meg országot vezetni, ha kétezer évig diaszpórában éltek? A magyarok pedig keletről hozták magukkal ezt a tudást, amely a sokezeréves Kínai Birodalomból ered! Vigyázó szemetek Kínára vessétek!

  24. nagyapó szerint:

    Idióta Dr. grün, azaz, tt (trágár tanító), megint hülyeségeket ír. Nem ért a dolgokhoz, de nagyképűen beszól. Hol van a befizetett nyugdíja? Kérdezze meg az eetásait (lakásépítés címén ellopták). Amit ma kap, azt a jelenlegi befizetések után kapja.
    A befizetésekről pedig gondolkodjon el, ki tett többet a nyugdíjáért, Zanati tanár úr, vagy Gergely mérnök úr (esetleg ebihal). Tudom smasszer is kell, de ők kevés értéket termtenek.
    Ej te bunkócska, te drága! 1/2x, azaz ½ nótás! Nem talál különbséget egy magyar bűnöző és egy azerbajdzsán bűnöző között? Az egyik minket rövidített meg, a másik nem. Az egyik pénzbe kerül (1,5mFt/év), a másik révén visszaszerezhetünk némi ellopott pénzt.
    De azért megkérdezem ½ nótás, ½ x, mint csepeli proli, mit szerzett a Csepel SC-ből, a Munkásotthonból, a Kerékpárgyárból, az egész Művekből, ami a munkásoké volt?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  25. Lakó1214 szerint:

    “A magyarok pedig keletről hozták magukkal ezt a tudást, amely a sokezeréves Kínai Birodalomból ered! Vigyázó szemetek Kínára vessétek!”
    Csak egy kicsit “eleurópaiasodtunk”, olyan “félázsiai” korcsnak?
    A mai hatalom aztán tud politikát csinálni, a kínai háttértudással.
    Ezt te sem gondoltad komolyan, de zsidóztál egyet.
    Ilyenkor hol van Gordon???

  26. felix szerint:

    Köszi Nagyapó!
    A jóvoltodból nyertem egy üveg sört.
    A vendégem nem hitte el, hogy tudsz még hülyébb is lenni.
    Mond egy haza hozatott gyilkostól milyen lopott holmit akarsz visszakapni.
    Tudod nagyokos az igazság szolgáltatás egyik legfontosabb célja az, hogy senki sem úszhatja meg.
    Persze ez neked magas.

  27. Vátesz szerint:

    Izraelben legalább annyi párt van, mint nálunk. A zsidó addig tart össze, amíg gojok környezetében él, maga között éppenúgy széthúzó, mint a magyar! Az ötezerhatszázéves történelmükből mennyit éltek saját államukban? A kínaiak az összeset! A világ azért van bajban, mert egy ilyen nép uralja az álamot sok országban! Szingapúrban hány zsidó van? Elenyésző, a kínaiak mégis virágzó államot teremtettek ott! Izrael egy rakás fos, csak azért létezik, mert Amerika pénzügyi infúzióval életben tartja!
    “IZRAEL ADDIG LÉTEZIK, AMÍG AMERIKA NAGYHATALOM! Copyright Vátesz.”

  28. Dr. grün szerint:

    Öreg Pöcs!
    “Amit ma kap, azt a jelenlegi befizetések után kapja.”
    Qrvául nem érdekel, hogy a mostani államot alkotók honnan és hogyan teremtik elő az általam mintegy megelőlegezett befizetéseimet!
    Ha esetleg idő előtt kiestem volna a várományosok sorából, mint tiszta megtakarítás jelentkezett volna ez a zösszeg!
    Emmá csak ilyen egyszerű!
    No, de hát rizikó nélkül nincs kockázat! Nyertem!
    Rohadt mód hidegen hagy a “ki tett többet a nyugdíjáért” kitétel!
    Ércsük?! ))) 🙂 (((

  29. felix szerint:

    Vátesz!
    Ha zsidó lennél akkor gondoskodnának rólad és kezelnének, de úgy néz ki a dolog, hogy magyarnak ilyen állapotban is megfelelsz.

  30. csaba péter szerint:

    Fantasztikus , és azt hiszitek ezzel elterelitek a figyelmet a baltás gyilkos pénzért való értékesítéséről , Magyarország becsületének eladásáról?

  31. Manitu szerint:

    Az ország becsületét ti adtátok el Csaba elvtárs, gondolj csak Gyurcsány beszédére vagy arra, hogy az emberek közé lövetett. A baltás gyilkost nemzetközi egyezmény alapján adta ki Magyarország, és bár én is baromságnak tartom, hogy hittek az azerieknek, garanciát vállaltak az ítélet betartására. Az tény, hogy jópár tízmillióval kevesebbet kell költeni egy életfogytiglanos fogvatartására.

    Csaba elvtárs, és akkor térjünk a lényegre: te milyen viszonyban voltál Szeva Bácsival, Bin Laden FBI-os “szobatársával”? Mit szólsz ahhoz, hogy a világ egyik legkeresettebb gazembere pont az MSZP-s Podolák főnöke volt? Én elmondtam a véleményemet, most te jössz. Bár gondolom most se fogsz igazat írni, olyat te nem szoktál.

  32. Dr. grün szerint:

    Állítólag van az a pénz amiért Eva Rezesovát kiadják Szlovákiának!
    Ha mán a zazeri bót nem jött össze! ) 🙂 (

  33. felix szerint:

    Egyáltalán minek ítélnek el külföldit Magyarországon.
    Le se kéne tartoztatni, mert az is pénzbe kerül.
    Egyáltalán minek a drága börtön?
    A Nagyapót sem gyógykezelik mert nagyon drága.

  34. felix szerint:

    Szevát a FIDESZ zavarta el, mert Pintér nem tűrte a konkurenciát.

  35. robi szerint:

    “Szeva bácsi 1999-ben távozott az országból, 2000-ben emberei is elmentek, miután előbb kiárusították ingatlanjaikat és fedőcégeiket.”

    Kiárusították?

    – Diszkrét megfogalmazás vagy tudatlanság lapul a szerkesztő sorai mögött?
    – Tiszta piaci értékesítés zajlott, vagy az állam volt a felvásárló?
    Lehet, hogy sohasem derül ki. Ne felejtsük el: 2000-t írunk.

  36. Szianti szerint:

    Úgy emlékszem , hogy amikor Podolák a Schwinhez került / 1991-ben/ nem Szeva volt a tulajdonos. Egy ügyvezetőnek a tulajdonos váltásban nincs beleszólási lehetősége , tehát a “főnökét” nem ő választja ki.

  37. […] főnöke nem mellesleg a ’90-es években a világ egyik legkeresettebb bűnözője, Szemjon Mogiljevics, alias Szeva bácsi volt. Az MSZP-ben ez azonban akkoriban is inkább előnyt jelentett. Németh Szilárdot most azért […]

Itt lehet hozzászólni !