Elhunyt Barati Attila, Pácin polgármestere

Csepel.hu

Hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Barati Attila, Pácin polgármestere. Az alábbiakban Németh Szilárd, Csepel polgármesterének gyásztáviratát olvashatják.

Tisztelt Alpolgármester Asszony! Tisztelt Képviselő-testület!

Kedves Páciniak!

Ma hajnalban kaptam a hírt, meghalt Barati Attila, Pácin polgármestere, akit barátomként tisztelhettem, aki néhány évvel ezelőtt barátjának fogadott.

A rendszerváltáskor, 1990-ben 24 évesen választotta meg Őt először a település első emberének a kis bodrogközi falu. Aztán még ötször.

Innen a fővárosból, Csepelről is látni, hogy Barati Attila igazi csodát tett Pácinban. A mostohagyermekként kezelt község hihetetlen fejlődésen ment keresztül az elmúlt két évtizedben. Erejét, idejét és egészségét sem kímélte, mindent csak a faluért tett.

Élt, és halt Pácinért!

Az Ő szemében a település egy igazi drágakő volt, amelyet féltett és óvott, de állandóan „csiszolgatta”, hogy mindenki láthassa és érezhesse, hogy becsülettel, szorgalommal és a közösség erejével mit cselekedhet egy másfélezer lakost számláló község apraja és nagyja. Igaz ember, igazi magyar ember volt!

Polgármesteri programfüzetének címlapján az áll: „Tovább mindhalálig, rendületlenül”.

Beteg, nagyon beteg volt, ezt ő is tudta, de nem kímélte magát. A halálos ágyán is tervezett, terveket szőtt. De augusztus 31-én, 46. születésnapja után két nappal Égi Ura elszólította Őt.

Ha utunk a Bodrogközbe visz, akkor feltétlenül térjünk be Pácinba.

Érezzük a nyugalmat, látjuk a szép és új intézményeket, a felújított sportpályát, a gyönyörű kőris- és tölgyfából faragott köztéri szobrokat. A téglában, a fában és a fűben, a pácini emberek lelkében, szívében ott van Barati Attila.

És ott is marad az idők végezetéig…

Isten veled Attila, nyugodj békében Polgármester úr!

Kedves Páciniak!

Barati Attila polgármester úr halála miatt, kérem, fogadják Csepel önkormányzatának és polgárainak mély, együttérző részvétét!

Budapest, 2012. szeptember 3.

Tisztelettel:

Németh Szilárd

csepel.hu

5 hozzászólás “Elhunyt Barati Attila, Pácin polgármestere” bejegyzésre

  1. Csalódtam a Fideszben szerint:

    Barati Attila neve nem volt ismeretlen a bodrogköziek körében, hiszen Pácin lakosai 1990 óta bizalmat szavaztak az akkor még mindössze 24 esztendős fiatalembernek és szavazatikkal felhatalmazták, hogy legyen a község polgármestere. Ugyanígy nem volt ismeretlen a nemzeti radikális oldal részére sem, hiszen Barati Attila a MIÉP képviseletében politizált. Talán, sőt egészen biztos, nem jó kifejezés az, hogy Barati Attila politizált, mert Barati Attila több volt, mint politikus… Barati Attila több mint 21 éven át szívvel-lékekkel képviselte Pácin község lakosainak érdekeit. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, amikor 1993 júliusában13 napon át éhségsztrájkolt Jakus Péterrel, a felvidéki Nagykövesd polgármesterével közösen, hogy a Trianon által kettészakított Bodrogköz két települése között nyíljék határátkelőhely. Nemzetvédő akciójuk sikerrel járt. 2005 októberében ismét kiállt a bodrogközi magyarok mellett, mert a balliberális SZDSZ és a véresszájú kommunistából szerény szociáldemokratává vedlett MSZP kormánykoalíció nem biztosította a Vásárhelyi-terv által érintett Tisza menti települések önkormányzatainak az infrastrukturális beruházásokhoz a támogatást. A támogatás végül nem maradt el. Felesleges feltennünk azt a kérdést, hogy mi volt az oka annak, hogy 2010 őszén már a hatodik polgármesteri ciklusát kezdte Pácin élén…

    Barati Attilára méltó módon illik Wass Albert egyik könyvének címe; TÖRETLEN HITTEL, EMBER ÉS MAGYAR…volt.

  2. Mr. Absolút Dexter szerint:

    Kár érte! Nyugodjék békében! Futását elvégezte….

  3. Tarjányi László szerint:

    Én személyesen is ismertem Barati Attilát, Isten nyugosztalja!
    Mint minden rendes ember, ő is MIÉP-es volt, amíg lehetett. A feleségem a szomszéd faluból származik, így többször is meglátogattuk őt, a felesége Pácin és Karcsa gyógyszerésze, szintén egy kiváló személy. Őszinte részvétem a hozzátartozóknak és tisztelőinek! Tarjányi László és felesége Csepelről.

  4. Zajácz Tibor szerint:

    Én és a családom, személyesen ismertük ezt a csodás EMBERT! Sok sok kirándulást, együtt töltött vidám Órákat, napokat töltöttünk együtt.
    Elvesztése számunkra nagy veszteség! Mindig emlékezni fogunk Rá, és Tisztelettel gondolunk vissza az elmúlt évtizedre!
    Őszinte részvétünk a Családnak és a hozzátartozóknak!
    Attial! Polgármester Úr! Nyugodj Békében!
    Zajácz Tibor és Családja Nyíregyházáról

  5. Tarjányi László szerint:

    Érdemes elolvasni, hogyan dolgozott a falujáért egy igaz magyar ember még a halál árnyékában is.

    Győzelem a halál árnyékában – Barati Attila, Pácin polgármestere
    http://www.miep.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=3775:gyzelem-a-halal-arnyekaban-barati-attila-pacin-polgarmestere&catid=41:hirek&Itemid=63

Itt lehet hozzászólni !