Múltidéző: Orosz Ferenc a növekvő hiányról és vagyonfelélésről

Tudták, hogy csőd felé vezetik Csepelt

Csepel.info

Noha 1994-ben jól kiegyensúlyozott gazdasági helyzetben vette át a Tóth Mihály és Orosz Ferenc által fémjelzett vezetés a kerület irányítását, már négy év múlva, 1998 telén vészjóslóan magas volt a csepeli költségvetés hiánya. Ezt az MSZP-s önkormányzat a vagyon felélésével és hitelek felvételével próbálta csökkenteni, amit Orosz Ferenc akkori alpolgármester tulajdonképpen nem is tagadott. Több mint 1500 önkormányzati lakást, iskolákat – többek között a Görgeyt -, óvodákat zártak be és adtak el az ezt következő években, de eladásra került a Csepel északi részén fekvő hatalmas terület is.

A Csepel.info által fellelt 1998 decemberi Csepel újságban az akkori alpolgármester elmondása szerint a kerület költségvetésének 5,5 milliárd forintos kiadásaiból a privatizáció ellenére is 500-550 millió forintos hiteltartozása volt várható év végére. De ezt is lehetett fokozni: 2010 októberében az adósságállomány már 2,5 milliárd forint, az év végére várható hiány pedig 4,3 milliárd forint volt. 

A megszállott és a vagyon

A kerület hivatalos lapjában megjelent interjú eleje jobbára Orosz Ferenc körüludvarlásával foglalkozott. Például azzal, hogy Orosz Ferenc – idézzük – “edzett szakértője a gazdaság szövevényes fordulatainak, a városgazdálkodás nagy türelmet és megfontoltságot igénylő feladatainak. Továbbá igen jó ismerője a csepeli viszonyoknak, hiszen évtizedek óta szinte megszállottként figyeli a kerület életének legapróbb rezdülését is, szívügyének tekinti a csepeli ipar sorsának jobbra fordulását.”

Az 1998 decemberi Csepel újság címoldala

Az elvtársias nyitány után azonban mégiscsak szó volt a valóságról is, hiszen a “megszállott” alpolgármester az önkormányzati vagyon kiárusításáról, hitelek felvételéről és ezzel a jövő feléléséről beszélt. Ismét csak idézünk, most az alpolgármestert: “mint tudjuk, Csepel nem a gazdag emberek gyülekezőhelye, magyarán innen kevesebb például az adóbevétel, mint a módosabb kerületekben. Korlátozott a privatizációs lehetőség is; sokkal több pénz kellene a jogos igények fedezésére mint amennyi az önkormányzat rendelkezésére áll. Az öt és fél milliárdból négy és fél milliárd forint kiadást jelent a működési költség, és számos egyéb kötelezettsége is van a városvezetésnek. A következmény a vagyonfelélés, de például a vagyon egy részét képező háromezer önkormányzati lakásra inkább rákölt az önkormányzat, minthogy haszna lenne belőle. Ha másként nem megy, a hiányt hitelből kell fedezni.” – magyarázta Orosz Ferenc, hogyan jelent meg már 1998 végén 500-550 millió forintos hitelösszeg a kerület költségvetésében.

Hiába beszélt ugyanakkor az alpolgármester a cikk további részében a hiány mérsékléséről, szigorúbb költségvetés fontosságáról, az már 12 évig ígéret maradt. Ezért vált 2005-re olyan súlyossá a helyzet, hogy az MSZP-s önkormányzat iskolák, óvodák, ezerötszáz lakás és egyéb ingatlanok mellett Észak-Csepelt is eladta. A hatalmas bevétel csak kitolni tudta a szakadék szélét, ami 2010-ben következett be. 2010 októberében az adósságállomány 2,5 milliárd forint, az év végére várható hiány pedig 4,3 milliárd forint volt. Ez azt jelentette, hogy még újabb hitelek felvétele mellett is egy éven belül csődbiztost kellett volna kirendelni a kerületbe.

Iskolabezárás, privatizáció, bércsökkentés, leépítés: ez volt az MSZP-s terv

2010 szeptemberében, amikor a leköszönő képviselő-testület pénzügyi bizottságának utolsó ülését tartották, már mindenki tudta, hogy a kerület gazdasági helyzete tarthatatlanná vált. A választások előtt néhány héttel azonban még a politikusok is őszintén beszéltek. A bizottsági ülés jegyzőkönyve szerint csak a válságos helyzet mértékén volt némi vita. Orosz Ferenc MSZP-s alpolgármester – többek között – a drasztikus bércsökkentést tartotta célravezetőnek. “Példaképp megemlíti, a közszférában a bértömeget 15%-kal vissza kell venni. Számolják ki, ennyi milliárd forintnál ez mit jelent. Hány embernek lesz kevesebb fizetése, vagy hány embert kell elküldeni. Leszögezi, a számokról most nem beszél részletesen, az összes dokumentummal készül a testületi ülésre” – áll a jegyzőkönyvben.

Az interjú folytatása Takács József alpolgármesteri bemutatkozásával – a bal oldali írás címe: “Az élet joga”, a jobb oldalié: “Csalásért feljelentették a produkciós igazgatót”

Borka-Szász Tamás akkor még az MSZP-frakció képviselőjeként ezt mondta: “csak a költségvetés újra strukturálása nem fogja megoldani a gondokat. Vélhetően és várhatóan fájdalmas politikai döntéseket kell majd hoznia az új vezetésnek. Bárki lesz kormányon, bárki lesz ellenzékben, ezek a lépések csak akkor sikerülhetnek, ha a csepeli politikai pártok valóban Csepel érdekében hajlandók összefogni, és bárki teszi meg a fájdalmas lépéseket, ellenfelei nem lázadás és egyebek szításával próbálják azokat megakadályozni, csak azért, mert fájdalmasak. Üzeni ezt maguknak előre, mert úgy gondolja, hogy jó néhányan az új felállásban is vélhetően politikai szereplők lesznek, vagy legalább is a döntéshozók közvetlen segítői. Úgy véli, ha ebben nem tudnak legalább minimális konszenzust kialakítani, akkor bárki lesz hatalomban Csepelen október 4-től, nagyon nehéz dolga lesz. Kíván maguknak mindehhez kompromisszumkésséget és konszenzus képességet. Megjegyzi, talán azért hiteles a mondata, mert még három héttel a választás előtt hangzik el.” – áll a jegyzőkönyvben.

Az új vezetés inkább a korrupciót szüntette meg

Az ilyen őszinte pillanatokról azt hihetnénk, hogy emlékezetesek maradnak. Az MSZP azonban a választások után pontosan azt tette, amitől óva intették saját magukat. Cinikus módon szerveztek tiltakozásokat, lakossági fórumokat saját terveik, a maguk által előkészített intézkedések ellen. Ilyen volt a Szárcsa és a Csete Balázs iskolák bezárásának előkészületei, lemondás a Jedlik Ányos Gimnázium fenntartásáról és a köztisztviselők, közalkalmazottak radikális leépítése egy szintén radikális bércsökkentéssel egybekötve.

A kerület új, Fidesz-KDNP-s vezetése azonban más úton járt. Németh Szilárd polgármester-jelölt már a választási kampányban hangsúlyozta, hogy a csepeli „mutyivilág” megszüntetésével százmilliókat fognak megtakarítani. A Csepeli Vagyonkezelő (Csevak) és a gazdasági szerződések áttekintése után aztán kiderült, hogy a “lakásmutyi” semmiség volt ahhoz képest, amit az MSZP-SZDSZ-hez közel álló vállalkozók lapátoltak ki a csepeli adófizetők zsebéből. A hiányt ezért eleinte rendkívül gyorsan sikerült csökkenteni, és az év végére várható 4,3 milliárd forintot három hónapnál is kevesebb idő alatt 3 milliárd forintra tudták leszorítani. 2012-ben a kerületi vezetés szerint a politikai korrupció felszámolásával már mintegy kétmilliárd forintot tudnak megtakarítani évente.

Míg azonban a számonkérés anyagi oldala fényesre sikerült, a jogi lassan halad. Szenteczky Jánost, a Csevak egykori vezérigazgatóját kettő, Takács Krisztián frakciótársát pedig egy ügyben gyanúsította meg bűncselekmény elkövetésével a rendőrség.

Csődért jutalom

Míg a kerület MSZP-s vezetői egyre nagyobb ütemben árusítottak ki minden eladhatót, és egyre újabb és újabb hiteleket vettek fel, önmagukat folyamatos és bőséges jutalmakkal árasztották el. Például 81.039.863 forintot fizetett ki a csepeli önkormányzat polgármesteri és alpolgármesteri jutalmaira 2002-2010 között. A végkielégítésekkel együtt ez már 87.318.863 forint, ha pedig a járulékokat is számoljuk – tehát azt, amennyibe mindez a csepeli adófizetőknek került – az összeg meghaladja a 100 millió forintot.

A Csevak háza táján is repkedtek a prémium-tízmilliók, Polgár György pedig, aki a Fidesz szerint a rendszerváltás után legtovább szolgálatban maradt cenzor volt, szintén mesébe illő pluszjuttatásokat vett fel. 2009 első kilenc hónapjában ő több pénzt keresett, mint Tóth Mihály polgármester, aki 2002-2010 között a jutalmakkal és a végkielégítéssel együtt 18.606.000 forintot kapott a fizetésén felül.

Csepel.info

104 hozzászólás “Múltidéző: Orosz Ferenc a növekvő hiányról és vagyonfelélésről” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    http://video.xfree.hu/?n=japetus|85e118ddc2a027e16e2222b0f80d2730&vcim=D%F6bbenetes%20b%FBv%E9sztr%FCkk!!!#v

  2. Jeniszej szerint:

    Miért állnak Csepelen, így Csillagtelepen is az üzlethelységek üresen.
    Azért, mert?
    Mert a multiknak kedvez a kormány, önkormány?
    Ezeknek a multiknak elengedik az adót, olcsóbban kapják az energiát, – pedig a nyereséget kiviszik az országból.
    A kiskereskedőket meg a különböző címen beszedett adókkal nyomorgatják.
    Százezrekkel emelik folyamatosan a bérleti díjakat, amit aztán egymás között az illetékesek jutalom címén szétosztanak, vagy osztottak.
    Mindent elkövet a kormány, hogy a magyar kisember, így a csepeli kiskereskedő kényszervállalkozó családokat is kifosszák, – tönkre tegyék.
    A tisztességtelen helyzetet teremtő kormány milliós nagyságrendű adó büntetésekkel adja meg ezeknek a kifosztott családoknak a végső döfést. A bankok mellett az „adósok” léptek vezető helyre, hogy a becsületes munkás családok az utcára kerüljenek.
    )))) 🙁 ((((

  3. Gordon szerint:

    Jeniszej kijött a disznóolból és marhaságokat kezdett írogatni (csoda hogy tud írni). Képtelen értelmezni egy cikket. De miért nem marad csendben. A komcsik jobb ha hallgatnak.

  4. Jeniszej szerint:

    „Az új vezetés inkább a korrupciót szüntette meg.”
    ))))) 😀 (((((
    Azt monya a Fater beszarik a röhögéstől. – Miket mondanak ezek meg?
    A kompot is csak mondták, – de semmi nem lett belőle. Az olcsó BKV kiránduló hajó sem köt ki Csepelen a Rozsa utcánál. Sőt ebbe az irányban nem is közlekedik. Milyen szép volna, ha az ujj országzászló mellett, – amit a közteresek éjjel nappal őriznek, – a szökőkútnál kötne ki a kétéltű vízibusz.

  5. Manitu szerint:

    Jeniszejnek kétmilliárd forint aprópénz, meg azt hiszi, hogy 16 év rombolását pikk-pakk ki lehet javítani az elmúlt ötven év legsúlyosabb válsága közt. Jeniszej vagy túl naív, vagy túl süsü.

  6. Manitu szerint:

    Egyébként érdekes a cikk, az ember hajlamos elfeledkezni dolgokról. Ki emlékezett már pl. erre a cikkre?

  7. Gordon szerint:

    Jesziszejnek felesleges beszélni, mert csak a disznók nyelvét érti. 🙂

  8. Gordon szerint:

    Ezt a felelőtlen balliberális vezetést már sokkal korábban el kellett volna zavarni.

  9. Jeniszej szerint:

    A Fater foglalkozásköri ártalma, hogy messziről megérzi a büdös disznók szagát.
    És láss csodát erre megszólalt a Gordon a kommunista bértollnok, gondolat csősz kapaszökevény.
    A kommunista bűzt süket dumával nem bírod magadról eltüntetni. Hiába mosakodsz, most a fityisz árnyékában. A kommunista gondolatmeneted az már mélyen az agyadba vésődött.
    Miket írok? – agyadba? Nevet a fater. 🙂
    Be értek a volt et. a hivatalba – látom.

  10. Jeniszej szerint:

    “Miért állnak Csepelen, így Csillagtelepen is az üzlethelységek üresen.
    Azért, mert?
    Mert a multiknak kedvez a kormány, önkormány?”

  11. Jeniszej szerint:

    “Mindent elkövet a kormány, hogy a magyar kisember, így a csepeli kiskereskedő kényszervállalkozó családokat is kifosszák, – tönkre tegyék.”

  12. Jeniszej szerint:

    Bértollnok kit érdekel a cikked? )))) 😀 (((((
    Nem tartom érdemesnek elolvasni ezt az uszító propaganda cikket.
    Nem folyik más mint a hangulat keltés.
    Hol van a lóvé vagy csak dumáltok róla?

  13. Gordon szerint:

    Irjad disznóleső, írjad! Faterod úgyis diktálja, neked csak írnod kell… bértollnok…

  14. Gordon szerint:

    “Nem tartom érdemesnek elolvasni ezt az uszító propaganda cikket.” – írja disznóleső bértollnok (szinte mindig fater mondja nei tollba) Jeniszej.

    Ebből világosan kiderül, hogy ki a komcsi.
    Irogasson csak a faterja nevében, mást láthatóan csak elqurni tud.

    Irjad disznóleső, írjad!

  15. Jeniszej szerint:

    Remélem látja ezt szeretett kedves Orbán Viktor úr, hogy mi folyik itt az országban, – így Csepelen is.
    🙂
    Majd Ő kiengedi a betyárokat a börtönből. – Az biztos.

  16. Jeniszej szerint:

    Én a Fateromra felnézek, mert legalább ért valamihez. – Nem úgy, mint Gordon az “agy” mosott, kommunista bértollnok, aki a disznó ólból sem akar kijönni, – akinek mindent mondanak.

  17. Dr. grün szerint:

    “Tudták, hogy csőd felé vezetik Csepelt”
    Jól tudták!
    Lerakták a jövő alapjait és 2010-ben a zemberek álma beteljesedett! ))) 🙂 (((

  18. Jeniszej szerint:

    Megmondta a Fater: itt disznók bűzlenek. 🙂

  19. Gordon szerint:

    Bértollnok Jeniszej (a faterja mondta neki éveken át amit írt) még próbálja megkontrázni, de szerintem ez már nem jön át. Azt hiszem én visszatérek az eredeti témára: Szóval a sok komcsi inkább maradjon csendben, mert a cikk – amit szintén komcsik írtak – bizonyítja, hogy már 1998-ban baj volt. Még 12 év a hatalomra és teljesen tönkreteszik ezt a várost (nekik csak kerület).

  20. Jeniszej szerint:

    http://grocceni.com/v/orbanviccek.htm
    😀
    – Orbán, Áder, Szájer ladikozik a folyón, egyszer csak elsüllyednek… Ki menekül meg ?
    – Az ország!

    más
    Miért akar az egér belépni a Fideszbe?
    Hogy patkány lehessen!

  21. Jeniszej szerint:

    Azt monya a Fater: ” Az okos enged a szamár Gordon szenved.”
    Mi van? Nincs munkád?

  22. Dr. grün szerint:

    Jeniszej!
    De, ha az okos enged akkor a hülyék nyernek! ))) 🙂 (((

  23. Jeniszej szerint:

    Nekem öröm, hogy megtanálom a billentyűkön a betűket. 😀
    Azért, hogy megtaláljam a bilentyüket, – ráírtam, hogy melyik billentyű melyik betűhöz tartozik.
    Írni meg azt írom, amit a Faterom mond.

  24. Jeniszej szerint:

    Az irodákban a munkahelyen ingyenes az zinternet? – Ganaj túró.

  25. Jeniszej szerint:

    T. Dr. grün

    A szamár nem hülye. Így a bértollnok sem “hülye”. – csak csökönyös. )) 😀 ((

  26. Jeniszej szerint:

    Szamár
    Egy egyetemista az ebédlőben le szeretett volna ülni egy üres helyre az egyik tanára mellé, de az így válaszolt:
    – Egy hattyú nem lehet barátja egy disznónak.
    – Jó, akkor továbbrepülök! – válaszolt a diák.
    A tanár ezen vérig sértődött és elhatározta, hogy a vizsgán elbuktatja, így a legnehezebb kérdéseket adta fel neki. A diák azonban a dolgozatában parádés válaszokat adott, ezért a tanár – hátha mégis megbuktathatja az áldozatát – mindent eldöntő kérdést ad:
    – Mész az úton és találsz két zsákot, az egyikben arany, a másikban pedig ész van. Melyiket választod?
    – Az aranyat.
    – Én sajnos a másikat választanám, az értelemmel teli zsákot, mert az fontosabb, mint a pénz.
    – Mindenki azt választja, ami neki hiányzik – vágja ki magát a diák.
    A tanár majd megőrül és azt írja a dolgozatra: “Szamár”. A diák anélkül, hogy belenézne, fogja a dolgozatát és kimegy a teremből. Rövid idő múlva azonban visszatér, visszateszi a dolgozatát és így szól:
    – Elnézést, a tanár úr aláírta, de nem írt rá jegyet!

    http://www.viccesviccek.hu/Szamar

  27. Manitu szerint:

    Elgondolkoztatóak Orosz Ferenc és Borka-Szász Tamás egykori szavai (bár Borka mint tudjuk most már biztosan nem ugyanaz, mint akkor). De ki van itt meglepődve? Eddig is mindenki tudta, hogy a komcsik idején eladták, szétlopták a kerületet, a cinizmus, hazudozás ehhez képest már núdli!

  28. Jeniszej szerint:

    Két szamarat terel a góbé vásárba.
    Szemben jön egy úr, s álmélkodva látja, hogy a szamarak önként kitérnek előle. Meg is jegyzi:
    – Milyen udvarias, tisztességtudó szamarai vannak kendnek!
    – Hát persze. Megtanulták, hogy az okosabb enged.

    ))))))) 😀 ((((((

  29. Dr. grün szerint:

    Jeniszej!
    Ha az állatra gondolsz, de itt másról van szó! 🙂

  30. Mr. Absolút Dexter szerint:

    Te nagyon hülye vagy Zöldike!

  31. Jeniszej szerint:

    “Gordon:
    Irjad disznóleső, írjad!”
    Azt kérdezi a Fater mit csinyálsz Fiam?
    Lesem a Gordont. )))) 😀 ((((

  32. Gordon szerint:

    Borka szerintem Tárnokon politikzáljon ha már kirúgták egykori pártjából és mindenfélekképen meg akar változni. Csepelen már kevesen hisznek neki.

  33. abelar szerint:

    Kedves Polgártársak! Ha nem hagytuk volna magunkat megvezetni a hazaáruló SZDSZ és
    a Kommunistákból rablókapitalistává vedlett álbaloldali MSZP pártoktól és a Csepeli Népszavazáson Önnálló várossá váltunk volna egy pártoktól független lokálpatrióta vezetéssel nem itt tartanánk. Az MSZP hitelből és vagyonfelélésből vásárolta meg a lakosság támogatását a hatalomban maradás a húsosfazék érdekében. Gonduljunk csak
    a hazug Demszky Gerincút megépítési igéretére .Szerintem sehová nem vezet ha kisemberek
    egymást gyalázzák megvezetettségükben. Véleményem szerint gondoljanak arra hogy a régi elvtársakból , új urakból, hazatelepülő kalandorokból, prostituáltak futtatókból, olajosokból, áfa és adócsalókból , vagyonunk átjátszóiból többségében kinővő “úri “osztály hogy összetart a függöny mögött, mindkét oldalt titokban pénzelve, igy mindig hatalmon vannak.Elnézést kérek az általánosításért azon kevés tőkéstől aki saját tehetsége, szorgalma, mindenét kockáztató , becsületesen adózó , sajnos nem ők a meghatározók!

  34. Dr. grün szerint:

    abelar!
    Ősi bölcsesség: “Csak az első egymilliót nehéz tisztességgel megkeresni!” ))) 🙂 (((

  35. Lora :) szerint:

    Bűnbanda, ez a mocskos aljas kommunista vezér, aki végigkefélte a Szt. Imre téri önkorit, azt lelépett a titkúrnővel??? jajjj nivó alatti férgek…hagyjuk már a múltat.

    ti magyarok állandóan múltbéli eseményeket sirattok. Basszák meg….eltűntettük őket, hogy mondaná Viktorunk? Forradalom volt a fülkékben….

    Mit kell ilyen senkiházi nulla embereken még csámcsogni.
    Felelősség az persze nincs…és nem is lesz. Mindenki söprögessen a maga portáján, fejekben rendet lehet tenni….aztán előre haladni…valami irányba…mert az nektek magyaroknak nagyon nincs….

    Mi a célotok az országon belül?
    Milyen utat akartok bejárni a siker érdekében ti magyarok?

    Ha ezeket nem tudja egy ország elsőre, kapásból megválaszolni, addig ezek a cikkek meg minden csak limonádé….és butítás és a fontosabb dolgokat való elsumákolás meg töretlen sikereket ér el….gratulálok a magyar népnek….megérdemli sorsát ez az ország….

  36. ebihal szerint:

    Mit akarnak ezzel a cikkel elsíbolni?
    A fent idézett interjúban Orosz egyértelműen megmondta, kevesebb a bevétel mint a
    jogos igény.A lehetőség: vagyonfelélés és hitel, vagy nem fizetik ki a követeléseket.
    /Azt lehet vizsgálni, hogy a követelések mennyire voltak jogosak!/ Az interjú 1998
    táján készült és nyilvános volt, tehát azt állítani, hogy a Fidesz mit sem tudott a dolgok
    állásáról, bizony hazugság. Vagy nem olvastak újságot?

  37. Jeniszej szerint:

    Miért állnak Csepelen, így Csillagtelepen is az üzlethelységek üresen?

    Az irodákban a munkahelyen ingyenes az zinternet?

    – Gordon megértem én, ha szólsz. – Látod és te is, tudod, hogy megértem a disznók nyelvét.
    Ez nálunk olyan családi hagyomány.

  38. Jeniszej szerint:

    Miért állnak Csepelen, így Csillagtelepen is az önkormányzati üzlethelységek üresen?

    Az irodákban a munkahelyen ingyenes az zinternet?

    – Gordon megértem én, ha szólsz. – Látod és te is, tudod, hogy megértem a disznók nyelvét.
    Ez nálunk olyan családi hagyomány.

  39. Jeniszej szerint:

    A Fater foglalkozásköri ártalma, hogy messziről megérzi a büdös disznók szagát.
    Gordon megértem én, ha szólsz. – Látod és te is, tudod, hogy megértem a disznók nyelvét.
    Milyen szép volna a Fateromnak, ha hajóval járhatna kedvelt budafoki pincéjébe borocskázni.
    Milyen szép volna, ha az ujj országzászló mellett, – amit a közteresek éjjel nappal őriznek, – a szökőkútnál kötne ki a kétéltű vízibusz.
    Sok megvalósulatlan álom. 🙂

  40. Jeniszej szerint:

    Miért állnak Csepelen, így Csillagtelepen is az önkormányzati üzlethelységek üresen?
    Lora
    “Ha ezeket nem tudja egy ország elsőre, kapásból megválaszolni, addig ezek a cikkek meg minden csak limonádé….és butítás és a fontosabb dolgokat való elsumákolás meg töretlen sikereket ér el….gratulálok a magyar népnek….megérdemli sorsát ez az ország….”

    )))) 😀 ((((((

  41. Jeniszej szerint:

    ebihal:
    “…. a Fidesz mit sem tudott a dolgok
    állásáról, bizony hazugság. Vagy nem olvastak újságot?…..” 🙂

  42. Manitu szerint:

    Ebihal, szerintem valamit nem értesz. Aki odafigyelt arra, hogy mi történik Csepelen, nagyjából azt is tudta, hogy piszkosul hanyagul és drágán kormányoznak a szocialisták. Azt persze, hogy milyen bűncselekmények történhettek, már nem lehetett megtudni, csak miután jött a Fidesz. De az MSZP ma is azt mondja, hogy tök jó volt minden, nem volt semmi baj, és nem igaz, hogy a költségvetés oltári nagy szarban volt, közel a csődhelyzethez.

    Ez az archív cikk szerintem arra jó, hogy mások is lássák: bizony az MSZP nem csak, hogy nem csinált itt semmit, de még tönkre is vágta a kerületet. Pont az MSZP az, ami ma is tagadja, hogy amit itt az Orosz Ferenctől meg a Borka-Szász Tamástól idéznek, igaz. Persze az a Borka-Szász, aki itt nyilatkozik szerinte nem ugyanaz, mint aki a választások után volt MSZP-s frakcióvezető, és végképp nem az a politikus, aki ugyanezen a néven és ábrázattal veri a tamtamot a Gyurcsánypárt mellett.

  43. GONDOLKODÓ! szerint:

    Hányszor, de hányszor leírtam a választások előtt? ÖSSZEFOGÁSRA VAN SZÜKSÉG, ANÉLKÜL NEM MEGY SEMMI SEM! Azzal, hogy basztatjátok egymást mire és meddig fogtok, fogunk jutni? Miközben az éra soha nem látott “magaslatokba emelkedik.” Úgy tűnik, teljesen mindegy, ki van hatalmon. Mi csak szívni fogunk mindaddig, amíg ennyire megosztottak vagyunk. ÖSSZEFOGÁS nélkül szinte azt csinálnak velünk amit akarnak. Vajon kitől kellene félniök? Oszd meg és uralkodj teóriát ők soha sem felejtik. Gyakorolják is elég rendesen.

  44. csaba péter szerint:

    Ha így van Manitu nagyapó akkor az ablakodból látható förmedvényen kívül ti mit tettetek Csepelért? , mert a gerinc úthoz , meg a csatornázáshoz semmi közötök az Úniós projekt.
    aki ma fideszes az az hazaáruló és keresztény ellenes . Ki komcsizik még itt?

  45. GONDOLKODÓ! szerint:

    Ja, és amíg számonkérés, elszámoltatás csak a ködösítés szintjén marad, addig miről beszélünk. Hamis próféták kiénekelték a társadalom szájából a sajtot (a nép vagyonát, eltüntették és nincsen felelős!!!) Miközben a tartozásaink az egekbe szöktek. ABSZURDUM!!!
    No ezért tart itt az ország, mert törvények és következmények nélkülivé vált totálisan! Nézzenek bármilyen területet a kis hazában, mi van rendben, a helyén?
    Kedves NÉP miről csevegünk, s így mi értelme?
    “S nincs vég semmiben,
    Nincs és nem is lesz,
    Míg a föld élő fiai meg nem kövülnek.”

  46. Csalódtam a Fideszben szerint:

    Újabb fideszes mutyi… Megszűnik a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal. Az Orbán-kormány a szervet több lépésben meggyengítette.
    A megszüntetésének érdekessége, hogy két hónapja nevezték ki a hivatal élére Cselovszki Zoltánt, aki az V. kerületi főépítészi posztját hagyta ott az elnöki székért. Cselovszki egyébként 2000-től 2002-ig már vezette a hivatalt.
    A hivatal súlyát egy júliusi döntéssel tovább csökkentették. A törvény elvette a KÖH és a Kormányhivatalok Kulturális Örökségvédelmi Irodái építéshatósági jogkörét, és csak szakhatóságként vonta be őket az építési engedélyezési folyamatba. A Borkai Zsolt (Fidesz), Habis László és Michl József (KDNP) által beterjesztett, és július 1-jén hatályba lépő módosítása súlytalanná tette a KÖH-öt az ingatlanos érdekekkel szemben…

    Munkahelyteremtés Fidesz módra?

  47. csaba péter szerint:

    Tényleg Manitu feljelentette valaki valamiért Orosz et – at? úgy tudom kussoltok .
    Vagy valami hézag van?

  48. csaba péter szerint:

    Mondjuk nincs miért? Vagy sárosak vagytok?

  49. Jeniszej szerint:

    Miért érzi a Fater úgy, hogy ennek a Gordonnak valami megfelelési kényszere van.
    🙂

  50. Paul szerint:

    Csak az előterjesztéseket kell megnézni a beruházásokról ami nagy összegekről szól.
    Az Összes az ő nevéhez fűződik, és a teljesítési igazolásokat is csak ő írhatta alá ezeknél a beruházásoknál. Vajon miért? Viszont a szerződéseket nem ő kötötte meg.
    A sitten még jobban ki tanulta a szakmát amiért ült, sikkasztás, és közokirat hamisítás.

  51. Gordon szerint:

    Tényleg sittes volt?
    Nem mondod…

  52. lolka szerint:

    Manitu szerint:
    2012. szeptember 06., csütörtök – 08:51

    Jeniszejnek kétmilliárd forint aprópénz,…Nem kamatozik az a kettő milliárd, hogy még mindig annyi?

  53. lolka szerint:

    Manitu szerint:
    2012. szeptember 06., csütörtök – 14:18

    Ebihal, szerintem valamit nem értesz. Aki odafigyelt arra, hogy mi történik Csepelen, nagyjából azt is tudta, hogy piszkosul hanyagul és drágán kormányoznak a szocialisták. …Ők nem 2/3-n irányítottak, hol volt az ellenzék, vagy teljhatalmú urak voltak…

  54. lolka szerint:

    Gordon szerint:
    2012. szeptember 06., csütörtök – 17:54 …(csak városi legenda), vagy hol éltél eddig…vagy addig…

  55. Té-Gé szerint:

    Gordon már eldönthetné, hogy most bal, vagy liberális? 🙂 Esetleg nem komcsi? 🙂 A kapitalistát nem írhatja le, mert akik szekerét tolja, nem vennék jó néven tőle. 😉 Netán azon is elgondolkodhatna, hogy neki miért nem mindegy kié a hatalom? Őt és az egész eddigi pályafutását egyik banda sem törte ketté és nem köptek soha a levesébe. Igaz ettől még nem kell szeretnie az egyik oldalt, de 24/7 (non-stop) nem kéne másokba belerúgnia, mivel a világnak meg mást hírdet. 😉

  56. ebihal szerint:

    Manitu!
    Valamit nem értek! Először igazat adsz, mondván, aki figyelt az tudta, hogy drágán
    kormányoznak. /Itt jegyzem meg, mintha a Fideszből mondta volna valaki, hogy
    szabad hülyének lenni.Ezt most ez előző vezetésre értem./ Ezek után ugyanezt kezded
    el cáfolni és elkezdesz mellébeszélni.

  57. Manitu szerint:

    Lolka, ha nem tudsz számolni, ne okoskodj: az MSZP-nek az SZDSZ-es képviselőkkel abszolut többségük volt, ami csak 2010 nyarára olvadt el.

    Ebihal, most viszont nem értelek. Az, hogy az MSZP-s önkormányzat feléli a vagyont, egy gazdasághoz valamit is értő ember számára egyértelmű volt. A hülyeség, a pénzszórás önmagában nem bűncselekmény, Orosz Ferenc egészen addig vígan élhet, amíg esetleg valamelyik nagy lopásban rá nem vall valaki. A komcsik szerint azonban Orosz ügyesebb volt annál, minthogy újra rá lehessen bizonyítani egy bűncselekményt. Egyszer már megégette magát, egyszer már őt elítélték, még ha amnesztiát is kapott utána.

    Az elszámoltatás meg nem a politikusokon múlik, hanem az ügyészségen meg a bíróságokon. Tudtommal eddig csak három meggyanúsítás volt, egy esetben megszüntették a nyomozást, amiért panaszt nyújtott be az önkormányzat, és az összes többi esetben kb. két éve nem történt sem vádemelés, sem vádejtés.

  58. lolka szerint:

    Manitu szerint:
    2012. szeptember 06., csütörtök – 19:32

    Lolka, ha nem tudsz számolni, ne okoskodj: az MSZP-nek az SZDSZ-es képviselőkkel abszolut többségük volt, ami csak 2010 nyarára olvadt el.
    -Akkor ezek szerint csak nem az igazi a többségi irányítás, egy idő után megszívhatja a zember…

  59. felix szerint:

    Okos ez a cikk.
    Nem Orbán hazugságáról beszéltek, inkább vissza 14 évet-
    Ügyes

  60. ebihal szerint:

    Manitu!
    Most kétszer is leírtad, hogy tudtatok az előző vezetés viselt dolgairól. Nekem ennyi
    elég!

  61. Manitu szerint:

    Tudtunk? Te is tudtál róla, ha egy kicsit is odafigyeltél. Csakhogy mi nem szavaztunk rájuk, és megpróbáltuk megakadályozni, hogy tönkretegyék Csepelt, amire most van lehetőség. És ha figyelsz, azt is láthatod, hogy most kezd megvalósulni minden olyan ígéret, amit a komcsik 16 éven keresztül ismételgettek, de soha nem csináltak meg.

  62. kispajtás szerint:

    Az elszámoltatás roppant egyszerű, meg kell nézni, hogy az illető vagyontárgyaira futotta-e az adózott jövedelméből. Továbbá vizsgálni szokás, hogy a családtagok nevén lévő ingó- és ingatlan vagyon megszerzésére rendelkezésre állt-e adóköteles jövedelem. Nagy a család…!!!
    No, de ki fogja ezt kezdeményezni??? Talán kiderülne, hogyan lehetett ügyesen lopni.

  63. lolka szerint:

    kispajtás szerint:
    2012. szeptember 06., csütörtök – 21:45
    -A kocka szokott fordulni is, evvel a dologgal óvatosan kell bánni….

  64. Té-Gé szerint:

    Manitu, feljelentés, ezt követi a nyomozati szakasz, vádemelés az ügyészség által, majd a bíróság kimondja a végét. Na akkor hol jártok? Hol voltatok 2010 előtt? Na, akkor lehet hallgatni. 🙂 Ez olyan, mint Molnár Gyula? 🙂

  65. Té-Gé szerint:

    kispajtás, nagy a mellény. Saját házatok táján is szétnéztetek? Ha nem, akkor máshol sem illik, tudod nincs kettős mérce! 🙂

  66. csaba péter szerint:

    Tényleg fidesz seggnyalók írjatok mán ide valamit, mit csináltatok?

  67. Jeniszej szerint:

    Gordon te büdös komcsi ivadék!
    2012. szeptember 06., csütörtök – 08:39
    “Jeniszej kijött a disznóolból és marhaságokat kezdett írogatni”
    Miért marsz bele folyton itt mindenkibe.
    Utoljára, – most még nem küldelek el a büdös K. anyádba, de legközelebb megteszem.
    Válaszolj!
    Miért állnak üresen Csepelen az zönkormányzati üzlet helységek?

  68. csaba péter szerint:

    No manitu nagyapó
    ha már itt tartunk nem kell mást tenned mint kijössz az irodádból
    és miután élvezetes pillantást vetettél ablakodból dicső alkotásotokra , felmész a pénzügy ágazat irodájába és az éves beszámolók szekrényből kiveszed az elmúlt 10 év pénzügyi beszámolóit.

    Eztán tenmagad , ha értesz hozzá amit kétlek /hogy valamihez is értenél/ átvizsgálod vagy átvizsgáltatod és , ha szabálytalanság , bűncselekmény nyomára jutol akkor feljelentést teszel .

    Ez meg addig csak rágalmazás , porhintés.

    Amennyire én ismerem volt elvtársaim tevékenységét amit csináltak azért nem marasztalhatók el .

    Sokkal inkább az róható fel nekik amit nem tettek meg.
    Az meg nem büntető jogi kategória .
    Egyébként azért meg már megkapták a jogerős ítéletet .
    Nem választották meg őket .
    Ezt az ítéletet viszont ti is megkapjátok.

  69. kispajtás szerint:

    Té-Gé
    A tisztesség mellénye inkább szűk, mintsem nagy egyesknek. Nem hogy “nem illik”, de kötelező a köztörvényes bűnök feltárása. Ja, hogy vannak összefonódások? Hát, akkor majd rántja magával az egyik a másikat. A korrupció veszélyes üzem.

  70. Csalódtam a Fideszben szerint:

    csaba péter szerint:
    2012. szeptember 07., péntek – 00:39
    Tényleg fidesz seggnyalók írjatok mán ide valamit, mit csináltatok?

    Csaba Péter! Beteszik mindenféle vezetői posztba a haverjaikat!

  71. Vica szerint:

    Helló Jeniszej!
    Érdekel, hogy miért állnak üresen a CSEVAK-os üzletek? Hát elmondom Neked. Tudod, a vállalkozások egy része tönkrement. A bérleti díjak és a rezsi fizetése a nincs vagy a szinte semmi bevételből fizethetetlen. Áll (ha csak nem süllyed a gazdaság. Szóval elszegényedünk (legalábbis a többség), és nincs pénzünk ilyesmire. Ha a II. Rákóczi F. úti üzletekre gondoltál, hát azok nem a legideálisabbak. Két HÉV megálló között, méghozzá azon az oldalán vannak a HÉV síneknek, ahol nincs nagy gyalogos forgalom. E mellett ezek az üzletek távfűtésesek. Egy ilyen kifűtése és rezsije (talán a rossz hőszigetelése miatt) akkora, mint egy 1+2 1/2 szobás panel lakásé. Ehhez jön még a bérleti díj. Hát körül kell nézni, hányan bírják még fizetni… Ez van, ha nincs miből gazdálkodni.

  72. Vica szerint:

    Kedves Gondolkodó!
    Teljesen egyetértek Veled arról, amit a megosztásról és a megosztottságról írtál. Sajnos ez előre látható és várható volt, ugyanis a mostani kormány ennek segítségével került hatalomra, és úgy szeretné megtartani azt, hogy minden régebbi és új kezdeményezést megpróbál lealázni és a sárba tiporni, mert azt hiszi, így ő marad a tuti. Számonkérés? Hiszen teljesen nyilvánvaló. Mindenkit (aki nem a mostani vezetés tagja) meg kell próbálni befeketíteni, feljelenteni, és ha lehet börtönbe zárni, s mindezt nagy nyilvánosság előtt. Előbb-utóbb csak kiderül néhányukról, hogy valóban sárosak, és fennakadnak a rostán. Tény, hogy a sok-sok feljelentésből, és emberek befeketítéséből kikerült néhány, akik valóban bűnösök, és szerencsére büntethetőek. No de mi a helyzet azokkal, akiket alaptalanul vádoltak és sároztak be? Ki mondja nekik, hogy elnézést, tévedtünk? Szerinted ez tisztességes módszer? Nem érdekel már engem, hogy hívják azt a társaságot, aki jelenleg a hatalmat birtokolja, és az sem, kik azok, akiket sok esetben alaptalanul bemocskolnak. Nem a név a fontos, hanem a módszer, az egész aljas, mocskos, erkölcstelen és becstelen politika, bárki teszi bárki ellen, szerintem gyomorforgató. Miért nem tudunk összefogni? Pedig igazad van, hiszen a gödörből úgy tudnánk kikecmeregni, ha szépen megfognánk egymás kezét, egymás vállára állnánk és kimásznánk, aki pedig már kinn van, az szépen lenyúlna és kisegítené a többieket válogatás nélkül. Igen. Szerintem is ez lenne a megoldás. Félő viszont, hogy a mostani vezetés erre nem képes, hiszen teljesen ellentétes a politikájával, és az a két év, ameddig még hatalmon lesznek, talán túl sok idő ahhoz, hogy egyáltalán esélyünk maradjon a felemelkedésre. Nem tudom, és nem is merek belegondolni, mi várhat még ránk, pontosabban a népre…

  73. femmu szerint:

    Sokáig gondolkodtam, hogy hozzászólási írjak-e valamelyik cikkhez, de most hangulatom és ihletem támadt…
    Jómagam 18,5 évet húztam le a Csepeli Fémműben. Magánszektorból kerültem egy biztos “nyugdíjig tartható” jónevű Vállalathoz. Nehéz volt a kezdeti kapitalista érából a megkövült félkommunista szférába kerülni. DE MEGÉRTE. Akkor mintegy 3.000 ember dolgozott Nálunk és minimum 1-1,5 év kellett ahhoz, hogy egy új ember “bejárassa magát”. Nekem úgy érzem sikerült. Ment a L68 (ha valaki ott volt az tudja miről írok).
    Tagadhatatlanul sokat dolgoztunk, mai szlenggel élve sokat szívtunk, de azt KIJELENTHETEM, hogy senkit nem bélyegeztek meg meg azért mert CSEPELI és azért, mert szimpatizál Tóth Miskával. A mai új szilárdos szelek nem részei a mi értékrendünknek. Az Orosz Feri és a Pd

  74. femmu szerint:

    bocsi, csak elszállt az internet
    Tehát folytatván Az Orosz Feri és a Podolák nem tettek annyi kárt, mint amit tettetek utódaik. Ha valakit érdekel, akkor nevesíthetem őket, de addg csak utalnék a Sziget-Csúcs privatizációjára – igazán a spanyol ingatlabefektetőknek igazi üzlet volt, és a Weiss Manfred gyár maradványainak értékesítésére. TANULSÁGOS SÉTA AZ I-es kaputól elidulva bóklászni egyet az egykori gyártelepen. Kevesen, de még tudnának mesélni az utókornak.
    Ha eme fórumon érdekel valami, akkor szívesen mesélek és szeretném megtalálni azokat a blogozókat, akik szívesen kiegészítik emlékeimet.

  75. GONDOLKODÓ! szerint:

    “Vica szerint:
    2012. szeptember 07., péntek – 09:17”

    Én soha sem pártokban gondolkodtam, mert az csak eszköz a hatalomba kerüléshez. (áldemokrácia egyike) Nem is az a megoldás. Emberiség jövője a tét, amely úgy tetszik egyre inkább “eldőlni” látszik, sajnos elkerülhetetlenül.

    Óhatatlanul az alábbiak jutnak eszembe:

    “Én már látom, a sok mesét elhitted
    Mégis úgy kérlek, hogy egyszer majd hallgass meg
    Mikor útnak indulsz, minden még oly szép
    Hidd el, másként érzel, hogyha már véget ér

    Ha te járnál ott, ahol én jártam
    Ha te látnád azt, amit én láttam
    Ha te állnál ott, ahol én álltam
    Nem lennél már ártatlan

    Nézd, én várok, hisz változol minden nap
    Egyszer majd eljössz, és azt mondod, megbántad
    Mikor útnak indulsz, minden még oly szép
    Hidd el, másként érzel, hogyha már véget ért

    Ha te járnál ott, ahol én jártam
    Ha te látnád azt, amit én láttam
    Ha te állnál ott, ahol én álltam
    Nem lennél már ártatlan.”

  76. femmu szerint:

    Kedves GONDOLKODÓ
    Amit leírtál igaz ugyan, de az, hogy valamit elhiszek és/vagy benne élek az nem és egy-ugyanaz. Az is igaz, hogy nem vagyok ártatlan, mert részt vettem/részt kellett vennem azon gépek ócskavasként való értékesítésében, melyeket a magyarok anno már csak a határtól tudtak visszafordítani (schlömann 3500 tonnás prés). Az én lelkiismeretem tiszta, igazi CSEPELINEK vallom magam, bár a VIII. ker Palotanegyedében élem szomorú munkanélküliek sorsát.
    Utálok gépelni, de szívesen megosztom azon élményeket, elfeledett históriákat mindenkivel, akit ez érdekel. Segítségül hívom azokat, aki ezek után rám ismernek. Sokak között volt egy kolégám; én voltam az a személy, akit -igaz én adtam át Neki több, mint 50 év munkaviszony után a felmondólevelét- mégis azt mondta nekem, hogy én voltam az egyetlen őszinte, és normális, megértő és toleráns főnöke. (Nekem ez S.I.-től a legnagyobb elismerés volt életemben)

  77. Jeniszej szerint:

    A Faterom is sokat mesélt a fémű présről. Ott dolgozott a TMK-ban. Disznókkal csak a rendszer váltás után kezdett foglalkozni. 🙂

  78. Jeniszej szerint:

    T.Vica
    A Csillagtelepi üzletekről mit tucc? Minek ennyi bank? A kereskedőket a bankok teljesen kiszorították a központból?
    Igaz, hogy a multi kedvezményesen adózik? Olcsóbban kapja az energiát?

  79. femmu szerint:

    T Jeniszej
    Beírásodból kitűnik, hogy Te is valamelyest szimpatizálsz a csepeli munkásokkal – akárcsak édesapád révén is. A “központi Karbantartó” üzem mindenkor az egyik legmegbecsültebb része volt a Fémműnek. Az üzemcsarnok mindig olyan volt mint a patika, az ott dolgozó szakik büszkék voltak, hogy ott dolgozhattak. Ez érdem, jog és dicsőség volt. Ezt kúrta többek közt szét a nagy demokrácia, EU és rendszerváltás.

  80. kispajtás szerint:

    Úgy látom, a beszariak eltűntek, csak az Orosz seggnyalói tartanak itt brigádgyűlést.

  81. Bugi szerint:

    Elég viccesen hangzik, hogy nem az Oroszék tehettek arról, amit csináltak.

  82. Dr. grün szerint:

    Bugi!
    Állította itt valaki, hogy Oroszék nem tehettek arról amit csináltak?!
    Arra kaptak felhatalmazást, (mint a mostaniak) hogy azt tegyenek amit akarnak!
    Utólagos nyavajgásnak helye nincs, tessék jobban csinálni és bebizonyítani, hogy Ti jobban tudjátok csinálni!
    Ha nem megy akkor leakasztani a kolompot és csinálja aki akarja!
    Ha jól emlékszek Jézus is letette a keresztet, hogy nehéz és cipelje más!
    Erre cirenei Simon kilépett a tömegből és segítette! Kérdés csak könyörületességből-e vagy azért, hogy hamarabb beteljesedjen a vég?!

  83. femmu szerint:

    Hofi Géza mondta egyszer:
    Mi a Különbség Orbán és az Isten között?
    Válasz: Isten sohasem akart Orbán lenni.

  84. Manitu szerint:

    Grün: “Arra kaptak felhatalmazást, (mint a mostaniak) hogy azt tegyenek amit akarnak.”

    Te nem vagy komplett, ha elhiszed, amit leírsz. Az, hogy büntetőjogi következméyei önmagában annak nincsenek, hogy a tönk szélére vitték a kerületet, még nem jelenti, hogy nincs erkölcsi felelősségük, és nincs következmény. (A köztörvényes bűncselekmények ügyében remélem lesz következmény, bár látva az igazságszolgáltatás színvonalát, vannak kétségeim.)

    femmu: “Az Orosz Feri és a Podolák nem tettek annyi kárt, mint amit tettetek utódaik. Ha valakit érdekel, akkor nevesíthetem őket, de addg csak utalnék a Sziget-Csúcs privatizációjára…)

    A “Szigetcsúcs” privatizációja 2005-ben volt, akik végigvitték, azokat Podolák györgynek, Avarkeszi Dezsőnek, Tóth Mihálynak és Orosz Ferencnek hívták. Az utódaik Borka-Szász Tamás, Deme Gábor, Szenteczky János voltak illetve lettek volna, ők különbözőképpen voltak felelősek, és más-más utat jártak be. Deme életfogytiglant kapott és börtönben van, Szenteczkyt eddig két bűncselekménnyel gyanúsítottak meg, Borka-Szász meg éppen egy másik pártban hirdeti, hogy semmi köze sem volt az alőzőhöz.

  85. hajós szerint:

    Manitu, mit számít az, hogy valakit a fideszesek bűncselekménnyel gyanúsítottak meg? Az csak választási fogás.
    Egyre-másra jönnek a felmentések, Gyurcsányt felmentették, Molnár Gyulát felmentették. Most már Budai Gyulát is felmentették (ja de előtte még jó hírnév megsértéséért elítélték).

  86. hajós szerint:

    Jóérzésű ember számára, még ha Fidesz-szavazó vagy tag volt is eddig, immár vállalhatatlan a Fidesz.
    Aki még most is támogatja Orbán Viktort, az ugyanolyan ostoba és romlott, mint a vezére.

  87. kispajtás szerint:

    Tanár Úr!
    Összefüggéseiben vizsgálva az Oroszék ténykedését, azért volt itt minden. Valóban, a nép felhatalmazásával loptak, hát így jártunk… és akkor itt lenne vége a történetnek?
    Amit loptak, hadd vigyék???

  88. Manitu szerint:

    Hajós, kár, hogy vak vagy, elfogult és hülye.

    Ha nem lennél vak és elfogult, láthatnád hogy milyen szinten maradt le Csepel az MSZP-s vezetés 16 éve alatt Budapest többi kerületétől, és képes lennél elolvasni valamint megérteni ezt a régi Csepel újság cikket. És hülye vagy, ha azt hiszed, hogy bűn csak akkor létezik, ha azt a törvény leírja vagy nem MSZP-s az illető, aki elköveti.

    A Fidesz-kormány feljelentései közül először azokat utasítják el, amelyek legfeljebb erkölcsileg bűncselekmények, és jogilag nem. A következő lépésben, ahol jogilag is valószínűsíthető a bűncselekmény, ott bírósági ügyek lesznek, majd ítéletek. Ez még más európai országokban is évekig tart, és így van itt is. Az elszámoltatás jogkövetkezményei tehát még évekig is elhúzódhatnak: Csepelen is “csak” három meggyanúsítás volt az MSZP-frakció tagjai ellen egy nyomozás-megszüntetés mellett.

    Egy dolgot azonban nem felejts el Hajós: Al Caponét nem a gyilkosságai miatt ítélték végül el, és ugyanígy lesz a csepeli MSZP-vel is. Elég egy piti kis köztörvényes bűncselekmény, amiben az elvtársaid számonkérhetők, és ott a vége. Ha száz feljelentésből csak egy ilyen lenne, akkor is csak az az egy számítana.

  89. Dr. grün szerint:

    kispajtás!
    “Amit loptak, hadd vigyék???”
    Nem, ne vigyék!
    Tessék megtenni a megfelelő dísz és futólépéseket a felelősségre vonásuk érdekében!
    Jogállamban mindenkinek joga van pert kezdeményezni és összeszarni magát!

    Habár mint fentebb Indiánszellentés hsz. társ írja, igézem:
    “látva az igazságszolgáltatás színvonalát, vannak kétségeim.”
    Már csak azt kellene tisztázni, hogy kinek a zigazságszolgáltatása, kinek a nyomozóhatósága van jelenleg működésben, amik már Indiánfingban is kétségeket ébresztenek?! ))) 🙂 (((

  90. Dr. grün szerint:

    Indiánfing!
    “Ha száz feljelentésből csak egy ilyen lenne, akkor is csak az az egy számítana.”
    Használjatok sörétes puskát, úgy nagyobb a találati arány! ))) 🙂 (((
    A vadász hazatérve a vadászatról ágyban találja feleségét a barátjával!
    Lekapja válláról a puskát, betölt egy patront és így szól:
    Szétlövöm a tökeid, Te szemét!
    A barátja könyörgőre fogja:
    Legalább egy esélyt adj!
    Jól van megkapod! LÓBÁLD!

  91. Jeniszej szerint:

    “Tessék megtenni a megfelelő dísz és futólépéseket a felelősségre vonásuk érdekében!”
    Vagy gyakoroljuk a különleges járásokat?
    A számító, önző személyek járás közben általában kissé megdöntve, ferdén tartják a fejüket.
    A mértékletes, szerény emberek nagyon halkan járnak, puhán lépkednek.
    tűzönjárás (tűzjárás, parázsséta) évezredes gyakorlat szerte a világban. 🙂

  92. Vica szerint:

    Helló Jeniszej!
    Szerintem az üzletek – úgy általában – azért ürültek ki, mert leállt a gazdaság, egyre szegényebbek vagyunk, egyre kevesebbet vásárolhatunk, szóval csökken a kereslet úgy általában mindenre, és az üzleteket nem könnyű a semmiből fenntartani.
    Bankok még vannak… Hát persze. Ha jól belegondolsz, minden vállalkozó köteles folyószámlát fenntartani, ha van bevétele/pénze rajta, ha nincs. Ez törvény. A folyószámla díját pedig fizetni köteles. Azok, akiknek van munkahelyük, fizetésüket, de legalábbis annak egy részét folyószámlára kapják, és onnan gazdálkodnak. Maradtak még ügyfeleik a hitelesek köréből is, hiszen sokan nem engedhették meg maguknak azt, hogy éljenek a szuper felkínált lehetőséggel, és a semmiből visszafizessék a hiteleiket. Aztán bővült is valamelyest a bankok működési területe, hiszen azokat az ingatlanokat, melyeknek a tulajdonosai nem tudtak fizetni, már elkezdték árulni a saját ingatlanhálózatukon keresztül. Szóval a bankoknak van munkájuk, még ha mindezek mellett kevesebb is a bevételük, mint a válság előt.
    Jeniszej! Hol tanultad a testbeszéd általad idézett részeit? Erről eddig nem hallottam és nem is olvastam, ha nem csal az emlékezetem, de érdekes. Ezentúl figyelem, ki hogyan tartja a fejét járás közben, és hogyan jár. (Bár sántít kicsit a halkan jár, puhán lépked rész, ugyanis az én családom nem tartozott a tehetősebbek közé, és ha anyukám hazafelé közeledett, a cipője kopogását már a földszintről fölhallottam. Talán Ő volt a kivétel, aki erősítette a szabályt? )

  93. "?!" szerint:

    “Manitu”, Te minden indiánok legbüdösebb szellentése!

    A hülyeséged bemutatása érdekében, az alábbiakban egyszerre közlöm a fenti hozzászólásaiddal kapcsolatos megjegyzéseimet:

    1.) Tegnap 14:18-kor írtad, hogy:
    „Aki odafigyelt arra, hogy mi történik Csepelen, nagyjából azt is tudta, hogy piszkosul hanyagul és drágán kormányoznak a szocialisták. De az MSZP ma is azt mondja, hogy tök jó volt minden, nem volt semmi baj, és nem igaz, hogy a költségvetés oltári nagy szarban volt, közel a csődhelyzethez.”

    Figyelj Te ökör!
    Olcsóbban is kormányozhattak volna a szocialisták, de az Ő kormányzásuknak legalább voltak kézzel fogható és ma is látható eredményeik.
    Ti viszont drágán is kormányoztok, de maradandó eredmények nélkül.

    Tegnap 14:48-kor írtad:
    „Ez az archív cikk szerintem arra jó, hogy mások is lássák: bizony az MSZP nem csak, hogy nem csinált itt semmit, de még tönkre is vágta a kerületet.”

    Ilyen arcátlan hazugságot csak a hozzád hasonló jött-ment idióták állítanak, akik nem tudják, hogy milyen állapotok voltak Csepelen, amikor az mszp-s csapat irányító pozícióba került.
    Az elmúlt másfél év tapasztalatai azt mutatják, hogyha korábban is a fideszes csapat kezében lett volna Csepel sorsa, akkor ma is úgy nézne ki Csepel, mint amit a Csepelre beérkező HÉV-ről a magas töltés két oldalán, valamint a Betű utca – II. Rákóczi Ferenc út – Karácsony Sándor utca által határolt területen láthatsz.

    Tegnap19:32-kor írtad:
    „Az, hogy az MSZP-s önkormányzat feléli a vagyont, egy gazdasághoz valamit is értő ember számára egyértelmű volt.
    Orosz egyszer már megégette magát, egyszer már őt elítélték, még ha amnesztiát is kapott utána.”

    Az első mondattal kapcsolatban figyelmedbe ajánlom a Csepeli Önkormányzat 2011. évben elszenvedett vagyonvesztést, és ha az indiánfinggal töltött agyaddal képes vagy felfogni a 2011-es vagyonvesztés mértékét, akkor állj a tükör elé és köpd szemközt magad!
    A második mondatoddal kapcsolatban megjegyzem, hogy Oroszt nem gazdasági ügyben ítélték el, hanem azzal a közlekedési balesettel kapcsolatban, amelyben meghalt a felesége!
    Ezt a családi tragédiát eredményező balesettel összefüggő ítéletet csak a jellemtelen szarháziak keverik össze a Csepeli Önkormányzat gazdasági ügyeivel!

    Tegnap 21:01-kor írtad:
    „ …. mi nem szavaztunk rájuk, és megpróbáltuk megakadályozni, hogy tönkretegyék Csepelt, amire most van lehetőség.
    És ha figyelsz, azt is láthatod, hogy most kezd megvalósulni minden olyan ígéret, amit a komcsik 16 éven keresztül ismételgettek, de soha nem csináltak meg.”

    Az idézett szöveggel kapcsolatban az alábbiakat ajánlom a figyelmedbe:

    1.) Ti az előző vezetés minden intézkedését akadályozni próbáltátok, és csak azt nem akadályoztátok, amit akadályoznotok kellett volna.
    Ha ugyanis az mszp-sek valóban annyit loptak, mint ahogy Ti állítjátok, akkor azt nektek meg kellett volna akadályozni, mert – a mai helyzettel ellentétben – minden olyan bizottság elnöki tisztségét fideszes képviselő töltötte be, amely bizottságok vezetői az előző vezetés tevékenységét folyamatosan és teljes körűen ellenőrizhették volna.

    2.) A idézett mondatod befejező része („hogy tönkretegyék Csepelt, amire most van lehetőség.”) a csökött szellemi képességedet igazolja!
    Ezzel az egyetlen őszinte mondatoddal elismerted, hogy „Csepel tönkretételére most van lehetőség”, mert Ti az mszp-s képviselőket kizártátok a Csepeli Önkormányzat ellenőrzésre jogosult bizottságaiból, ezért a Ti tevékenységeteket majd csak akkor ellenőrizhetik az mszp-sek ha kibuktatok a hatalomból!

    3.) Arcátlanul kijelentetted, hogy „most kezd megvalósulni minden olyan ígéret, amit a komcsik 16 éven keresztül ismételgettek, de soha nem csináltak meg”.

    Felhívom a figyelmed Te idióta, hogy nem veletek kezdődött a világ teremtése.
    Az arcátlan melldöngetésed abbahagyása érdekében tájékoztatlak, hogy az elmúlt két évben megvalósult és jelenleg folyamatban lévő kerületi fejlesztések műszaki előkészítését és a megvalósítás pénzügyi fedezetének a megteremtését az előző kerületi és fővárosi vezetés végezte el.
    A minden korábbi eredmény ellopására irányuló arcátlan hazudozásaitok ellenére, az Ady-projekt 90 százalékának a megvalósítása, a gerincút kivitelezésének az indítása, valamint a Kerékpár-út és a csatornázás közbeszerzési eljárásának az elindítása, a 2010. októberi önkormányzati választások előtt történt meg, és ha az mszp-sek nem csináltak volna semmit, akkor most semmiféle folyamatban lévő fejlesztést nem tudnátok felmutatni.

    Ma 14:10-kor írtad:
    „Az, hogy büntetőjogi következméyei önmagában annak nincsenek, hogy a tönk szélére vitték a kerületet, még nem jelenti, hogy nincs erkölcsi felelősségük, és nincs következmény.”

    Tájékoztatlak Te ökör, hogy ha az előző vezetés büntetőjogi felelősségét nem tudjátok bizonyítani, akkor a hozzád hasonló semmihez nem értő korlátolt alakoknak nincs joga erkölcsi ítéletet mondani az előző vezetés felett! Különösen addig, ameddig saját eredményeket és az előzőeknél jobb teljesítményt nem tudtok felmutatni!

    Szintén ma 14:10-kor írtad:
    „Deme életfogytiglant kapott és börtönben van, Szenteczkyt eddig két bűncselekménnyel gyanúsítottak meg,”

    Az általánosító aljas gyanúsítgatásodat cáfolja, hogy a hatóságok részéről az előző csepeli vezetésből senkit nem gyanúsítottak meg a kettős gyilkossággal kapcsolatban?
    A Te módszeredet követve a jelenlegi vezetést is pellengérre lehetne állítani az észak-csepeli négyes gyilkosságban való bűnrészességgel, mert a gyilkosságok az Ő regnálásuk alatt következte be!
    A Szenteczkynek a meggyanúsítása is egyenértékű a nullával mindaddig, ameddig a bíróság el nem ítéli.
    Ha pedig a bíróság nem marasztalja el Szenteczkyt, akkor a gyanúsítgatásotok rosszindulatú rágalmazásnak fog minősülni, és felmentés esetén ez az ügy is a Ti fejetekre fog visszahullani!

    Ma 14:34-kor „hajós”-nak írtad:
    „Ha nem lennél vak és elfogult, láthatnád hogy milyen szinten maradt le Csepel az MSZP-s vezetés 16 éve alatt Budapest többi kerületétől.”

    Mesélj, Te Csepelt és Budapestet korábban nem ismerő jött-ment senkiházi, hogy Budapest melyik azonos pozícióból indult kerületétől maradt le Csepel úgy általában, továbbá, hogy Csepel melyik része maradt le más kerületek hasonló pozícióból induló részeitől?
    Honnan tudod Te Csepelre betántorgott senkiházi, hogy milyenek voltak az állapotok 16 évvel ezelőtt Csepelen és más kerületekben, amelyeket össze lehetne hasonlítani, és az összehasonítás után eredményt lehetne hirdetni?

    Összegzés: Ha nem lennél vak, vagy elfogult, vagy hülye (vagy mindhárom egyszerre) akkor nem írtad volna le a fentebb idézett baromságaidat!

  94. magyar szerint:

    nem semmi,hogy a hazug elvtársak milyen köpönyeg forgatók!

  95. magyar szerint:

    Orosz elvtársnak azonban van elmentett vagyona. Voltam B.földváron a nyáron,és a pince soron van neki egy vittyillója ami lepukkant.De nem ott szokott lakni,hanem a sógornője kéglijébe ami a nevén van és pár házzal arréb. Érdekes módon 2 éve újjíttotta föl az épületet valószínű közpénzböl! Amúgy ez a kégli is az övé! Mivel ő fizetett!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  96. Gordon szerint:

    “Tájékoztatlak Te ökör, hogy ha az előző vezetés büntetőjogi felelősségét nem tudjátok bizonyítani” – írja kisvörös házmesterünk.

    Válasz:
    Deme-Kun

  97. magyar szerint:

    De bunkó tudjuk bizonyítani,most varrj csomót a farkadra!

  98. nagyapó szerint:

    Gordon! Ne vitázzon bunkó proli írásjellel, aki majdnem elvégzett (kirúgták, vagy az iskolát szüntették meg?) egy „kitűnő” katonai középiskolát . Mi volt a neve? Dzserdzsinszkíj? Ami sokkal színvonalasabb volt mint a Jedlik Á. gimnázium.
    Ő mindenben büfé.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  99. genovéva szerint:

    Kedves Vica! Az üzletek eltüntetése nem mindig a kereslet hiányára vezethető vissza. A Királymajorban eltüntettek egy DM-et, egy péket, egy nagyon jó baromfist, és egy fagyizót. A DM mindig tele volt, a többi előtt pedig gyakran kígyóztak a sorok. Illatszert, “baromfit” vegyünk a Sparban, magyar kenyeret ne akarjunk, együnk inkább albánt, és fagyizni pedig egy ekkora lakótelepen, beleértve Daru-domb és környéki parkot, úri passzió? Azzal a szabályozással valami nagyon nem stimmel.

  100. Alien szerint:

    Hol vannak az itteni hozzászólók? Hol van manapság a Csepelinfónak 100 hozzászólása egy bejegyzéshez? Ide vezet a cenzúra! Azzal nem lehet olvasottságot növelni, hogy naponta közzétesznek 3 tudósítást Németh Szilárd szerepléseiről! A közömbösség meg bukáshoz fog vezetni! Én szóltam!

  101. kispajtás szerint:

    Alien:
    Csak a “ma” számít és már az sem érdekes, hogy nem lehet a közvéleményt az orránál fogva vezetni. Hatalmi gőg, arrogancia, ezt kell eltűrnünk.
    Németh Szilárd, akinek nem jutott a Soros ösztöndíjból, kitalálta, hogy majd épít egy zsinagógát Csepelre, hogy közelebb kerüljön a “pénzemberek”-hez. De a zsidók ennél okosabbak…
    Aki meg tényleg davenolni akar, az mehet az üresen álló Szurkolói Arénába 😛
    Politikai karrier, pénz, gazdagodás – ez a fontos, mielőtt el kell tűnni a színtérről.
    A szocik is ezt csinálták és most nyugodtan élnek a lopott vagyonból.

  102. admin szerint:

    A hozzászólók ma már a Facebookon vannak. Lehetséges, hogy mi is átváltunk a hozzászólásoknál a facebookos rendszerre. Itt mindig is csak moderáció volt, a moderációs elvek nem változtak. Az olvasottságunk is irigylésre méltó.

  103. kerdezo szerint:

    Ha csak facebook kommentelés marad, akkor sokkal kevesebb lesz a komment, szerintem.
    Látni más, nem politikai blogoknál is, hogy ahol csak facebook komment lehetőség van, ott alig vannak bejegyzések.

Itt lehet hozzászólni !