Elismerte a sofőr: ő felel Lorenzo haláláért!

Blikk, Csepel.info

Lorenzo augusztus 7-én szenvedett halálos közlekedési balesetet motorral

Gyanúsított lett a csepeli VV Lorenzo (†40) halálos balesetét okozó autós. A Blikk információi szerint a budapesti G. Lászlót (28) hétfőre idézte be a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság kihallgatásra. Ott azonnal közölték is vele, hogy halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt gyanúsítottként hallgatják ki.

Mint a Blikk megírta, augusztus 7-én a ValóVilág első szériájában megismert Lorenzo, alias Gerzsényi László az 51-es főúton, otthonából, Délegyházáról Budapestre tartott motorjával. Gerzsényi László a Csepel Plazaban működtetett egy kávézót.

Úti céljához már nem érkezhetett meg, a Bugyi felől érkező autós ugyanis nem adta meg neki az elsőbbséget, kihajtott Lorenzo elé, aki óriási erővel csapódott a Fiat Dublo Cargóba. Az egykori valóságshow-hős, két kisgyermek édesapja már a helyszínen élet-halál között lebegett; életéért hiába küzdöttek, belehalt súlyos mellkas- és koponyasérüléseibe.

A Fiat vezetője – értesült a Blikk – nem élt panasszal a gyanúsítás ellen, gyakorlatilag elismerte, hogy hibázott. G. László vallomásában részletesen beszámolt a baleset körülményeiről.

Elmondta, hogy a stoptábla ellenére megállás nélkül hajtott ki a főútra, ahol autójának ütközött a Harley–Davidsonjával szabályosan közlekedő ex-VV-s. Megkérdezték azt is a tőle, miért nem nyújtott segítséget a súlyos sérülést szenvedett motorosnak.

Magyarázata szerint azért, mert az igaz, hogy súlyos sérülése nem keletkezett, mégis sokkos állapotba került, az eszméletvesztés kerülgette.

Ezt alátámasztja a tény, hogy a zsaruk sem aznap, sem pedig másnap nem tudták kihallgatni egészségi állapota miatt.

Mint megtudtuk, a férfi előzetes letartóztatását nem kezdeményezték, de bevonták vezetői engedélyét, amelyet meglepő módon a baleset óta folyamatosan használt.

– Az ügyben a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság orvos szakértőt rendelt ki, aki megállapította, a motoros halálát egyértelműen a baleset okozta – nyilatkozta a Blikknek Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A valóságshow-hőst családja, barátai és rajongói mellett egész Délegyháza siratja, még egy hónappal a tragédia után is gyertyákat gyújtanak emlékére a településen. A férfi két gyermekének, Bennek (4) és Lucának (7) a történtek után még napokig nem merték elmondani, hogy édesapjuk soha többé nem jön haza.

K. Sz.- blikk.hu

Korábbi bejegyzésünk:

Motorbalesetben meghalt VV Lorenzo

Itt lehet hozzászólni !