Olcsóbb és hatékonyabb a csepeli önkormányzat, mint valaha

Csepel.info

Már a hasonló időszakok összehasonlításánál is látszik, hogy magasan az MSZP-s politikai vezetés keresett a legjobban

Kevesebben vannak, összességében jóval kevesebb fizetést vesznek fel, a gazdasági adatok alapján mégis hatékonyabban dolgoznak Csepel új vezetői, mint a korábbi MSZP-s garnitúra – derült ki a Csepel.info által összegyűjtött adatokból.

Önkormányzati szinten a politikusokra költött közpénz 2010 óta éves szinten több mint harmincmillió forinttal csökkent. Csak az önkormányzat felsővezetése 9,5 millió forinttal keres kevesebbet évente, mint a korábbi – és még nem is számoltuk az MSZP által oly bőkezűen osztogatott jutalmakat. Ezt fejeli meg, hogy az új vezetés alig egy év alatt kétmilliárd forinttal csökkentette az önkormányzat hiányát.

Sokkal kevesebbet költünk a politikusokra, mint korábban

Még meg sem választották őket az önkormányzat vezetőinek, máris csökkentették a csepeli politikusokra költött közpénz nagyságát a kerület országgyűlési képviselői, Németh Szilárd és Borbély Lénárd. A Fidesz-KDNP parlamenti frakciójának tagjaiként ugyanis már az ő támogatásuk mellett fogadták el az önkormányzati képviselők számának jelentős csökkentését, amely milliárdokkal könnyítette az ország költségvetését. A 2014-es évtől – szintén az ő támogatásuknak köszönhetően – jóval kevesebb lesz az országgyűlési képviselő is, és a parlamenti politikusok már nem vállalhatnak az önkormányzatokban vezető pozíciót.

A lapunk által kapott adatsor a 2009. év január-szeptember közötti MSZP-s politikai felsővezetés valamint a 2011. év január-szeptember közötti Fidesz-KDNP-s politikai felsővezetés kilenc-kilenc hónapját veszi alapul.

Az önkormányzat hivatalos adatai szerint Németh Szilárd polgármesterként havonta bruttó 163.800 forinttal keres kevesebbet, mint Tóth Mihály MSZP-s polgármester. Tóth Mihály ezen felül még 18.606.000 forintot is felvett különböző jutalmak vagy végkielégítés címén 2002-2010 között: Németh Szilárd esetében ez az összeg 0 forint.

Borbély Lénárd alpolgármesterként bruttó 195.300 forinttal keres kevesebbet havonta, mint Orosz Ferenc MSZP-s alpolgármester. Míg Orosz Ferenc ezen felül 37.920.080 forintot is felvett különböző jutalmak vagy végkielégítés címén 2002-2010 között, Borbély Lénárd esetében ez az összeg 0 forint.

Morovik Attila és Ábel Attila alpolgármesterek 93.870 forinttal keresnek kevesebbet, mint Horváth Gyula az alpolgármesteri pozíciójában. Míg Horváth Gyula ezen felül 18.930.383 forintot is felvett különböző jutalmak vagy végkielégítés címén 2002-2010 között, a két fideszes alpolgármesternél ez az összeg 0 forint.

Az önkormányzat MSZP-s politikai vezetéséhez tartozott Tóth Mihályon, Orosz Ferencen, és Horváth Gyulán kívül még Polgár György, Szlávik Zoltán és Kovács Attila is. Közülük Polgár Györgyöt különösen nagy becsben tartották. Neki havonta bruttó 484.000 forintos fizetés járt a csepeli adófizetők pénzéből, de egyéb juttatásokban is részesült, így a vizsgált időszakban további bruttó 3.420.00 forintot is kaphatott. A vizsgált időszakban a teljes MSZP-s politikai garnitúra 35.700.986 forintot vághatott zsebre – e kimagasló összeg ellenére azonban, sajnos a tönk szélére juttatták a kerületünket.

Az önkormányzat jelenlegi, Fidesz-KDNP-s vezetéséhez tartozik Németh Szilárd polgármesteren, Borbély Lénárd, Morovik Attila és Ábel Attila alpolgármestereken kívül még Dobos Sára, Dr. Scheuer Gyula és Samna Gábor is. A Fidesz-KDNP-s politikai vezetés a törvény által adható legalacsonyabb fizetést szavazta meg, és a kettőmilliárdos megtakarítás mellett 9,5 millióval keres éves szinten kevesebbet, mint az MSZP-s.

A csepeli politikai vezetés azonban nem csak a kerületi önkormányzatra korlátozódik. Korábban például Horváth Gyula alpolgármester fővárosi képviselő is volt egyben, de Podolák György és Avarkeszi Dezső is számos közpénzzel járó tisztséget vagy éppen felügyelő-bizottsági pozíciót foglalhattak el. Ez ma sincs máshogy, például Németh Szilárd és Borbély Lénárd is országgyűlési képviselők, azonban ma fővárosi szinten már jóval kevesebb felügyelő-bizottsági vagy éppen külsős bizottsági hely van, mint az MSZP-s időkben – amikor még Gulyás Gábornak is juthatott a fővárosi bizottsági helyekből. A politikai vezetés kifizetésének ugyanakkor nem csak „hagyományos” megoldásai voltak: Borka-Szász Tamás MSZP-s frakcióvezető például nem a politikai tisztségekben dúskált, hanem családjának cégei kaptak közpénzes megrendeléseket. A HVG szerint legalábbis Avarkeszi Dezső minisztersége idején Borka-Szász családjának cégei megkerülhetetlennek számítottak az igazságügyi tárca környékén.

Csepel.info

49 hozzászólás “Olcsóbb és hatékonyabb a csepeli önkormányzat, mint valaha” bejegyzésre

  1. Ivanova Kovelenko szerint:

    Pff!!! Hát ez felháborító ! Ha már a Polgár Györgyöt idesorolták, akkor most idesorolhatnák az ő utánfutóikat is – Samna, Dobos Sára és sorolhatnám ! Nem a kommunisták hazudtak, ezek hazudnak, de akkorákat !!!!!

  2. admin szerint:

    Odasoroltuk. Tessék elolvasni a cikket.

    “Az önkormányzat jelenlegi, Fidesz-KDNP-s vezetéséhez tartozik Németh Szilárd polgármesteren, Borbély Lénárd, Morovik Attila és Ábel Attila alpolgármestereken kívül még Dobos Sára, Dr. Scheuer Gyula és Samna Gábor is. A Fidesz-KDNP-s politikai vezetés a törvény által adható legalacsonyabb fizetést szavazta meg, és a kettőmilliárdos megtakarítás mellett 9,5 millióval keres éves szinten kevesebbet, mint az MSZP-s.”

  3. Manitu szerint:

    Megdöbbentő adatok, főként azok tükrében, amit itt néhány kommancs előadott arról, hogy milyen piszok sokba kerül a Fideszes vezetés.

    Kovelenko elvtársnő meg pofára esett. Bár szerintem bárhová esik, arra esik.

  4. admin szerint:

    Kedves Kovelenko!

    A táblázatban és a grafikonon már csak a kimagasló fizetésű politikai munkatársakat jelenítettük meg. Az MSZP-ből ezért van ott Polgár György, és ezért nincs ott Szlávik Zoltán és Kovács Attila. A Fideszből meg Dobos Sára, Dr. Scheuer Gyula és Samna Gábor.

    Összességében, minden politikai munkatársra számolva (tehát mindre) most éves szinten kb. 9,5 millió forinttal kevesebbet költ az önkormányzat a csepeli adófizetők pénzéből, mint az MSZP idején.

  5. grün szerint:

    Ismerős mindenkinek Sir Winston Churchillnek a mondása!
    “Csak annak a statisztikának hiszek, amit én magam hamisítok!” 🙂

  6. csapos szerint:

    Nagy igazságot mondott a jó öreg Sir Winston! (És vele együtt grün is) 🙂

  7. Menyhért Péter szerint:

    Kedves csepeliek!

    Olyan szép rózsaszín ez a költségcsökkentés, mintha csak egy 50-es évekből származó brossúrát olvasnánk. Én naívan el is hinném mindezt, ha az önkormányzat eddigi teljesítménye alátámasztaná ezt az önzetlenséget.
    Sajnos, nem lehet bízni olyan önkormányzatban, ahol a törvényeket módszeresen megszegik; ahol hazudik a polgármester; ahol az úgynevezett képviselők még arra sem alkalmasak, hogy kérdezzenek a döntés előtt, ahol ezek az ifjú titánok nevüket szégyellve mocskolódnak ezen a fórumon, és egyáltalán: ahol az önkormányzat nem SZOLGÁLJA, hanem SEMMIBE VESZI saját polgárait!
    Milyen hely az, ahol az önkormányzatiság alapvető struktúráját, a szakértői döntés-előkészítés fórumait – a szakbizottságokat azért számolja fel csupán a hatalom, hogy kirúgja ezekből a szoci képviselőket? Ott is azon vergődtek, hogy MEGTAKARÍTÁS, miközben diktatórikussá vált az önkormányzati működés.
    Ne hülyítsük egymást: furcsán gyanúsak ezek az intézmény megszüntetések a gigászi összeolvadásokkal; megkérdőjelezhetők az úgynevezett megtakarítások is, hisze a politikai kézi vezérlés miatt tíz-százmilliók kerülhetnek “láthatatlan”, ellenőrizetlen zónába!

    Csak egy újabb problémát közlök tájékoztatásul, amelyről tegnap kora délután értesültem:
    A szándék nemes, de a végrehajtás erősen kétséges.

    Tisztelt polgármester úr, T. képviselő testület!

    A mi napon áttanulmányoztuk a Csepel honlapon megjelent, a Werner Péter Csevak Zrt vezérigazgató úr, által készített, „JAVASLAT a tamariska-domb körbekerítésére” című, 303. számú előterjesztést, és az alábbi álláspontot alakítottuk ki ez ügyben:
    Az előterjesztés bár nagyon jelentős szükséglet kielégítése céljából készült, Csepel közvagyonának védelme, valamint a közpénzek ésszerű felhasználása szempontjából hibásnak, a döntésre alkalmatlannak találtuk, ezért kérjük a készítőt, hogy átdolgozás – egy korrekció elvégzése érdekében az előterjesztést visszavonni szíveskedjen, illetve a módosított tervezetet a következő testületi ülés elé terjessze.
    Az előterjesztés az előző önkormányzati vezetés megrendelésére készült, Bajor Zoltán által jegyzett elképzelésen alapul. Ennek a tervezetnek két lehetséges célja merült fel: az első, hogy a szocialista vezetésű fővárosi ügyosztály segítsen megakadályozni Tóth Mihályéknak a Tamariska-domb természetvédelmi terület megvédését. A második lehetséges verzió szerint, az mszp-hez szakmai és üzleti kapcsolatokon keresztül kötődő BZ 2008 óta próbált megszabadulni a Csepeli Zöld Körtől, ezért kihasználta ezt az alkalmat is.
    Az előterjesztés változatlan megvalósulása esetén Csepel Önkormányzatát több milliós felesleges kiadásra kényszerítené, miközben a választott módszer (a vadhálós kerítés) az előterjesztésben megfogalmazott helyes célok elérésére alkalmatlan.

    Tisztelt Werner Péter! Ön, mint a Csevak új vezetője, nyilvánvalóan nem ismerheti azokat a háttér-információkat, amelyek az Ön rendelkezésére álló bekerítési tervet jellemzik. A „vadhálós” bekerítés egy politikai megrendelést kiszolgáló, semmilyen ésszerű érvvel alá nem támasztott „ellen-terv” volt, melynek feladata az egyesület ajánlatának negligálása volt.
    A domb bekerítésének elsőrendű feladata a csepeli közvagyon védelme a vandál rongálóktól és a folyamatos lopásoktól. A dombot az emberektől csak olyan kerítés képes megvédeni, amely kellően szilárd, és egyszerű eszközökkel, hangtalanul nem rongálható meg. A vadháló egy olyan 0,2-es drótból készült kerítésháló, amelyik a közutak mentén a vadállomány védelmét, és a forgalombiztonságot hivatott szolgálni. A vadháló csekély mechanikai szilárdsága miatt a nekitévedő vad nem sérül, de vonulásának irányát megváltoztatni kényszerül. Ez a gyenge, puha kerítés fajta alkalmatlan az ember áthatolásának megakadályozására, mert egy egyszerű zsebkéssel, vagy kombinált fogóval hangtalanul, pillanatok alatt szétrombolható!
    Vezérigazgató úr! Kérem, hogy a jó szándéknak szakmailag megfelelő előterjesztést nyújtson be a jelenlegi helyett.
    Mivel az előterjesztés nyilvánvalóan a Csevak személyi költségektől mentes (tehát közbeszerzés és pályáztatás nélküli) megvalósítását célozza, egyesületünk felajánlja, hogy ehhez minden a rendelkezésére álló segítségét térítésmentesen felajánlja Önnek.

    Tisztelt Polgármester úr!
    Megdöbbentő számunkra, hogy az előterjesztésben a közel 15 millió Ft rendelkezésre álló összeget csak „elegendőnek” titulálja a Csevak, miközben 2010 májusában az általuk készített INTÉZKESDÉSI TERV 31. oldalán a részletes költségvetési táblázatok között a hasonló kondíciókkal rendelkező belga Praire vadvédő kerítést 2 gk és 2 személykapuval mindössze 5,1 millió forintért árazta be az önkormányzat szakértői gárdája. Mivel az egyesület nevében elsőként én készítettem árajánlatot a bekerítésre, állíthatom: a májusi 5,1 milliós vadhálós kerítés-ár korrekt volt. Vajon, miért kerül ez most közel a háromszorosába, amikor az anyagárak gyakorlatilag változatlanok maradtak? Hova kerül a közel tízmillió forint különbözet?
    Kérem a Polgármester Urat, hogy a domb védelmében valódi, a feladat szakmai igényeinek megfelelő – a fizikai védelmet ellátó erős kerítést, és az esztétikai- természetvédelmi szempontból jelentős, őshonos boróka sövény telepítést végezze el a Csevak! A rendelkezésre álló majd 15 millió erre megfelelő összeg.
    Megértését és támogatását előre is köszönöm.

    Tisztelettel:
    Menyhért Péter Csepeli Zöld Kör Egyesület titkára;
    a Tamariska-Park projektfelelőse.

    Ps.
    Őszinte sajnálatomra az önkormányzat immáron sokadszor törvénysértő, (megszegte az önkormányzati tv, a jogalkotásról szóló tv, a környezetvédelmi tv és a természetvédelmi tv társadalmi együttműködésre vonatkozó szabályait) ezért a mai napon tudomásomra jutott előterjesztésre korábban nem tudtuk elkészíteni a véleményünket!

    Még egy utóirat:szinte borítékolható, hogy önkormányzatunk szolgai módon megszavazza az előterjesztést, mert az elmúlt időszakban az értelem fénye kihúnyt a szavazógép embereiben

    Üdv menyus

  8. helyi szerint:

    Elképesztő!Állítom, hogy a mostani munkatársak összesen nem keresnek annyit,mint Orosz, meg Polgár,meg Tóth együttvéve!Az Orosz et. nem hiába húzott el úgy a kerületből, hogy a nyomát sem lehet látni…Korábban nagy lokálpatriótának állította be magát, hogy így csepeli,meg úgy csepeli…Most, hogy leáldozott nekik,máris eltűnt a kerületből!!!Ide sem meri dugni a képét!Tóth Miska még itt flangál a Királyerdőben, a Polgár et. meg agitpropozik a Csepel Újságjával a neten, úgyhogy elvileg tőlük még számon lehetne kérni, hogy hol a lóvé?????

  9. csapos szerint:

    Kommentár nélkül, csak a rend kedvéért és tiszta forrásból (a fidesz-vezérek saját vagyonbevallásai alapján) a 2011. novemberi kiutalás adatai:

    Németh Szilárd polgármester:
    a polgármesteri tisztségért: 567.000 forint
    országgyűlési képviselő (ogyk) : 394.200 forint
    ogyk-költségtérítés 236.538 forint
    Fővárosi Önkormányzat 446.524 forint
    Összesen: 1.644.262 forint vagyis 1 millió 644 ezer 262 forint

    Borbély Lénárd alpolgármester:

    az alpolgármesteri tisztségért: 510.300 forint
    országgyűlési képviselő 630.768 forint
    Összesen: 1.141.068 forint vagyis 1 millió 141 ezer 68 forint

    Ábel Attila alpolgármester: 561.300 forint

    Morovik Attila alpolgármester: 561.300 forint

    Forrás: a csepeli adófizetők pénze, amiből Németh Szilárd Borbély Lénárd, Ábel Attila és Morovik Attila összesen 3 millió 907 ezer 652 forintot vett fel 2011. októberi munkája után.

  10. helyi szerint:

    Csapos!Orosz csak jutalomként 2003-ban jóval többet vett fel ennél!!Azt is láttad??

  11. admin szerint:

    Kedves Olvasók!

    Bárki elkérheti az adatsort az önkormányzattól vagy kikérheti képviselőin keresztül is.

    Kedves Csapos!

    A korábbi csepeli MSZP-s vezetők béreit miért nem adogatod össze? Csak mert te is tudod, hogy tízmilliókkal nagyobb összeg jönne ki?

  12. blütty szerint:

    Ködösítő csapos!

    Csak a rend kedvéért:
    A csepeliek adóforintjaiból csak az első tételek mennek, a többi tétel nem a csepeli költségvetést terheli, így ahhoz a csepeli adófizetők csak pár forinttal járulnak hozzá (pont amennyivel mindenki más az országban).

    Nem csak a csepeliek fizetnek adót, ne állítsd úgy be, mintha a teljes összeget ők fizetnék be.

    Ha te két helyen dolgozol, egyik munkáltatódnak sem kell többet fizetnie érted mintha csak nála dolgoznál.

  13. lb szerint:

    Ez mind szép és jó, és remélem, 2 év múlva is ezt mondhatom! Az előző garnitúra is a végére “szemtelenedett” el! Induláskor ők is szerények és szépek voltak!

  14. lb szerint:

    kedves “Ivanova Kovelenko” – a neve alapján Önt se gondolnám tőzsgyökeres csepelinek, csak olyan gyüttmentnek, akit a történelem szele hozzám hasonlóan egyszer erre sodort! De ma már csepelinek vallom és érzem magamat, annak ellenére, hogy eredetileg az Alföldről származom!

  15. lb szerint:

    Csapos! Hogy te milyen jól értesült vagy! Ugye ide tudod másolni a Podolák és Avarkeszi exképviselő urak korábbi fizetését és költségtérítését is! Mert a kép úgy lenne teljes! 🙂

  16. lb szerint:

    Csapos! És a jelenlegi vezetőtöket, első nagy Szenteczkyt még ki is felejtettem a sorból! Bocs érte! 🙂

  17. bugi szerint:

    Nem lep meg, hogy a főcenzor ilyen nagy becsben volt tartva.

  18. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Tisztelt Hozzászólók ! Végig olvastam a hozzászólásokat, de véleményem szerint akkor lenne korrekt Kovelenkó és Csapos intrikus kritizáló hozzászólása, ha a régi csepeli kommunista vezetők javadalmazását össze lehetne hasonlítani a mostani vezetők jövedelmével. Akkor lenne tisztességes nem gondolják, ha lehetne látni (pl. egy kimutatásban) a két vezetői gárda jövedelmezésének öszehasonlítását. Ők sem csak is kizárólag az önkormányzati bérükből éltek ha jól tudom, csurrant-cseppent innen onnan. Ezt úgy gondolom Önök is tudják ! De, ahogy valamelyik hozzászóló helyesen kifejtette, mi köze a Csepel lakosságának, hogy az önkormányzati vezetők máshonnan más tisztségükből is kapnak jövedelmet. Attól Csepel nem lesz szegényebb. (Megemlíteném Podolák urat, Avarkeszi urat !!! )
    A másik témához is szólnék: a régi 16 évi csepeli önkorményzati vezetés mit tud felmutatni ? Akkor kritizáld a másikat, ha volt ilyen. Egy ismerősöm még annak idején mondta, hogy Csepel lepusztult igazi munkás kerület maradt, összehasonlítva pl. a mellettünk lévő Szigetszentmiklóssal, vagy más mellettünk lévő kerületekkel.

  19. Bolemann Lajos szerint:

    Az államháztartás – helyi önkormányzatok nélküli – október végi hiánya az előzetes adatoknak megfelelően 1327,8 milliárd forint volt, ami az éves eredeti előirányzat közel kétszeresét, az időközben módosított előirányzatnak pedig 112,1 százalékát jelenti – derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium kedden kiadott közleményéből. 2006 óta nem volt ekkora összegű az ilyenkor mért hiány.

  20. nagyapó szerint:

    grün!
    Ismerős, csak írja meg Churchill hol mondta, vagy hol írta (Ismerős mindenkinek Sir Winston Churchillnek a mondása! “Csak annak a statisztikának hiszek, amit én magam hamisítok!” ).

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  21. Bolemann Lajos szerint:

    Elkúrási adó:
    ha a magyar kormány lépéseit jogilag felülbírálni jogosult intézmény ezután olyan ítéletet hozna, hogy valamelyik unortodox pénzszerzési mutatvány jogellenes volt – ilyenek pedig vannak függőben: http://vastagbor.blog.hu/2011/11/21/az_unortodoxia_ara

    és az így behajtott pénzt vissza kell fizetni, akkor a magyar kormány az emberekkel fogja megfizettetni, külön elre a célra kivetett hozzájárulás, különadó formájában.

  22. ebihal szerint:

    Ha lehetséges , tájékoztasson valaki arról, hogy ezek a szoci jutalmazások, hogy folytak!
    Tóth leült az Orosszal és megbeszélték, ki mennyit ad a másiknak? Gondolom, hogy a
    polgármester jutalmát nem a pártja adja, hanem a testület, vagy tévedek? Ha viszont
    a testület, akkor hol voltak a FIDESZESEK? A bevezető említi, hogy pl.Podolák több
    helyről kapott pénzt. Szerény véleményem szerint egy seggel két lovat nem lehet meg-
    ülni. De azért ne felejtsük el, hogy Németh Szilárdot 9 munkahellyel gyanúsították meg!

  23. helyi szerint:

    Orosz, Podolák, Avarkeszi, Polgár Gy. és a tetejükbe Tóth Mihály, mese nincs: szétlopták a kerületet..Többek között a saját részükre kifizetett pénzek okán, a többit pedig lehet (illetve sajnos nem lehet) látni… Szégyen gyalázat, hogy ezek után még valaki felemeli a szavát a jelenlegi vezetés ellen, és ezek mellett!Nézzetek már magatokba könyörgöm!!Óriási pácban hagytátok a kerületet, és onnan valahogy ki kellene mászni!!!

  24. joságos. szerint:

    Nagyapó!Churchill mióta volt komonista?Maga nem ivott esetleg többet a szokásos adagjánál?

  25. Vátesz szerint:

    Deutsch Tamás: “Ki a fasz az a Thomas Melia? Minek kell naponta adnunk a szarnak egy pofont?”
    Kik ők és mit csinálnak? Még sohasem hallottam a nevüket! Dobos Sára, Dr. Scheuer Gyula és Samna Gábor

  26. lb szerint:

    jóságos!

    Miután lepaktált Sztálinnal! Tudod, összenőtt, ami összetartozott! 🙂

  27. Vátesz szerint:

    Samna Gábor polgármesteri kabinetfőnök: Beszarok, már ilyen pozíció is van Csepelen! Ez a Németh Szilárd aztán tudja ám a fideszes klientúrát kitartani!
    Dr. Scheuer Gyula, ő mit csinál Csepelen? A google szerint CIB Bank igazgatósági tag, vajon cserében meg Németh Szilárd másutt hasonló tiszteletdíjas állást kapott?
    Dobos Sára, na ő róla semmit sem találni az interneten, borzasztó fontos személy lehet, mint például sajtós, hasonlóan Hagyó Miklós Horváth Évájához! 😉

  28. ennéllejebbmár nincsen szerint:

    Szóval a mostani képviselőknek azért nézzük el a felháborítóan magas juttatásait, mert az előző érában még pofátlanabbak voltak az elöljárók? És most akkor annak kell örülni, hogy már csökkent a pofátlanság aránya?

  29. Manitu szerint:

    A törvény szerint adható minimumot kapják a mostaniak. Az mitől felháborító? Ha a versenyszférában valaki kétmilliárdot hoz, az kap minimum három százalék plusz jutalmat. A fideszes vezetők semmit nem kaptak. Az MSZP-sek kaptak, pedig ők nem pluszpénzt hoztak, hanem pluszpénzt vittek.

    Vátesz, te meg egy Menyus-féle sértett kis pukkancs vagy. Az a bajod, hogy egy állítólagos ötletedért nem kaptál tízmilliókat attól, akitől nem is kértél. Az ilyen ember menjen orvoshoz. Ha nem mersz egyedül, keresd meg Menyust, menjetek el ketten.

    De menjetek, mert különben mindketten egyre hülyébbek lesztek.

  30. ebihal szerint:

    Még senki sem válaszolt arra a kérdésemre, hogy hogyan történt a jutalmazás.

  31. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. ebihal!
    Hol él ön? Ha nem tudná ez még mindig MO. Miért is vár őszinteséget, egyenes és valós válaszokat, információkat! Itt a nagy ámításnak van táptalaja, mert az évtizedek alatt acélmagot vetettek, s lám meg is van az eredménye. Az emberek már lassan képtelenek a jót és a rosszat elválasztani. Egyetemeket végzettek (súlyosbítja, hogy tanárok is) az mondják, hogy a mai közállapotok, erkölcsi színvonala sokkal jobb szinten áll, mint bármikor a történelem során! No látja(ák) ez nem is oly kis tragédiája heterogén nemzetünknek. (mert már régen nincsen jobb és baloldal!

  32. GONDOLKODÓ! szerint:

    Ébredj fel, ne álmodj minidig, a földön élünk (MO.-on)

  33. grün szerint:

    Manitu, nagy szellem!
    “ha valaki kétmilliárdot hoz, az kap minimum három százalék plusz jutalmat”
    Tehát akkor annak a virtuális jövedelemnek (kétmiiliárd megspórolt pénznek) a 3%-kát jutalomnak ki lehet osztani?! 🙂

  34. Manitu szerint:

    Ivanova Kovelenko olyan jószándékú, hogy MSZP-s önkormányzat idején mindent helyénvalónak tart, fideszesnél pedig azt is bűnnek, hogy hivatali dolgozók dolgoznak a hivatalban.

    Grün, szerinted megérdemelték a szocik a jutalmakat?

  35. "?!" szerint:

    Hatalmas bűvészmutatvány ez az “Olcsóbb és hatékonyabb a csepeli önkormányzat, mint valaha” című bejegyzés, de tájékozottabbak rögtön megláthatják, hogy ebből is kilóg a lóláb, mint minden kegyes csaláson alapuló bűvészmutatványból.

    A kilógó lóláb egyik része az, hogy Csepel legfelső vezetői részére történt kifizetéseknél az mszp-s vezetők között figyelembe vették Dr. Polgár György politikai főtanácsadót is, de a jelenlegi vezetők között nem vették figyelembe Samna Gábor Háni polgármesteri kabinetfőnök urat, pedig a Samna Gábor Háni úr által vezetett 4 fős kabinetiroda minimum ugyanolyan súllyal vesz részt Csepel vezetésében, mint korábban Dr. Polgár György politikai főtanácsadó.

    A kilógó lóláb másik részét az jelenti, hogy (Dr. Polgár György figyelmen kívül hagyása esetén) az előző polgármester és 2 alpolgármester részére kifizetett bruttó 21.134.400,- Ft ugyan 1.334.760,- Ft-tal több mint a jelenlegi polgármester és 3 alpolgármester részére kifizetett bruttó összeg, de ez a többlet a felét sem éri el annak az összegnek amennyivel kevesebb SZJA-t vonnak le a jelenlegi vezetők bruttó fizetéséből, melynek következtében a jelenlegi polgármesternek és 3 alpolgármesternek havonta kb. 1,6 millió Ft-tal több üti a markát Csepel vezetése terén kifejtett munkájukért.

    A bűvészmutatvány egyéb részleteinek az elemzésétől most eltekintek.

  36. Manitu szerint:

    Tudathasadt írásjel: miért nem olvastad előbb el a cikket? Vagy legalább a hozzászólásokat? Amit kifogásolsz ugyanis, az a cikkben benne van te szerencsétlen.

  37. "?!" szerint:

    Kedves “Manitu”, Te Minden Indiánok Hatalmas (és szörnyen büdös) Szellentése!

    Számolj utána annak amit leírtam, és csak akkor reklamálj ha be tudod bizonyítani, hogy hibásan számoltam, és az előző polgármester és 2 alpolgármestere a jutalmakkal együtt több pénzt vitt haza, mint a jelenlegi polgármester és 3 alpolgármestere együttvéve.

  38. grün szerint:

    Manitu, a nagy szellentés!
    A szocik megérdemelték, hisz még nincs bizonyítva, hogy nem!
    A fityiszesek is meg fogják érdemelni a nagy jutalmakat, azt majd a következő önkori dolga lesz bizonyítani, hogy nem! 🙂 🙂

  39. Manitu szerint:

    A csepeli adófizetők szempontjából bárhogy is számolok, sok tízmillió forinttal többet fizettek az MSZP-s vezetőknek, mint a mostaniaknak.

    Ez tény? Igen. Innentől értelmetlen a mondókád, kedves tudathasadék.

    Grün, szerintem meg nem érdemelték meg. A gerincutat 17 év alatt sem építették meg, a kórházat eljátszották, uszodát csak terveztek, a Kis-Duna partot elcseszték, mutyivilágot építettek ki stb. Nem érdemeltek volna egy fillért sem, nemhogy jutalmat.

  40. Ivanova Kovelenko szerint:

    Manitu! A jószándék mindig meg van, de én nem írtam semmi olyat, hogy az előzőeknél minden a helyén volt … sőt ! Az egyik 19, a másik 1 híján 20! Nincs rosszabb a politikusoknál 🙂 Mind ingyenélő, legyen az akár piros, akár narancssárga, akár kék, akár zöld, akármilyen színű! Mind a kisemberek vérét szívják és jártatják a pofájukat !
    Kérlek áruld el nekem, mert biztos jól informált vagy: mit tett a mai önkormányzati vezetés az elmúlt 1 év alatt, de konkrétumokat kérek!

  41. grün szerint:

    Manitu!
    Mint előbb említettem:
    “Előbb ejtsük el a medvét, majd utána tárgyaljunk a szűccsel!”
    De hát minden indiánok szellentésének magyarázzak egy ősi dakota bölcsességet?! 🙂 🙂

  42. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Kovalenkó szerintnek: én Önt is megkérdezem, mit tett a 16 évig uralmon lévő MSZP-és vezetés, mit tudnak felmutatni a mutyizáson kívül, konkrétumot kérek, ahogy az előbb számon kérte Manitun ? ? Ja igen az egy évet már számon kell kérni, és a 16-ot ???

  43. Csepel-sziget szerint:

    Debrecenben hosszú évek óta fideszes vezetés van, s azok is hasonlóan bőkezűek voltak önmagukhoz, mint szocialista barátaik. Egyik kutya, másik eb.

  44. ebihal szerint:

    Anikó (a Krizantém utcából!
    Ha észrevette volna, itt senki nem tiltakozott az ellen, hogy kivizsgálják az elmúlt 16
    évet, csak néhányan nem hajlandóak elfogadni azt, hogy bárkit is bizonyíték nélkül
    bűnösnek kiáltsanak ki. És vagyunk néhányan, akik nem szeretik, ha bolsinak ne-
    vezik csak azért, mert gondolkodik.
    GONDOLKODÓ!Köszönöm megnyugtató szavait!

  45. Vátesz szerint:

    Manitu! Nincs itt valami ellentmondás?
    Manitu szerint:
    2011. november 23., szerda – 07:14
    “Ha a versenyszférában valaki kétmilliárdot hoz, az kap minimum három százalék plusz jutalmat.”
    “Vátesz, te meg egy Menyus-féle sértett kis pukkancs vagy. Az a bajod, hogy egy állítólagos ötletedért nem kaptál tízmilliókat attól, akitől nem is kértél.”

    Igaz, hogy a gázár-kampányötletemért NEM KAPTAM SEMMIT, pedig én a lakosságot többszázmilliárd forint gázár-kompenzációhoz juttattam!
    Viszont egyszemélyi ténykedésem eredménye a Wallis-Észak-Csepel szindikátusi szerződés felbomlasztása, amelynek eredményeként Csepelnek, a 11.3Milliárdból nem kellett a Wallisnak négymilliárdot átadnia! Helyette kapott kétszázmilliót, így a nyereség 3.8Milliárd! Én nem hogy 3% jutalmat (38millió*3=114millió), de még 1% sikerdíjat (38millió) SEM KAPTAM!
    A Fidesz-MSZP közös mutyi megfúrásából keletkező hasznot költhette az mszp-s városvezetés, s költi most a fideszes városvezetés is! Ugyan miből csoportosítottak volna átmost 2.5Milliárdot a költségvetésbe a hitelek csökkentése érdekében?! Gratulálok Németh Szilárd manővereihez, amivel a saját fideszes lekötelezettjeit most csepeli közpénzekből kitartja!!!

  46. noname szerint:

    Olyan vicces, amikor a moneytu féle zombi képviselők magyarázzák a bizonyítványukat, de azt elfelejtik hozzátenni, hogy a fidesz képviselők ellenzékben MINDEN képviselői és tisztségviselői juttatást és jutalmat MEGSZAVAZTAK, mert a képviselő urak pénze is ezekhez volt hozzákötve!

    Útálom a szocikat, de még jobban azokat, akik idióta semminek nézik saját polgáraikat!

    Szilárdka! Most is rohadtul pénzéhes vagy, és ellenzékiként is kussoltál, amikor a te pénzed múlt a vezetők jutalmazásán, akkor most ne a melledet döngesd, hogy milyen fasza legény vagy! Ti ugyanúgy benne vagytok a milliárdok ellopásában, mint a szocik, csak nektek nm került közvetlenül a zsebetekbe az emberektől ellopott pénz!

  47. vanek szerint:

    Elég lenne nekem a bevallott 567.000 juttatás is, amit a mi Szilárdunk elismer, de az, hogy hazudik a Fidesz meg a kerület első embere ez nem mentesíti az elmúlt 20 év politikai bűnözőit. Tóth, Orosz meg a többiek.

  48. […] legtovább szolgálatban maradt cenzor volt, szintén mesébe illő pluszjuttatásokat vett fel. 2009 első kilenc hónapjában ő több pénzt keresett, mint Tóth Mihály polgármester, aki 2002-2010 között a jutalmakkal és […]

Itt lehet hozzászólni !