Szegényedő ország, gyarapodó MSZP

Ingatlanokba fektették a Hagyó-éra piszkos pénzeit?

Ingatlan-felvásárlásba kezdett, majd arra támaszkodva több mint félmilliárd forintos hitelt vett fel az MSZP abban a 2005-2009 közötti időszakban, amikor – Gyurcsány Ferenc szavaival – trükkök százaival próbálták eltitkolni, hogy katasztrofális helyzetbe hozták az országot, majd Hagyó Miklós főpolgármester-helyettesi felügyelete mellett csődpályára juttatták a BKV-t is. Legalábbis erre utalnak azok a tulajdoni lapok, melyeket most a Csepel.info nyilvánosságra hoz.

Ha nem foglalkoznánk azzal, hogy a pártnak honnan volt ingatlan-felvásárlásra pénze, önmagában is cinikus, hogy az MSZP azt a válsághelyzetet használta ki, amelynek maga volt a legfőbb okozója. Egyes vélemények alapján felmerül a gyanúja annak is, hogy a párt talán nem érte be a válság okozta „kedvezménnyel”. Az ingatlanok eladói között van egy MSZP-s vezetésű önkormányzati vagyonkezelő és olyan, szintén „MSZP-közeli” cégek is, melyek közül az egyik 800 millió forint közpénzt lapátolt ki különböző, magasan a piaci ár felett kiszámlázott vagy a gyanú szerint fiktív munkavégzéssel Csepelről.

A megvásárolt pártirodákat az MSZP újra pénzszerzésre használta fel. Az általunk most nyilvánosságra hozott dokumentumok bizonyítják, hogy 550 millió forintos hitellel terhelték meg az ingatlanokat nem sokkal a 2010-es választások kampányidőszaka előtt. Szakértőink szerint újabb kérdőjeleket vet fel, hogy a hitelt nyújtó Erste Bank betartotta-e az ilyenkor szokásos szabályokat, vagyis a fedezetül szolgáló ingatlanok értéke valóban meghaladja-e legalább az egymilliárd egyszázmillió forintot.

A csepeli MSZP iroda 550 millió forintos titka

A csepeli MSZP „mutyivilágáról” és a kettős gyilkosság titkairól szóló Vörös Csepel című tényfeltáró könyv utószavában jelent meg először utalás arra, hogy az MSZP fővárosi irodáival valami nagyon nem stimmel.

Németh Szilárd és Ábel Attila sajtótájékoztatója a Vörös Csepel bemutatóján: már akkor utaltak rá, hogy az MSZP-s irodák mögött nagy pénzek mozoghattak

– A gyanúnk szerint évente nagyjából kettőmilliárd forintba került az MSZP a csepelieknek. Ennyi pénzt tudtunk megspórolni a szolgáltatások szinten tartása és kisebb fejlesztése mellett a kormányzás első évében Csepelen. Ennyi pénz úszhatott el kézen-közön minden egyes évben a pártemberek, haverok zsebeibe, pártkasszába valamint a pazarló és féktelen költekezés következtében. Mindannyian hallottunk az MSZP-s pártkasszák feltöltésének legendáiról, és láttuk, hogyan irányították a közpénzt pártközeli vállalkozásokhoz. Abból indultunk ki, hogy a közpénz sem vész el, legfeljebb átalakul. Úgy véltük, hogy a helyi pártszervezethez, pártkasszába is biztosan juttattak pénzeket. Ezért figyeltünk fel először a csepeli MSZP pártirodájára – mondta el a lapunknak Németh Szilárd csepeli polgármester, fővárosi képviselő.

A csepeli pártiroda tulajdoni lapja, 1. oldal

2. oldal

– Amikor megnéztük a csepeli MSZP iroda tulajdoni lapját, kiderült, hogy a 2005-ben vásárolt ingatlanra 2008-ban 400 millió forintos, majd 2009-ben újabb 150 millió forintos hitelt vett fel a pártszervezet – nyilván a választási kampány miatt. Persze ez az iroda az értékét tekintve kevés lenne egy 550 millió forintos hitel fedezetére. Az MSZP négy ingatlanra vette fel ezt az igen jelentős hitelt, és ezért – szerencsére – az összes ingatlan helyrajzi száma rajta van a csepeli pártiroda tulajdoni lapján. Ezzel nagy szerencsénk volt. Kiderült, hogy az MSZP két ingatlant is vásárolt Budapesten éppen azzal egy időben, amikor a gyanú és az ügyészségi vádirat szerint Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes és csapata szabadon garázdálkodott, pumpálta ki a százmilliókat a BKV-ból és a fővárosból. Ez már csak azért is érdekes, és különösen aktuális, mert a BKV ma gyakorlatilag csődveszélyben van, és ez bizony éppen a Demszky-Hagyó féle MSZP-SZDSZ-es vezetés öröksége – emelte ki a polgármester.

1,49 milliárd forintos kár a BKV-nál: pártingatlanba folyt a közpénz?

Összesen 15 ember, köztük Hagyó Miklós ellen emelt vádat az ügyészség a BKV-ügyben január 11-én. A mellékletekkel együtt majdnem százezer oldalas vádirat szerint a korábbi főpolgármester-helyettes és társai bűnszervezetben követtek el hűtlen kezelést, a korábbi főpolgármester-helyettes pedig úgy tekintett a BKV-ra, mint személyes és politikai jellegű kiadásainak fedezetére. A főügyészség a vádiratában egy kivétellel minden vádlottra börtönbüntetés kiszabását kérte.

Hagyó Miklós fénykorában Demszky Gáborral: a BKV-t bukópályára állították

A vádirat szerint Hagyó tanácsadójával, L. Ottóval és H. Évával, a BKV-hoz tartozó DBR Metro részleg sajtóreferensével 2007 és 2009 között olyan utasításokat adtak a BKV Zrt. vezetőinek, hogy a közlekedési vállalat számára hátrányos döntéseket hozzanak, szerződéseket kössenek. Antal Attila és Balogh Zsolt korábbi vezérigazgató, Regőczi Miklós kommunikációs vezérigazgató-helyettes és a többi vádlott a vád szerint annak ellenére teljesítette ezeket az utasításokat, hogy egyértelmű volt, azok nem a BKV és a főváros érdekeit szolgálják. A bűnszervezet létrehozója és vezetője az ügyészek szerint Hagyó Miklós volt. A bűnszervezet a vádirat szerint 2008 augusztusáig működött, és több mint 1,49 milliárd forint kárt okozott a BKV Zrt.-nek.

A Csepel.info által megismert tulajdoni lapok szerint a XVII. kerületi Kaszáló utcában egy 1085 m2-es ingatlant és irodát, valamint a IX. kerületi Lónyai utcában egy 88 m2-es irodát vásárolt az MSZP Hagyó Miklós „fénykorának” időszakában.

Ferencváros, 1. oldal

2. oldal

Az eladók is érdekesek – 800 millió forint közpénzt lapátolt ki az egyik korábbi tulaj

Bár az ingatlanok vételi árait és valós értékét egyelőre nem ismerjük, a Csepel.info által közzé tett tulajdoni lapok igencsak beszédesek, ha az eladókat nézzük.

Kezdjük mindjárt a sort a XVII. kerületi, Kaszáló utcai 1085 m2-es ingatlannal, melyen a tulajdoni lap szerint egy iroda is található. Az ingatlant 2005 nyarán szerezte meg, és 2007-ben adta tovább az MSZP-nek az Inveszt-Alfa Kft., melyet Juhász Ferenc jegyez. Márpedig ezzel a névvel és céggel a Csepel.info és Vörös Csepel című könyv már nem keveset foglalkozott.

XVII. kerület, 1. oldal: milyen érdekes, már megint az Inveszt-Alfa?

2. oldal

Szenteczky János, a csepeli MSZP jelenlegi elnöke, a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. korábbi vezérigazgatója 2005-ben strómanként vett részt egy soroksári, Kis-Duna parti ingatlan megszerzésében és értékesebbé tételében. A kezdeti értékénél jóval többet érő ingatlan az akció után Juhász Ferenc párttársához került, aki 2002 és 2006 között a soroksári önkormányzat pénzügyi bizottsága mellett a Soroksár Városfejlesztéséért Közalapítvány MSZP-s felügyelő bizottsági tagja is volt. Juhász egyébként a betéti társaságán keresztül látta el az önkormányzati ingatlanok értékbecslőjének szerepét is.

Amikor Szenteczky János a Csepeli Vagyonkezelő vezérigazgatója lett, Juhász Ferenc cégeihez ömleni kezdett a csepeli adófizetők pénze. A Juhász Ferenchez kapcsolódó cégek – köztük az Inveszt-Alfa Kft. – 2010-ig összesen mintegy 800 millió forint értékben kaptak különböző megrendeléseket – többek között a csepeli lakásmutyiban érintett Császár Mihály rendőrkapitány lakását is ő újította fel 2,5 millió forintért. Csakhogy – legalábbis a rendőrség feljelentések alapján – a cég nem elégedett meg a piaci árnál lényegesen drágább munkavégzéssel, és el sem végzett munkákat is leigazoltattak és leszámláztak. A Szenteczky János által vezetett Csepeli Vagyonkezelő meg gondoskodott arról, hogy Juhász érdekeltségei nehogy lecsússzanak bármilyen közpénzről: volt olyan közbeszerzési eljárás, amit Juhász Ferencnek egy olyan cége nyert meg, amelyik el sem indult a közbeszerzésen. Közkeletű hasonlattal ez olyan, mintha valaki egy lottó ötöst nyerne meg anélkül, hogy nyereményszelvényt vásárolna.

De nem csak egy ilyen, nyilvánvalóan MSZP-közeli tulajdonossal találkozhatunk. Az MSZP IX. kerületi, Lónyai utcai, 88 m2-es irodáját az MSZP-SZDSZ-es vezetésű Ferencvárosi Önkormányzat tulajdonolta 2007 nyaráig, amikor azt – szintén Hagyó fénykorában – a párt tulajdonába sikerült kiprivatizálni. Az MSZP XIII. kerületi, Teve utcai, 121 m2-es irodája 2000-től 2002-ig az Angyalföldi Lakásépítő Rt tulajdonában volt, mielőtt az MSZP-hez került. Nem nehéz kitalálni, hogy volt-e kapcsolat a cég és a helyi önkormányzati vezetés között…

Összességében tehát elmondhatjuk: a megismert négy MSZP-s iroda közül három esetben is érdemes lenne firtatni, mennyi volt az ingatlanok vételi ára és a valós, piaci ár közötti különbség, vagy éppen milyen „mutyiügyletek” lehettek még a háttérben. Az Inveszt-Alfa esetében elég egyértelmű, hogy az MSZP-s cégnek 800 millió forintot pumpáltak ki csak a csepeli adófizetők zsebéből – és akkor még azt nem is tudjuk, hogy a többi önkormányzat esetében ez az összeg mennyi lehet.

XIII. kerület, 1. oldal

2. oldal

Az MSZP irodáira 2008-2009-ben felvett hitelekkel kapcsolatban azonban más kérdőjelek is lehetnek. Lapunk egyik szakértője szerint ugyanis kétségbe vonható, hogy az ingatlanok együttes értéke ez esetben meghaladja-e az 1,1 milliárd forintot. Normális üzleti körülmények között ugyanis a fedezetül felkínált ingatlanok értéke legalább a kétszerese kell, hogy legyen a hitel összegének. Hangsúlyozzuk, normális körülmények között: a hitelfelvétel időpontja ugyanis már a válság idején történt, akkor, amikor a hitelezés rendkívüli módon lecsökkent, és ezt a szabályt is szigorították.

Csepel.info

53 hozzászólás “Szegényedő ország, gyarapodó MSZP” bejegyzésre

  1. Bugi szerint:

    Ideje lenne visszaadni a pénzt, kedves elvtársak.

  2. ebihal szerint:

    Mint ahogy az alcím kérdőjeles, úgy egyenlőre az egész cikk találgatás. Ez megint
    csak arra jó, hogy elterelje a figyelmet másról!

  3. islander szerint:

    tyű de unalmas kezd ez lenni!

    Csináljon már valamit előremutatót a kedves Fidesz! Vagy ha nem, akkor hagyja már abba ezt a dedót.

  4. Dr. grün szerint:

    Kedves fijjug!
    A papíron átlósan keresztbe futó felirat “Bizonyító erővel nem rendelkezik!” kb. a Vörös Könyvvel teszi egyenrangúvá a dokumentokat!
    Legfeljebb annak aki olvassa bezavar, már persze, ha ezek ellenére hajlandó még olvasni!

  5. Öreg halász szerint:

    Szerintem egy ilyen helyzetben az MSZP-nek azonnal tisztáznia kellene magát. Elég sok pénzről van szó.

  6. ebihal szerint:

    Öreg halász! Még gyanúsítás sincs! Ez tipikusan a zavarosban halászás esete. Valami
    majd csak horogra akad. Be kell bizonyítani, és ha igaz, 10-15 év. Ez nem kártyaparti,
    hogy blöfföljünk.

  7. Öreg halász szerint:

    Ebihal!

    Emlékszel a Munkásotthonra? Ki tiltotta meg nekik, hogy bemutassák a számlákat, amik – szerintük – azt bizonyították volna, hogy nem volt politikai megkülönböztetés? Senki.

    Az MSZP-s ingatlanoknál ki gátolja meg az MSZP-t, hogy elszámoljon a pénzekkel: miből vette az irodákat, mire költötte az 550 millió forintos hitelt?

    Az Inveszt-Alfa szerinted tök véletlenül keveredett bele az ingatlanmutyiba? Mert szerintem azok után, hogy a csepeli adófizetők 800 millió forintjával angolosan távozott, nem.

  8. ebihal szerint:

    Öreg halász! Bármi lehetséges, mint mondtam be kell bizonyítani és kész! Ha jól
    emlékszem, fel lett ajánlva többeknek, hogy bemehetnek és megnézhetik a szám-
    lákat. Megtették?
    A másik két megjegyzéseden én azt látom, hogy a fenti cikkben leírt találgatásokat
    máris tényként kezeled, pedig a cikkíró is elismeri, hogy még csak ő gyanakszik.
    De a legfontosabb, hogy a magyar jog szerint a vádat kell bizonyítani. Erre mondtam,
    hogy be kell bizonyítani és utána 10-15 év.

  9. Dr. grün szerint:

    Öreg halász!
    Átugrottad?!
    “A papíron átlósan keresztbe futó felirat “Bizonyító erővel nem rendelkezik!” kb. a Vörös Könyvvel teszi egyenrangúvá a dokumentokat!”
    Az ártatlanság vélelme pont azt jelenti, hogy a bizonyítás a gyanúsító feladata! ))) 🙂 (((

  10. Öreg halász szerint:

    Szerintem akkor itt az ideje az MSZP-nek előtárni:

    – mennyiért vették az irodákat
    – miből vették az irodákat
    – mire fordították az 550 millió forintot

    Nagy dolog ez egy demokráciában? Nem. Megtehetik? Meg. Hát akkor mire várnak?

  11. Tóth Kati szerint:

    Ehhez képest a Polip című olasz maffia film csak egy kis szösszenet.Mikor mennek ezek a kaptárba,persze teljes vagyon elkobzás után?

  12. Dr. grün szerint:

    Tóth Kati!
    Tudom csak költői akérdés!
    Jogerős ítélet után, vagyis SOHA! 🙂

  13. Tóth Kati szerint:

    Kedves Grün lehetnél egy kicsit optimistább!Én bízom a bíróságban.Aki bűnös annak bűnhődni kell.Azért lehet igazad abban,hogy ezt a vörös polipot nehéz lesz elkapni és elítélni.De legalább meg kell próbálni.Elvégre egy egész országot raboltak ki.

  14. lolka szerint:

    “Összességében tehát elmondhatjuk: a megismert négy MSZP-s iroda közül három esetben is érdemes lenne firtatni, mennyi volt az ingatlanok vételi ára és a valós, piaci ár közötti különbség, vagy éppen milyen „mutyiügyletek” lehettek még a háttérben”….ha még csak a firtatásnál tartunk…nem beszélve arról, hogy a törvény által hagyott sok, sok kis kapu a nagyoknak, most erősen megbosszulja magát…

  15. csapos szerint:

    Itt viszont találgatások, gyanúsítgatások helyett már tények vannak:

    Osztozkodásra várva: 42 millióért személyautókat vásárolt a csepeli fideszes városvezetés http://csepel.info/?p=17952#comment-116644

    A kérdések: http://csepel.info/?p=17952#comment-116648

    Most lesz csak igazán vörös Csepel fideszes városvezetése 🙂

  16. Katka szerint:

    Tóth Kati szerint: Orbánod meg a famíliája persze munkából szerezték a milliárdos vagyonukat.

  17. Öreg halász szerint:

    Csapos, komolyan azt akarod itt elhitetni, hogy az önkormányzatnál még nem voltak autók, még soha nem vettek gépkocsikat?

    Kedves lolka, ha neked nem bűzlik messziről ez az irodamutyi, akkor biztos nem ezen a bolygón élsz.

  18. Tóth Kati szerint:

    Katka!Egyik bűn,már ha van, nem mentesíti a másikat.Ha igazak a könyvben leírtak,akkor annak következménye lesz.Gondolom.

  19. "?!" szerint:

    Ez már felháborító!

    Első idézet a fenti bejegyzésből:
    “Összességében tehát elmondhatjuk: a megismert négy MSZP-s iroda közül három esetben is érdemes lenne firtatni, mennyi volt az ingatlanok vételi ára és a valós, piaci ár közötti különbség, vagy éppen milyen „mutyiügyletek” lehettek még a háttérben.”

    Szerintem nemcsak a megismert négy MSZP-s iroda közül három esetében kellene firtatnotok, hogy mennyi volt az ingatlanok vételi ára és a valós, piaci ár közötti különbség, HANEM AZ ORSZÁGBAN LEBONYOLÍTOTT ÖSSZES INGATLAN ESETÉBEN.
    Akkor legalább kiélhetnétek a “mutyi” firtató hajlamaitokat. Mutyi. Mutyi. Mutyi………

    Második idézet a fenti bejegyzésből:
    “Az Inveszt-Alfa esetében elég egyértelmű, hogy az MSZP-s cégnek 800 millió forintot pumpáltak ki csak a csepeli adófizetők zsebéből – és akkor még azt nem is tudjuk, hogy a többi önkormányzat esetében ez az összeg mennyi lehet.”

    Kérdések:
    a) Nem gondoljátok, hogy a 800 millió Ft értékű számla ellenében valamennyi munkát is végeztek, és valamennyi anyagot is beépítettek? Hiszen a bejegyzésben arról van szó, hogy felújításokat végeztek, amelyeknél esetleg túlszámlázásokra kerülhetett sor.

    b) Ha ténylegesen felújításokat végeztek (pl. Császár lakásában), akkor miféle pofátlanság azt állítani a teljes összegről, hogy kipumpálták a csepeli adófizetők zsebéből? Ha fidesz-közeli cég végezte volna a felújításokat az ingyen csinálta volna?

    c) Ha biztos, hogy szabálytalan közbeszerzésekre és túlszámlázásokra került sor, akkor, mikor méltóztattok politikai vircsaft helyett feljelenteni azokat, akik a közbeszerzéseket szabálytalanul folytatták le, és azokat a csevakos műsziki ellenőröket, akik az el nem végzett munkákat, továbbá a ténylegesen elvégzettnél nagyobb mennyiségeket, valamint a szerződésben vállaltnál értéktelenebb anyagból megvalósított munkákat leigazolták?

    d) Teflonból van az arcbőrötök, hogy gátlástalanul ilyen baromságokkal jöttök elő ahelyett, hogy a tényleges felelősök elleni feljelentések megtételén szorgoskodnátok?
    Mit csináltatok az elmúlt 16 hónapban, hogy még mindig itt tartatok?

    Szégyelem magam helyettetek!

  20. lb szerint:

    grün!

    Todod honnan származnak a “Bizonyító erővel nem rendelkezik!” felírattal ellátott papírok? Ha nem, megsúgom neked, innen: http://www.foldhivatal.hu/, ahonnan ha rendelkezel ügyfélkapus regisztrációval, le tudod tölteni a számodra érdekes ingatlanok tulajdoni lapját! A rajta levő szöveg “csak” annyit jelent, hogy hivatalos eljárásban nem használható fel, mivel nem hiteles másolat, és nem azt, hogy az adatok nem hitelesek!

    De szerintem te ezt nálam jobban tudod, csak próbálsz egy kicsit ködösíteni! 🙁

  21. Zoli049 szerint:

    Szerintetek melyik mostani képviselő bukott vissza ingatlan ügyileg?
    Ugye, hogy egyik sem. Havi, több, mint 1 millából mindenki tudna előre lépni.
    Léptek ők is és most is fognak.
    Senkinél nem hiszem, hogy egy 40 éves épület 4. emelete olyan kelégítő lehet?!

  22. nagyapó szerint:

    Igazi komcsi gondolkodás csaposé. Minek autókat vásárolni 42 millióért? Az önkormányzatnak kell autó feladata elvégzéséhez, csak az a kérdés hogyan használja fel? Nem az a gond, ha hivatalos útra használják, hanem ha személyes használatban,, Záhonyba jár tankolni (ha olcsó ukrán benzinért, az is törvényellenes), mert így sok benzint el lehet számolni.
    Itt érhető tetten az MSZP-s erkölcsiség!
    És így tovább.
    Ebihal viszont úgy tátog, amilyen vízben van. Ha Népszabót idéz – monnyonle, ha csepel.infót, akkor – ártatlanság “védelme”, bizonyítson!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  23. Bugi szerint:

    Ja, minek autó egy önkormányzatnak? Menjenek öszvéren, nem? Telefon helyett meg jó füstjel, számítógépek helyett lúdtoll.

  24. Zoli049 szerint:

    De akad olcsóbban is kocsi. Ha már spórolás van…

    lb!

    Megsúgom, hogy ezek pénzért kikért papíralapú tulajdoni lapok! 😉

  25. Zoli049 szerint:

    Jah… Kocsi! Ciki is lehet egy 10 éves Swift-el járni… 😉

  26. hajós szerint:

    Má megin MSZP. mszp mszp mszp mszp. Ez már nem is csepel.info, sokkal inkább mszp.info.

  27. Zoli049 szerint:

    Kedves hajós!

    Elterelő gumicsontposztok…

  28. nagyapó szerint:

    Zoli049! Hagyja ezt a populista proli szöveget! Írjon inkább filozófiai dolgozatot, mint Heller, azt senki sem olvassa.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  29. Bugi szerint:

    Hol van Borka-Szász meg Szenteczki? Csak álnéven fórumoznak. Van ebben a cikkben pár dolog, amire válaszolni kellene.

  30. Zoli049 szerint:

    Fater!

    Mivel melós vagyok, proli, így meghagyom a diplomásoknak a szart. Ld. Heller! 🙂
    Jah… Fáj az igazság, fordított felállásban? Netán érintett a magázodó bunkó? Értem…

  31. Zoli049 szerint:

    Bugi!

    Ahogy a tulajdoni lapok előkerültek, így a fentiek elérhetősége is simán kirakható ide. Kanadai szerveren nehéz vadásztatni. Ki kell rakni…

  32. Öreg halász szerint:

    Az MSZP-nek választ kell adnia arra is, hogy honnan volt ennyi irodára pénze, és arra is, hogy mire ment el 550 millió. Ha annyit beszélnek a demokráciáról, akkor mutassanak példát.

  33. Zoli049 szerint:

    Öreg halász!

    Kit és mi tart vissza? Várom én is személy szerint, de mi van???

    http://csepel.info/?p=17952#comment-116702

  34. Öreg halász szerint:

    Egynapos bíróság? Jó lenne. De a 2010-es feljelentések is a rendőrség fiókjában vannak. A 2009 januári kettős gyilkosságnál még az elsőfokú ítélet is ki tudja mikor lesz…

    Szóval: honnan volt a pénz, mire ment a pénz? Erre az MSZP viszont választ tudna adni, ha nem a BKV-ból lopott pénzt vitték oda.

  35. islander szerint:

    aki nagyon szórja másra a sz*rt, arra előbb utóbb visszahull és ő is sz*ros lesz!

  36. Zoli049 szerint:

    Öreg halász!

    Én, mint komcsinak kikiáltott, várom, hogy akik bűnösök, azok elnyerjék a “jutalmukat”. A bíróság irányítása is már-már a médiahatóság felé hajaz, így lehet, hogy felgyorsulnak az események, de az is lehet, hogy a holló a hollónak nem vájja ki? 🙂

  37. Zoli049 szerint:

    islander!

    Nem akarom a melós agyammal sem elhinni, hogy itt a sok buliban nincs valami közös nevező?! Túl egyszerű lenne a képlet, ha nem így lenne, sőt mi több, már 1-2 ítéletnek is lennie kellene.

  38. "?!" szerint:

    Kedves “Öreg halász”?

    Tudom, hogy egy újszülöttnek minden vicc új, de állítólag Te nem vagy újszülött, ezért illene tudnod, hogy az MSZP akkor vásárolt új székházat a VI. kerületben, a Jókai utcában és a székház vásárláshoz volt szüksége hitelre.
    Kapjál már a fejedhez “Öreg”, és máskor jobban figyelj, mert mi lesz veled ha a Fidesz által az MSZP székház elé meghirdetett tüntetésről azért késel el, mert Te a Jókai utca helyett, előbb a Köztársaság térre mész tünteni.
    A figyelmetlenséged miatt elveszítheted a politikai-bérpótlékodat, és akkor miből fogsz piát venni?!

    Egyébként nem Te vagy véletlenül Deme Gábornak az öreg halász nagyapja?
    Nekem nagyon gyanús vagy!

  39. nagyapó szerint:

    Zoli049! Melós = proli, munkás = proletár.
    Zoli049-nek! Csepelen a munkások (proletárok) felépítették a Munkásotthont, a melósok (prolik) gazdagították a kocsmákat! Jelenleg hasonló a helyzet, csak kevés a munkás.

    Apropó a kócos asszonyt mikor hívják vissza?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  40. Zoli049 szerint:

    Buktad megint, Fater!

    Nem járok kocsmába. Te biztos, hogy ma többet ittál, mint én az elmúlt évtizedben. Na, látod… Nem kell diploma semmihez. 😉

  41. Dr. grün szerint:

    Zoli049!
    Smitti is milyen jól elvezetgeti a zországot egy lopott diplomával!
    No, persze egy kis miniszterelnöki segítséggel! ))) 🙂 (((

  42. Borka-Szász Tamás szerint:

    Bugi drága,
    Aki álnéven kommente ezen a fórumon, az magácska, nem én. 🙂

  43. Dr. grün szerint:

    Nocsak, nocsak!
    Már ért el eredményeket a mi Pajánk!
    Külön bizottság vizsgálja a hajléktalan elmeállapotát!
    http://hvg.hu/itthon.bunugy/20120125_schmitt_pal_hajlektalan ))) 🙂 (((

  44. Borka-Szász Tamás szerint:

    Nézzük teljesen tényszerűen, mi van e nagyszerű és objektív írásban:

    1. “A csepeli MSZP „mutyivilágáról” és a kettős gyilkosság titkairól szóló Vörös Csepel című tényfeltáró könyv utószavában jelent meg először utalás arra, hogy az MSZP fővárosi irodáival valami nagyon nem stimmel.”

    A szerző az ég világon semmivel nem támasztja alá, hogy mi nem stimmel nagyon a fővárosi irodákkal.

    2. A cikk szerint az MSZP korábban vásárolt 4 ingatlant a főrvárosban. Ezzel kapcsolatban a szerző a következőket FELTÉTELEZI (persze tényként beállítva), megspórolva bármilyen bizonyítást:
    – az irodákat lopott pénzből vették: merész gondolat, csupán a lopás tényét, illetve a pénz eredetét kellene bizonyítani;

    – az irodákat áron alul vehették: a szerző szerint ezt “firtatni kellene”…. aha. Miközben maga írja, hogy “Bár az ingatlanok vételi árait és valós értékét egyelőre nem ismerjük”.

    – az Erste Bank vezetése fedezethiányos hitelt adott az MSZP-nek: nem semmi vád a bank vezetése és alkalmazottai ellen, nem kéne szólni az Erste tulajdonosainak?

    Felhívom még a lelkes drukkerek figyelmét, hogy az Állami Számvevőszéknek kötelessége vizsgálni az adott évben lezajlott ilyen tranzakciókat is, illetve azok pénzügyi forrását. A párttörvény szerint ezzel minden év végén el kell számolnia az adott pártnak. Gondolom, a 2009. évi vizsgálatok eredményét Domonkos pártkatona úr bármikor a csepeli Fidesz rendelkezésére bocsátja. 🙂

    3. Mielőtt valaki Hagyózni meg Juhászozni kezd, javaslom, várjuk meg a hatósági eljárások végét (ha valaki lopott, persze irány a kaptár). Addig arról spekulálni, hogy ki mennyit és hova, persze lehet, csak mellőz minden objektivitást.

    4. Én sem értem, hogy ha Juhász 800 millióért végzett felújításokat Csepelen, és a Fidesz szerint állítólag egyes tételeket “túlszámlázott vagy fiktíven számlázott” (tehát a munka döntő részét ténylegesen elvégezte), akkor hogy lehetett 800 millió Ft-t “kipumpálni” Csepelről?
    Olyat eddig a Fidesz sem állított, hogy Juhász kiállította a számlát, a Csevak meg fizetett munkavégzés nélkül.

    5.
    “Az Inveszt-Alfa esetében elég egyértelmű, hogy az MSZP-s cégnek 800 millió forintot pumpáltak ki csak a csepeli adófizetők zsebéből – és akkor még azt nem is tudjuk, hogy a többi önkormányzat esetében ez az összeg mennyi lehet.”
    Az önkormányzatok esetében valaki ingatlant VETT tőlük – tehát bevételük volt a tranzakción, hogy lehetett ez “kipumpálás”???

    Összefoglalva: Ábel Attila agya megint elsült, a mozaikszerű ténymorzsákat összegyúrta egy nagy összeesküvés elméletté és meglepett vele mindannyiunkat.
    Köszönjük, Attila!

  45. Ábel Attila szerint:

    Tamás, nosza rajta, bizonyítsatok. Mennyiért vettétek az irodát, irodákat, miből, mennyi volt a hivatalos értéke (volt ahol a helyi vagyonkezelő adta el).

    Az ügyészségi vádirat pedig Hagyó esetében elég egyértelműen fogalmaz. Már csak azt kell megkeresni, hogy azok a pártcélok, amiről a vádirat ír, miben manifesztálódtak. Esetleg éppen pártirodákban? És mit keresett az az Inveszt-Alfa az ügyletek mögött, amelyik innen, Csepelről talicskával tolta ki a pénzt?

    Ja, és mindenki téved, aki azt hiszi, hogy én vagyok a Csepel.info. A kettős gyilkosságról megjelent cikkeknél mindenki tudta, hogy én gyűjtöttem az információkat a háttérben, különben nem derülhetett volna ki ennyi minden. Egyébként pedig köszönöm, van dolgom elég ahhoz, hogy még ezzel is én foglalkozzak. A Csepel.info-t egy kis baráti társaság szerkeszti, bár én sok infót adtam-adok nekik.

  46. Ábel Attila szerint:

    Ja, és Tamás: Buginak igaza volt. Mielőtt valamit leírsz, tájékozódj. Benneteket már senki nem akadályoz meg ebben.

  47. Dr. grün szerint:

    Ábel Attila!
    A beteljesülés nem keverendő a teljes besüléssel!
    Ha továbbra is demokráciában élünk még mindig a gyanúsító köteles bizonyítani!
    A gyanúsított akár valótlant is állíthat! ))) 🙂 (((

  48. Ábel Attila szerint:

    A pártok adatai nyilvánosak. Amíg csak papíron volt nyilvános a Csevak működése, és Szenteczky nem volt hajlandó betekintést adni a dokumentumokba, addig csak gyanakodhattunk ott is. Fura módon az MSZP és a DK is ugyanezt folytatja, csak most ellenzékben.

    Mi gátol meg bárkit is, hogy elmondja mennyiért vett az MSZP pártirodákat, és miből?

  49. ebihal szerint:

    Jó néhányszor le lett írva itt fenn, hogy a törvény szerint a bizonyítás a vádló köte-
    lessége. Mi az ami ezen nem érthető? Tisztelt honfitársaim melyik betűt vagy szót
    nem ismerik?

  50. ebihal szerint:

    Nagyapó! Mi a problémája? Az már kiderült, hogy a köpönyeg forgatás, a kettős
    mérce és a hazudozás a maga erőssége!Tudom, zavarja, hogy néha lebukik, de
    ilyen a kaméleonok élete!

  51. "?!" szerint:

    Tisztelt Ábel Attila!

    Ebből az ügyből is kilóg a politikai ellenfél lejáratására irányuló szándékot bizonyító lóláb, és sok normálisan gondolkodó ember igazságérzetét sérti a kettős mérce!

    Milyen alapon várja el a Fidesz, hogy az MSZP elmondja azt, hogy miből és mennyiért vett pártirodákat a MSZP, amikor ezekről az ügyekről a Fidesz sem ad tájékoztatást?

    Abba kellene már hagyni a bizonyítékok helyett csak feltételezésekre alapozott gyanúsítgatást, és helyette a bizonyítható bűncselekmények tetteseinek a felelősségre vonásával, az előttünk álló rengeteg aktuális feladattal kellene foglalkozni!

  52. Borka-Szász Tamás szerint:

    Ábel Attila:
    “Tamás, nosza rajta, bizonyítsatok. Mennyiért vettétek az irodát, irodákat, miből, mennyi volt a hivatalos értéke (volt ahol a helyi vagyonkezelő adta el).”

    Attila,
    Még egyszer idemásolom, amit szerintem te is tudsz:
    “…az Állami Számvevőszéknek kötelessége vizsgálni az adott évben lezajlott ilyen tranzakciókat is, illetve azok pénzügyi forrását. A párttörvény szerint ezzel minden év végén el kell számolnia az adott pártnak. Gondolom, a 2009. évi vizsgálatok eredményét Domonkos pártkatona úr bármikor a csepeli Fidesz rendelkezésére bocsátja.”

Itt lehet hozzászólni !