Túl későn leplezik le a csepeli komcsikat

Index

Csalás, lopás, bűnpártolás, környezetszennyezés, gyilkosság: éppen hogy csecsemőt nem ettek a csepeli szocialisták, de a kavarásaik véletlenül nem is maradtak titokban. Nem kizárt, hogy 35 ezres példányszámával az idei év összes könyvpiaci bestsellerét legyőzi a Vörös Csepel című, a XXI. kerületi kommunisták bűneit leleplező kiadvány, amit az utód, a fideszes önkormányzat adott ki. A pártsajtó lenne a tényfeltárás jövője? Hogyan teljesít egy alpolgármester a profi újságírókhoz képest?

Az ország szélesebb közvéleménye pár napja hallott először Németh Szilárd csepeli polgármester-ókortörténészről, aki azzal lett híres, hogy leleplezte: Budapest XXI. kerületében már a Római Birodalom végnapjai idején is vallásosan imádták Orbán Viktort. A fideszes politikus ugyanis a került weboldalán kérte a helyi polgárokat, hogy mondjanak el egy ókeresztény imát Orbán miniszterelnökért, aki ellen “az ellenzék újra brutális támadást indított”, és mellékelte is az ima szövegét. Aki nem kezdett el nyomban imádkozni, azt hihette, Németh valami buta talpnyaló, pedig nem ez a helyzet. Az egész ugyanis valójában egy rafinált vírusmarketing-kampány lehetett. Ugyanazon a weboldalon hirdették ugyanis a kerület nagy vállalkozását, a meghökkentően nagy példányszámban kinyomtatott, a kommunisták cselszövéseit a fejükre olvasó Vörös Csepel című könyvet, amit éppen ezekben a napokban juttatnak el 35 ezer csepeli háztartásba.

A jó értelemben vett pártlap

Ortodox nézet, hogy a pártsajtó sose lehet fogyasztható termék: a kommunisták végvonaglásának idején nagy rajongói voltunk a csepel.info című helyi hírblognak, ami – ha ez fizikailag és mentálisan lehetséges – még a Helyi Théma nevű rettenetes nyomtatott pártközlönynél is fideszesebb volt, viszont egész jó (=büdös) ügyeket piszkáltak meg egész ügyesen. No és a blogműfajba bőven belefért a parodisztikus elfogultság is.

Bár a csepel.info impresszumában szemérmesen azt írják, hogy a “híroldalt egy kis baráti társaság szerkeszti”, az oldal egyik legfontosabb szerzője Ábel Attila ellenzéki fideszes önkormányzati képviselő volt. Ezt kérdésemre a csepelinfósok most meg is erősítették. A csepel.info a szó legjobb értelmében vett bulvárt nyomta: volt érzékük nemcsak a nagy botrányok megtalálásához, de a látványos tálalásukhoz is, és a posztjaikat néha már-már a klasszikus újságírás szabályai szerint szerkesztették, lehetőség szerint megszólalókkal, háttérrel, forrásellenőrzéssel. Nem egy esetben vettünk át információt tőlük mi is, vagy az Indexen, vagy a Képviselő Funky blogon.

Téma az mondjuk volt is. A csepeli MSZP a rendszerváltást tökéletesen megúszó szervezet volt: a pártelnök-polgármester Tóth Mihály volt az MSZMP utolsó helyi első titkára, az egykori állampárti tanácselnök-helyettes, Orosz Ferenc lett az MSZP-s alpolgármester, az “új” párt két helyi országgyűlési képviselője közül Avarkeszi Dezső főállású pártmunkás volt. Csepel az első szabad önkormányzati választásokon ugyan az SZDSZ-re szavazott, 1994-től viszont 16 éven át totális volt a szocialista dominancia a XXI. kerületben, az MSZP még uralkodása leggyengébb évében is egymaga megszerezte a szavazatok felét. A csepeli városvezetés a megjelent cikkek és posztok alapján a klasszikus ingatlanpanama-haveri lakáskiutalások-sportpályaellopás szentháromságot követte. Ezzel nem emelkedett volna ki a bármely párt által működtetett magyar önkormányzatok közül, sőt még a szennyező galvániszap lerakása körüli botrány sem volt annyira egyedi, de a gyanúsítottként, áldozatként, tanúként és szemtanúként csupa MSZP-vezetőt felvonultató, hátborzongató kettős gyilkossági ügy már olyan volt, ami visszamenőleg is félelmetes politikai maffiának láttatja a kommunista utódpárt helyi szervezetét.

Ennek a fényében nem is annyira meglepő, hogy a kerületben hagyományosan harmatgyenge, 2010-ben hatalomra került Fidesz úgynevezett fehér könyvben akarta a lakosság elé tárni korábbi vezetőik bűntetteit.

Nem is tudják talán, hogy a pufajkásoktól lopnak

A fehér könyv a mai magyar nyelvben nagyjából “az elődök bűneit tételesen, az objektivitás látszatát keltően felsoroló és feltáró kiadvány”-t jelent. Tarlós István főpolgármester például 2011 nyarán adatott ki fehér könyvet Budapest korábbi vezetésének botrányairól és mulasztásairól, készült ilyen a Malév ügyeiről meg egy rakás más témában. Ami azért vicces, mert maga a kifejezés eredetileg egy gyűlöletes kommunista könyvsorozat beceneve volt, egyúttal a hazugság és a manipuláció szinonimája. A frissen MSZMP-vé alakult állampárt a forradalom leverése után, 1957-ben jelentett meg egy négykötetes propagandasorozatot „Ellenforradalmi erők a magyar októberi eseményekben” címmel, amit a borító színe alapján neveztek fehér könyvnek. (Ennek semmi köze a magyarra szintén “fehér könyv”-nek fordított angolszász eredetű “white paper”-hez, ami a parlamenti törvényelőkészítést segítő, egy adott témára vonatkozó korábbi jogszabályokat és ötleteket összegyűjtő kiadványt jelent.)

A pártújságírás Woodwardja

A csepeli vezetés az ebben a műfajban megszokott módon nem adta ki a kezéből a vörös-fehér könyv előkészítését: a kötetet Ábel Attila fideszes alpolgármester szerkesztette, a kiadója az önkormányzat, felelős kiadója pedig Németh polgármester. A Vörös Csepel – nyilván nem függetlenül Ábel személyétől – főleg a csepel.info korábbi posztsorozataira épül, de felhasználnak benne eredeti dokumentumokat, jegyzőkönyveket, és vannak benne rövidebb-hosszabb átvételek több újságból, például egészen sok a HVG-ből, miközben szerencsésen hanyagolja a komcsigyalázásban amúgy klasszikusan lelkes, de abszolúte megbízhatatlan szélsőjobbos lapokat.

Kétszer átolvasva a VCs-t, azt kell mondanom, hogy Ábel Attila a vonalas pártpropaganda Bob Woodwardja. Szórakoztató, olvasmányos stílusban ír, jól építi föl a fejezeteket, ügyesen adagolja a feszültséget, plasztikusan festi föl a legfontosabb szereplőket, és közben alig-alig szalad el vele a ló. Pedig milyen borzasztó nehéz ezt megállni, ha az ember éppen komcsizik! Ábel azonban alig esik bele ebbe a csapdába.

Véres szegfű, véres padló

A könyv minden szempontból legerősebb fejezete az iskolai kettős gyilkosságról szóló. Nem véletlenül, ebben a csepel.info annak idején bőven megverte a teljes magyar sajtót. Ábel néhány vonással felfesti az MSZMP-KISZ-MSZP-hátterű magániskolát, az ügy főbb szereplőit, akik mind-mind prominens szocialista káderek, kezdve Deme Gábor igazgatóval, aki egy pufajkás horgász fiából lett a helyi MSZP sztárja, majd a gyilkossági ügy egyik vádlottja. Néhány bekezdés után feldereng az a politikai-üzleti hálózat, ami a szörnyű gyilkosság után összezárt, és olyan hevesen védte a szereplőket és tartotta vissza az alapvető információkat, ami egy avatatlan szemlélőben egy tényleg bármire kész politikai maffia képét kelti. A szerző javára legyen mondva, hogy ahol nincsen bizonyíték vagy nyilatkozat a kezében, ott nem állít, legfeljebb felsorakoztatja a megismert tényeket és kérdez. Így akkor is, amikor arról ír, hogyan titkolta el egy éven át Podolák György MSZP-s országgyűlési képviselő, hogy Deme közvetlenül a gyilkosság előtt nála járt, és tőle indult ölni. Vagy hogy az ügyben a nyomozás annak ellenére hosszú időre megakadt, hogy a gyilkosságról egészen kivételes módon hangfelvétel készült, miközben az akkori igazságügyi államtitkár az az Avarkeszi volt, akinek Deme kampányember volt korábban, és akinek a felesége Deme helyettese volt az iskolában.

Van, amire nem szabad sajnálni a pénzt

Kommunistázni és főleg bűnöző kommunistát leleplezni nem fideszes vagy jobbos érdek, hanem örök emberi érték, és minden magyar állampolgár javát szolgálja. Pont ezért kár, hogy a Vörös Csepelt nem egy független újságíró, hanem egy pártember írta meg. Egyrészt azért, mert a könyv az óriási lenyúlások mellett emiatt foglalkozik olyan pitiáner ügyekkel is, mint a szocialista frakcióiroda mikrósütője és hat Népszabadság-előfizetése, csak hogy tovább sározhassa a szerző által nyilván gyűlölt csepeli MSZP-t. No és Németh polgármester minden harmadik oldalon feltűnik mint az igazság megvesztegethetetlen bajnoka. Másrészt azért, mert a kontextus, minden vitathatatlan értéke ellenére kiheréli az egész vállalkozást.

A kontextus ugyanis nyilvánvalóan az, hogy a csepeli Fidesz – illeszkedve a párt általános taktikájához – túlnyomó többsége birtokában is a szocialisták ekézésére fordítja energiáinak jó részét, és ebben az esetben polgárainak pénzét is, hiszen könyvet 35 ezer példányban kiadni, majd terjeszteni, hiába szűk száz oldalas kötetecske csak, drága dolog. Pedig kommunistázni közszolgálati kötelezettség lenne, amire tényleg nem szabad sajnálni a pénzt, de az egésznek mégis kellemetlen stichje van. Főleg, hogy az önkormányzati választások és a kötet megjenése közti időben minden megváltozott a magyar politikában, és Gyurcsány Ferenc vitathatatlan bűnei helyett a téma már régen az, hogy az ország túléli-e egyáltalán a kormány valóságtól elrugaszkodott gazdasági és politikai húzásait. Bár a szerzők erről nyilván körülbelül annyira tehetnek, mint én, most mégis hihetetlenül abszurdnak tűnik, hogy a 2012 januárjában a csepeli önkormányzat logisztikai kapacitásainak komoly részét egy Vörös Csepel című, kommunistafaló kiadvány terítése köti le. Mondjuk nem abszurdabbnak, mint Orbán Viktorért imádkozni.

Forrás: Index

91 hozzászólás “Túl későn leplezik le a csepeli komcsikat” bejegyzésre

  1. CsepeliNo1 szerint:

    IGAZÁBÓL 2 év múlva lesz mit LERENDEZNI!

    Oda azt hiszem dupla kötetes NARANCS CSEPEL kell! És az “csak” 4 évről fog szólni!

  2. Bevándorló szerint:

    CsepeliNo1! Teljesen igazad van. Ez az egész olyan mint egy rossz vicc. Arról nem is beszélve, hogy vajon kinek a pénzéből finanszírozták a könyv szerkesztését, kiadását és terjesztését? Abszurd, szürreális csepeli valóság.

  3. Ábel Attila szerint:

    A Vörös Csepel kétmilliárd forintot hozott az önkormányzatnak. Ennyit tudtunk spórolni azoknak a korrupció-gyanús ügyeknek, szerződéseknek a megszüntetésével, felgöngyölésével, melyekről a könyv szól.

  4. Véletlentévedtem ide szerint:

    > Ábel Attila szerint:

    Hú, ez azért oda csap! Akkor még is érdemes volt ezeket a dolgokat nyilvánosságra hozni és kinyomtatni! Elolvasni biztos érdemes lesz, legalább érthetővé váli, hogy működött ez az átkos rendszer!

  5. földhözragadva szerint:

    Hm, akkor gyorsan ki kell adni a 2. és 3. kötetet is…:) Felvirágzik a kerület…:)

  6. Véletlentévedtem ide szerint:

    Egy kicsit több objektivitást a kommentelésben kedves Vörös elvtársak! xd

  7. ex csepeli szerint:

    Imádom ezt a mocskos komcsi söpredéket.
    Akármekkora szarban van a gazdaság, a propaganda anyagra mindig jut pénz valahonnan. Ha emlékeztek még az előző négy évük Milleniumi Országjárójára.
    És ahogy emlékszem, a gengszterváltás idején nem azért tudott megmaradni az akkori vezetőség a helyén, mert lefizették a szavazókat, hanem mert valamit jól csináltak.
    A “Véletlenültévedtem ide” nevű bolsi ivadék meg nem értem, miért pofázik bele, hiszen életében nem lakott Csepelen.

  8. ebihal szerint:

    Mindenkinek figyelmébe ajánlom az utolsó bekezdést, mert ma az a lényeg, a többit
    tessék a bíróságra bízni!
    Szívesen látnék már egy komoly listát, ahol tételesen kimutatják ezt a két milliárd
    megtakarítást!

  9. Bevándorló szerint:

    Ábel Attila: értem én, hogy 2 milliárdot hozott a visszaélések felgöngyölítése, de ez nem a könyvnek köszönhető! Egyrészt engem is érdekelne, pontosan miből és hogyan tevődik össze az a kétmilliárd, illetve miért volt szükség a visszaélések felgöngyölítésén túl kiadni ezt a könyvet 35 ezer példányban? Nyilvánosságra hozni retkes ügyeket ennél ezerszer hatékonyabb módon INGYEN is lehet!

  10. Ábel Attila szerint:

    Bocsáss meg kedves Bevándorló, de bizony igen, a könyvnek is köszönhető. A könyvet abból a tapasztalatból írtuk, amivel ezt a hatalmas összeget megtakarítottuk, és a könyv írása során derültek ki újabb és újabb “ügyek” is, melyekkel újabb és újabb tízmilliókat spórolhattunk meg.

    Kár a könyv árán rugózni: ez volt az önkormányzat által kiadott legolcsóbb könyv. Az önkormányzat eddig is adott ki könyvet, de soha ezelőtt nem adott ki olyan könyvet, amelyről a képviselő testület is döntött, és a választási ígéretek része is volt.

    Mi ugyanis azzal az ígérettel jutottunk a kormányrúdhoz, hogy elszámoltatjuk a korábbi vezetést, és rendbe tesszük a költségvetést, valamint megfékezzük a 10 milliárd forintig jutott vagyonvesztést. Ezen dolgozunk, a választók felhatalmazásával a hátunk mögött, és ennek a munkának volt a része a Vörös Csepel című könyv megjelentetése.

  11. fütyesz szerint:

    Csepeli No1! Tudsz valamit, vagy csak pofázol? Na, írjad, mi lesz a kétkötetes Narancsban! Semmi, Te komcsigyerek!

  12. Bevándorló szerint:

    Ábel Attila: Köszönöm válaszod. Olyan választási ígéretről, hogy könyvet adtok ki az elszámoltatásról én még csak nem is hallottam. Mikor és kinek ígértétek ezt meg? Akkor konkrétumot kérek és ez nem csak engem érdekel: mennyibe került a könyv gyártása, kiadása, terjesztése. Csepeli vagyok, az én pénzem is benne van, szeretném tudni.
    Köszönöm.

  13. fütyesz szerint:

    Csepeli Námber van! Tudsz valamit, vagy csak pofázol? Na, írjad, mi lesz a kétkötetes Narancsban! Semmi, Te komcsigyerek!

  14. ex csepeli szerint:

    Ábel Attila: már ha egyáltalán az vagy, akinek beállítod magad… mi lenne, ha ott kezdenétek, hogy a fideszből egy _demokratikus_ pártot hoztok létre?
    Mert egyelőre csak azt látni, hogy a kis Rákosi seggét nyaljátok és mocskoljátok az ellenzéket, miközben sokszorosan rosszabbak, aljasabbak, undorítóbbak vagytok, mint bármelyik maszopos-szadeszes. Pedig sokáig hittem, hogy őket nem nagyon lehet alulmúlni.
    Azt hiszem, Rákosi elvtársatok most igencsak vigyorog a sírjában, hogy milyen jó tanítványai vannak a XXI. században.

  15. Ábel Attila szerint:

    Kedves Bevándorló,

    a könyvkiadással kapcsolatos költségekről részletesen beszámoltunk a Csepeli Hírmondóban.

    E szerint az előző ciklusban az előző önkormányzati vezetés, a képviselők és a polgárok felhatalmazása és megkérdezése nélkül 12 millió forintot költött különböző könyvek kiadására. Ezek a könyvek egyetlen esetben sem jutottak el a csepeli polgárokhoz, ezek csak reprezentatív célokat szolgáltak.

    A Vörös Csepel, amely a választási ígéretnek megfelelően lett kiadva, 6.309.975 forintba került összesen. Tehát nagyjából a fele volt az előző könyvkiadásoknak, de minden egyes csepeli háztartásba eljut. A kiadásáról a képviselő testület is szavazott.

    Mindaz viszont, amit a könyv leír, kétmilliárd forintot hozott Csepelnek, ennyi közpénzt sikerült megtakarítani a könyvben feltárt korrupció-gyanús esetek és szerződések felszámolásával.

    Kedves ex-csepeli, javaslom, hogy egyszer nézz utána, hogy az MSZMP-nek melyik párt a jogutódja, és melyik pártban hívják még mindig elvtársnak egymást az exkommunista párttagok.

  16. Ábel Attila szerint:

    Elnézést, de nem érek rá tovább. Este lehet, hogy még tudok reagálni a hozzászólásokra, most azonban dolgom van.

  17. Borka-Szász Tamás szerint:

    A könyv előállítása bruttó 8 millió Ft volt, ennyit szavazott meg a Fidesz a csepeli Képviselő testületben a csepeli adófizetők pénzéből.
    A könyv gyártását pályáztatás nélkül Bencsik András és Seszták Ágnes cége, a Magyar Ház Kft. kapta, bizonyára profitot nem realizálva, emberbaráti szeretetből.

    A 2 milliárdos megtakarítás kezd legendává nemesedni, erről tételes kimutatás még “természetesen” nem készült. Az egész arra van alapozva, hogy a költségvetés hiánya jelentősen (bár nem ennyivel!) csökkent. Hogy ennek mi volt az ára (felújítások leállítása, támogatások megvonása, művházak bezárása stb.), arról mély hallgatás van.
    Maradt a szlogen: 2 milliárdot spóroltunk meg. Jól hangzik, töredéke sem igaz, mert szimpla elvonásokkal teljesítették.

  18. Bugi szerint:

    Sötét Borka, a közgazdász, nem tudja mi a keretösszeg és a költség közötti különbség? A könyvet minden volt MSZP szavazónak olvasnia kell!

  19. Ádám szerint:

    Ezt a 6.309.975 forintot amibe a könyv kiadása került lehetett volna felújításokra fordítani nem?Vagy Csepelen ennyire rendben van minden??Sajnos Én nem így látom.Aki itt kommentel komcsizza meg narancsozza 1mást folyamatosan.Unalmas azt olvasni mindenhol,hogy ki mit rontott el ekkor és ekkor.A napirenden lévő problémákról miért nem ír senki?Legyen az jobb vagy baloldali.

  20. Borka-Szász Tamás szerint:

    Ábel Attila szerint:
    2012. január 25., szerda – 11:30

    “Elnézést, de nem érek rá tovább. Este lehet, hogy még tudok reagálni a hozzászólásokra, most azonban dolgom van.”

    Sürgősen meg kell írnom néhány ütős agitprop cikket a holnapi csepel.info-ba… :-):-)

  21. Borka-Szász Tamás szerint:

    Bugi, menj körbe a lakótelepeken, a postaládák melletti szemétgyűjtő dobozokban hegyekben álltak a kidobált VCS könyvek… nagyjából ennyire érdekelte az embereket ez a pártkiadvány.

    A 2 milliárdos megjegyzésemre nem sok reakció volt….

  22. Manitu szerint:

    A tájékoztatásra elköltött pénzek azért jönnek vissza, mert az okos választópolgár nem fog többet olyan pártra szavazni, amelyik évente kétmilliárd forintot rak az elvtársak, barátok zsebeibe. A Vörös Csepel megéri a pénzét.

    Ádám, szerinted pl,. azt a 182 millió forintot, amit különböző, soha meg nem valósult Szent Imre téri tervekre költött az MSZP-s önkormányzat, vagy az MSZP-s Juhász elvtárs cégeihez áttolt 800 millió forint köpénzt mi mindenre lehetett volna költeni az elvtársak helyett?

  23. TI szerint:

    Igenis tisztában kell lennie minden csepeli lakosnak, hogy mi folyt itt évtizedeken keresztül! A tényeket nem lehet letagadni. Csak körül kell nézni, hogy az összes település elszaladt mellettünk, mi meg csak lefele csúsztunk. A környéken uszodák, jégpályák, utak, csatornák stb. épültek, fejlődtek és szépültek, ugyanez nem mondható el Csepelről. Itt a szocik öröksége: a királyerdő nagy része nincs csatornázva, poros, kátyús földutak, uszoda bezárás, a sportpálya átjátszása stb. soroljam még? Ezek után nem tudom, hogy egyesek miről beszélnek itt!? Nézzenek gyorsan a tükörbe és szégyeljék el magukat!

  24. Ádám szerint:

    Manitu!Pont ezt írtam.Mindenki azzal foglalkozik,hogy mi volt.Miért a múltból élünk?Az elmúlt 16 évben azt hallani kormányváltás után 1-2 évig,hogy mi volt.Unalmas,felháborító,vérlázító.Dolgozniuk kéne csendben,normálisan úgy,hogy ne érje mindig minden döntésük hátrányosan az embereket.Teljesen mindegy ki van kormányon!!!

  25. Bevándorló szerint:

    Borka-Szász for president! “A könyv gyártását pályáztatás nélkül Bencsik András és Seszták Ágnes cége, a Magyar Ház Kft. kapta, bizonyára profitot nem realizálva, emberbaráti szeretetből.” Erre egyébként számítottam, nem is kérdeztem rá. Valaki ezzel elég jól keresett. Én is kaptam példányt a könyvből…… 4 darabot a postaládámba, más be sem fért. A többi példányok valóban a szemétgyűjtőben landoltak. Hogy az előző érában a volt vezetők mit és hogyan csináltak …. nem tudom és nem is érdekel, mivel most, most van és úgy gondolom, hogy azt a baromi sok energiát és pénzt a MOSTra kellene költeni.

  26. Manitu szerint:

    Szerintem aki hatalmas nyereségre gyanakodnak, kérdezzenek rá egy nyomdában, hogy cuzammen 180 forintos darabáron szerkesztenek és kiadnak-e egy 100 oldalas könyvet.

    A könyvet én is szórtam: a tízemeletes panelokban is csak elvétve volt eldobva könyv. Viszont nagyon sokan várták, és azért reklamáltak, hogy csak januárban jutott el hozzájuk.

  27. Manitu szerint:

    Ádám: a múltból is meg lehet élni, ha kétmilliárd forintot hoz. Egy önkormányzatnak kötelessége jól bánni a közpénzzel. Miért zavar az téged, hogy 2011-ben kétmilliárd forintot már nem pakolhattak el az MSZP-s vállalakozók? Miért zavar, hogy ennyi pénz megmaradt, és Csepel nem ment csődbe?

  28. Dr. grün szerint:

    “ennyi közpénzt sikerült megtakarítani a könyvben feltárt korrupció-gyanús esetek és szerződések felszámolásával”

    Jó, jó de hol a lé?!

  29. Vica szerint:

    Hát ez a lényeg, és semmi más, Manitu pontosan megfogalmazta:

    “Manitu szerint:
    2012. január 25., szerda – 12:09
    A tájékoztatásra elköltött pénzek azért jönnek vissza, mert az okos választópolgár nem fog többet olyan pártra szavazni, amelyik évente kétmilliárd forintot rak az elvtársak, barátok zsebeibe. A Vörös Csepel megéri a pénzét.”

    Szóval remélhetőleg a FIDESZ pártkasszából finanszíroztátok a pártpropaganda könyvetek megjelenését.

  30. Ádám szerint:

    Manitu!Olvasd el figyelmesen amit írtam!!Főleg a második felét.Örülök neki,hogyha jól bánnak a köz pénzel csak legyen eredménye Csepel javára!!!!!!!!

  31. Manitu szerint:

    Kedves Vica,

    a köpzénz-spórolás közügy. Én elhiszem, hogy neked fáj, ha az MSZP-s cégeknek már nem csurog le évente kétmilliárd forint, hiszen láthatóan neked minden fáj, ami az MSZP-re nézve nem hasznos.

    De légyszi-légyszi: kicsit örülj már annak, ha Csepel jól jár valamivel. Örülj neki, ha a kerületnek egy könyv ilyen sok pénzt hoz!

  32. Ádám szerint:

    Manitu!
    Politikai hovatartozás nélkül!Nem szimpatizálok egyik oldallal sem mert 1ik kutya másik eb!Egyértelmű,hogy a rájuk bízott feladatot maradéktalanul végezzék el,persze nem úgy ahogy fentebb írtad még csak ha a fele igaz már az is elszomorító.Nekem az okoz szomorúságot,hogy még mindig előhúznak valamit a cilinderből,”hogy az előző kormány…”(itt mindkét oldalra gondolok).Itt utalok az előző bejegyzésem második felére.

  33. Bugi szerint:

    Aki lop, az bűnhődjön! Ádám, én ezért nem értek veled egyet. Miért is bsj, ha a tolvajokat leleplezik?

  34. Vica szerint:

    Kedves Manitu!
    Nem tudom, hogy a felfogóképességed, vagy az emlékezőtehetséged az oka annak, hogy folyamatosan az MSZP-sekhez sorolsz, ha tele van a hócipőm veletek. Néhányszor már leírtam ugyanis itt a fórumon, hogy SAJNOS EZEN A VÁLASZTÁSON A FIDESZ-RE SZAVAZTAM. A mocskolódásotokból, a sárdobálásotokból és a gyűlölködésetekből, no meg az egyeduralomra törekvésetekből viszont elegem van. A könyvet kimondottan undorítónak tartom, és annak a kiadása több, mint 6 milkóba került. A könyvnek épp a Te véleményed szerint az a hozadéka, hogy a következő választásokon lehetőleg rátok szavazzon a jó nép. Csak azt felejtitek el, hogy nem mindenki hülye, és ha túl sokat nyomatjátok a mások gyalázását, önmagatokat feketítitek be. A megspórolt/ellopott pénzről pedig eddig senki sem közölt tételes kimutatást. A spórolás egyesek szerint munkák leállításából, és egyéb hasonló nyalánkságokból áll.
    Meglehetősen gusztustalannak tartom továbbá, hogy folyamatosan az “ellenség” soraiba lökdösitek azokat, akik nem nyalják megfelelő intenzitással a valagatokat, és hajlandó elmondani/leírni, mi a problémája a politikátokkal. Érdemes lenne pedig elgondolkodni azon, amit a másik közöl, ugyanis előbb-utóbb választások lesznek, és nem tuti, hogy Ti nyeritek. Erdélyi barátaim ugyanis egyöntetűen állítják, hogy az itt szavazni készülők a Jobbikot fogják erősíteni. Szóval vissza az agarakkal, mert lesztek Ti még hamarosan ellenzékben.

  35. Vica szerint:

    Ja! A tévedések elkerülése végett Jobbikos sem vagyok. Csupán egy pártfüggetlen magyar állampolgár.

  36. Ádám szerint:

    Bugi!

    Aki lop az bűnhődjön.Ez így van.Nem ezzel van a bajom.Remélem elolvastad az összes hozzászólásomat és rájössz,hogy mire gondoltam.

  37. csapos szerint:

    Vica! Legyél kíméletesebb és kimértebb!

    Azért ezt nem kellett volna. Ezt mondani a Fidesznek, pardon, Manitu-nak, az írókéznek! Most téged idézlek:

    “Szóval vissza az agarakkal, mert lesztek Ti még hamarosan ellenzékben.”

    Én tudom, hogy a próféta beszélt belőled. Manituék is tudják, de ők ettől – és nem a prófétától – rettegnek 🙂

  38. Bugi szerint:

    Ádám azt nem várhatod, hogy mondjuk csak fél évig lehessen lefülelni és nyilvánosságra hozni nagy lopásokat.

  39. Bevándorló szerint:

    Manitu: Biztos nekem gyenge a felfogásom, de még mindig nem értem, hogy egy könyv kiadása miért és hogyan fial milliárdokat. Ezért elnézést kérek.
    Persze, biztos baromi sokat kellett nyomozni INGYEN és bérmentve, hogy azt a sok gazságot felderítsétek. Aki erre időt és energiát szánt, annak jobb dolga nem volt, mint a múltat kutatni… és ugye a nagy kutatásban egy csomó tapasztalatot szereztetek, hogy azokat a kiskapukat ahol a zseton megszökik hogyan kell bezárni (vagy eltüntetni, nem tudom), de hogy minderről miért könyvet adtatok ki a mi pénzünkön és miért nem környezettudatos módon, papír használata nélkül elektronikus formában azt továbbra sem értem.

  40. Bugi szerint:

    Bevándorló, te bezúzatnád az összes könyvet? Már ha szerinted nincs hasznuk.

  41. Vica szerint:

    Kedves Bevándorló!
    Ennek bizonyára gazdasági okai vannak. A szerzőknek ugyanis tiszteletdíj jár, a könyvnyomtatást valószínűleg FIDESZ közeli kiadó és nyomda vállalta. Jól jött a lé néhány embernek… Miért mondták volna el ingyen? Hiszen mindent az érdekek irányítanak.

  42. Bevándorló szerint:

    Bugi, szerintem az egész pénzkidobás volt, pazarlás és környezetszennyezés. Ostoba és felesleges döntés volt erre majdnem hatmilliót kidobni az ablakon. Ha a mellét akarja döngetni a polgármester és a múlt mocskait kiteregetni, arra szélesebb, költségmentes és hatékonyabb módszert is választhatott volna. Viszont abban a Vicának igaza van, hogy el fog jönni az az idő, amikor majd őket fogják lenyomozni és nekik kell megvédeni minden forint elköltését…. tehát úgy pancsolják a közös pénzeket ilyen marhaságokra.

  43. ebihal szerint:

    Azt állítják, hogy jelentős részben ennek a könyvnek köszönhető a 2 milliárdos meg-
    takarítás. Ebből az következik, hogy a könyv minden egyes ügye mellé, hozzá lehet
    rendelni egy forint összeget, megfelelő bizonyítékokkal. Na ezt a listát hiányolom!
    Egyébként pedig gyanítom, a könyv adatai, már réges-rég a Fidesz fiókjában
    lapultak, most látták elérkezettnek az időt, hogy elővezessék.

  44. Bevándorló szerint:

    Vica, köszönöm. Persze megnézném azt a nyomdát is, aki 100 oldalas lakkozott fedelű könyvet szerkeszt be, nyomtat, csomagol darabját 180 forintért. Ennek önköltségi ára is magasabb. Valószínűleg egy darab számla szólt ennyiről… a többi amit még kiállítottak, hogy a valós költségeket és a marzsot fedezzék az már más néven futott…. de ez csak találgatás, igazából nincs alapja.

  45. Valaki szerint:

    Érdemes megnézni már csak a sztárfotó miatt is!!!!!

    http://tajszolas.postr.hu/orban-viktor-nem-zsido/

  46. Vica szerint:

    180 Ft/pld – szerzői jogdíjért én sem hiszem, hogy lenne nyomda és kiadó, aki ezt elvállalta volna. Érdemes lenne pl. Ábel Attilának a nyilvánosság elé tárni, hogy mennyi tiszteletdíjat/szerzői jogdíjat kaptak a szerzők, mennyibe került a kiadó munkája, mennyi volt a gyártás anyag és munkadíj költsége. Ha már elszámoltatásról szól az élet, hát számoljunk. Így tisztességes.

  47. Ádám szerint:

    Bugi!

    Azt sem mondtam,hogy meddig lehessen lefülelni ezeket a dolgokat.Csupán arra próbálok rávilágítani,hogy amíg előkapirgálnak folyamatosan régi bűnöket addig a napi problémákkal nem foglalkoznak vagy nem annyit amennyit kellene.Ez itt a legnagyobb probléma!!

  48. islander szerint:

    Ádám

    Vote for LMP

    🙂

  49. Dr. grün szerint:

    Valaki!
    Hááááááááááát, nem! ))) 🙂 (((

  50. Dr. grün szerint:

    Vica!
    Ha a Nagy indián szellentés értesüléseit készpénznek vehetjük a könyv szereplői és a statisztéria bérezése és a veszélyességi pótléka kicsit többe van!
    De Ők elengedhetetlenül benne kell legyenek, hiszen nélkülük ez a könyv nem jöhetett volna létra! ))) 🙂 (((

  51. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    Szerintem is későn leplezték le a csepeli és országos komcsi lenyúlásokat, amennyiben ezt időben megtették volna akkor az ország egy része (köztük sajnos én is) nem szavazott volna erre a gátlástalan, Fideszes bagázsra.

  52. Öreg halász szerint:

    A választásokig gyakorlatilag semmibe nem volt belelátás, a választások után pedig – szerintem érthetően – nem lehetett hétfőről keddre több tízmilliárdos pénzforgalmat, több ezer szerződést átnézni.

  53. ebihal szerint:

    Nemrégiben az önkormányzat könyvvizsgálójával közöltek egy cikket, itt az infon.
    Gondolom, az általa készített éves beszámolót, mérleget az összes korábbi képviselő
    ismerte, tehát azt mondani, hogy nem volt belelátás, valószínűleg nem igaz.

  54. bhu szerint:

    Mi van a gerincúttal?

  55. csapos szerint:

    Osztozkodásra várva: 42 millióért személyautókat vásárolt a csepeli fideszes városvezetés

    Ki tudja miért, de ez a topic jutott eszembe, amikor rátaláltam a fent című mai hírre, ami a holnapi képviselő-testületi ülés 13. napirendjéről szól. Igaz, itt nem holmi rongyos 6-8 milláról van szó, hanem 42 millió jó magyar forintról, közpénzből természetesen. Lehet elvörösödni!

    A cikkből kiderül, hogy Németh Szilárd polgármester részére Skoda Superb Combi 2.TDI, Borbély Lénárd általános alpolgármesternek és Morovik Attila szociális, oktatási ügyekért felelős alpolgármesternek 1-1 Skoda Octavia Ambient 1,4 TSI típusú személygépkocsit biztosít a városvezetés. Itt már teljesen vörös Csepel mai vezérkara – az üzemanyag gőzétől, persze.

  56. "?!" szerint:

    Kedves Fórumozók! A könyv árával kapcsolatos gumicsont helyett ezt rágjátok!

    Néhány megjegyzés a sok vitát kiváltó Vörös Csepel című könyvben leírtakhoz: (avagy, hogyan hozott 2 milliárd forintot ez a könyv az önkormányzat konyhájára?)

    9.-14. oldalak, „Galvániszap-szennyezés”:

    A galvániszapot az önkormányzattól független vállalkozók költségén szállították a volt Csepel Művek területére, az elszállíttatás költségét pedig a Minisztérium fizette, ezért ezzel a történettel kapcsolatban sem az mszp-s vezetést terhelő pénzlopásról, sem a fideszes vezetés által elért közpénz megtakarításról nem beszélhetünk!

    15.-16. oldalak, „Botrány a Rákóczi Liget lakóparkban”:

    A lakópark építését az önkormányzattól teljesen független cég végezte úgy, hogy ahhoz egyetlen Ft önkormányzati pénzt nem használtak fel, ezért ezzel a történettel szintén nem lehet az mszp-s vezetést terhelő pénzlopást, vagy a fideszes vezetés által elért közpénz megtakarítást bizonyítani!

    17.-31. oldalak, „A csepeli kettős gyilkosság”:

    A kettős gyilkosság, és az állítólagos sikkasztások, az önkormányzattól független alapítványi iskolában történtek, ezért ezzel a történettel kapcsolatban sem lehet az mszp-s vezetést terhelő pénzlopást, vagy a fideszes vezetés által elért önkormányzati pénzmegtakarítást bizonyítani!
    Viszont ez a fejezet különösen erősen bizonyítja a politikai ellenfél lejáratására irányuló szándékot, mert egyetlen szóval nem említi meg a jelenlegi vezetés regnálása alatt elkövetett észak-csepeli négyes gyilkosságot, amelyért ugyanúgy nem tehetők felelőssé a jelenlegi fideszes vezetők, mint ahogy az önkormányzattól független alapítványi iskolában elkövetett kettős gyilkosságért nem tehetők felelőssé az előző mszp-s önkormányzati vezetők.

    52.-57. oldalak, Habzsi-dőzsi, Ibiza:

    Az Ibiza Kft. által a Fővárosi Fürdőigazgatóságtól megvásárolt kis-dunaparti területre tervezett lakópark kétségtelenül Csepel építészetileg egyik legkorszerűbb része lett volna, de a kis-dunapartra való kilátást féltő néhány személy zúgolódását meglovagolva, az akkori ellenzéknek sikerült kiharcolni a terület beépítésének a megakadályozását.
    A könyvben leírt történet úgy folytatódott, hogy a jelenleginél sokkal engedékenyebb mszp-s önkormányzat, Csepel legutóbb épült és legkorszerűbb, de időközben az önkormányzat által bezárt iskolájának, a Csikó sétányi 24 tantermes iskolának a telkét – a lakossági és ellenzéki nyomásnak engedve – odaadta az Ibiza Kft.-nek, a semmire nem használható kis-dunaparti telekért úgy, hogy az Ibiza Kft. ráadásként megkapta a mai áron kb. 5 milliárd Ft-ért megépíthető 24 tantermes iskola alig 30 éves épületét is azzal, hogy bontassa el, ha lakóparkot akar az iskola helyére építeni.
    Ennek a lakossági és ellenzéki nyomásra létrejött tranzakciónak az eredményeként, a két ingatlan értékének a különbségét jelentő 5 milliárd Ft-os önkormányzati vagyonvesztés következett be, és ezzel egyidejűleg a 2.700 lakásos Erdősor úti lakótelep végleg elvesztette a 24 tantermes iskoláját.
    Ezzel azonban az ügy nem zárult le, mert az Erdősor úti lakótelepen lakossága megakadályozta, hogy a iskola területére olyan szabályozási terv legyen jóváhagyva, amelyik az iskola épület elbontása után lakópark építését tenné lehetővé, ezért az iskola elvesztéséből eredő hatalmas vagyonvesztésen felül, az Ibiza Kft. jelenleg 600 millió forintra perli az önkormányzatot!

    60.-69. oldalak, Offshore lovagok Mekkája: a Csepel SC.

    Ez is egy olyan történet, amellyel szintén nem lehet az mszp-s vezetést terhelő pénzlopást, vagy a fideszes vezetés által elért önkormányzati pénzmegtakarítást bizonyítani!
    Ráadásul tudomásom szerint egyszer már meghiúsult a Csepel SC-t működtető alapítvánnyal szemben a fideszes vezetők által kezdeményezett peres eljárás.
    Tehát bármennyire sajnálatos az, hagy a Csepel SC egy offshor hátterű alapítvány tulajdonában van, tényként kimondható, hogy ezt a helyzetet nem az előző mszp-s önkormányzati vezetés idézte elő.
    Azon természetesen lehet rugózni, hogy ennek a helyzetnek a kialakulásáért felelős-e Podolák György, de az erkölcsi felelősségen felül, büntetőjogi felelősséget biztos nem tudnak rábizonyítani.
    Megjegyzem, hogy ha a jelenlegi vezetésnek sikerülne megszerezni a Csepel SC tulajdonjogát és működtetését, akkor lennének igazán komoly gondok, mert ennek a nem kötelező önkormányzati feladatnak az ellátásához nincs elég pénze az önkormányzatnak!

    71.-75. oldalak, A Csepeli Munkásotthon Alapítvány:

    A Munkásotthonnal kapcsolatban sem lehet az mszp-s vezetést terhelő pénzlopást, vagy a fideszes vezetés által elért önkormányzati pénzmegtakarítást bizonyítani!
    A könyvben bemutatott 32 ezer Ft-os terembérleti különbözetre hivatkozás szerintem csak ürügy, a viszonylag jól működő Munkásotthon vezetőinek a lejáratására, és a Munkásotthon feletti rendelkezés megszerzésére.

    77.-86. oldalak:

    – Az „Eltékozolt milliárdok: több fogyott el mint Észak-Csepel” című résznél, több mint viccesnek tartom az alábbi szöveget:”Az a sok pénz (10,1 milliárd Ft) tehát elment, eltűnt örökre, miközben senki nincs aki meg tudná mondani, hogy – a már felsorolt vegytiszta tovajlásokon és pénzszóráson túl – mire költötték el”.
    Nos, én javaslom, hogy aki tényleg meg akarja tudni, hogy mire költötték el a pénzt, az nézze meg tételes kimutatást az önkormányzat honlapján, vagy forduljon bizalommal Halmos Istvánné városgazdálkodási ágazatvezetőhöz! Tőle tételesen megtudhatja, hogy amit elköltöttek azt mire költötték el, továbbá azt is megtudhatja, hogy abból a pénzből a 2011. év elején, elkülönített számlán még a jelenlegi vezetés rendelkezésére állt több mint 2 milliárd Ft.

    – A „Kormánynegyed kicsiben: 25 szó maradt 182 millió forintból” című részben a könyv szerzője azt állítja, hogy „A helyi kormányzati negyed terveire 182 millió forintot ki is fizetett az önkormányzat, de ennek az elköltött pénznek annyira nincs produktuma, hogy a csepel.info az interneten egyetlen tervet sem talált, csak egy 25 szóból álló projektleírást”.
    Ehhez csak annyit jegyzek meg, hogy a terveket a helyükön kell keresni! A papíralapú tervek megtalálhatók a Városrendezési Iroda irattárában, továbbá az önkormányzat budapest21.hu honlapján is elérhetők voltak addig, ameddig 2011-ben meg nem szüntették ezt a honlapot.
    Azt sajnálatos dolognak tartom, hogy a budapest21.hu honlap megszűntetése óta a kerület egyes részeire már jóváhagyott, és még jóvá nem hagyott, de folyamatban lévő szabályozási tervek és azok kapcsolódó dokumentumai nem érhetők el.
    Ilyen körülmények között nem csoda, hogy a csepel.info sem találta meg az interneten a terveket.

    A „csepeli lakásmutyi”, és a „Kriminális állapotok a Csevakban” című fejezetekhez csak annyit jegyzek meg, hogy az ott tényleg elkövetett szabálytalanságok (előnytelelen szerződéskötés, túlszámlázás, fiktív teljesítésigazolás, stb.) konkrét felelőseit, a rendelkezésre álló dokumentumok(szerződések, felmérési naplók, számlák) alapján könnyen belehet azonosítani, és fel lehet jelenteni, kivéve, ha politikai indíttatással, a valódi felelősök helyett, azok volt legfelső vezetőjére próbálják rákenni az összes sarat.

    A fentebb leírtakra alapozva az a véleményem, hogy kár volt ennek a könyvnek a megírására időt pazarolni, és több mint 6 millió Ft-ot rákölteni!

  57. Tóth Kati szerint:

    Borka-szász!A mi utcánkban mindenki elolvasta a könyvet.Meg is beszéltük,hogy ha csak a fele igaz már börtönbe kéne mennetek.Egyébként az általatok kiadott hazug Csepel újság éveken keresztül hány millióba került?Na az tele volt hazugsággal,üres ígéretekkel,tervek terveinek a terveivel.Mennyibe is került az a csepelieknek?És cenzúrázva volt benne még az apróhirdetés is.Hány lélegeztető gépet lehetett volna venni az árából?Csak hogy az elvtársak demagóg kérdését tegyem fel.

  58. csapos szerint:

    Most látom, hogy az előbb ( http://csepel.info/?p=17952#comment-116644 ) említett cikkhez kérdések is társulnak. Íme:

    1.) A Fidesz helyi vezetői megválasztásuk óta az előző vezetést hibáztatják az önkormányzat nehéz pénzügyi helyzetéért, nemegyszer hangsúlyozva, hogy a dolgozók bérét is csak hitekből tudják kifizetni. Akkor miért kell 43 millió forintért személygépkocsikat vásárolni

    2.) Ha a szerződést már aláírták, mit hagy jóvá a testület? Mi történne akkor, ha a testület nem hagyná jóvá a szerződét? Miért a testületi ülés előtt egy nappal terjesztik testület elé a javaslatot? Miért nem olvasható az előterjesztés mellékleteként a közbeszerzési eljárásról készült részletes tájékoztató?

    3.) A már megvásárolt személygépkocsikból miért nem kap a harmadik alpolgármester, vagyis Ábel Attila?

    4.) Borbély Lénárd általános alpolgármesternek nem volt költségtérítési költségátalánya, akkor mit vonnak vissza tőle?

    5.) Németh Szilárd polgármester, fővárosi közgyűlési tag, országgyűlési képviselő havonta 1.644.262 forintot, Borbély Lénárd alpolgármester és országgyűlési képviselő pedig havonta 1.141.068 forintot keres. Most még ingyenes gépkocsi használatot is kapnak –, cserébe egyikük a nem létező, a másik pedig az eddig havonta megkapott költségtérítési költségátalányról mondott le.

    Kérdezzük őket: hogy fogják bírni?

    6.) Ne szervezzünk részükre gyűjtést?

    Ha már úgy is egészen vörös Csepel mai fideszes városvezetésének feje, talán tud egy szürke választ adni. Az új autókban gurulva… 🙂

  59. Tóth Kati szerint:

    Borka szász!Az a baj veletek,hogy nem is fogjátok fel mit műveltetek.Ha egy kicsit átéreznétek ,hogy mit követtetek el már rég elbújtatok volna az összelopkodott pénzetekkel együtt és lapulnátok,mint az a bizonyos a fűben.Az a ti bajotok,hogy nektek mindig minden járt ingyen és mindig minden disznóságot megtehettetek büntetlenül és ennek most vége.A Vörös Csepelben benne van fehéren-feketén milyen ócska ,primitív senkiháziak vagytok valójában.Még a gyilkosságtól sem riadtok vissza,ha pénzről,hatalomról van szó.Szégyelld magad és add vissza a mandátumod,azt sem érdemled meg,hogy Csepel utcáin végig mehess.

  60. 16. szerint:

    Ja csak az a baj,hogy rossz embert tettek el láb alól!
    Tóth Katit kellett volna! Bábel Attila ágyasát 🙂

  61. csapos szerint:

    Katika!
    Borka-Szász urat megválasztották a csepeliek egyéni körzetben úgy mint például Ábel Attila urat. Ez a tény nem zavarja egy kicsit, amikor BSZT mandátumát igényli?

  62. Ádám szerint:

    Párt hovatartozás nélkül kérdezem.A mai Fidesz szimpatizánsoknak akik itt kommentelnek felháborodva(nem mindig jogtalanul!!) Nektek tetszik az amit most csinál a kormány?Mert amíg ezek komplett ki nem halnak(ami hosszú idő) nem lesz rend ebben az országban.

  63. Tóth Kati szerint:

    16.!Tudod azért,mert más a véleményem és a világnézetem,esetleg nem vagyok olyan primitív,mint te ,azért még nem kell gyilkolásznod.Tudom,hogy tőletek nem áll távol a másképp gondolkodó elhallgattatása,de azért amit leírtál az nagyon aljas.Kicsit higgadj le és nézz meg egy-két aranyos rajzfilmet,hátha helyreáll a lelked és belátod,hogy ilyeneket nem lenne szabad leírnod.Más halálát kívánni nagyon elvakult lelki állapotot feltételez.Nem kéne idáig elmenned.Higgadtság!

  64. Tóth Kati szerint:

    Csaposka!Nem zavar.Attól még,mint csepeli polgár felszólíthatom erre.

  65. 16. szerint:

    Katika az látszik az irasaidba, hogy milyen intelligens vagy!
    Sírni tudnék a hozzászólásssaidon! Talán összegyűjtöm egy könyvbe. Vörös Kató beszól 🙂 Tényleg, nem randizunk?

  66. Bevándorló szerint:

    Csapos és “?!” írásai (utóbbié különösen) elgondolkodtató.
    Vörös Csepelt megkaptam…. beleolvastam, majd elöntött a méreg, hogy van akinek erre van ideje és PÉNZÜNK. Úgy gondoltam, kár erre időt fecsérelni.
    Pofám leszakad, hogy itt mindenki hazudik és csak a tenyerét tartja. Van aki dolgozik? Aki döntéshelyzetben van és képes nem csak a saját javát nézni?
    TóthKati hozzászólása elszomorít. Úrinő így nem beszél és mocskolódik…..

  67. Incike szerint:

    Én szeretném elolvasni!

  68. Zoli049 szerint:

    Tóth Kati!

    A Kozmosz – disznoól – sétány (házblokkotok) lakói mind elolvasták? Ne már…
    A Kiss J. altb. 330 lakásosában cca 200-at szedtek ki a kartondobozból, de a felét mindenhol ott találtam.

    Ábel Attila megírta, Németh Szilárd neve alatt jelent meg. Gratula. Egyik a “fő”, másik csak “al”…

  69. Zoli049 szerint:

    Incike!

    A panelekben, a postaládák alatti dobozkákban hátha van még! 🙂
    Igaz naponta szedik és megy a papírgyárba, mert 40 Ft körül van 1kg! 🙂

  70. Zoli049 szerint:

    16!

    LIKE!!! 🙂
    A sétáló utcai Forrásba vidd!!! 😛

  71. Incike szerint:

    Nálunk még nincs bedobva se kidobva!

  72. Zoli049 szerint:

    Akkor lehet, hogy a kihordók feladták? 🙂
    A sétányokon már december közepén láttam a kukákban.
    Jó munkához idő kell, ez van. 🙂

  73. "?!" szerint:

    Ismétlés a tudás anyja, ezért még egyszer felteszem az alábbi írásomat.

    Néhány megjegyzés a sok vitát kiváltó Vörös Csepel című könyvben leírtakhoz:
    (avagy, igaz-e, hogy ez a könyv 2 milliárd forintot hozott az önkormányzat konyhájára?)

    9.-14. oldalak, „Galvániszap-szennyezés”:

    A galvániszapot az önkormányzattól független vállalkozók költségén szállították a volt Csepel Művek területére, az elszállíttatás költségét pedig a Minisztérium fizette, ezért ezzel a történettel kapcsolatban sem az mszp-s vezetést terhelő pénzlopásról, sem a fideszes vezetés által elért közpénz megtakarításról nem beszélhetünk!

    15.-16. oldalak, „Botrány a Rákóczi Liget lakóparkban”:

    A lakópark építését az önkormányzattól teljesen független cég végezte úgy, hogy ahhoz egyetlen Ft önkormányzati pénzt nem használtak fel, ezért ezzel a történettel szintén nem lehet az mszp-s vezetést terhelő pénzlopást, vagy a fideszes vezetés által elért közpénz megtakarítást bizonyítani!

    17.-31. oldalak, „A csepeli kettős gyilkosság”:

    A kettős gyilkosság, és az állítólagos sikkasztások, az önkormányzattól független alapítványi iskolában történtek, ezért ezzel a történettel kapcsolatban sem lehet az mszp-s vezetést terhelő pénzlopást, vagy a fideszes vezetés által elért önkormányzati pénzmegtakarítást bizonyítani!
    Viszont ez a fejezet különösen erősen bizonyítja a politikai ellenfél lejáratására irányuló szándékot, mert egyetlen szóval nem említi meg a jelenlegi vezetés regnálása alatt elkövetett észak-csepeli négyes gyilkosságot, amelyért ugyanúgy nem tehetők felelőssé a jelenlegi fideszes vezetők, mint ahogy az önkormányzattól független alapítványi iskolában elkövetett kettős gyilkosságért nem tehetők felelőssé az előző mszp-s önkormányzati vezetők.

    52.-57. oldalak, Habzsi-dőzsi, Ibiza:

    Az Ibiza Kft. által a Fővárosi Fürdőigazgatóságtól megvásárolt kis-dunaparti területre tervezett lakópark kétségtelenül Csepel építészetileg egyik legkorszerűbb része lett volna, de a kis-dunapartra való kilátást féltő néhány személy zúgolódását meglovagolva, az akkori ellenzéknek sikerült kiharcolni a terület beépítésének a megakadályozását.
    A könyvben leírt történet úgy folytatódott, hogy a jelenleginél sokkal engedékenyebb mszp-s önkormányzat, Csepel legutóbb épült és legkorszerűbb, de időközben az önkormányzat által bezárt iskolájának, a Csikó sétányi 24 tantermes iskolának a telkét – a lakossági és ellenzéki nyomásnak engedve – odaadta az Ibiza Kft.-nek, a semmire nem használható kis-dunaparti telekért úgy, hogy az Ibiza Kft. ráadásként megkapta a mai áron kb. 5 milliárd Ft-ért megépíthető 24 tantermes iskola alig 30 éves épületét is azzal, hogy bontassa el, ha lakóparkot akar az iskola helyére építeni.
    Ennek a lakossági és ellenzéki nyomásra létrejött tranzakciónak az eredményeként, a két ingatlan értékének a különbségét jelentő 5 milliárd Ft-os önkormányzati vagyonvesztés következett be, és ezzel egyidejűleg a 2.700 lakásos Erdősor úti lakótelep végleg elvesztette a 24 tantermes iskoláját.
    Ezzel azonban az ügy nem zárult le, mert az Erdősor úti lakótelepen lakossága megakadályozta, hogy a iskola területére olyan szabályozási terv legyen jóváhagyva, amelyik az iskola épület elbontása után lakópark építését tenné lehetővé, ezért az iskola elvesztéséből eredő hatalmas vagyonvesztésen felül, az Ibiza Kft. jelenleg 600 millió forintra perli az önkormányzatot!

    60.-69. oldalak, Offshore lovagok Mekkája: a Csepel SC.

    Ez is egy olyan történet, amellyel szintén nem lehet az mszp-s vezetést terhelő pénzlopást, vagy a fideszes vezetés által elért önkormányzati pénzmegtakarítást bizonyítani!
    Ráadásul tudomásom szerint egyszer már meghiúsult a Csepel SC-t működtető alapítvánnyal szemben a fideszes vezetők által kezdeményezett peres eljárás.
    Tehát bármennyire sajnálatos az, hagy a Csepel SC egy offshor hátterű alapítvány tulajdonában van, tényként kimondható, hogy ezt a helyzetet nem az előző mszp-s önkormányzati vezetés idézte elő.
    Azon természetesen lehet rugózni, hogy ennek a helyzetnek a kialakulásáért felelős-e Podolák György, de az erkölcsi felelősségen felül, büntetőjogi felelősséget biztos nem tudnak rábizonyítani.
    Megjegyzem, hogy ha a jelenlegi vezetésnek sikerülne megszerezni a Csepel SC tulajdonjogát és működtetését, akkor lennének igazán komoly gondok, mert ennek a nem kötelező önkormányzati feladatnak az ellátásához nincs elég pénze az önkormányzatnak!

    71.-75. oldalak, A Csepeli Munkásotthon Alapítvány:

    A Munkásotthonnal kapcsolatban sem lehet az mszp-s vezetést terhelő pénzlopást, vagy a fideszes vezetés által elért önkormányzati pénzmegtakarítást bizonyítani!
    A könyvben bemutatott 32 ezer Ft-os terembérleti különbözetre hivatkozás szerintem csak ürügy, a viszonylag jól működő Munkásotthon vezetőinek a lejáratására, és a Munkásotthon feletti rendelkezés megszerzésére.

    77.-86. oldalak:

    – Az „Eltékozolt milliárdok: több fogyott el mint Észak-Csepel” című résznél, több mint viccesnek tartom az alábbi szöveget:”Az a sok pénz (10,1 milliárd Ft) tehát elment, eltűnt örökre, miközben senki nincs aki meg tudná mondani, hogy – a már felsorolt vegytiszta tovajlásokon és pénzszóráson túl – mire költötték el”.
    Nos, én javaslom, hogy aki tényleg meg akarja tudni, hogy mire költötték el a pénzt, az nézze meg tételes kimutatást az önkormányzat honlapján, vagy forduljon bizalommal Halmos Istvánné városgazdálkodási ágazatvezetőhöz! Tőle tételesen megtudhatja, hogy amit elköltöttek azt mire költötték el, továbbá azt is megtudhatja, hogy abból a pénzből a 2011. év elején, elkülönített számlán még a jelenlegi vezetés rendelkezésére állt több mint 2 milliárd Ft.

    – A „Kormánynegyed kicsiben: 25 szó maradt 182 millió forintból” című részben a könyv szerzője azt állítja, hogy „A helyi kormányzati negyed terveire 182 millió forintot ki is fizetett az önkormányzat, de ennek az elköltött pénznek annyira nincs produktuma, hogy a csepel.info az interneten egyetlen tervet sem talált, csak egy 25 szóból álló projektleírást”.
    Ehhez csak annyit jegyzek meg, hogy a terveket a helyükön kell keresni! A papíralapú tervek megtalálhatók a Városrendezési Iroda irattárában, továbbá az önkormányzat budapest21.hu honlapján is elérhetők voltak addig, ameddig 2011-ben meg nem szüntették ezt a honlapot.
    Azt sajnálatos dolognak tartom, hogy a budapest21.hu honlap megszűntetése óta a kerület egyes részeire már jóváhagyott, és még jóvá nem hagyott, de folyamatban lévő szabályozási tervek és azok kapcsolódó dokumentumai nem érhetők el.
    Ilyen körülmények között nem csoda, hogy a csepel.info sem találta meg az interneten a terveket.

    A „csepeli lakásmutyi”, és a „Kriminális állapotok a Csevakban” című fejezetekhez csak annyit jegyzek meg, hogy az ott tényleg elkövetett szabálytalanságok (előnytelelen szerződéskötés, túlszámlázás, fiktív teljesítésigazolás, stb.) konkrét felelőseit, a rendelkezésre álló dokumentumok(szerződések, felmérési naplók, számlák) alapján könnyen belehet azonosítani, és fel lehet jelenteni, kivéve, ha politikai indíttatással, a valódi felelősök helyett, azok volt legfelső vezetőjére próbálják rákenni az összes sarat.

    A fentebb leírtakra alapozva az a véleményem, hogy kár volt ennek a könyvnek a megírására időt pazarolni, és több mint 6 millió Ft-ot rákölteni!

  74. Manitu szerint:

    Tudathasadt kérdőfelkiáltójel, sajnállak. Klampírozol itt, pedig tudhatnád, hogy mindenki tudja, hogy féleszű vagy, és butaságokat írsz. Menj orvoshoz inkább.

  75. csapos szerint:

    “?!”
    Ennél jobb érvelő elemzést (http://csepel.info/?p=17952#comment-116687 ) az őrület és a gyűlölet csepeli gumicsontjáról nem olvastam. Nagy meló volt, de megérte. Valószínűleg még sokszor kell majd megismételni – ha bírod.

    Őszinte gratulációm!!!

  76. bonifác szerint:

    Nagyon szépen kiveséztétek a lényeget.A vörös elvtársurak ” jogosan” siratják a
    mézesbödönt,és visszaszerzéséért semmi sem drága…Siratják az “elpazarolt” pénzt,
    de azt elfelejtik, hogy itt szigorúan földalatti vörös polip száz karja lopta a pénzünket,
    amit így összefüggéseiben soha nem tudtunk volna meg.(Esetleg érintett valaki???)
    Anyázni pedig azért nem érdemes, mert a legtöbb hülye a legnagyobb jóindulat ellenére
    is hülyén fog meghalni .

  77. "?!" szerint:

    Kedves “Manitu”, Minden Indiánok Nagyon Büdös Szellentése!

    A Te véleményed csak annyit számít, mint egy nagyon büdös indián szellentés!

    Én nem javaslom neked, hogy menj orvoshoz, mert rajtad már az orvos sem segíthet.

    Viszont gyógyszer helyett javaslom, hogy olvasd el sokszor az írásaimat!
    Azok hatására talán még megjöhet az eszed ….

  78. Zoli049 szerint:

    “itt szigorúan földalatti vörös polip száz karja lopta a pénzünket,
    amit így összefüggéseiben soha nem tudtunk volna meg”

    Írja bonifác.

    Ez olyan költői megfogalmazás, mint ha a szicíliai Cosa-Nostra ténykedett volna itt. 🙂
    Sokszor írtam már:
    -feljelentés
    -nyomozás
    -vádirat
    -bíróság
    -ítélet

    Valamelyik????

  79. nagyapó szerint:

    Mosolyogtató Borka-Szász Tamás aggódása a csepeliek adójáért, miközben ő másutt adózik. (A könyv előállítása bruttó 8 millió Ft volt, ennyit szavazott meg a Fidesz a csepeli Képviselő testületben a csepeli adófizetők pénzéből.)
    Ellenben rendkívüli módon kiabál a határon túliak választójogáról, mivel ők nem itt adóznak!
    Most mi van??
    Zoli049! Háromféle komcsi van (főcsoport):
    1. elolvassa, mert ő is benne van
    2. elolvassa, mert szerencsére ő nincs benne
    3. elolvassa, mert megutálta a komcskat, aztán kidobta
    Azt hiszem megint helyesírási hibát vétett. Talán Kosher- Nostrát akart írni?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  80. Zoli049 szerint:

    Fater!

    Azt írtam amit akartam és az úgy van jól!

    Amúgy te melyikbe tartozol a 3 csoportból?
    Ezt a kategorizálást a beteg agyad szülte? 🙂

    Borka hol adózik, te idióta? Magyarországon
    A “határon túli” hol adózik? A határon túl, wazze! 😉

  81. nagyapó szerint:

    Zoli049! Igaz! Borka nem Csepelen adózik, hanem M.O.-n, esetleg EU-ban, de azért aggódik a csepeli adófizetők pénzéért, mint a kócos asszony a magyarokért.
    Zoli049! Stílusa kezd hasonlítani egy régi csepelihez, úgy hívták bolond Jóska. Ő is szórakoztató volt , a maga módján.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  82. Zoli049 szerint:

    Fater!

    Ha egy szikrányira is a netikett szerint próbálsz meg írni, tegeződve és nem lekezelő – lenéző, magázódó stílusban, addig én a trollod maradok, öreg harcos! 😉

  83. Borka-Szász Tamás szerint:

    “Nagyapó:
    Mosolyogtató Borka-Szász Tamás aggódása a csepeliek adójáért, miközben ő másutt adózik. Ellenben rendkívüli módon kiabál a határon túliak választójogáról, mivel ők nem itt adóznak!”

    Csak a tények kedvéért: magánszemélyként Csepelen adózom…
    Gondolom, most egy gondosan felépített világkép omlott össze Önben.

    Ceterum censeo: Ha Nagyapó megszólal, csak fröcsög és mindig mellé lő. 🙂

  84. Ádám szerint:

    Politikai hovatartozás nélkül írom.Nagyapó!! A kommunista és a szocialista között azért van különbség!!

    A szocializmus (latin socius = ‘társ’) olyan eszmei áramlatok, politikai ideológiák összessége, melyek először a 19. század folyamán jelentek meg, közös elemük az individualizmusnak, a magánérdek elsődlegességének elvetése, a kollektivizmus, a társadalmi egyenlőség, a szolidaritás előtérbe helyezése. A szocializmus magában foglal egy gazdasági programot – a termelési eszközök fölötti társadalmi ellenőrzés valamilyen formáját –, szociális követeléseket – társadalmi egyenlőséget, az anyagi javak igazságos elosztását – és politikai célokat – a demokrácia megvalósítását, kiszélesítését akár hagyományos parlamenti, vagy közvetlen formájában.

    A legáltalánosabb értelemben szocialistának nevezhetünk minden olyan törekvést, amely a társadalmi berendezkedést a szociális igazságosság szemszögéből kísérli meg átalakítani, függetlenül attól, hogy eszmeileg a marxizmus, az anarchizmus, a szociáldemokrácia vagy a keresztényszocializmus áramlatát követi.

    A kommunizmus kifejezést a történelem során több, eltérő értelemben használták és használják.

    Karl Marx és Friedrich Engels 1848-as Kommunista kiáltványa óta a kommunizmus kifejezés elsősorban az általuk leírt osztálynélküli társadalmat, illetve az ennek megvalósítására létrejött politikai ideológiát (marxizmus) és mozgalmat jelenti.

    Számos magát kommunistának valló, ám egymástól ideológiájában eltérő mozgalom terjedt el, mint például maoizmus, trockizmus, tanácskommunizmus, luxemburgizmus, keresztény kommunizmus, eurokommunizmus. Azonban a Szovjetunióból kiindult marxista–leninista, sztálinista, később maoista, illetve az ezekből kinőtt további irányzatok voltak azok, amelyek a 20. század világpolitikájára a legnagyobb befolyást gyakorolták.

  85. Ádám szerint:

    Disambig gray.svg A „Demokrácia” lehetséges további jelentéseiről lásd: Demokrácia (egyértelműsítő lap).

    A demokrácia szó az ógörög δημοκρατία (demokratia) szóból származik, jelentése a nép uralma. A szó töve a δημος (démosz) nép szó, a κρατειν (kratein) jelentése uralkodni, a ία (ia) pedig egy képző.

    A demokrácia lényege, hogy a közösség minden választójoggal rendelkező tagja részt vehet a közügyek eldöntésében, vagyis az önkormányzásban az adott térségben. A döntéshozatal módja lehet közvetlen és közvetett. Az érvényes döntést a többségi szavazatokkal vagy közös megegyezéssel hozzák az alapszabály (alkotmány, statútum, charta, szokásjog) szerint. Az alapszabályban szintén meghatározzák a hatalom megosztást, vagyis a különböző szintű döntéshozók hatáskörét és a hatalmi ágak szétválasztását. A döntés joga lehet központosított, részben lebontott vagy alulról felépülő. A hatalmi ágak szétválasztása a demokratikus hatalomgyakorlás és berendezkedés egyik fontos biztosítéka. Működési szabályok szerint létezik hagyományos és liberális értékrendű demokrácia.

    És állítólag ebben élünk.

  86. "?!" szerint:

    Kedves “Ádám”!

    Jó, hogy leírtad a fentieket, mert valószínű, hogy sokak szellemi gyarapodását szolgálják a 12:20-kor és 12:24-kor elküldött írásaid, de “nagyapó” az általad leírtakat képtelen felfogni, mert Ő csak egy erkölcsileg lenullázódott kis stílű hazudozó, aki valószínűleg ugyanúgy nem mérnök, mint ahogy nem 30 éves (aminek hazudta magát).

    “nagyapó” nyilvánvalóan csak egy szélkakasként forgolódó volt MSZMP-tag és volt munkásőr, aki mindig abba a kórusba áll be a másik tábor tagjait szidalmazni, ahonnan több hasznot remél, továbbá olyan személy, aki az élharcos agitátori magatartásával próbálja elterelni a figyelmet az előző rendszerben viselt dolgairól.

    “nagyapó” korlátoltságát bizonyítja az is, hogy folyamatosan “prolizza” a más véleményen lévőket, mert még nem jutott el a tudatáig, hogy ezzel ugyanúgy kiírja magát a normális fideszesek köréből is, mint ahogy a “nyugger”-ozással Kubatov Gábor Fidesz pártigazgató kiírta magát a Fidesz vezetőségéből.

  87. Ádám szerint:

    Kedves ?! !

    Úgy gondoltam ezt muszáj.Hihetetlen,hogy-hogy megtudja osztani és széthúzni a népet két párt,és így semmibe venni egymást és belegázolni a másikba.Folyamatos áskálódás a másik párt múltjával ami persze nem baj,csak közben akkorákat rúgnak belénk hogy azzal sikerül mindenki figyelmét elterelni.Most pont a Fidesz csinálja ezt,kormányváltás után pedig ha az Mszp lesz kormányon valószínűleg ugyan ez lesz a helyzet.
    Minden jó érzésű embertől megkérdezném,hogy ezt nem veszik észre??

  88. Vica szerint:

    Kedves Ádám!
    Ez az egész mocskolódás, az oszd meg és uralkodj talán csak figyelemelterelés…

  89. Ádám szerint:

    Kedves Vica!

    Amiket itt olvasok némelyik elképesztő.Én politikai hovatartozás nélkül írom le a véleményemet.Amilyen nézetem Nekem van az sajnos megvalósíthatatlan.Persze mindig menni fog a gyalázkodás az ellenzék között.Az a baj,hogy nincs normális párbeszéd az ellenzékiek közt az itt kommentelők között sem.Feltettem 1-2 kérdést,de választ nem kaptam(nem megbántva őket és tiszteletben tartva politikai nézetüket) a Fidesz mellett kiállóktól.Hozzáteszem az Mszp politikájával sem értek mindig egyet.

  90. Lobster1978 szerint:

    Újkeletű pesti viccek… Természetesen a valósággal való bármilyen hasonlóság kizárólag a véletlen műve! 🙂

    Egy alpolgármester és az önkormányzati sofőr beszélgetnek, hogy milyen nagyszerűek is a fideszes emberek.
    – Képzelje, az új városvezetés megspórolt 2 milliárdot Csepelen! – így az alpolgármester.
    – Nem semmi – hümmög egyetértően a sofőr. – Én pedig minap egymagam megmentettem 40 gyerek életét! – kontráz rá büszkén.
    – Ez igen! – csillan fel az alpolgi szeme. – És hogyan történt ez?
    – Éppen a Szent Imre téren hajtottam keresztül, amikor egy iskolás osztályt pillantottam meg átkelni előttem az úton. Bár nagyon siettem, de azért félrerántottam a kormányt és a járdán kikerültem őket! És maguk hogyan spóroltak 2 milliárdot? – kérdez vissza.
    – Hát tudja, a gaz szocialisták ennyivel rövidítették meg a kerületet amikor hatalmon voltak. De mi egész egyszerűen NEM LOPTUK EL ezt a pénzt!

    Két évvel később az előzetesben megint találkozik ez a két ember.
    – Hát maga hogyan került ide alpolgármester úr? – kérdezi a sofőr
    – Ne is mondja! Emlékszik, hogyan spóroltunk meg 2 milliárdot? Na ennek úgy megörültünk, hogy hirtelen közbeszerzés nélkül 6 millióért (meg némi apró ide oda) nyomtattunk egy pártkiadványt 35ezer példányban a sikereinkről. Most meg valami hűtlen kezelésről beszél az ügyész. Nem is értem, a szocik 12 milliót mutyiztak el propagandára, mi pedig csak hatot. Hát istenem, nagy volt a kísértés, mégis azt mondta a bíró, hogy “meg kellett volna állni”.
    – Érdekes, nekem is ezt mondta a bíró! – kiált fel a sofőr. – Emlékszik, amikor megmentettem a 40 gyerek életét azzal hogy nem ütöttem el őket? Sajnos a járdán is sétáltak néhányan amikor kikerültem őket…

Itt lehet hozzászólni !