Négy éves a Csepel.info

Csepel.info

Négy évvel ezelőtt, 2007. szeptember 14-én indult el a Csepel.info hírblog. Azóta 6.616  cikket írtunk vagy vettünk át és jelentettünk meg, de ami ennél is fontosabb: áttörtük a Csepelen akkor még működő, és szinte minden kényes hírt elhallgattató  cenzúra hírhedten magas és vastag falát.

Az első olyan magyar hírblog voltunk, amely annyira megbízhatóan írta le az igazat, hogy cikkeinket sok-sok alkalommal az MTI, az Index vagy éppen a Népszabadságtól a Magyar Nemzetig pártállástól függetlenül átvették. Az ország nem egyszer a mi híradásunk segítségével értesülhetett először a csepeli galvániszap-szennyezés, a kettős gyilkosság, az MSZP-s lakásmutyi-ügyek valódi hátteréről.

Lebuktattuk Podolák Györgyöt, aki parlamenti képviselő létére elsunnyogta, és még a rendőrök elől is elhallgatta, hogyan találkozott és miről beszélt közvetlenül a gyilkosság előtt Deme Gáborral. Lelepleztük Gulyás Gábort, akinek elképesztő és botrányos ügyeiről soha nem adott hírt a Csepel újság, lebukásáig senki nem ítélte el az MSZP-ben. Megmutattuk azt is, hogy mit művel a csepeli adófizetők pénzével Szenteczky János, aki két kilométerre lakott a munkahelyétől, de mégis csaknem a Budapest–Nairobi távolságot autókázta le közpénzből havonta.

De messze nem a politika volt az egyetlen és legfontosabb, amire figyeltünk. Elsőként adtunk hírt sok-sok csepeli közlekedési hírről, civil és kulturális rendezvényről, sporteseményekről, és mindezt akkor és úgy, ahogy és amikor még nem volt példa erre Csepelen. Tegyük hozzá őszintén és gyorsan: mindezt nem értük volna el fórumozóink, olvasóink segítsége nélkül.

Néhány adat így négy évesen: a több, mint hatezer cikkhez 97 ezer hozzászólást írtak olvasóink, de a védelmi rendszer közben 35 ezer spemet is elkapott. A legtöbb hozzászólás a ehhez a cikkhez érkezett, egy nap alatt a legtöbben pedig mindez idáig magasan ezt a cikket olvasták el. Olvasottságunkra nem panaszkodhatunk.

Általánosságban elmondható, hogy az olvasottság év közben szeptembertől júniusig, heti viszonylatban hétfőtől csütörtökig magas, nyáron és decemberben valamint pénteken és hét végén alacsonyabb. Akár nyár és akár hétvége is legyen, az olvasottságot a választási időszakok nagyon felpörgetik. Azt is büszkén elmondhatjuk, hogy ha egy fontosabb hír jelenik meg a Csepel.info hírblogon, azt két napon belül Csepel minden szegletében tudják már az emberek, és az elmúlt évek során több száz fősre duzzadt a hírlevelünkre feliratkozók száma. Erre mától az oldal jobb oldali menüjéből is lehetőség nyílik.

Rövid megemlékezésünk végén visszatérünk olvasóinkhoz: köszönjük, hogy ilyen régen és ilyen gyakran látogattak el hozzánk, és reméljük ezt továbbra is érdemesnek tartják majd. Mi igyekezni fogunk.

Csepel.info

20 hozzászólás “Négy éves a Csepel.info” bejegyzésre

  1. Mr. Gabee szerint:

    Nagyon sok boldog születésnapot kívánok!

    Remélem tudtam segíteni. És azt is remélem, hogy a továbbiakban is szükségetek van munkámra.

    Üdvözlettel:
    Mr. Gabee

  2. Manitu szerint:

    Ez lett az első olyan média, amiből meg lehetett tudni, hogy mi történik Csepelen. A kommancsok még mindig cenzúrázzák a maguk kisstílű honlapjait, ők soha semmiből nem tanultak.

  3. GONDOLKODÓ! szerint:

    Meglepődtem volna, ha elsőként nem a Mr. Gabee rendkívüli szakmai méltatása érvényesült volna! Egyébként gratulálok a szülinap alkalmával. Az éltben maradáshoz is tengernyi a tenni való T. szerkesztőség! Hát még a küldetésük tekintetében! Nem elég nívótlan infókat, témákat felrakni, hanem jusson eszükbe, és éltesse Önöket József Attila válasza, Horger úrhoz, miszerint: “Egész népemet fogom, nem középiskolás fokon tanítani.”
    Ez az elsődleges küldetésük Önöknek is, és ne tántorítsa el semmi önöket a mindenség igénye. A magasugró lécet, ha nem emelem, senkinek sincs esélye e helyütt még magasabbra SZÁRNYALNI. Ellenkező esetben, láthatjuk a mai magyar valóság mélyrepülését. Két alapvető elem nélkül lehetetlennek tűnik a felemelkedése nemzetünknek: -a társadalom kultúrájának revolúciós megváltozása nélkül, minden tekintetben, a másikról meg már annyit írtam e helyütt is. Akik néha elolvasták azokat, Ők már tudhatják a MÁSIKAT, ami még az előzőnél is fontosabb! Ha mégsem akkor gyorsan járjanak utána, és mielőbb tegyék magukévá, amíg nem késő.

  4. Pecás szerint:

    Gratulálok, igazi hiánypotló oldal, csak így tovább!

  5. Katka szerint:

    Az önfényezésben tutik vagytok. Kár, hogy a fideszt jogosan bíráló cikkeknél nem működik az olvasási és írási tudományotok, hogy véletlenül se kerüljön egy betű se ide belőlük. Az oldalon megjelenő cikkek nagy része a csepel.hu-ról kerül bemásolásra.

  6. GONDOLKODÓ! szerint:

    Micsoda sötétség honol e lapon, de a szerkesztés sem semmi. Nézzék már meg kiket favorizál, és milyen nívótlan témákat! Aki neki nem tetszik azt ő azonnal törli, vagy kis idő múltával. Nem érdemes itt sem felvilágosító tevékenységet, sem értékesnek vélt hozzászólásokat írni. Rá kell döbbenünk, hogy elsősorban nem a hozzászólókban van a hiba, akiktől most is elnézést kell kérnem, akiket illet.
    Igen a teljes szerkesztés megérett a minél előbbi cserére. Kénytelen leszek a szükséges intézkedéseket megtenni!

  7. Öreg halász szerint:

    Igazi áttörés volt, amit a Csepel.info meg tudott tenni. Nincs is jobb példa annál, hogy “gondolkodó” és “Katka” is itt fórumozik, a Csepel.info-t olvassa minden nap, dacára annak, hogy meglehetősen szélsőséges világnézetük van.

    Csak gratulálni lehet egy kis csapat ilyen teljesítményéhez!

  8. Gordon szerint:

    “Micsoda sötétség honol e lapon, de a szerkesztés sem semmi. Nézzék már meg kiket favorizál, és milyen nívótlan témákat!”

    /GONDOLKODÓ!/

    Ha már “sötétség”, akkor nekem erről sokszor pont GONDOLKODÓ! önmagába visszakanyarodó, értelmetlen és csöpögős hsz-ei jutnak eszembe.

  9. lolka szerint:

    Gratulálok!…PC-indul-kereső-könyvjelzők-Csepel info. Így indul a napi nettezésem…

  10. D. szerint:

    Boldog születésnapot kívánok!

  11. Ditte szerint:

    Én is kívánok boldog szülinapot. Kis híján egybeesik infós születésnapotok az enyémmel. No, meg az a pár év is különbség, az én javamra, vagy káromra.
    Javasolnám, hogy frissítsétek az infót egy pályázattal, melyet fiataloknak lehetne kiírni minden korosztályban, cikk, riport, glossza stb kategóriákban, megszabott csepeli témákban. Én ismerek olyan fiatalokat, akik szívesen írnak, írnának. Itt megjelenhetnének a legjobbak. Akár szavazni is lehetne rá.
    Ebben a pályázatban túl sok kockázat nem lenne, viszont, ha jól sül el, összeállhat egy könyvre való anyag, esetleg a jövő évi csepeli évfordulós ünnepekre.
    Amúgy is bátorítanék mindenkit, hogy kiemelten támogassa, ismerje meg a mai “tizen-huszon” éveseket. Ők a jövőnk, és nagyon nem ismerjük őket.

  12. Bolemann Lajos szerint:

    A legtöbb hozzáröffenés egy baleseti hírre érkezett? Szánalmas. Jól jellemzi kik olvassák rendszeresen ezt a kopipészt izét.

    Még hogy szerkesztőség. 🙂
    Ábel Attila ctrl+c, ctrl+v-je
    Persze vannak saját irományok is, legutóbb amikor erre vetett a rossz sors volt valami “cikk” egy elgázolt macskáról.

  13. lolka szerint:

    Bolemann Lajos szerint:
    2011. szeptember 14., szerda – 21:09
    Amilyen régen volt az a “cikk” olyan sűrűn látogassál erre felé…

  14. Mr. Gabee szerint:

    Ditte: Előre vagy utólagosan nagyon sok boldog születésnapot kívánok neked.

    Baráti üdv.
    Mr. Gabee

  15. zed szerint:

    A csepel.info első bejegyzése 2007. szeptember 21. péntek 17:50-kor készült. Boldog nemszületésnapot! 😉

  16. kispajtás szerint:

    Remélem, hogy a Csepel.info beteljesíti küldetését és mindenki oda kerül, ahová való – azáltal, hogy a köztörvényes bűnök mindenki előtt ismertté váljanak és felszámolódjék az a szövevényes érdekháló, ami évtizedeken át bénitotta Csepel fejlődését.
    Ebben nem kis szerepük van az info életében a nap, mint nap jelenlévő, véleményt alkotó, építő jellegű kritikát megfogalmazó hozzászólóknak.
    Boldog szülinapot és boldog életet minden csepelinek, kicsiknek és nagyoknak!

  17. admin szerint:

    Kedves fórumozóink, köszönjük a biztatást, igyekezni fogunk.

    Zed: http://csepel.info/?p=9 “Ez a bejegyzés 2007. szeptember 14. péntek 12:04-kor készült és a következő kategóriákban található: Krimi.”

  18. zed szerint:

    Na persze, admin! Ez a bejegyzés pedig 2007. szeptember 13-án csütörtök 21:48-kor készült: http://csepel.info/?attachment_id=6ű
    …ugyanúgy nem része a 2007. szeptember havi archívumnak, mint az általad linkelt írás.

  19. bugi szerint:

    Zed, te hülye vagy.

  20. zed szerint:

    Most már okés.

Itt lehet hozzászólni !