Mégsem genetikusan alattvaló a magyar?

Index

Budapest, 2008. március 15. Kertész Ákos író kezet fog Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, miután átvette a Kossuth-díjat Sólyom László köztársasági elnöktől

A kormány szerint Kertész Ákos író méltatlanná válik a Kossuth-díjra, ha nem kér bocsánatot az Amerikai Népszavában megjelent írásáért. Azt a baloldalon sem vitatják, hogy Kertész elfogadhatatlan kijelentéseket tett, amikor nyílt levelében genetikusan alattvaló, dagonyázó, röfögő, moslékot zabáló magyarokról írt.

Kertész Ákos az Index cikkének megjelenése után egy közleményben visszavonta írásából “a magyar genetikusan alattvaló” mondatot. A budapesti városházán már készül egy előterjesztés Kertész díszpolgári címének visszavonásáról, a Jobbik pedig közösség elleni izgatásért tesz feljelentést. Eddig egyszer fordult elő, hogy Kossuth-díjat visszavettek valakitől. 1953-ban.

Hétfőn már a parlamentben is téma volt a Kossuth-díjas Kertész Ákosnak az Amerikai Népszavában augusztus végén megjelent nyílt levele. A Jobbik azt firtatta, elveszik-e az állami kitüntetést az írótól. A kormány nevében válaszoló Halász János nemzetierőforrás-államtitkár azt mondta: Kertész Ákos cikke elfogadhatatlan, az író minden olyan határt átlépett, amelyet Európa kijelölt maga számára. Halász kijelentette: amennyiben Kertész nem kér bocsánatot elfogadhatatlan és védhetetlen írásáért, “a kormány szemében méltatlanná válik a Kossuth-díjra”. Kedden Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője azt mondta: “reméljük, hogy ez a bocsánatkérés meg fog születni”.

Cikkünk megjelenése után közölte a Klubrádió azt a közleményt, amelyben Kertész Ákos a következőket írja:

Az Amerikai Népszavához írt publicisztikámban szereplő mondatot: “A magyar genetikusan alattvaló” – ezúttal helyreigazítom. Helyesen ilyen mondat nincs. Örömmel értesültem, hogy a holokauszttal kapcsolatban az elmaradt bocsánatkérés ügyében helyreigazítottak mások. Ezzel az ügyet lezártam.

Kérdés, ez elegendő lesz-e bocsánatkérésnek. A mostani szabályok szerint a Kossuth-díjat ugyanazzal az eljárással lehet visszavenni, mint ahogy adományozták. Január óta a Kossuth- és Széchenyi Díj Bizottság feladata a kitüntetésekre való fölterjesztés. A bizottság elnöke a kormányfő. Kitüntetések adományozására és visszavonására a kormány tagjai, az országos köztestületek, a Kossuth-díjjal, Széchenyi-díjjal és Állami Díjjal korábban kitüntetettek, a tudományos és művészeti élet területén működő országos szervezetek elnökségei, valamint az országos érdekképviseleti szervek tehetnek javaslatot, de ezt náluk bárki kezdeményzeheti. A díjat a kormány javaslatára a köztársasági elnök vonhatja vissza attól, aki arra érdemtelenné vált. Ha Kertész Ákos nem kér bocsánatot, borítékolható, hogy 1953 után (lásd keretes írásunkat), ő lesz a második olyan ember, akitől visszaveszik a díjat.

Genetika

A 79 éves Kertész Ákos a külföldön bejegyzett Amerikai Népszava portálon augusztus 29-én megjelent nyílt levelében ezt írta:

A magyar genetikusan alattvaló. József Attila talált mentséget: „ezer éve magával kötve, mint a kéve sunyít, vagy parancsot követ.” De ez nem mentség arra, hogy a magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire. Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős, mert a magyar nép az (a német néppel ellentétben), amelyik se be nem vallotta, meg nem gyónta a bűneit, se töredelmes bűnbánatot nem tanúsított, se meg nem fogadta, hogy soha többé, se bűnbocsánatért nem esdekelt. Így aztán nem is kapott soha föloldozást!

A genetikai meghatározottságra utaló, valóban védhetetlen sorokat azonnal felkapta a jobboldali sajtó, és Kertészt – nem egészen alaptalanul – rasszizmussal vádolta meg. A Magyar Nemzet folyamatosan napirenden tartja az ügyet, a hétfői számban egész oldalt szentelt ennek a témának, és zömmel jobboldali Kossuth-díjasok véleményét kérdezte az ügyről. Nincs mit csodálkozni azon sem, hogy Kertész írása kiváló ürügyet adott a szélsőjobbnak is arra, hogy igazolást találjon saját cigány- és zsidógyűlölő vagy homofób megnyilvánulásaira, felemlegesse Kertész zsidó származását, azaz rasszista támadással válaszoljon a rasszista megnyilvánulásra.

Sokkal érdekesebb azonban az, milyen reakciókat váltott ki a baloldalon Kertész írása, hiszen az író korábban nyíltan és aktívan elköteleződött a baloldal mellett. 2008-ban például támogatta a Gyurcsány Ferenc kezdeményezésére megalapított Magyar Demokratikus Chartát. Idén februárban Tamás Gáspár Miklóssal együtt No Orbán Day címmel tüntetést szerveztek a Fidesz székháza elé.

Forrás: Index

34 hozzászólás “Mégsem genetikusan alattvaló a magyar?” bejegyzésre

  1. Manitu szerint:

    Kertész Ákos szavai jobbikosítva:

    “A zsidó genetikusan alattvaló. József Attila talált mentséget: „ezer éve magával kötve, mint a kéve sunyít, vagy parancsot követ.” De ez nem mentség arra, hogy a zsidó a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire. Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a zsidó a felelős, mert a zsidó nép az (a német néppel ellentétben), amelyik se be nem vallotta, meg nem gyónta a bűneit, se töredelmes bűnbánatot nem tanúsított, se meg nem fogadta, hogy soha többé, se bűnbocsánatért nem esdekelt. Így aztán nem is kapott soha föloldozást!”

    Nem tettem mást, mint egyetlen ismétlődő szót kicseréltem. Ismerős volt? Ugye? Na akkor mi a különbség a Vátesz-félék és Kertész Ákos között? Mert a szócserén lívül szerintem semmi. Csak a Vátesz-Alex-Paul-félék még soha nem gondolkoztak el azon, hogy a nácikat idéző cigányzsidózós dumájuk és Kertész Ákos dumája között nincs is semmi különbség.

    Ugyanolyan alávaló mindegyik. Még mielőtt a mélyszegény jobbikos hozzászólások megindulnának, továbbra sem vagyok se cigány, se zsidó, se buzi. (Ráadásul én bizonyosan nem gondolok olyat, hogy cigányzsidózással hazafi lesz valaki, és ha hisz Jézusban, akkor zsidóbérenc, péniszlengetéssel, karlendítéssel és Szálasi vagy Hitler nevének üvöltözésével pedfig csökkenteni lehet a bűnözést.)

  2. Manitu szerint:

    Amúgy a cikk balliberális írójának se ártana néha elgondolkozni, hogy mit ír le.

    “Kertészt – nem egészen alaptalanul – rasszizmussal vádolta meg” (a jobboldali sajtó). Nem egészen alaptalanul? Nagyon is alaposan és érthetően. Az utólag kitörölt mondat pedig kevés egy ilyen szintű őrhjöngés után.

  3. Vátesz szerint:

    Manitu: továbbra sem vagyok se cigány, se zsidó, se buzi.
    Az nem, de zsidósegg-nyaló az igen. Egyébként, ha nem íratkoztál ki a magyarok közül, akkor te is velünk együtt dagonyázol, röfögsz és moslékot zabálsz, továbbá nem akarsz tudni róla, hogy le fognak szúrni. Ugye milyen szép kép, egybevág azzal, hogy a zsidók a gojokat állatnak tartják a Talmud szerint.

  4. Vátesz szerint:

    A kemény munkában megfáradt Kertész Ákos nyugdíját a moslékzabáló, röfögő magyarok teremtik elő vagy talán Izraelből kapja?

  5. kilgore trout szerint:

    Manitu! Maga beteg, menjen orvoshoz!

  6. TI szerint:

    Egyetértek az előttem íróval!

  7. Manitu szerint:

    Miért vagyok beteg, mert nem értek egyet Kertész Ákossal? Olyan mélyen süllyedtetek a náciimádatba, hogy már azt se veszitek észre, hogy a magyarokat gyalázzák.

  8. lolka szerint:

    Manitu szerint:
    2011. szeptember 14., szerda – 11:40
    “Kertész Ákos szavai jobbikosítva:”- Nem kel jobbíkositani, beírod a keresődbe szépen, hogy “Amerikai Népszava Online” és elolvasod a cikket, vagy megkérsz rá valakit…ne foglalkozzál te a Jobbik-l…Te elakadtál a “péniszlengetésnél” és ahogy látom nem is fogsz tovább jutni…neked ez olyan erotikus élmény lehetett, hogy lehidaltál itt és maradsz is a “péniszlengetésnél”…

  9. Havasi Gábor szerint:

    Ha valaki figyelmesen elolvassa az író helyreigazítását, világosan láthatja, hogy nincs itt szó semmiféle bocsánatkérésről!

  10. Bolemann Lajos szerint:

    Nincs is miért.
    Teljesen igaza van Kertész Ákosnak. Annyiban téved csak, hogy már moslék sincs, a puszták kondája mégis elégedetten röfög.
    Nem jó most magyarnak lenni.

  11. Vátesz szerint:

    Én mint moslékevő, röfögő magyar kijelentem, hogy nemcsak a gojokat állatoknak tartó zsidók, hanem a magyarokat köpködő svábok is húzzanak el a faszba! Bolemann, bármelyik legyél, rád vonatkozik!

  12. Papi szerint:

    Szerintem Kertész Ákostól Minden kitüntetést sőt még a magyar állampolgárságot is megvonnám! Hogy tudott ez a genetikai tévedést meg írni egy olyan könyvet mint a
    Makra

  13. Bolemann Lajos szerint:

    Ha tehetném mennék, mert most Európa legélhetetlenebb országa ez. A gyerekemet már tudatosan úgy nevelem, úgy taníttatom, hogy amint lehetősége lesz húzzon el innen és vissza se nézzen.

  14. Vátesz szerint:

    Bolemann, te húzz el, s köpködd azokat akik befogadnak!

  15. Bolemann Lajos szerint:

    Nekem már a hozzád hasonlókhoz semmi közöm, talán sosem volt. Köpködni pedig a kirekesztőket fogom és nem a befogadókat.
    Nem tudom, hogy te meg a felmenőid honnan jöttek, mit tettek ezért az országért, csak azt tudom, hogy az én leszármazottaim reményeim szerint már nem lesznek hasznára ennek a száraz dagonyának.

  16. Havasi Gábor szerint:

    Vannak, akik moslékevő, röfögő magyarnak vallják magukat és minden más emberi képződményt elküldenének innen. De mi van azokkal, akik emberek maradtak ebben a helyzetben, ebben az országban? Azok hova legyenek?

  17. Vátesz szerint:

    (Ein)Horn Gyula unokahúgát, Havas Szófiát mindenképpen, ez a banya ma is ellenforradalomnak tartja 56-ot, miközben közpénzből kapja a nem is kis fizetését!
    A Kertész Ákosoknak meg nem kellene felvennie a röfögő magyarok által megtermelt nyugdíjat, kérjen kegydíjat Izraeltől!

  18. Bolemann Lajos szerint:

    A nyugdíjukat az emberek az évtizedek során befizetett nyugdíjjárulékuk okán kapják. Csak a hozzád hasonló röfik gondolják úgy hogy az csak akkor jár, ha “jól” viselkedsz.

  19. Manitu szerint:

    Bolemann, szerintem is jobb, ha te is eltakarodsz ebből az országból. Ti csináltátok itt a dagonyát évtizedeken keresztül.

  20. Vátesz szerint:

    Kertész Ákos egész életében a magyar nép kegyelméből élt! Ugyan már, az átkosban sem volt senki kiváncsi az irományaira, amelyek csak a szintén zsidó Acél György döntése folyamán láttak napvilágot! Könyöradományból fizetett nyugdíjjárulékot? Röhögnöm kell, ha lenne benne büszkeség, nem a röfögők által adott nyugdíjból élne, hanem a saját népétől, Izraeltől kérne méltányossági nyugdíjat!

  21. islander szerint:

    Vátesz

    “a magyarokat köpködő svábok is húzzanak el a faszba! ”

    a svábok vakarták ki a ganyéból ezt az országot 200-300 évvel ezelőtt….
    amúgy meg mi bajod azzal a pár ezer svábbal, aki itthon maradt az 1946-os deportálások után?

    Kertész Ákos meg szégyellje magát…

  22. Vátesz szerint:

    “a magyarokat köpködő svábok is húzzanak el”. Írástudó ember olvasni is tud! A magyarokat köpködő svábokra vonatkozik, nem általában a svábokra! Soroksáron az elsővilágháborús emlékműre fel van vésve, azoknak az emlékére akik egybeforrtak a nemzettel, s a vérüket hullatták a hazáért! Az aradi vértanúk között is voltak született németek, az emberség nem a születés helyétől függ. Szól is a mondás, aki embernek gyenge, az magyarnak alkalmatlan! Magyarnak lenni vállalás kérdése! (Illyés Gyula). Én a mércét ez szerint húzom, aki nem tart velünk jóban-rosszban, az húzzon el, hívják akár Bolemannak vagy Kertésznek!

  23. Bolemann Lajos szerint:

    Aztán ha már minden orvos, ápoló, mérnök, fizikus, informatikus, oktató elmegy ebből az élhetetlen országból, akkor kik fognak itt értéket termelni?
    A fidesz káderek, a székelykapu-faragók, a közmunkások, a masiniszták, a focisták, a nyugdíjasok, a seggnyaló médiákok, meg a hozzád hasonló valláskárosult pártszolgálatosok?
    Röfögjél csak, most még lehet hogy hízol, de lassan itt a karácsony.

  24. Vátesz szerint:

    Az én évfolyamomban a villamosmérnöki karon, a 170 emberből jó ha tíz volt zsidó, jobban szerették azokat a pélyákat ahol csak pofázni kellett, na őket viszont nem sajnálom, ha alijázni támadna kedvük! Bolemann is csatlakozott Landeszmann rabbihoz, “ha mi innen kimegyünk, nem marad más itt, mint a bőgatya meg a fütyülős barack!” Bárcsak mennétek!

  25. Gordon szerint:

    “Az én évfolyamomban a villamosmérnöki karon, a 170 emberből jó ha tíz volt zsidó” – újságolja Vátesz.

    Tehát rajta kívül jó ha kilencen. 😀

    Ez persze nem szégyen.
    Funar is magyar felmenőkkel rendelkezik állítólag.

  26. Vátesz szerint:

    Lefogadnám, hogy az én előbőröm a tiedénél hosszabb!

  27. Bolemann Lajos szerint:

    Na ez ám színvonal,
    Egy fidesz káder és egy jobbikos pártszolgálatos zsidózza egymást.

  28. Gordon szerint:

    Vátesz!

    Nem gondolod hogy sokat foglalkozol a férfi nemi szervekkel?

    Bár tudjuk, hogy kedvenceid közül Ernst Röhm is sokat foglakozott a férfi nemi szervekkel.

    Biztos ezt is tőle vetted át, hisz tudjuk: a hozzád hasonlóaknak nincs önálló gondolata.

    Muhaha 😀

  29. Vátesz szerint:

    Tizenhárom percig tartott, mire egy vérszegény választ kiizzadtál! Manitu foglalkozik egyébként legtöbbet ezzel a szervvel, pedig ő a fideszes haverod, ugye jól elvagytok taggyűlésen?

  30. Gordon szerint:

    Tudod Vátesz ez egy olyan fórum, ahol néha napokig eltart hogy valaki válaszol valamire, mert nem percenként vannak a hsz-ek.

    Hogy az én 13 percembe kötöttél bele az a gyengeséged jele.
    Annak a jele hogy az érveid elfogytak, pofára estél.

    Ne aggódj. Veled ellentétben úriember vagyok és korrekt vitapartner. Nem fogom ezek után az orrod alá dörgölni, ha egyszer 13 perc elteltével (vagy még később) fogsz valakinek válaszolni a fórumon.

  31. Vátesz szerint:

    En garde! Lassan forognak a kerekeid!

  32. Gordon szerint:

    Mikor mersz majd ma este lefeküdni attól parázva, hogy még visszaválaszolhatok és neked gyorsan válaszolnod kell? 🙂

    De röhejes vagy. 😀

  33. zed szerint:

    Kertészkedni szeretne a Jobbik, nem nehéz rájönni, valójában mi a baja Kertész nevű íróinkkal…

  34. magyarkikerics szerint:

    “AKI MÁSOKAT LEKICSINYEL, AZ SOSE NAGY.” -ezt nálam sokkal okosabb ember találta ki.

    Elég alacsony a hozzászólások színvonala… Szerintem tudnának ennél jobbakat (kulturáltabbakat a balosok kedvéért) is írni, tessék igyekezni!
    A leírt cikkel magát (le)minősíti Kertész. Nem tudta feldolgozni az őt ért sérelmeket és minden dühét a magyarokra vetíti. Van ilyen. Csak akkor NE vegye át VIGYOROGVA a KOSSUTH-díjat. Érdekes, hogy amikor őt kirekesztik azt sérelmezi, de ő mást faji alapon lenézhet és utálhat és mocskolhat. (Inkább béke Nobel-díjat neki, de azonnal!)
    Tényleg a németek túrtak ki minket a ganéból??? B. Lajos bácsi kérdem én, miért fogyatkoztak meg a magyarok? Teccik tudni a magyarok történelmét, vagy ehhez még nem volt gusztusa? Ez esetben elmondom, hogy azért mert a törököknek hódítani támadt kedvük és lám mi magyarok voltunk Európa védőbástyája. Elfolyt sok-sok vér, de nem volt hiábavaló az áldozat, mert a török (iszlám) veszélytől megmentettük Ny-Európát életünk árán is. A hála nem maradt el… most utolsó kis senkiknek tartanak minket. De nem is azért védtük Európát, mert megérdemelte volna, hanem azért, mert Isten nekünk szánta ezt a feladatot. De ha mi nem hozunk akkor áldozatot a kereszténységért, Európáért, akkor megnézném ki állította volna meg a törököket… Mondjuk az Atlanti-óceán???
    Pont szept. 12-e volt az évforduló napja, hogy Bécsből a lengyel hadsereg segítségével kiűzték a törököket és szépen sorjában magyar földről is elkezdődött kiszorításuk. Szóval aktuális téma, jó hogy felhozta.
    Szép és jó dolog, hogy a török hadak visszaszorítása után pl. a betelepült németek is hozzátették a magukét az országunk további sorsának alakulásához, de itt nem gané volt előtte.
    Manapság mindenkinek a maga lelkét kéne ganéznia, szerintem MINDENKINÉL van mit…

Itt lehet hozzászólni !