Nem kérünk az évi huszonnyolcezer kamionból!

Fidesz-KDNP csepeli frakciója

A szennyvíziszap tervezett útja

A Fidesz-KDNP csepeli frakciója abszurdnak tartja, ezért teljes mértékben elutasítja, hogy évi hetvenezer tonna szennyvíziszapot szállítsanak a kerület belvárosán és lakott övezetein keresztül. Öt tonnás kamionokkal számolva ez a szennyvíziszap tizennégyezer oda- és tizennégyezer visszautat jelent évente, amely környezetvédelmi, közlekedési és városvédelmi szempontokból egyaránt elfogadhatatlan.

Demszky Gábor 1993-ban ígérte meg a csepelieknek a közlekedési szempontból létfontosságú Gerincút megépítését. A beruházásra azonban annak ellenére sem került sor, hogy az a Csepeli Szennyvíztisztító megépítéséhez is fontos lett volna, és emiatt Tóth Mihály és Demszky Gábor szerződésben rögzítették a fejlesztés legkésőbb 2008-ra történő befejezését. Ezen a helyzeten az sem segít, hogy a gerincút építésének befejezését a politikusok most 2010 nyarára ígérik, hiszen a szennyvíziszap elszállításának terveiben ezzel a lehetőséggel eleve nem is számolnak. A szennyvíziszapot a tervek szerint Csepel belvárosán és lakótelepi, családi házas övezetein, keskeny utakon keresztül fogják elszállítani.

A Csepeli Szennyvíztisztító közvetlenül a Duna mellé épül, ráadásul közvetlenül mellette található a Csepeli Szabadkikötő, amely egyértelmű, sőt evidens lehetőséget nyújt a szennyvíztisztítás után megmaradó évi kb. 70.000 tonna szennyvíziszap vízi úton történő elszállítására. Ez a megoldás környezetvédelmi és gazdaságossági szempontokból is sokkal ésszerűbbnek tűnik, mint a jelenlegi elképzelések.

A Fidesz-KDNP csepeli frakciója ezért arra kéri a Csepeli Szennyvíztisztító-projektért felelő vezetőket, dolgozzanak ki olyan megoldást, amely nem számol a hulladék Csepelen keresztül, kamionokkal történő átszállításával. Arra kérjük egyben Tóth Mihály polgármestert, hogy a csepeli önkormányzat nevében is tiltakozzon a nyilvánosságra került tervek ellen!

Németh Szilárd
Frakcióvezető
Fidesz-KDNP-frakció

16 hozzászólás “Nem kérünk az évi huszonnyolcezer kamionból!” bejegyzésre

  1. Bubus szerint:

    Erre csak egy értelmes összefoglaló szó jut eszembe: besz@rás.

    Milyen mutyi van a háttérben, hogy arra az alkalmatlan helyre, így, és erre viszik?

  2. jani szerint:

    Most kellene nagy legénynek lennie Tóth Úr !!!
    Ki kellene állni ,és azt mondni: erre Csepel központja felé aztán egy kamion se megy át. Vigyék amerre akarják. Csepel nem átjáróház, föleg nem a “trágya szállítóknak” !!

  3. Bubus szerint:

    Sose hittem volna, hogy az Erdősor utca Budapest szennyvíztisztítása szempontjából kulcsfontosságú útvonallá válik.

    A szennyvíztisztítóért cserében 2008-re kellett volna elkészülnie a gerincútnak és Csepel teljes csatornázásának, illetve az összes csepeli út leburkolásának. Erről szerződést is kötött Tóth Mihály és Demszky Gábor.

    Az aljasság csimborasszója, hogy az egészből csak a szennyvíziszap marad nekünk, csepelieknek.

  4. Politikamentesen szerint:

    Nem értem! Miért nem a HÉV sinek Duna felöli oldalánál építettek ki egy szállítási útvonalat, mely a CSM területére vezetve a járműforgalmat, a CSM területén áthaladva a TESCO mögött elvezetve egészen a Csepeli útig, majd azon ki Csepelről tervezték az útvonalat. Így nem haladna keresztül Csepel tengelyén, annak is a sűrün lakott területein.

  5. Bombi szerint:

    Azért mert itt már rég nem az a cél, hogy az embereknek jobb legyen, csak hogy minél több pénzt el lehessen lopni…

  6. leslie szerint:

    Azért, kedves barátaim, mert a volt gyártelepen a fillérekért megszerzett épületek gazdái alig várják, hogy -útépítés címén- kisajátítsák a leendő nyomvonal melletti épületeket, területeket. A kisajátítások várható értéke sok százmillióba kerülne.

  7. jani szerint:

    Hogy legyen egykis hab a tortán !
    Vannak akik utcákat vásároltak állítólag a gyárban.
    Az utcában lévő cégektől meg úthasználati dijat akartak szedni ! Nem tudom mi lett az ügy vége , de ahogy mondani szokás “ÜGYES “!!

  8. Tiborc szerint:

    A múltkor olvastam, hogy rettentő változó Csepel légszennyezettsége, a kiválótól a túlszennyezettségig mozog pár napon belül, így ezt a problémát is megoldanák örökre a “szoclibek” folyamatosan túlszennyezett lenne Csepel levegője és nem kéne aggódni, hogy mikor kap a tüdőnk pár molnyi oxigént.
    Különben tegnap azaz 25-én egész nap be volt állva a Rákóczi út!
    Csepel-Szigethalom 15km-es út 70-80 perc alatt volt járható, miért nem csinálnak már végre a 2 sávos útból 4 sávosat!?
    Ugyanakkor még mindig nem érti a Csepel újságban író idétlen, hogy miért változik Csepel levegője napmint nap, javaslom neki, hogy egyszer menjen ki a nép közé, és üljön fel egy buszra, amikor a 0-on baleset van, majd megtudja, de addig csak csodálkozzon, és elmélkedjen a mi pénzünkön.
    Egy léhűtő semmirekellő, hozzá nem értő, nemzetpusztítóval több vagy kevesebb, ennek a szunnyadó népnek egyenlőre mindegy, sajnos!

  9. leslie szerint:

    T. Jani! Ha beszerzel egy Művek térképet, és találkozol berajzolt, de név nélküli utcával-ami létező, nincs a tényleges forgalomtól elzárva, végig is mehetsz rajta- nos, az magántulajdonú út. Miután van tulajdonosa, nevet sem kapott. Ezek a tulajdonosok évek óta megvételre kínálják a környező vállalkozásoknak. Időnként lezárást is megpengetnek stb.Hallottam, hogy nagy alkura is hajlanak, ebből a privatizáció során megállapított ár nagyságát is sejteni lehet.

  10. Tiborc szerint:

    Ja ma 9-től megállt az élet már megint Csepelen, 15 km 2óra 40perc alatt tett meg az egyik ismerősöm Csepel- szigethalom között!!!!!!!!!!!!!!

  11. lolka szerint:

    A Szabadkikötöig megvan a vasuthálozat a Gubacsi-hidon jön
    keresztül! Vasuton oda vihetnék a komposztot ahhová akarnák!
    De akkor mi lenne a ” haver cégével,” fuvarnélkül maradna
    a sok kamion ! Magyarországon, minden összefonodáson alapul!!!
    Itt az élőpélda ,- BKV 4-es metro, nem kell messzemenni példákért.

  12. jani szerint:

    T.Leslie !Köszi az infót. Hát eddig kételkedtem abban , hogy ezt meg merik csinálni, de úgy látszik itt mindent meg lehet csinálni. Mindent amiből pénzt lehet szerezni. Ehez kell ám azért segítség is mert, ha jól tudom az utak – kivéve amik magántulajdonban vannak- az Önkormányzaté ! Arról nekem is van tudomásom, hogy a benfenetes információval rendelkezők már előre lejátszották a gerinc út utjában lévő csarnokokat. Gondolom a jó kis kisajátítási pénz reményében. A benfentes , információval való törvény büntetei. Bünteti azt is, aki kiadta és azt is, aki megszerezte ! Arról viszont nem hallottam, hogy valakit ezért elővettek volna itt Csepelen !!
    Attól viszont nagyon kiakadtam, amikor Demszky a biróságra vitte azokat a csepeli lakósokat, akik nem voltak hajlandók bagóért odaadni hosszú évek munkájával szerzett, épített házukat a gerinc út kisajátításakor. Később elállt ettől, mert nagy volt a felzúdulás.
    A kis embert palira karják venni, -mint mindig -a “csókosok” meg lubickolnak a lehetőségekben és tömik zsebeiket ! Egyébként jó ötlet a vonaton való iszap szállítása, mert a vasut tényleg bemegy a Kikötőbe és ha jól láttam, valami vasuti sint lefektettek a gyorsvasut sinpárja mellé ,a szennyviz tisztítótól az első bejáratig ami a fatelepnél van.
    Du 15.oo kor mentem be Pestre, a kocsisor vége, a Kossuth
    technikumnál volt ! Mi lesz , ha a közekedési lehetőségeket megritkítják, és a többen autóba ülnek !??

  13. jani szerint:

    Jobban megnéztem a gyorsvasútról a sineket. Az új megépített sin mellet, van egy sinpálya, amelyen egykoron a Merkur telep autóit hozták illetve rakták le a kiépitett rampákon. Egy kicsit meg kellene hosszabítani a szenny -telepig, és akkor már vihetnék a “trugyijukat” vonaton !

  14. […] környezetvédelmi, közlekedési és városvédelmi szempontokból egyaránt elfogadhatatlan – hívta fel a figyelmet akkor Németh Szilárd, a frakció […]

  15. […] Fidesz-KDNP csepeli frakciója a hírre reagálva szintén elutasította, hogy évi hetvenezer tonna szennyvíziszapot szállítsanak a kerület belvárosán és lakott […]

  16. […] a Fidesz-KDNP frakció is kiállt a 70 ezer tonna szennyvíziszap közúti szállítása ellen, sajtóközleményüket azonban a Csepel újság és a Csepel.hu először éppúgy elhallgatták, mint ahogy a problémát […]

Itt lehet hozzászólni !