Eltűnt félmilliárd forint, jön a szennyvíziszap – hallgat a Csepel újság, hallgat az MSZP

Csepel.info

 

Tesco-Önkormányzat

Ezernyi teherautó zúdul a városra – ezzel a főcímmel jelent meg az ország legnépszerűbb internetes portálja, az Index.hu február 22-én. Szintén vezető hír volt a Stop.hu internetes portálon, hogy eltűnt 560 millió forint a önkormányzatnál, melyet a csepeli TESCO azért adott évekkel ezelőtt, hogy megépüljön az elkerülő út. Mindkét botrányos ügyben kínos a hallgatás a csepeli MSZP-s vezetésben, már nem is nyilatkoznak az újságoknak, és nem tiltakoznak az évi hetvenezer tonna szennyvíziszap Csepelen keresztül történő szállítása ellen sem. A ma megjelent Csepel újság továbbra is cenzúráz, a két botránnyal kapcsolatban nem jelent meg beszámoló, de a Fidesz közleménye sem.

Február 22-én jelent meg az Index.hu címoldalán, hogy várhatóan több mint tízezer teherautó fog ingázni Csepel és Pestszentimre között, hogy elszállítsák a 2010-ben megépülő csepeli szennyvíztisztítóban keletkező, évi 70 ezer tonna iszapot. Az Index szerint egy értelmetlen, évente milliárdos többletköltséggel járó megoldást választott a főváros a szennyvíziszap tárolására, holott az EU-s forrásból akármit meg lehetett volna oldani. A lap azt is kiemeli, költséghatékonysági és egyszerű logikai szempontokból is egyszerűbb és értelmesebb volna hajókon elvinni a szennyvíziszapot.

 

A szennyvíziszap tervezett útja

Komolyan gondolják!

A Fidesz-KDNP csepeli frakciója a hírre reagálva szintén elutasította, hogy évi hetvenezer tonna szennyvíziszapot szállítsanak a kerület belvárosán és lakott övezetein keresztül. Öt tonnás kamionokkal számolva ez a szennyvíziszap tizennégyezer oda- és tizennégyezer visszautat jelent évente, amely környezetvédelmi, közlekedési és városvédelmi szempontokból egyaránt elfogadhatatlan – hívta fel a figyelmet akkor Németh Szilárd, a frakció vezetője.

A Csepel.info úgy tudja, hogy az évi hetvenezer tonnányi szennyvíziszapot a Kossuth Lajos utca, Erdősor utca, Szabadság utca, Plútó utca, Csepeli út útvonalon viszik majd el, és az első hírekkel szemben nem öt-, hanem huszonöt tonnás teherautókon vagy kamionokon fogják szállítani. A megnövekedő közúti terhelés következményeképpen az is lehetséges, hogy az említett utak mellett álló ingatlanok értéke jelentősen csökkenni fog, a házak falai pedig a rezonancia miatt megrepedezhetnek, ami már komoly krápótlási kérdéseket is felvet. Mindez azonban túl kevés volt ahhoz, hogy a magát a kerület közéleti lapjaként meghatározó Csepel újság vagy a Csepel.hu beszámoljon róla.

Eltűnt 560 millió forint, amiből az elkerülő út épülhetett volna

560 millió forintos közcélú adománnyal járult hozzá a Tesco egy csepeli elkerülő út megépítéséhez, ám az 3 év alatt sem készült el, a pénz pedig “eltűnt” – írta a Stop.hu cikke nyomán kirobbant botrányról a Magyar Nemzet. A botrányos esetre Tóth János fideszes önkormányzati képviselő hívta fel a figyelmet, aki az ügyben törvényességi vizsgálatot kezdeményezett.

Az út megépítéshez szükséges adomány 2005 végén két részletben érkezett meg az önkormányzathoz, de az építkezés nem indult el. “Az összeg feloldódott az önkormányzat költségvetésében, és ahelyett, hogy az egy infrastrukturális alapra helyezték volna át, betömködték vele a büdzsé lyukait” – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Németh Szilárd, a Fidesz csepeli frakciójának vezetője. Tóth János a csepeli képviselő-testület legutóbbi ülésén javasolta, hogy az adományozott 560 millió forintot rendeljék hozzá az elkerülő út megépítéséhez a költségvetésben, a többség azonban az indítványt elutasította.

Mindez azonban szintén nem képviselt „hírértéket” a Csepel újságnál, amely ugyan százmilliós közpénzből és nevében közéleti lapként működik, valójában azonban a csepeli MSZP párthetilapjaként funkcionál.

Csepel.info

12 hozzászólás “Eltűnt félmilliárd forint, jön a szennyvíziszap – hallgat a Csepel újság, hallgat az MSZP” bejegyzésre

  1. miska72 szerint:

    Gazemberek vezetik a kerületet!

  2. miska72 szerint:

    Nemsokára rendszerváltá lessz a kerületben, mert ezek sitten lesznek 1000 évig!

  3. Kulcsár Miklós szerint:

    Szomorú, hogy ide jutott a kerület vezetése

  4. Menyhért Péter szerint:

    Kedves csepeli naívak!
    Miből gondoljátok, hogy ezek a csekély milliárdok érdekelnék a csepeli mszp szavazógépet?
    Ezek lenyúlták már az észak csepeli 9 milliárdot; a kisduna partot; a csepel sc-t is; stb.
    Ha Magyarország demokratikus ország lenne, nem pedig parlamentáris diktatúra, akkor már börtönben kellene csücsülniük hűtlen kezelésért vagy sikkasztásért!
    Üdv menyus

  5. Menyhért Péter szerint:

    Ja, Csepel Újság!
    Több mint 10 éve zúgolódom azon, hogy ezen zuglap megvalósította a legsötétebb rákosista (nem a kádárit, mert az bizonyos mértékig korrekt volt) cenzúrát.
    Eredmény? Tíz éve, csak akkor írták le a nevemet, ha mocskolódtak.
    Ne várjatok tehát tájékoztatást tőlük.
    üdv menyus

  6. miska72 szerint:

    Tisztelt Kulcsár Miklós
    Az a szomorú hogy még mindíg a hivatalban vannak! De nemsokára sitten lesznek! Igen Igen!

  7. lolka szerint:

    UGYFOGNAK CSÜCSÜLNI , MINT A POSTA BANK VOLT ELNÖKE VÁRHATÓAN, HOGY MEGFOGJÁK “BÜNTETNI” – UGYANUGY, MINT A TÖBBIT SEM ” HOLLÓ A HOLLÓNAK…..” !

  8. miska72 szerint:

    Tisztelt lolka
    Nem a holló fogja kivályni, hanem én!

  9. miska72 szerint:

    Ha bebizonyitom az igazamat szobrot kapok a kerületben, mert ezek ülni fognak! De nem csak ők, mások is! Egy bűnszervezet ellen harcolok! Nem kicsit! Nagyon!

  10. April szerint:

    De jó, hogy már nem vörös Csepelen lakom!!!

  11. miska72 szerint:

    Hol van a lóvé mondjátok meg legyetek kedvesek.

  12. […] és az Indexen kívül is írt róla, a csepeli önkormányzat hivatalos oldalára, a Csepel.hu-ra nem került fel a hír, mint ahogy a Fidesz-KDNP frakció reagálása sem. Ugyanez történt a még ma is cenzúrázott […]

Itt lehet hozzászólni !