Soha nem látott politikai zsarolás kezdődött Csepelen

Csepel.info

Az MSZP jelöltje hamarosan a Jobbik jelöltje lehet

Hiába volt harmatgyenge és labilis idegzetű polgármesterjelölt az MSZP-s Takács Mónika, most, hogy a pártja – részben a DK miatt – leváltotta, akár még befutó is lehet a gyarapodó balliberális jelöltek között – értesült a Csepel.info.

A háttérben Szabó Szabolcs, a Bangóné Borbély Ildikó – Szenteczky János kettős által vezetett MSZP, a Tóth Mihály-féle régi MSZP, a Jobbik, az LMP, a Momentum, no meg a Horváth Gyula-féle DK harcol.

Csak az MSZP jelöltje volt

A Szigethalmon élő Takács Mónika az őt botrányos körülmények között leváltó június 25-i párttaggyűlésig hivatalosan csak az MSZP csepeli polgármester-jelöltje volt. Illetve az MSZP szerint valójában nem hivatalosan, csak félhivatalosan, bárki bárhogy is értse ezt.

Takács Mónika a két legsúlyosabb csepeli MSZP-s mutyi egyikének főszereplője. Annak a Csepeli Munkásotthonnak a vezetője, amit az MSZP magának szervezett ki, és ami kilenc éve lényegében pártházként is működik. A Munkásotthon vezetését 2010-ig az önkormányzat határozta meg, azóta viszont nem fogadják el a választások eredményét és az önkormányzat döntéseit.

Ám Takács Mónika omladozó pártháza nem csak az MSZP-t szolgálja ki, hanem bárkit, aki a Fidesz ellen kíván fellépni. Személye ellen ezért nem volt elvi kifogása Szabó Szabolcsnak, sőt a Momentumnak, az LMP-nek és a Jobbiknak sem. A Demokratikus Koalíció és vezetője, Horváth Gyula pedig csak személyes okokból – leginkább, mert ő szeretett volna polgármester-jelölt lenni – valamint Takács Mónika labilis, hisztériás személyisége miatt ellenezte a jelölését.

Bár Szabó Szabolcs szerint Takács személyével az összes ellenzéki párt egyetértett, a valóság így az, hogy június 25-ig csak az MSZP szavazta meg őt. A DK ellenezte, a többiek pedig egyszerűen nem mondtak semmit, és nem döntöttek róla. (Az MSZP cikkünk megjelenése után közleményt adott ki, amit itt olvashatnak el.)

Ezért váltották le

Három súlyos konfliktus áll Takács Mónika menesztése mögött. Az egyik, hogy nem hajlandó Szabó Szabolcs ellen fordulni. Márpedig ahhoz, hogy 2022-ben Bangóné Borbély Ildikó legyen az ellenzék csepeli jelöltje, Bangónét preferáló és Szabó Szabolcsot háttérbe szorító polgármester kellene az MSZP-nek.

A másik, hogy az ellenzék nem pusztán háborús lövészárkot, hanem pártkassza-feltöltést is akar Budapesten. Ebben pedig Szenteczky János bizonyított 2010 előtt. Hiába Bangóné a pártvezető, az MSZP csepeli szervezetét a háttérből a mai napig Szenteczky irányítja, és érthető okokból ő szeretné az összes önkormányzati gazdasági döntést is kézbe venni. Takács Mónikának pedig nem jött be az a jövőkép, hogy majd ő írja alá a kétes döntéseket is, és megy börtönbe Szenteczky János helyett.

A harmadik konfliktus, hogy a DK az említett okok miatt eleve nem értett egyet a személyével, és így nem is fogadta őt el. A szocialisták számára így értelmetlen lett volna tovább tárgyalni a jelöléséről, és már csak ebből az egy okból is logikus lépés volt a leváltása.

Minden megfordulhat

Most viszont, hogy Takács Mónika már nem az MSZP jelöltje, akár az ellenzék többi részének is lehet a jelöltje. A Jobbiknak, LMP-nek, Momentumnak ugyanis ilyen formában már szimpatikus a személye. Így jól kitolnak a szocialistákkal.

Szabó Szabolcs szintén alapos okkal segíti őt. Szabónak ugyanolyan jól jönne egy őt támogató és Bangónét elutasító polgármester, mint amennyire Bangónénak kellett volna, csak fordított viszonnyal.

A DK erősen kérdéses. Egyelőre saját jelöltet akarnak. Ugyanakkor a pártelnök Horváth Gyula 2014-ben csúnyát bukott polgármester-jelöltként, így ő nehezen jöhet szóba, és erősen kérdéses az is, hogy Sándor Mária az elmúlt évek csalódásai után elfogadja-e a DK jelölését. Mindezzel együtt a DK-nak is jól jönne, ha kitolnának az MSZP-vel, és most mégis Takács Mónikát támogatnák.

Keményebb a zsarolás, több a feszültség

Az önkormányzati választásokon nem csak polgármester-jelöltek vannak, hanem egyéniek is. Ahhoz, hogy nyerjen az egyébként egymással is harcoló ellenzék, mindkettő helyen többséget kell szerezniük. Így nem lehet olyan zsarolást végigvinni, ami Szabó Szabolcs esetében 2018-ban sikerrel járt. Ha pedig a pártok közötti ellentétek miatt nincs egyetértés a közös listáról vagy a koordinált visszalépésekről, nem fogják megverni a Fideszt.

Az MSZP és a DK ráadásul erőteljes többséget alkotnak az ellenzéken belül. Náluk van a pénz is, amivel kampányolni lehet. Ők határozzák meg, hogy kik induljanak az egyéni körzetekben, és kik legyenek befutó helyen a kompenzációs listán. Márpedig itt Horváth Gyula és Szenteczky János emberei kerülnek előtérbe, és ezzel – ellenzéki győzelem esetében – így is – úgy is olyan döntések születnek majd az önkormányzatban, amit ők zsarolnak ki.

Utolsó lehetőségként még az is előfordulhat, hogy az LMP, a Momentum és a Jobbik az MSZP (ex) jelöltjét támogatva indulnak a választásokon, a DK és az MSZP pedig saját, közös jelöltjüket indítják. Míg teljes összefogás esetében lenne esélye az egymás ellen is küzdő ellenzéknek a győzelemhez, ez esetben biztosan a Fidesz nyerne.

Csepel.info

21 hozzászólás “Soha nem látott politikai zsarolás kezdődött Csepelen” bejegyzésre

  1. Horváth János szerint:

    Ritka aljas egy írás!

  2. admin szerint:

    Az igazság nem kedves vagy aljas. Az igazság csak igazság.

  3. Horváth János szerint:

    És gondolod, hogy ha te azt mondod igazság, akkor az úgy is van? Ne itt vagytok eltévedve!

  4. Nagyapó szerint:

    Horváth János! Mondhatna valami érthetőt is! Szóval akkor mi az IGAZSÁG? Talán bontsa ki! Szóval ki és kinek a jelöltje??

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. Dagobert bácsi szerint:

    De jó lenne ha egyszer a csepeli Fideszt veséznétek ki ilyen alaposan! Legalább annyian lennének kíváncsiak a Fidesz belső ügyeire, mint erre!

    Miért nem vállalja a szerző a nevét? Ilyen írás csak Ábel Attila engedélyével, vagy inkább az ő alkotásaként jelenhet meg a Csepelinfón!

    Színtiszta hazugság amit a Munkásotthonnal kapcsolatban írtok, annál is inkább mert a Városkép Kft és a Munkásotthon felügyelőbizottsága révén betekintésetek van annak ügyeibe!

    Az meg hogy Takács Mónikát kik indítják jelöltjükként, ahhoz aztán nektek nincs közötök! Mi sem szólunk bele, hogy Németh Szilárd kit jelöl csepeli polgármesternek!

  6. PU szerint:

    H. J.!
    Hogy téged idézzelek: “gondolod, hogy ha te azt mondod igazság [vagy hazugság], akkor az úgy is van?” Itt vagy eltévedve. – Mondhattok most már bármit! – magatoknak.

  7. csepelikerdezo szerint:

    Kíváncsi lennék Bercsik Károly, mint a Fidesz önkormányzati képviselője, és így közszereplő milyen jogon/alapon tiltotta meg, hogy a facebook bejegyzéseihez hozzászóljak.
    Ez egy keresztény és/vagy demokrata képviselőjelölt hozzáállása?

  8. Horváth János szerint:

    Nagyapó!Ha figyelmesebben olvasna, talán eljut a szürkeállomámyába, hogy az admin
    állította a fenti szemétről, hogy az az igazság. Én mindössze figyelmeztettem, hogy ne bízza
    el magát. Továbbá nem érdekel ki kinek a jelöltje, mivel maguk szarabbak az az elődeiknél,
    így bárki jöhet.

  9. Horváth János szerint:

    PU!
    Ebben a melegben nekem ártanak a fejtvények!

  10. Nagyapó szerint:

    Horváth János! Mint nagy tudású, újra kérdezem, talán megérti. “Szóval ki és kinek a jelöltje??”
    Ne a patkányozó szoci blablával jöjjön!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. Horváth János szerint:

    Nagyapó!
    Akárhogy nézem, olvasom, én magyarul írtam, akkor mi a lószerszámot nem ért?

  12. Nagyapó szerint:

    Dagobert bácsiból kitört a bolsi. “Az meg hogy Takács Mónikát kik indítják jelöltjükként, ahhoz aztán nektek nincs közötök!”
    Nem tudom kik a”nektek”? Gondolom a csepeli választók, ugyanis Takács Mónika állítólag nem MSZP tag. Ha nem az MSZP, akkor ki indítja? A választók nem tudhatják meg, hogy kiknek a nevében indul, kiknek a támogatását várja?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  13. Dagobert bácsi szerint:

    A nektek a fideszesek, meg a Csepelinfó! Nagyapó értelmezni sem tud, holott azt kértem, mutassátok már be ilyen részletesen a csepeli Fidesz belső ügyeit!

  14. PU szerint:

    H. J.! Akkor fejtem a fejtvényt:
    Deklarálod, hogy amit a fenti poszt ír, az hazugság. Nos, deklarálni én is tudok: amit írsz, az nem igaz, a fenti poszt igaz. – Akkor tehát kinél van az igazság? Akinek erősebb az ökle. Tényekről szó sincs.
    Te meg az MSZP, DK megszoktátok (mert hosszasan a ti öklötök volt erősebb), hogy ha deklaráltok valamit és behúztok mindenkinek, akkor minden bizonyítva van és rendben. Ha most bárki más teszi ezt, az szerintetek hazug, erőszakos gazember. — A Fidesz csak eminensként tanult tőletek. És jelenleg az ő öklük erősebb. Ettől vagy kiborulva.

    Mellesleg mivel magyarázod, hogy a csepelinfo fenti híreit teljességgel megerősíti pl. a vérbaloldali ellenzéki Mérce is? Mindenki hazudik, csak te nem?

  15. PU szerint:

    H. J.! Lásd még: Magyar Hang, Azonnali (nem éppen kormányinfók).

  16. Horváth János szerint:

    PU!
    Alaposan el vagy tévedve. Szerintem nem deklaráció, ha felhívom a figyelmet arra, hogy az
    egyoldalú kijelentések tévútra vezetnek. Te ugyanezt írtad a 2. és 3. mondatodban. Azzal
    nem tudok mit kezdeni, hogy össze akarsz boronálni az MSZP-vel meg a DK-val, tedd, főleg
    ha szeretsz tévhitekben élni! Mellesleg a Fidesz nem eminens, csak adják mi lényegük, hiszen
    az anyatejjel szívták magukba. Elolvasva a Mérce ill. a Magyar Hang cikkét még jobban az a
    meggyőződésem, hogy a fenti írás nem a korrekt tájékoztatás jegyében íródott.
    Visszatérve az ökölre, ha neked nem rándul ökölbe a kezed, amikor Matolcsy, Farkas Flóri
    vagy Mészáros cinikusa a képedbe röhög, akkor megérdemled őket.

  17. […] Mónika mögé, majd miután az MSZP – részben erre hivatkozva – június 25-én leváltotta őt, már másképp emlékeztek. Utólag azt állították, hogy támogatták Takács Mónikát. Az […]

  18. […] Soha nem látott politikai zsarolás kezdődött Csepelen […]

  19. […] Soha nem látott politikai zsarolás kezdődött Csepelen […]

  20. […] Soha nem látott politikai zsarolás kezdődött Csepelen […]

  21. […] Soha nem látott politikai zsarolás kezdődött Csepelen […]

Itt lehet hozzászólni !