Ingatlanmutyis cégcsoport vehette meg a csepeli MSZP-t

Csepel.info

Fotó: csepeli MSZP Facebook oldala

A csepeli MSZP-hez és a pártházukként működő Munkásotthonhoz kötődik az az egyesület, ami a szocialisták választási kampányát kezdte “civil szervezetként” segíteni – derül ki a szervezet hivatalos adataiból. Vagyis az MSZP áll az MSZP mögött, csak más néven, önmagát civilnek beállítva. Ez önmagában még tréfás lenne. De sajnos egy másik, jóval sötétebb történet is kirajzolódik a csepeli szocialisták háza táján. Nagyon úgy tűnik, hogy egy sok milliárd forintos ingatlanmutyiban érdekelt, a Csepel SC lebontását és lakóparkká, plázává alakítását tervező offshore cégcsoport pénzelheti a csepeli MSZP-t.

A Csepelért Egyesület standja októberben jelent meg a Csepeli Piacnál az MSZP standja mellett, ahol az európai ügyészséghez való csatlakozásra hivatkozva gyűjtötték a szocialisták a csepeliek adatait. A “civil” szervezet elnökét Takács Mónika Ibolyának hívják, és az egyesület cél szerinti besorolása kulturális tevékenység. Vagyis már a hivatalos tevékenységük átverés, ahogy az is, hogy ez egy civil szervezet. A “civil” szervezet elnök asszonya ugyanis ugyanaz a Takács Mónika Ibolya, aki a csepeli MSZP önkormányzati politikusa és a Csepeli Munkásotthon – csúfnevén “Pártmunkás Otthon” igazgatója is egyben.

Az adatok alapján a “civil” szervezet hivatalos székhelye a Központi út 55/b, ami az egykori Csepel Művek területén, a Vöröskereszt hajléktalanszállója mellett van. A hivatalos cím és az egyesület további vezetői, valamint a csepeli MSZP-ben politizáló Takács Krisztián és Losonci Róbert kapcsolatrendszere azonban egyenesen a Csepel SC-hez vezet. Az ehhez kötődő ingatlanmutyi, vagyis a sportlétesítmények tervezett lebontásának és beépítésének terve közismert Csepelen.

CSM

Takács Mónika MSZP-s politikus mellett a Csepelért Egyesület képviselőjeként van bejegyezve dr. Zárai Eszter is. Nem lehet véletlen, hogy a Zárai Ügyvédi Iroda szintén éppen itt, a Központi út 55/b szám alatt érhető el. De nem csak az. Úgy tudjuk, hogy a telek sok tulajdonosa közül a nagyobbak között található az az Euró Fer Szolgáltató és Ingatlanhasznosító Kft, amelynek Zárai László és Zárai Katalin valamint a már említett dr. Zárai Eszter a tagjaik. Aki ismeri a csepeli MSZP, a Csepel Művek és a Csepel SC rendszerváltás utáni szégyenletes történetét, annak Zárai László neve garantáltan ismerős. Zárai emellett sok közös üzletet vitt azzal a Kosik Györggyel is, akinek az alapítványi működtetésű és a csepeli szocialisták kifizető helyeként elhíresült “pártiskolájában” az MSZP-s kettős gyilkosság történt.

A Csepel SC és a Kis-Duna part beépítése lehet a cél

Zárai László volt a Csepel SC Alapítvány vezetője is akkor, amikor egy ingatlanbefektető cégcsoport szerezte meg az alapítvány fölötti irányítást. Alvilági pletykák szerint 380 millió forintot adtak a Csepel SC kiárusításáért a csepeli szocialistáknak. Az alku része volt, hogy az MSZP segíti a cégcsoportot abban is, hogy a sportlétesítményeket lebontsák és lakóparkot, plázát építsenek a helyükre.

Az egyik terv a Csepel SC beépítésére

A vélhetően Podolák György MSZP-s politikus keze alatt megszülető üzletről természetesen nem maradtak fenn dokumentumok. Az tény, hogy a tulajdonoscsere sikerült. Az is tény, hogy új tulajdonosok – a Csepel Sport Club Alapítvány jelenlegi vezetése – a sportlétesítmények bontását és a lakópark- vagy plázaépítést tíz éve próbálják keresztülvinni újra meg újra. Ám Németh Szilárd majd a fideszes önkormányzat utóbbit már sikerrel akadályozta meg, és akadályozza napjainkban is. Ez viszont csak addig lehetséges, amíg a cégcsoport és az MSZP vissza nem szerzi Csepelen a hatalmat. Akkor végre a sétányokon álló egykori Görgey Iskola valamint a Kis-Duna part kiárusítása és beépítése is újra terítékre kerülhet, ami a csepeli MSZP másik nagy álma volt a 2010-et megelőző években.

Csepel.info

13 hozzászólás “Ingatlanmutyis cégcsoport vehette meg a csepeli MSZP-t” bejegyzésre

  1. Strici2 szerint:

    Nem vette meg hanem vehette meg.
    Az uj fidesz stadion a hetedik ligas csapatnak nem epulhet hanem epulni fog.
    A korhaz meg nem nyilt meg csepelnek de stadion keszul
    A feltetelezes remhir keltes az megy.
    Ugyanakkor a masik felre mutogatunk.

  2. Johnny szerint:

    Megint offshorozás? 🙂
    Ez vissza fog nyalni egyszer, kutyák! 😛

  3. Dagobert bácsi szerint:

    Kutya ugat, karaván halad! Éppen ma adta a média hírül, Mészáros, Garancsi és Vajna összesen már 400 céget tulajdonol!

    Ábel azt hiszi, ilyen piti írással a szavazókat a Fidesz mellett tarthatja! A balgák rimánkodnak a szavazatokért, az okosok készülnek minden eshetőségre! Az okosoknak állandóan feltankolt repülőgépek állnak rendelkezésükre, most már meg van 30 tonna arany is!

  4. Jobban szerint:

    Jobb ha a kórházbezáró, galvániszap telepítő, devianciatűrő/finoman fogalmaztam, nihilt toleráló csapat nem jön vissza. 4X4, azaz 16 évig próbálkoztak. Elég gyenge és lesújtó eredménnyel.

  5. Pilsner Urquell szerint:

    Dagobert!
    Ábel jól hiszi. Csak az ős-mutyipárt érdekeltségi köre hiszi másképp.

  6. […] csepeli szocialisták mellett megjelent állítólagos civilekről, vagyis a “Csepelért” Egyesületről már írtunk. Ennek a “civil” szervezetnek az a Takács Mónika Ibolya az elnöke, aki megegyezik […]

  7. […] második cél az lehet, hogy a csepeli önkormányzatot egy ingatlanmutyis, MSZP-s pártkasszává alakítsák. 2010 előtt nem voltak fejlesztések Csepelen, ellenben több mint száz MSZP-s család és a […]

  8. miki szerint:

    Mi lett azzal a pénzzel, ami a kasszában volt 2010-ben? (3,1 milliárd forint?) Ez az összeg hogyan viszonyul a 10 milliárdos vagyonvesztéshez és a mínusz 4 milliárdhoz, ami ebben a cikkben is szerepel?

  9. […] A Csepel.info cikkét itt olvashatják el […]

  10. Nagyapó szerint:

    miki valszeg amnéziában szenved. A szocik 2010-ben nem 3.1 milliárd Ft-tal, hanem 2 milliárd Ft hiánnyal adták át Csepel vezetését. A cikkben egy számadat szerepel a 380 millió Ft a Csepel SC áraként.
    A 10 milliárd veszteség is pontatlan, mert ez csak az É-i terület ára volt. A többi, a Csepel SC, a Munkásotthon, a Duna parti területek, stb. árai még növelik ezt.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. Dagobert bácsi szerint:

    Az Észak-Csepel ingatlanüzlethez Németh Szilárdnak is köze volt, ugyanis részese volt ő is meg képviselőtársai is a Wallisszal kötött szerződésnek! A kiskutya sem nyalja le róluk, hogy a szocialista városvezetéssel együtt vállvetve döntöttek arról 2000-ben, hogy a Bajnai Gondon vezette Wallis kezébe kerüljön az észak-csepeli terület! A Munkásotthonhoz meg a Nagyapó-féle mamelukoknak köze soha nem volt, és remélhetőleg soha nem is lesz! A váltáskor a kasszában levő összeg sorsáról meg rövidesen tudomást szerezhetünk, amint a Németh-Borbély csoport ősszel Csepelen megbukik!

  12. […] Ingatlanmutyis cégcsoport vehette meg a csepeli MSZP-t […]

  13. […] – beajánlotta magát a pártjának, és csak ez után választotta meg a pártja, az MSZP is polgármester-jelöltnek. A szocialista politikusnő csütörtökön valószínűleg úgy érezte, hogy a Magyar Szocialista […]

Itt lehet hozzászólni !