Kilencven éves a Csepeli Szabadkikötő

csepel.hu

Kilencven évvel ezelőtt, 1928 október 20-án avatták fel a Csepeli Szabadkikötőt, amely a Dunán keresztül összeköti Magyarországot a világ tengereivel. A kikötőt Horthy Miklós kormányzó adta át, aki egykori tengerésztisztként szívügyének tekintette a magyar tengerhajózást.

Az évfordulóra emlékezve ünnepséget rendeztek és a Masped egy új logisztikai csarnokát avatták fel a Csepeli Szabadkikötőben október 16-án. Az eseményen megjelent Borbély Lénárd polgármester, Sztilkovics Szávó, a Mahart-Szabadkikötő Zrt. vezérigazgatója és Cseh Ottó, a Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. vezérigazgatója. Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, országgyűlési képviselő levélben köszöntötte az ünneplőket. Borbély Lénárd az évforduló alkalmából díszoklevelet adott át a MAHART-Szabadkikötő Zrt. és a Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. vezetőinek.

Borbély Lénárd köszöntőjében arról beszélt, hogy Csepel mára gazdaságilag erős és fejlett kerületté vált, amely élhető és stabil lábakon áll. Büszke az ipari múltjára, amelyet Weiss Manfréd gyáriparos teremtett meg. A kerület identitásában a legfontosabb szerepet az ipari fejlesztés játssza, amely munkahelyeket teremt. Csepelen a leginkább prosperáló terület a Szabadkikötő, amely egyben a kerület egyik legnagyobb adózója. A Szabadkikötő fejlesztése Csepel fejlődését is jelenti. Ezért is öröm a kerület számára, hogy most egy új, 15 ezer négyzetméteres csarnokot adnak át. Az önkormányzat minden ilyen nagyberuházást szívesen fogad. Csepel új vezetése 2010 óta aktívan beleszólhat, milyen fejlesztések történnek a kerületben; cserébe pedig a Szabadkikötő is számíthat a csepeli önkormányzatra.

Németh Szilárd egyéb elfoglaltsága miatt levélben üzent a megjelenteknek. Ebben egyebek közt azt írta, hogy Közép-Európa legfontosabb folyója mindig is meghatározó szerepet töltött be Magyarország életében. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara 1892-ben a majdani kikötővel szembeni elvárásait megfogalmazva arra jutott, hogy egyedül a Csepel-sziget északi csúcsa alkalmas kikötő építésére. Ennek köszönhetően felépült a Duna egyik legmodernebb és második legnagyobb kikötője. Olyan nagyvárosokkal lett a magyar fővárosnak közvetlen vízi összeköttetése, mint Isztambul, Szaloniki, Alexandria. „Ma a kormány számára kiemelten fontos a meglévő kikötőink fejlesztése, így a csepeli Szabadkikötő modernizálása is folyamatosan napirenden van, hogy Közép-Európa egyik legkorszerűbb közforgalmi kikötőjévé és logisztikai bázisává válhasson. Emellett minden erőnkkel szorgalmazzuk a csepeli infrastruktúra fejlesztését és új munkahelyek teremtését” – írta Németh Szilárd.

Szilkovics Szávó azt emelte ki, hogy a Csepeli Szabadkikötő életét két cég határozza meg: a Mahart-Szabadkikötő Zrt. és a Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. A terület egyszerre kikötő és logisztikai központ. Az I. világháború után, vesztes országként Magyarországnak odalett egyetlen tengeri kikötővárosa, Fiume. Sürgető kényszerré vált, hogy új kikötőt hozzanak létre. A Szabadkikötő jelentős szerepet játszott a magyar gazdaságban az elmúlt évtizedekben. Az utóbbi esztendőkben még több szállítmány fordult meg itt. Vízen, vasúton és közúton folyamatosan érkeznek az áruk, amelyekre a magyar gazdaságnak szüksége van. Céljuk, hogy magas színvonalon szolgálják ki az ügyfeleiket. A Szabadkikötő területén mintegy száz cég működik, az alkalmazottak száma hamarosan eléri az ezret. A közös múlt és felelősség összeköti a vállalatokat és munkatársait.

Cseh Ottó örömét fejezte ki, hogy együtt ünnepelik az évfordulót és a csarnok átadását. A Budapesti Szabadkikötő Zrt. 2006-ban kezdte el működését. Az eltelt időben tanúi lehettek annak, hogy egy logisztikai város jött létre a területen. A jövőben tovább fognak bővülni. A terület óriási; több mint 34 hektár áll az újabb fejlesztések rendelkezésére. Jövőre átadják a nyolcezer négyzetméteres új irodaházat.

Az ünnepségen egyéb programok is várták a vendégeket. A magyar ritmikus gimnasztika válogatott tagjai külön erre az alkalomra összeállított bemutatót tartottak az ünneplő közönségnek.

Cs. A.

csepel.hu

Egy hozzászólás “Kilencven éves a Csepeli Szabadkikötő” bejegyzésre

  1. Dagobert bácsi szerint:

    Mi az hogy MAHART-Szabadkikötő Zrt. és Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. ? Rájuk miért nem vonatkozik a névváltoztatás, most nem Szabadkikötő van hanem Weiss Manfréd! Helyesen. MAHART-Weiss Manfréd Zrt. és Budapesti Weiss Manfréd Logisztikai Zrt.!

Itt lehet hozzászólni !