Civil-ellenzéki összefogás Csepelen: együtt ünnepel az MSZP az MSZP-vel, az MSZP-vel és az ex-MSZP-vel

Csepel.info

“Közösen ünnepelnek idén az ellenzéki pártok és civilek az 1956-os forradalom évfordulóján a 21. kerületben” jelentette be a csepeli MSZP a Facebook oldalán. Rögtön utána el is mondják kiket tekintenek a teljes ellenzéknek és a civileknek: saját magukat.

Persze, ha a “teljes ellenzékbe” valaki más is be akar férni a szocialistákon kívül, az még jelentkezhet – teszik hozzá.

“Az MSZP és szimpatizánsai mellett részt vesz a koszorúzással egybekötött ünnepségen a Párbeszéd és a DK kerületi szervezete, valamint a Csepelért Egyesület is”

– írta a pártszervezet pártújsága.  Ez elsőre sem tűnik a teljes ellenzéknek, de érdemes megnézni, hogy közelebbről mit jelent.

Nos, a Párbeszéd már tavaly összeolvadt és együtt indult az MSZP-vel. Történt ugyanis, hogy a szocialisták még miniszterelnök-jelöltnek sem találtak maguk közül épkézláb embert. Így a törpe parazitapárt “adta” Karácsony Gergelyt miniszterelnök-jelöltként a kampányba. Egyszemélyes csepeli szervezetük Hudák Jánosban merült ki. Hudák viszont május végén bejelentette, hogy kiszáll a politikából. Mivel pedig a Párbeszéd csepeli szervezete ezzel kiürült, Losonci Róbert MSZP-s politikus került a Párbeszéd megszűnt helyére a csepeli képviselő testületben. Az MSZP és a DK pecsenyesütős bulin ünnepelte a frakció a megszűnését, aminek a nevében most koszorúzni készülnek.

A Demokratikus Koalíciót nem kell bemutatnunk. Csepeli szervezetük egy az egyben az MSZP-ből került ki, ám 2014-ben már sikerrel olvadtak össze ismét az “anyapárttal”. Horváth Gyula ex-MSZP-s alpolgármestert, a DK csepeli elnökét az sem zavarta eközben, hogy Szenteczky János MSZP-elnökként levélben rúgta ki őt régi pártjából. Kirúgása előtt-után persze még jól meg is alázta. Például azt írta róla, hogy titkárnőjével csalta a feleségét, akinek mutyilakást is szerzett.

A csepeli szocialisták mellett megjelent állítólagos civilekről, vagyis a “Csepelért” Egyesületről már írtunk. Ennek a “civil” szervezetnek az a Takács Mónika Ibolya az elnöke, aki megegyezik azzal a Takács Mónika Ibolyával, aki a csepeli MSZP politikusa és a párt főhadiszállásaként működő “Pártmunkás Otthon” igazgatója.

Csepel.info

A témához kapcsolódó cikkünk:

Ingatlanmutyis cégcsoport vehette meg a csepeli MSZP-t

Egy hozzászólás “Civil-ellenzéki összefogás Csepelen: együtt ünnepel az MSZP az MSZP-vel, az MSZP-vel és az ex-MSZP-vel” bejegyzésre

  1. Pilsner Urquell szerint:

    Az LMP most hol is van? Mármint a csepeli. Mert az országos maga se tudja, van-e ls hol.
    Mit is csinál most a Tenk András (ha van még valahol)?

Itt lehet hozzászólni !