Hullaszag a baloldalon: nem tudtak képviselőt jelölni, megszűnt a Párbeszéd frakciója

Csepel.info

Balliberális jelöltek

A balliberális összefogás 2014-es jelöltjei, bal oldalon legfelül Losonci

Megszűnt a Párbeszéd csepeli önkormányzati képviselői posztja és frakciója, miután a lemondott Hudák Jánost jelölő szervezetek 30 napig nem adtak életjelet magukról. Így a 2014-es önkormányzati listán sorban következő jelölt lesz a képviselő, aki MSZP-s – értesült a Csepel.info.

Hudák János akkor tudott némi ismertségre szert tenni, amikor tiltakozó akciót szervezett a csepeli óvodák fejlesztése és működtetésük átláthatóbbá tétele ellen. Ritka dolog, hogy ellenzéki politikus az üvegzseb ellen lépjen fel, de hamar fény derült a miértekre. A politikus családi cége ugyanis éppen az érintett óvodákban működött. Betéti társaságának éves árbevétele akkor 75,4 millió forint volt.

Együtt képzelték el a jövőt, de csúfos vége lett

2014-ben közös polgármester- és képviselő-jelölteket állított az DK-Együtt-PM-MSZP és így közös kompenzációs listájuk volt. A jelölő szervezetek közül az Együtt néhány hónapja szűnt meg. Utolsó nagy dobásuk az volt, hogy 2018 tavaszán az LMP jelöltjének visszalépésével kizsarolták az MSZP-ből, hogy visszaléptessék a Kabán lakó Bangóné Borbély Ildikót. A baloldalon így pár napra újra megvalósult a hőn áhított egypártrendszer, a többségében baloldali szavazók pedig a várakozásnak megfelelően a Gyulán lakó Szabó Szabolcsra voksoltak. Szabó a választás után bejelentette az Együtt megszűnését, majd átült az őt képviselővé segítő LMP frakciójába. Ezzel óriási felháborodást keltett a csepeli MSZP-ben és DK-ban, ahol azóta “kis patkány”-nak hívják őt.

Az Együtt megszűnésével eleve nehéz lett volna az Együtt-PM következő jelöltjét, Kulinyi Mártont képviselővé választani, de úgy tudjuk, hogy lett volna rá jogi megoldás. Azonban a többi jelölő szervezet se csinált semmit. Így a választási bizottság hétfői döntése alapján a kompenzációs listán következő személy, az MSZP-s Losonci Róbert lehet az új képviselő. Úgy tudjuk, hogy Losonci ezer szállal kötődik a régi, MSZP-s csepeli mutyivilághoz. Információink szerint párton belül a hűtlen kezelés vádjával bíróság előtt álló, aljas indokból elkövetett rágalmazás miatt jogerősen elítélt Szenteczky János és a sikkasztás, rágalmazás és magánokirat-hamisítás miatt is elítélt Takács Krisztián emberének tartják.

Csepel.info

4 hozzászólás “Hullaszag a baloldalon: nem tudtak képviselőt jelölni, megszűnt a Párbeszéd frakciója” bejegyzésre

  1. helyi szerint:

    Megint böfögtetek egy jót, de ennek kb annyi értelme van, mint Németh Szilárdnak a katonai tárcánál 🙂

  2. […] Gyurcsány Ferenc, Gy. Németh Erzsébet, Bangóné Borbély Ildikó, Avarkeszi Dezső más, csepeli MSZP-s és DK-s politikusokkal együtt szaftos eszem-iszommal ünnepelték a “régi gárda” előretörését – értesült a Csepel.info. Az ünneplés apropója, hogy megszűnt a csepeli önkormányzatban a Párbeszéd frakciója, miután képviselőjük lemondott a mandátumáról, és a helyét a baloldali káosz miatt egy MSZP-s politikus foglalhatta el pénteken. […]

  3. Veres László szerint:

    Gyurcsótány, Gy. Németh, Bangóné, Avarkeszi,….na ez ám a “húzóágazat”! Micsoda nevek!!!

  4. […] az egyesület további vezetői, valamint a csepeli MSZP-ben politizáló Takács Krisztián és Losonci Róbert kapcsolatrendszere azonban egyenesen a Csepel SC-hez vezet. Az ehhez kötődő ingatlanmutyi, vagyis a […]

Itt lehet hozzászólni !