Civil szervezet lesz a csepeli MSZP?

Csepel.hu

A csepeli MSZP – hivatalos bejelentése alapján – azokkal a politikusaival indul az önkormányzati választáson, akik hűek Szenteczky Jánoshoz.

Ám nem a saját nevükben, hanem civil szervezetként, mert úgy érzik: a párt Csepelen túlságosan lejáratódott.

Ahhoz, hogy még „civilebbnek” látszódjanak, várják a többi ellenzéki párt csatlakozását. A Demokratikus Koalíció hajlik rá, de még nem reagált. A többiek az uniós választások eredményét is kivárhatják. Az is lehet, hogy a szocialistáknak versenytársuk akad, Hadházy Ákos politikai mozgalma ugyanis hasonlóan „civil” jelölteket fog állítani az ország számos városában. Az MSZP polgármesterjelöltje és Szenteczky János é lő pajzsa a p árt közleménye szerint Takács Mónika, a párt önkormányzati politikusa lesz. Takács a pártházként működő Munkásotthon igazgatója. Az egykor jó hírű intézmény a több évtizedes elhanyagolás miatt gyalázatos állapotban van. Homlokzati elemei életveszélyesek, betondarabok potyognak az utcára. Ám az MSZP politikusa nem fogadta el az önkormányzat által felajánlott pénzügyi segítséget, pedig csak annyit kért a kerület vezetése, hogy számoljanak el azzal, hogy mire költik a közpénzt.

A Takács Mónikát és többi hű emberét háttérből irányító Szenteczky János a csepeli lakásmutyi bűnügyekben hűtlen kezelés vádjával még mindig bíróság előtt áll. Nagy nyilvánosság előtt, felbujtóként elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt viszont jogerősen elítélték. Így ő a 2014-es választáshoz hasonlóan nem lesz egyéni jelölt, viszont listán garantáltan befutó hely várományosa. Győzelem esetén alpolgármesteri pozícióból irányíthatná a kerületet. Miután a szocialisták polgármester-jelöltje Takács Krisztián hűtlen kezelési bűntettét nem ítélte el, sőt kiállt mellette, Szenteczkynek sem kell aggódnia, ha időközben elmarasztalnák a csepeli lakásmutyikkal kapcsolatban.

Az összes szocialista és a hozzájuk csatlakozó ellenzéki politikusok is az MSZP által működtetett, „civil” Csepelért Egyesület jelöltjei lehetnek. A „civil” szervezet elnöke persze ugyanaz a Takács Mónika, mint a párt polgármesterjelöltje. Vagyis az MSZP-s politikus saját civil szervezete nevében saját magát javasolta polgármesterjelöltnek, amit aztán elfogadott a saját pártja. Ezután kinevezte az összes politikustársát civilnek, és most várják a többi párt jelentkezőit.

Miért vezetik meg a választókat?

Mi értelme civilnek, vagyis nem pártpolitikusnak látszani azoknak, akik pártpolitikusok? – tehetnénk fel joggal a kérdést. A válasz egyszerű. Az MSZP neve Csepelen egyet jelent a politikai maffiával. Ha csak a jogerős bírósági ítéleteket nézzük, kettős emberölés, sikkasztás, pedofil bűncselekmények, különféle súlyú rágalmazások és más, kisebb bűntények miatt is elítéltek csepeli MSZP-s politikusokat az elmúlt tíz évben.

Viszont az elmúlt években több környező országban is magukat civilnek nevező szervezetek nyerték meg az önkormányzati választásokat. Ezért dönthettek úgy a szocialisták, hogy ők is civilnek adják ki magukat. De nem csak ők. A Hadházy Ákos, Márki-Zay Péter és Magyar György nevével fémjelzett Mindenki Magyarországa Mozgalom is hasonlóra készül. A Csepel. info hírblog információi szerint a kerületben dr. Szabó Szabolcs szervezi a mozgalmat. A hírblog szerint ők egy, az LMP-t és a Párbeszédet is megjárt politikust kívánnak „civilként” indítani. A választás egyik tétje számukra az, hogy Szenteczkyhez vagy dr. Szabó Szabolcshoz köthető polgármesterjelölt legyen-e Csepelen. Előbbi esetben Bangóné Borbély Ildikó, utóbbiban Szabó javára tudnák befolyásolni a 2022-es ellenzéki országgyűlési jelölt kiválasztását.

Csepel SC, Kis-Duna-part, sétányok

Amikor 2010-ben elveszítette az MSZP az önkormányzati választást, 10 milliárd forint volt a kerület vagyonvesztése. Már minden könnyen eladható ingatlanától „megszabadították” az önkormányzatot, mégis közel négymilliárd forint volt a folyószámlahitel. Egyetlen orvos és pedagógus sem volt, aki ne hitelből kapta volna a fizetését.

Ezt hagyta az MSZP maga után a sétányoknál

A csődeljárás elől menekülve eladták Észak-Csepelt, beépítették a Tamariska-domb nagyobb részét, privatizálták a sétányokon az egykori Görgey Artúr iskolát és a csepeli Kis- Duna-part egy részét, és erre a sorsra szánták a Szárcsa Iskola területét is. A befektetőkkel már megegyeztek Észak-Csepel és a Kis-Duna-part beépítéséről, a sétányokon – a Görgey Iskola helyén – pedig egy grandiózus lakópark építéséről. Utóbbit annak ellenére tervezték, hogy a sétányokon újabb lakópark nélkül is nagy volt zsúfoltság a kevés parkolóhely miatt.

Az egyik ígéret szerint, ha maradt volna pénz a profitból, miután megépítik a lakóparkot és plázát, azt a stadionra fordították volna

A csepeli sportbarátoknak a legfájóbb pont mégis a Csepel SC bontási és beépítési terve. A sportlétesítményt homályos körülmények között, alvilági pletykák szerint 380 millió forintért játszotta át az MSZP egy párthoz közeli befektetői körnek.

A Csepel SC-t megszerző üzleti köröket most Szenteczky János, Losonci Róbert, Takács Krisztián képviselik a Csepel.info hírblog egyik cikke szerint. Vagyis, ha nyernének a civil bőrbe bújt szocialisták, a régi tervek ismét megvalósulhatnának.

A Csepel.info cikkét itt olvashatják el

csepel.hu

32 hozzászólás “Civil szervezet lesz a csepeli MSZP?” bejegyzésre

  1. Dagobert bácsi szerint:

    Erőlködtök, ha jól menne a bicikli, Németh Szilárd nem hívogatná a csepelieket, hogy küldjék vissza a konzultációs ívet!

    Borbély is kiírhatna egy konzultációt, hogy KÖZVÉCÉ LEGYEN-E A DRÁGA PÉNZEN MEGVETT DAGI VENDÉGLŐBŐL!

    Tegyetek már fel egy számlálót erre a posztra, hogy hányan nyitották meg!

  2. Szabó Imre szerint:

    Mi a bajotok Szenteczkyvel? Nem az ő magánalapítványa kapott több milliárdot
    haszontalan, szükségtelen beruházásra, aminek legalább a kétharmada előre láthatóan el fog tűnni.

  3. Dagobert bácsi szerint:

    Aki szeretné hogy a Munkásotthont rendbe hozzák, az Takács Mónikára fog szavazni! Lesz miből, a fideszes csókosokat ki kell ebrudalni a mindenféle fal és tanácsadó megbízásokból, ezenkívül nem külföldre kell a csepeli pénzt mindenféle célra átutalni támogatás címén, hanem a csepeliekre kell elkölteni! Meg persze, a fasszobrászra és szobraira sem kell költeni!

    Egyébként Szenteczkyt nem is jelölték képviselőjelöltnek 2019-re, de hát ez Ábel Attila is tudja, hiszen mindig a “megbízható informátorukra” hivatkozik!

    Egyébként közzétették november 26-án: “Az MSZP Csepeli Szervezete nagy többséggel Takács Mónikát, a Csepeli Munkásotthon igazgató asszonyát, a Csepelért Egyesület elnökét, önkormányzati képviselőt választotta polgármester-jelöltjének kedden. Önkormányzati képviselőjelöltek lettek: Bosnyák Norbert, Dobák István, Losonci Róbert, Németh József és Takács Krisztián.

  4. Lovas szerint:

    A szocik elpusztították a Munkásotthont. Butaság azt gondolni, hogy ha az elmúlt harminc évben nem csináltak semmit, akkor pont most változnának meg.

  5. Dagobert bácsi szerint:

    A Fidesz meg csak lop, amióta kormányon van! Kezdte az Ezüsthajóval meg Kaya Ibrahimmal és Josip Tottal, akkor pont most változnának meg?

  6. Imi szerint:

    Hurváth elvtárs elég kemény ahhoz képest, hogy a frakciójában emberöléstől a pedofíliáig gyakorlatilag minden volt.

  7. Kaschauer szerint:

    Már csak rejtőzködve, a valódi kilétés elfedve merészkedik ki az MSZP a választási kampányba, mert pontosan tudják, hogy ha kiderül a kilétük, akkor a búbánat sem fog rájuk szavazni.

  8. Jobban szerint:

    Galvániszap szennyezés, kettősgyilkosság, eperföldi terror, kórházbezárás…az MSZP vezetése alatt

  9. Jobban szerint:

    Dagobert bizonyára elfelejtette, bízzunk benne, hogy nem az áll fenn, hogy nem akar erre emlékezni, hogy a 4 X 4 év alatt sem Csepelre került a “sok” pénz, mert akkor miért volt adósságspirálban a kerület 2010-ben?
    Nagyon diszharmónikus, hogy a balliberális szólamok mindig a szegények támogatásáról szólnak, de rendszerint a leggazdagabbak járnak jól. A “nagyszerű” Bokros csomagban is beosztottak fizetése már “gazdagnak” számított, meg is vonták a családi pótlékot, még az átlagtól is… A későbbi balliberális vezetés pedig egyenesen a csődbe kormányozta volna az országot, ha nem kerül választásra sor. Ez a kerületre is érvényes.

  10. Jobban szerint:

    “a határon túli magyarok diszkriminálása kitörölhetetlen része a baloldali hagyománynak….a baloldal mindig egyenlősíteni akar, és általában a határok sem érdeklik, kivéve, ha a magyarokról van szó.”
    http://mozgasterblog.hu/blog/a_bendosovinizmus_elt_el_es_elni_fog?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201812

  11. Jobban szerint:

    A 23. 000 000 románnal való riogatás mindig “kifizetődő” hazugsága a balliberális oldalnak.

  12. Qqriq szerint:

    Egy bűnöző milyen alapon indulhat választáson? Akit bűncselekmény miatt elítélnek, miért nem tiltják el automatikusan a közügyek gyakorlásától?

  13. Jobban szerint:

    A baloldal nem képes feddhetetlen életű jelöltet állítani? És ez nem okoz problémát a baloldali választóknak?

  14. keménylegény szerint:

    Nem, mert az országgyűlési választásokon két alkalommal is egy régóta Csepelen élő értelmiségi jelöltet támogattak.

  15. Pilsner Urquell szerint:

    Azért megnyugtató, hogy nincs semmi újság a kínálatukban…

  16. Dagobert bácsi szerint:

    A Fidesznek sincs semmi kínálata, csak Németh Szilárd csőstől! Amikor rezsibiztos volt, akkor abban a témában mutogatta a Csepeli Hírmondó, most meg honvédelmi államtitkárként! Tessék már megmondani, a 2010-es két választás óta, amikor Németh Szilárd egyszerre lett Csepel országgyűlési képviselője és polgármester, AZÓTA A CSEPELIEK MINEK VÁLASZTOTTÁK MEG? SEMMINEK! Mégis róla szól nyolc év óta minden! Ráadásul, a saját pénzünkből hülyítenek minket, mert bizony a Csepeli hírmondót a mi adónkból tartják fenn!

    Miért lehet egy ittas vezető Csepel polgármestere? Ön dönt, iszik vagy vezet!

    A Migránsokkal való riogatás mindig “kifizetődő” hazugsága a Fidesznek.

    Nagyon diszharmónikus, hogy a fideszes szólamok mindig a szegények támogatásáról szólnak, de rendszerint a leggazdagabbak járnak jól, például Mészáros Lőrinc, Garancsi István, Tiborcz István.

    Azért megnyugtató, hogy nincs semmi újság a Fidesz kínálatában…

  17. Dagobert bácsi szerint:

    Itt van két csinos ember, itt nem nagy a jólét! 😉

  18. Tóth kati szerint:

    T.dagobert bá!Gondolom azért a rezsid neked is csökkent,a migránsokat remélem te se szeretnéd látni,ahogy csepel utcáin korzóznak,esetleg asszonyodat megugorják.Költeni sem szeretnél rájuk.Ha mindent ellop ez a kormány miből emelik a béreket,nyugdíjakat,miből van a csok a gyerejek utáni adókedvezmény,az ingyenes gyerekétkeztetés,az ingyen tankönyv,miből épül-szépül az ország,hogy lehet,hogy 15%az szja még sem rokkant bele a költségvetés?Miből vették az aranytartalékot,amit Simorék elloptak?Soroljam még?Jó lett volna,ha gyurcsányiék is így “loptak”volna!

  19. Jobban szerint:

    A teljesség igénye nélkül…
    “Hogyan „lopta meg” az Orbán kormány az elmúlt 7-évben a magyar az embereket?
    1.  Azzal kezdték, hogy azonnal kifizették a Gyurcsányék által megígért, de soha komolyan nem gondolt béremelését a MÁV Start dolgozóinak és a tűzoltóknak.
    2.  Aztán jött Kolontár és Devecser a vörös iszappal, amikor is egy éven belül felszámolták a károkat és minden károsult új házat, lakberendezést kapott.
    3.  Aztán kifizették Bajnaiék Hajdúbétéjének károsult libatartóit legalább is azokat, akik nem akasztották fel magukat.
    4.  Példásan levezényelték és finanszírozták a valaha legnagyobb Dunai árvizet, miközben Németország vízben úszott.
    5.  Majd tovább „loptak” és átlag 25 %-kal csökkentették a háztartások rezsijét, a víz csatorna és gázdíjakat.
    6.  Eltörölték az örökösödési illetéket az ingatlanok, ingóságok és vállalati vagyonok után.
    7.  2011-től újra 3 évig jár a Gyes.
    8.  Adókedvezmény segíti a Gyed alatt munkába visszatérő kismamákat.
    9. 700 ezer gyerek kap napi háromszori étkezést, szünidőben is!!!
    10. Ez év végéig összesen 500 ezer gyermeknek biztosít ingyenes vagy rendkívül kedvezményes üdülést az Erzsébet program.
    11. 10 millió Ft vissza nem térítendő támogatással, 10 millió Ft kedvezményes hitellel és 5 millió Ft áfamentességgel segítik a három gyermekes, vagy legalább három gyermeket vállaló házasokat lakáshoz jutásban.
    12. A gyerekes családok jelentős adókedvezményben részesülnek három gyerek után
    gyakorlatilag nincs személyi jövedelemadó, az alacsonyabb
    jövedelműeknél a kedvezmény levonható egyéb bérteherből.
    13. 2017- től már 1743 milliárd Ft jut családtámogatásra.
    14. Az újonnan házasulók havi 5 – 5 ezer Ft támogatást kapnak.
    15. 2019- ről 10 %-ra csökkent a személyi jövedelemadó és 4 % –kal a bérek közterhei.
    16. Egymillió ember üdülését segíti a „Szép kártya”.
    17. Sikerült rendbe tenni a költségvetést és a gazdaságot. Visszafizettük idő előtt a 18 milliárd dolláros IMF hitelt és az 5 milliárd Eurós Európai Bank- tól felvett hitelt. Amit Gyurcsányék voltak szívesek az összeomlás elkerülésére, négy évre felvenni, hogy majd a Fidesznek kelljen visszafizetni! Remélték, hogy Orbánék belebuknak! (Megjegyzendő hogy a Paksi Atomerőműre, 30 évre 10 milliárd Eurós hitelt veszünk fel beruházásra, nem pedig az
    összeomlás elhárítására.
    18. Véget vetettek a devizahitelezésnek és a végtörlesztéssel, árfolyamgáttal, kilakoltatási moratóriummal, a bankok megadóztatásával, forintosítással, az Eszközkezelő létrehozásával, a magáncsőd intézményével, az ingatlanok áron aluli elárverezésének megtiltásával segítettek a devizahiteleseken.
    19. Az infláció most 1-2 %-os. Negyven éve nem volt ilyen alacsony!
    20. Az államháztartás hiány tartósan 3 % alatt van így végre
    kikerültünk a kötelezettségszegési eljárás alól. Ez és az IMF hitel visszafizetése lehetőség az önálló gazdaságpolitikára.
    21. A banki alapkamat 7, 5-ről 1,5 % -ra csökkent.
    22. A Nemzeti Bank nyereséges, évente 100 milliárd Ft. körül van, szemben a Simor András féle MNB- vel ahol évente 100 – 200 milliárdos veszteség keletkezett, amit a költségvetésnek kellett pótolni.
    23. Az államadóság a GDP 82 %-áról 74 % -ra csökkent.
    24. A GDP az idén ~4 %- os lesz.
    25. Rekordokat dönt a külföldi tőke beáramlás a beruházások formájában és nő a profit visszaforgatása is.
    26. Évente 5-10 százalékkal nő az idegenforgalom bevétele, mivel nő a belföldi és külföldi turistaforgalom.
    27. A külkereskedelmi mérleg 9978 milliárd Euró többletet mutatott 2016-ban és az export folyamatosan nő.
    28. Kifizették az összes önkormányzat adóságát 685 milliárd Ft értékben, valamint az egyetemek úgynevezett PPM konstrukcióban (Magyar Bálint , SZDSZ) felvett visszafizethetetlen adósságát.
    29. Közben csökkent a munkanélküliség több mint hétszázezer új munkahely létesült. Így a munkanélküliség 4,3 %-os, az egyik legalacsonyabb az Unióban.
    30. Visszavásároltuk az oroszoktól a MOL részvények 25 %-át.
    31. Visszavásároltuk a gáztározóinkat, az energiaszolgáltató szektorokat (gáz, villany, víz,) a külföldi tulajdonosoktól.
    32. Visszavásároltak bankokat így a hazai tulajdoni arány 50 százalékos.
    33. 3400 milliárd Ft jut a megyei jogú városok fejlesztésére a „Modern
    Városok Program” keretében.
    34. 1500 milliárd Ft jut vasút fejlesztésre.
    35. 300 milliárd F t.-értékű turisztikai fejlesztés folyik.
    36. Törvény védi a magyar földet a spekulánsoktól és 60 ezer magyar
    gazda vehetett állami földet.
    37. Az elmúlt hét évben 7000 milliárd Ft-tal nőtt az állami vagyon.
    38. 9%-ra csökkentették a társasági adót, mely a legalacsonyabb az Unióban.
    39. Racionalizálták a közigazgatási ügyintézést az okmányirodákkal, az egyablakos ügyintézéssel.
    40. Folyamatosan nőnek a reálbérek és az átlag kereset is, ez utóbbi idén a tavalyihoz képest 14%-kal.
    41. Az idén 15%-kal nőtt a minimálbér és 30%-kal a szakmunkás minimálbér.
    42. A ciklusban 50%-kal nőnek a pedagógus bérek, 50%-kal a rendvédelmi
    dolgozók bére, 30%-kal a kormánytisztviselők bére, 30%-kal a vasutasok
    bére, 30%-kal a vízügyi dolgozók bére, 50%-kal nő az
    Államkincstár és az egészségügyi dolgozók bére 2019.-ig. Besorolástól függően 52-74%-kal nő és 2017 végéig két részletben 200 ezer Ft-tal nő az orvosok bére havonta.Közben folynak a tárgyalások a köztisztviselők bérének emeléséről.
    43. 300 milliárd Ft.-tal segíti a kormány a munkahelyek megőrzését a kis és középvállalatok támogatásával az ún. Munkavédelmi akciótervvel.
    44. A nyugdíjak a választási ígérethez híven megőrizték vásárló értéküket nominálisan, de az inflációnál magasabb évi emeléssel és a rezsicsökkentéssel kb. egyhavi értékükkel nőttek.”
    Összeállította dr. Horváth Béla

  20. Jobban szerint:

    “45. Az alábbi kórház felújításokra került sor:
    Szent Imre kórház 6,8 milliárd Ft.,
    Egri Markot Ferenc Kórház 6 milliárd Ft.,
    Sport Kórház 10 milliárd Ft.,
    Körmendi Kórház 1,4 milliárd Ft.,
    Veszprémi Cholnoky Ferenc Kórház 1,4 milliárd Ft.,
    Zalaegerszegi megyei kórház 30 milliárd Ft.,
    Dombóvári Szent Lukács Kórház 1,8 milliárd Ft.,
    Győri Petz Aladár Kórház 11.2 milliárd Ft.,
    Teljes felújítás a Pécsi 400 ágyas egyetemi klinikákon 15 milliárd Ft.,
    Szombathelyi Markusovszki Kórház 6, 3 milliárd Ft.,
    Hatvani Albert Schweitzer Kórház 3,5 milliárd Ft.,
    Bethesda Gyermekkórház 150 millió Ft.,
    Debreceni Kenézy Kórház 500 millió Ft.,
    Kaposvári kaposi Mór kórház 600 millió Ft.,
    Békés megyei Pándy Kálmán Kórház Gyula 6,6 milliárd Ft.,
    Budapesti Bajcsy Zsilinszki Kórház 700 millió Ft.,
    Karcagi Kátai Gábor Kórház 800 millió Ft.,
    Várpalotai Szent Donáth Kórház 800 millióFt.,
    Budapesti Uzsoki Kórház 6,5 milliárd Ft.,
    Nyíregyházi Jósa András Kórház 1,1 milliárd Ft.,
    Hódmezővásárhelyi és makói egyesült Kórház , 3,3 milliárd Ft..,
    Továbbá felújítottak 60 mentőállomást,
    átadtak 20 új mentőállomást,
    vásároltak 500 új mentőautót.
    50%-kal nőtt a CT és MRI vizsgálóeszközök száma.
    Jelentősen csökkent a várólisták száma és a várakozási idő. Olyannyira, hogy Nagy-Britanniából ide járnak műtétekre, mert ott nem tudnak időpontot mondani.
    Fél Európa ide jár fogorvosi ellátásra.
    Párizsban két hetet kell várni, hogy bejusson valaki a körzeti orvoshoz, a mentő nem megy ki bemondásra, a körzeti orvos legtöbb
    helyre nem megy ki, mert fél. Nem úgy, mint itthon, ha negyedórán
    belül nincs a helyszínen a mentő bárki telefonhívására, már tombol a
    sajtó. Szóval az egészségügy sehol sem „Schwarzwald Klinik”, vagy
    „Bergdoktor”..
    Londonban, ha bejut valaki egy körzeti rendelőbe, ott ül egy turbános
    ember zakóban és rögtön szól hogy ne gyere közelebb, megkérdezi mi a
    bajod, beüti számítógépbe, ír egy receptet és „see You again.”
    Sorolhatnám USA-tól, Kanadáig a rémtörténeteket.
    46. Havi 130 ezer Ft-al nőtt a háziorvosi praxistámogatás.
    47. Mintegy ötszázmilliárdos egészségügyi fejlesztési program valósult
    és valósul meg a ciklusban mely a legnagyobb a magyar egészségügy
    történetében.
    48. Most indul egy 600 milliárdos kórházfejlesztési program.
    49. Oktatásban 2016 – 2017-ben 230 milliárd Ft. jut infrastrukturális
    fejlesztésekre és jelenleg 500 milliárd Ft – tal jut több az oktatásra
    mint 2010-ben
    50. Cél, hogy minden járási székhelyen legyen iskolauszoda, ahol eddig
    nem volt. A program keretében harminc új uszoda épül.
    51. Ingyenes lesz a nyelvvizsga megszerzése.
    52. 900 ezer gyerek ingyen kapja a tankönyvet.
    53. Megindult a kastély és várprogram, melynek keretében a „nemzeti
    emlékezet” és a turizmusban is fontos szerepet játszó 35 vár újult
    vagy újul meg. Így a füzéri vár, a diósgyőri vár, szigeti vár, egri vár,kisvárdai vár, a sümegi vár, a soproni várfal, a gyulai vár, a szerencsi Rákóczi vár, a mosonmagyaróvári Óvár, a tatai vár, a várgesztesi vár, a visegrádi fellegvár, a simontornyai vár, a cseszneki vár, Somló vára, nagyvázsonyi Kinizsi vár, a várpalotai Thury vár, az ónodi vár, a regéci vár, a sárospataki Rákóczi vár, Szádvár, a siroki vár, az esztergomi vár, Drégely vára, Hollókő vára, Nógrád vára, Fehérkő vára, a sárvári Nádasdy vár, Szarvaskő vára, Csobánc vára, Szigliget sopronhorpácsi Széchenyi kastély. A történelmi és építészeti szempontból is nemzeti értéknek számító, széthordott, kirabolt, lepusztított 34 kastély épült ujjá vagy újult
    meg illetve újul meg, jelentős idegenforgalmi vonzerőt jelentve. Igy a tiszadobi Andrássy kastély, az edelényi Hulier kastély, a füzérradványi Károlyi kastély, a dégi Festetics kastély, a hatvani Grassalkovics kastély, a
    keszthelyi Festetics kastély, a fertődi Esterházy kastély, a bajnai Sándor- Metternich kastély, a majki kamalduli remeteség, a kisbéri Batthyányi- Wenkheim kastély, a dénesfai Ciráky kastély, a lovasberényi Ciráky kastély, a soponyai Zichy kastély, a fáji Fáy kastély, a bicskei Batthyányi kastély, a csákvári Esterházy kastély, az iszkaszentgyörgyi Bajzáth- Papenheim kastély, a váli ürményi kastély, a sopron horpácsi Széchenyi kastély, a mihályi Dőry kastély, a szanyi püspöki kastély, a tatai Esterházy kastély, a szécsényi Benczur kastély, az acsai Prónay kastély, a péceli Ráday kastély, az aszódi Podmanicky kastély, a váchartyáni Rudnay kastély, a somogysárdi Somsich kastély, a sümegi püspöki kastély, a vassurányi kastély Shilson kastély, a körmendi Batthyányi kastély, a szabadkígyósi Wenckheim kastély, a kállósemjéni Kállay kuria, a gyulai Almássy kastély, a fehérvárcsurgói Károlyi kastély.”
    Összeállította dr. Horváth Béla

  21. Jobban szerint:

    “54. Megújulnak a zsidó temetők vidéken és Budapesten (Kerepesi u.), a
    zsinagógák, pl. a szegedi, a Rumbach Sebestyén utcai Budapesten.55. Visszavásárolták a felbecsülhetetlen értékű Seuso kincset, a
    Magyar Nemzeti Bankon keresztül a nemzeti értékeinkhez tartozó festményeket, gyűjteményeket.
    56. Rendbetették a 4 – es metró kaotikus beruházását jelentős értékű
    pereket nyerve a külföldi beszállítókkal szemben (Alstom). Befejezték a szintén átláthatatlan Bálna épület beruházását,kicserélték a budapesti autóbusz parkot,konszolidálták a szocik által lerohasztott nyolcvan milliárdos adósság tehertől roskadozó BKV-t, felújították a Széll Kálmán teret amit 20 évig Demszki ígérgetett, befejezték a rohadó Tüskecsarnokot , ragyogó sportlétesítmény uszoda és jégpálya lett belőle, felújították az Erkel Színházat amit a szocik le akartak bontani.
    Felújították a Vigadót, eredeti formáját nyerte vissza a Szépművészeti Múzeum, megújul világszínvonalon az Állatkert, épül benne a Biodrom,
    megújul Európa díjas tervek alapján a lerohadt Városliget, megújult és eredeti formáját nyerte vissza a Országház és a Kossuth tér, mely már egy balkáni pályaudvar koszlott parkolójához hasonlított, megújult a volt Osztyapenkó szobornál a Sasadi útnál az M1-M7 bevezetőszakasza, megújult a lerohasztott Várkert bazár, felújították a Károly körutat és megépült e fonódó villamos, megújult a Citadella, beindult a Budai vár rekonstrukciója (lovarda, testőrségi palota,Stöckl lépcső, Szent István terem, Karmelita kolostor, volt Honvédelmi Minisztérium)
    Teljesen felújítják az Operaházat ami egy új raktár és díszletbázist is kapott a Kőbányai úton. Megindul a 3-as Metró felújítása, amire negyven évig semmit sem költöttek, és teljesen felújítják a régi metró kocsikat.
    Csodálatosan felújították a Margitszigetet, a parkot, a szökőkutat, a lerobbant Kaszinót.
    57. Épült és épül több futball stadion, FTC, MTK, DVSC, Vasas, Videoton, Haladás, DVTK épül a Puskás Ferenc stadion (volt Népstadion), megépült világszínvonalon a Győri ETO kézilabda csarnoka.
    Megrendezték az eddigi legjobb úszó-világbajnokságot, megépült a Duna-Aréna, az előttük lévő rakpart, felújították a Dagályfürdőt, felújították a margitszigeti Hajós Alfréd uszodát, a Komjádi uszodát, megrendezték Győrben nagy sikerrel az ifjúsági olimpiát. 2010 és 2016
    között 400 milliárd Ft. jutott sportra, ebből a tavalyi évben 180 milliárd. Soha ennyi pénzt nem kapott a magyar élsport, tömegsport és diáksport. 2017 ben ez az összeg mintegy 20 milliárddal lesz több.
    58. Végre van Magyarországnak önálló külpolitikája!!! Képviseljük a saját érdekeinket, és próbáljuk őrizni szuverenitásunkat a gazdaságpolitikánkban, a migráns politikánkban, a külkapcsolatok építésében és nem kushadunk ha nyugaton valaki felemeli a mutatóujját.
    NEM vagyunk sikertelenek. Nem vagyunk elszigetelve! Járt itt a kínai elnök, a kínai miniszterelnök, japán miniszterelnök, német kancellár, angol miniszterelnök, orosz elnök, egyiptomi elnök, izraeli miniszterelnök, lengyel elnök, a francia elnök. Majd megszokják
    Európában, hogy van önálló véleményünk.
    59. Állampolgárságot adtak az elcsatolt területek megalázott kifosztott ma is sokban elnyomott magyarságának. Így több tízmillió Ft-tal támogatják a vajdasági és kárpátaljai magyar oktatást, a szórványkollégiumokat. 50 milliárd Ft-tal a vajdasági, 20 milliárd
    Ft-tal a kárpátaljai magyar vállalkozásokat pályázati rendszerben.
    Jelentős összegek jutnak a kiemelkedően fontos határon túli világi és egyházi magyar műemlékek felújítására is. De például, finanszírozták a szabadkai Zsinagóga felújítását is.
    60. Megalkották Európa egyik legbőkezűbb családtámogatási rendszerét. Bevezették segély helyett a közmunkát, a kötelező óvodába járást, beindult egy bölcsődei program ahol tíz gyerek esetén minden településen kötelező biztosítani a bölcsődei elhelyezést. Folyamatosan
    növelik a béreket, a munkahelyeket. Évente 4-5% -kal nő a fogyasztás,
    növekszik a külföldi és a belföldi utazások száma, nemzeti sport lett az evésfesztivál falun – városon.
    61. A magyar lakosság rendelkezik Kelet – Európában a legmagasabb GDP – hez arányított vagyonnal, ami a GDP 95 %-a (Szlovákia, Románia 55%, Lengyelország, Horvátország 70 %,) miközben a legalacsonyabb a lakossági eladósodottság Európában (Európai Központ Bank). Évről évre nőnek a megtakarítások, így a válság előtti nulláról évi 5,6 %-ra
    emelkedett. Ma már az Államkincstárban az államadósság több mint 20%-át igen kedvezően a lakossági állampapírok fedezik. Ez a legmagasabb Európában, utánunk Írország következik 8%-kal.
    62. Hűtőgép, gázkonvektor, mosógépcsere program).”
    Összeállította dr. Horváth Béla

  22. Pilsner Urquell szerint:

    Jobban azért közzé tehetné pontosan dr. Horváth Béla listáinak pontos lelőhelyét – már csak tiszteletből Horvát úr tiszteletreméltó fáradozásai iránt is.
    Impozáns. Azzal együtt, hogy aktuálisan már piciny frissítésre szorulna, és készíthető volna egy parallel lista a veszteségekről is.

  23. Johnny szerint:

    “5. Majd tovább „loptak” és átlag 25 %-kal csökkentették a háztartások rezsijét, a víz csatorna és gázdíjakat.”
    Szedj már elő egy régi gázszámlát és ne tégy mást, csak oszd el a fizetendő végösszeget az elfogyasztott köbméterrel! Tedd meg ugyanezt a műveletet egy mostani gázszámlával.
    További észrevételem nincs, nem olvastalak végig. 😉

  24. Jobban szerint:

    Savanyú a szőlő. Még mindig nagyon savanyú….

  25. Kkk szerint:

    Horváth ne óbégass.

  26. Jobban szerint:

    A balliberális káderpolitika eszköze a zsarolás

    Az MSZP–SZDSZ-kormány nemzetgyalázó politikájának eredménye a lélektani Trianon lett, amelynek sebeit csak a második Orbán-kormány gyógyította be.

    „Medgyessy Péter mind a mai napig nem érti, hogy miért nem lehet miniszterelnök az, aki korábban fedett hírszerző volt. Szerinte az, amit a múltban tett, nem volt más, mint a haza hűséges szolgálata, derült ki a Császár Attilával folytatott televíziós beszélgetésből. Gyurcsány Ferenc nem fogja fel, mi a különbség a hazugság és az igazságbeszéd között, hiszen ő folyamatosan bérmálkozó keresztényként gyónásnak szánta az őszödi böszmeséget. Ennek a kényszerképzetének szinte minden megnyilvánulásakor hangot ad.

    Demszky Gábor nem érti, miért néztek rá furcsán az emberek, amikor bejelentette, hogy az ötödik igazival való házasságkötése után Heller Ágnest is meghívta a mézeshetekre. Havas Henrik érdekesen áll a szexuális zaklatás kérdésköréhez, amikor azt feltételezi, hogy a kolléganői kifejezetten megsértődnek, ha nem zaklatja őket. Csintalan Sándor pedig egyenesen példaértékű életformaként ábrázolja az alkoholizmust, éreztetve a nézőivel, hogy aki ezzel nem tud azonosulni, az vagy földhözragadt, vagy nagyon ostoba.

    Nem is lenne gond e szélsőséges megnyilvánulásokkal, ha nem egy ország gazdaságát és erkölcseit rombolták volna le a balliberális miniszterelnökök, Budapest főpolgármestere és a közéleti véleményformálók. Medgyessy Péter és Gyurcsány Ferenc külön-külön is gondoskodtak arról, hogy 2002 és 2010 között folyamatosan megalázzák a nemzetet. Medgyessy 2002-ben gúnyosan koccintott román kollégájával Erdély Románia által bekebelezésére. Nem sokkal később Gyurcsány huszonhárommillió román rémét vizionálta a kettős állampolgárságról szóló 2004. december 5-i népszavazás előtti hazaáruló kampányában. Az MSZP–SZDSZ-kormány nemzetgyalázó politikájának eredménye a lélektani Trianon lett, amelynek sebeit csak a második Orbán-kormány gyógyította be a 2010-es, kettős állampolgárságról szóló parlamenti szavazással és a történelmi Magyarországot érintő megannyi gazdasági, oktatási, kulturális és infrastruktúrát érintő intézkedésével.”
    http://mandiner.hu/cikk/20181210_szoor_anna_a_balliberalis_kaderpolitika_eszkoze_a_zsarolas

  27. Jobban szerint:

    Félmillárdos kifizetetlen számlát hagyott maga után a Szeviép Horvátországban
    444 millió forintos kifizetetlen tartozást, bankhitelt és további 60 milliós követelést halmozott fel a horvátországi Opatija városával szemben a csődbe vitt, MSZP-s önkormányzatok és kormányzati szervek által is tízmilliárdokkal kitömött szegedi mamutvállalkozás, a Szeviép Zrt. és leánycége, amelynek vezetőit első fokon letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Szegedi Járásbíróság – írja a SzegedMa.hu. A szegedi portál oknyomozó cikkéből kiderül, Opatija végül csődeljárást kezdeményezett a projektcég ellen, ezzel a Szeviép egy óriási, félkész betonszarkofágot, egy hatalmas, vízzel elárasztott gödröt hagyott maga után Horvátországban, pedig a szocialista bőség éveiben a cég és leányvállalata nyert el egy opatijai többszintes mélygarázs és üzletház építésének jogát – közölte a PestiSrácok.hu.

  28. Betke szerint:

    Jobban, 2019.ben már csak 10% lesz az szja? (15.pont)

  29. Jobban szerint:

    Savanyú a szőlő?

  30. Jobban szerint:

    Örülök, hogy az ilyen hosszú listával kapcsolatban csak ennyi hozzáfűznivaló akadt….elég vérszegény hozzászólások, a lista tartalmához képest….valljuk be, a tények magukért beszélnek. Meggyőző eredmények…

  31. Jobban szerint:

    “Kontrasztként nézzük honnan indult ez a kormány:
    Mert feriék nem loptak, feri tisztakezű volt, rendszeresen bérmálkozott, táncolt, dalolt, influenzás hattyút boncolt, piros zakóban lovagolt a Hortobágyon, hadgyakorlatot vezetett, gyermekeket mentett, diplomadolgozatot keresett, (máig nem találja, ill. senki sem
    találja…) százakat lépett, közben hazudott reggel-délben-este.
    Megkardlapoztatta és belelövetett a saját népébe. Történelmi beszédeket mondott a Múzeum Kertben március 15-én, miközben mesterlövészek vigyázták, faggatta Nagy Imrét, „mond Imre te mit tennél?„ Modern volt, nyugatos és európai és úgy tett mintha kormányozta volna ezt a „k… országot.” És ebbe majd bele pusztult!… Kitagadta a határon túlikat és így „megvédte” az országot 25 millió romántól!…Ennek következtében ugrott a „ pannon puma” és vele az államadóság 52%- ról 84%-ra, a deficit 2,8%-ról néha 5, néha 6, választáskor 8-9%-ra, a munkanélküliség 12%-ra. Eladósodott minden és mindenki. Az állam, az önkormányzatok, a vasút, a BKV, a lakosság, a kórházak. Ragyogó elképzelések voltak az egészségügyben heveny kórházbezárásokkal, vizitdíjjal, botrányos inzultusokig fajuló
    kórház-privatizációkkal, patikaliberalizációkkal, teljesítményvolumen korlátokkal, kötelező széfprogramokkal, több ezer nővér elbocsátásával és 600 milliárd Ft kivonásával.

    Fantasztikus minőségi szintet ért el az oktatás is a körzetesítéssel, a pedagógus elbocsátásokkal, a szakiskolák bezárásával, az egyházi iskolák sanyargatásával, a követelményrendszer relativizálásával, a szülő – gyerek – pedagógus kapcsolat szétrombolásával, az egyetemi PPM programokkal, a több milliós fizetéssel megvett rektorokkal, a teljesen elértéktelenedett hiányos tudást megkövetelő érettségivel, a
    tanárverésekkel, a semmire se jó egyetemekkel és képzésekkel!!!

    Csődbevitték a Hajdúbétet, a Kecskeméti és a Győri Baromfifeldolgozót ahol tudatosan nem fizették ki a beszállítókat tönkretéve őket, egyeseket öngyilkosságba hajszolva. Így fosztották ki a Megyeri híd építőinek és a Szeviép alvállalkozóit is. Eltüntettek 160 milliárd Ft-ot a 4-es Metró beruházásánál, több milliárdot a BKV-nál, 300 milliárdosra nőtt a MÁV tartozása.

    Közben turistaparadicsomok épültek Indonéziában, kastélyokat vettek Franciaországban, üdülőtelepet Horvátországban, kilószámra az aranyat Dubai-ban, egymást végkielégítgették 100 milliókkal stb, stb, stb….Az országot tulajdonképpen a Bankszövetség kormányozta, ők és a főnök, az elnök Erdei úr döntöttek szinte mindenről, miközben szipolyozták az
    államot, a Nemzeti Bankot a devizahitel rabságában a lakosságot.

    Eladtak mindent, ami nem volt lehegesztve, MÁV Cargót, MOL-t, repülőteret, MALÉVET, energiaszolgáltatókat, gáztározót, Postapalotát, Tőzsdepalotát, bankokat, Andrássy úti palotákat. Kormányzásuk alatt az ország az összeomlás szélén álló gazdasági és morális dögkút lett egy IMF- es gigahitel és az EU lélegeztető gépén. Innen jutottunk el oda
    ahol most vagyunk!”

    Összeállította dr. Horváth Béla

  32. Józan szerint:

    Jobban, összeállíthatnátok azt a listát is, amelyiken a beruházások milliárdos összegeinél megmutatná azt is, mennyi jutott abból Mészáros Lőrinc cégeinek!

Itt lehet hozzászólni !