A Csepel SC-ben találták meg Budapest “parlagfű-paradicsomát”

Csepel.info

Egykor a csepeli sportélet központja volt, ma az allergiás betegek réme a Csepel SC területe és a szebb napokat látott stadion – értesítette lapunkat egyik olvasónk.

A csepeli sportélet egykori “szentélye” dugig tele van gyommal, köztük parlagfűvel – írta lapunknak az egyik sportoló apukája.

A fiam allergiás, taknya-nyála folyt az edzésen. Ő mondta, hogy így lehetetlen focizni, mindenhol parlagfű van. Nem hittem el, odamentem megnézni

– írta lapunknak az apuka, aki a fotót küldte, és akinek az elmondása szerint a képen látható gyomban rengeteg a parlagfű. De már az is elgondolkoztató, hogyan lehet egy lelátón és a pálya szélén ilyen elképesztő mennyiségű gyomnövény.

A tulaj lakóparkot akar

A Csepel SC-t még az MSZP-s vezetésű önkormányzat csúsztatta magánkézbe. Papíron nulla forintért ment az üzlet, és gyakorlatilag nincs nyoma. Ám csepeli pletykák szerint 380 milliót fizetett az új tulaj, méghozzá azzal az ígérettel együtt, hogy lakóparkot és plázát építhetnek a helyére. Annyi biztos, hogy a stadion lámpáit is megpróbálták eladni, leszerelésüket Németh Szilárd akadályozta meg még ellenzéki képviselőként. Az lehetett a terv, hogy ha kivéreztetik a sportéletet, könnyebb lesz bemesélni a csepelieknek, hogy nincs más megoldás a stadion feltámasztására, csak ha lakópark és pláza épül a helyén.

A csepeli önkormányzat új vezetése 2010 óta próbál megegyezni a tulajdonosokkal, ám azok nem hajlandók kiengedni a Csepel SC-t a beépítését a kezükből. Abban bíznak, hogy Csepelre előbb-utóbb visszakerül az MSZP-s vezetés, és akkor végre lebonthatják a sportkomplexumot. Az elmúlt években is több tárgyalás volt a felek között. Ám információink szerint a tulajdonosok minden megoldási javaslata olyan volt, mint a szovjet traktor, amit akárhogy raknak össze, mindig egy T72-es tank jön ki belőle: minden terv a sporttelep lakóparkká vagy bevásárlóközponttá alakítására koncentrált.

Csepel.info

6 hozzászólás “A Csepel SC-ben találták meg Budapest “parlagfű-paradicsomát”” bejegyzésre

  1. Betke szerint:

    Vércse u. 2. önkori telek, bekeritve, rajta derékig érő gaz! Ebben az évben 1x voltak munkások, talán májusban, a fűkaszával szétveretni kivűl(járdán) – belül. Majd elvonultak, mint akik jól végezték dolgukat. Ugye az összetakaritásért nem vesz fel senki pénzt?

  2. Pilsner Urquell szerint:

    Úgy tudom, a parlagfű miatt súlyos pénzbüntetés jár. – A szavazópolgárnak.

  3. Ajánlat szerint:

    Eladó a Çepel SC-vel szembeni bármire használható (kivéve bújocskázásra nem, mert üres) 52nm Felségterületem. Vannak benne terek fallal elválasztva, ajtók és utcára néző ablakok. Még egy spájz is feltűnik, de már nincsenek benne oroszok.
    Irányár 27 millió Ft bár én 30 milliónak jobban örülnék.

    Érdeklődni a környéken lehet

  4. Strici2 szerint:

    Unalmas ez az ujra es ujra eloadott seggnyalas.
    A lakossag lepett fel a vizitelep es a palya lakoparkositasa ellen.
    Nemeth szilard kinevezte magat fo ellenallonak.
    Semmivel nem tett tobbet hozza mint barmelyik civil tiltakozo.

  5. parlagfű szerint:

    Véleményem szerint ez eltörpül a Bolgárkertész utca és a Tagi-tó között elterülő több hektáros parlagfüves területhez képest, ami ugyan Szigetszentmiklóson van, de Csepel déli részét látja el pollennel. https://goo.gl/maps/fmqHfXzu1Gv

  6. Nagyapó szerint:

    Na és Strici2 eetás! Mi van a Csepel SC-vel??

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !