Avarkeszi visszalép? – A párt egyelőre cáfol

Csökken és növekszik a csepeli MSZP frakció, gesztus az LMP-nek

Csepel.info

Avarkeszi Dezső

Avarkeszi Dezső MSZP-s képviselőjelölt, igazságügyi államtitkár akár már kedden  bejelentheti, hogy az LMP javára visszalép az országgyűlési választások második fordulóján – értesült a Csepel.info MSZP-közeli forrásból.

Avarkeszi az Index kérdésére egyelőre sem megerősíteni sem cáfolni nem kívánta információinkat. Pár órával később Nyakó István cáfolta Avarkeszi Dezső visszalépését az LMP-s jelölt javára a csepeli választókerületben. A párt csepeli frakciója egyébként ma reggelre virradóra egy fővel csökkent: Polyákné Hajas Ilona levélben jelezte a döntését, hogy a továbbiakban független képviselőként kívánja folytatni munkáját.

Könnyen lehet azonban, hogy a csepeli MSZP frakció létszáma mégsem csökken: lapunk egyik MSZP-s forrása arról is tájékoztatott, hogy az eddig SZDSZ-es képviselőként dolgozó Martin Krisztián, miután az MDF-SZDSZ közös jelöltjeként nem tudott elegendő kopogtató cédulát összegyűjteni és kilépett az SZDSZ-ből, pár napos független képviselői regnálása után belép a csepeli MSZP frakciójába.

A csepeli MSZP frakción belüli mozgás informátoraink szerint Szenteczky János MSZP elnökhelyettes, Csevak Zrt. vezérigazgató “csapatépítő” munkájának következménye. A csepeli rendőrkapitány lakásmutyijának mozgatórugójaként és a közérdekű adatok elhallgatójaként országos hírnevet szerzett politikus számos “új arcot” kíván a párt jelöltjeként az őszi választásokon indítani.

Csepel.info

Az MSZP közleménye Polyákné Hajas Ilona kilépéséről

Tájékoztatjuk kedves olvasóinkat, hogy Polyákné Hajas Ilona, aki évekig az MSZP irodavezető munkatársa és a 14. számú egyéni választókörzet MSZP színekben induló és tevékenykedő képviselője volt, jelenleg is a szocialisták által delegált ifjúságpolitikai tanácsnok, és az Oktatási, Közművelődési, Ifjúsági és Sport Bizottság tagja – bejelentette, hogy a továbbiakban független képviselőként kíván az önkormányzat képviselőtestületében tevékenykedni.

Avarkeszi nem erősítette meg és nem cáfolta lapunk információit

“Nincs mondanivalóm az ügyben” – hárította el az Index visszalépésére irányuló kérdését Avarkeszi Dezső, a szocialisták csepeli jelöltje. A lap újabb kérdésére, hogy ez cáfolatot jelent-e, Avarkeszi megismételte: “Nincs mondanivalóm az ügyben”.

Avarkeszi 28,7 százalékot szerzett csupán Csepelen a 31-es választókerületben az első fordulóban, míg az LMP-s Hudák János 14,3-at. A fideszes Németh Szilárd 44 százalékot ért el, azaz itt is szükség lehet még kósza jobbikos szavazatokra.

Az MSZP elnöke, Lendvai Ildikó hétfői sajtótájékoztatójának javában az LMP szavazóinak udvarolt, azt állítván, hogy csak együtt tudják megakadályozni a Fidesz kétharmados győzelmét, egyben az LMP vezetését is kérte, hogy tárgyaljanak a visszalépésekről. Még azt sem zárta ki, hogy egyes körzetekben a szocialista jelöltek lépjenek vissza az LMP javára.

“Nem birkák a szavazóink, hogy terelgessük őket” – mondta Karácsony Gergely, az LMP kampányfőnöke kérdésünkre, hogy adnak-e iránymutatást szavazóiknak a második forduló előtt. Karácsony szerint viszont az LMP nem azért jött létre, hogy “egy másik párt sereghajtója legyen”. Ugyan ők is tartanak a Fidesz kétharmados többségétől, de ez nem jelenti azt, hogy kisegítenék a szocialistákat. “Tetszettek volna jobban kormányozni, és akkor talán nem csak 19 százalékot kapnak a választásokon” – mondta.

Az Index cikkét itt olvashatják.

Nyakó cáfol

Cáfolta az MSZP szóvivője a párt jelöltjének az LMP javára a csepeli választókerületben való visszalépésről szóló híreket. Nyakó István szerint a híresztelések egyszerűen nem igazak.

Nyakó István, az MSZP szóvivője cáfolta, hogy Avarkeszi Dezső visszalépne az LMP-s jelölt javára a csepeli választókerületben. A körzetben az LMP a harmadik erő. A második fordulónak egyelőre a fideszes Németh Szilárd a legnagyobb esélyese, aki a szavazatok 43,96 százalékát kapta. A hajdani vörös Csepelen erős a Jobbik is. Hegedűs Tamás Mihály, a párt jelöltje mindössze 114 szavazattal lett a negyedik az LMP-s Hudák János mögött.

Nem lenne törvényszerű ugyanakkor, hogy visszalépés esetén az MSZP szavazók átszavazzanak az LMP-re, de a Fidesz és a Jobbik alternatívája mellett mindenképpen mérlegelhető ez a verzió is. Egy ilyen forgatókönyv alapján az MSZP-LMP szavazók aránya Avarkeszi Dezső 28,68 százalékos, és az LMP-s Hudák János 14,27 százalékával összesen 42,95 százalékot tenne ki. Ez már legalábbis komoly versenyhelyzetet teremtene a volt szocialista fellegvárnak számító kerületben, ahonnan Avarkeszi Dezső már több mint tíz éve minden választás alkalmával bejutott az országgyűlésbe.

Ilyen helyzetben elképzelhető lenne, hogy a kerületben még mozgósítható szocialista szavazókat az MSZP az LMP-s jelölt támogatására hívná fel. Ebben az esetben még az sem lenne kizárt, hogy meglenne az LMP első, egyéni választókerületből bejutó jelöltje.

Az fn.hu kérdésére Avarkeszi Dezső elérhetőségén titkárnője válaszolt azzal, hogy a képviselőjelölt nem kíván nyilatkozni az ügyben. Az MSZP szóvivője, Nyakó István úgy reagált, hogy egy szó sem igaz a visszalépésről terjedő hírekből. Az LMP választmányi tagja, Karácsony Gergely előzőleg leszögezte, hogy nem lépnek vissza senki kedvéért a második fordulóban, legfeljebb akkor, ha ezzel jelentős mértékben csökkenthetik egy jobbikos jelölt győzelmét.

Forrás: Fn.hu

76 hozzászólás “Avarkeszi visszalép? – A párt egyelőre cáfol” bejegyzésre

  1. Gigi szerint:

    Világosítsatok fel: a frakcióba be lehet úgy lépni, hogy valaki nem párttag? Vö. Martin Krisztián csak az MSZP-frakcióba ül be, vagy a pártba is belép? Amúgy is furcsák ezek a pálfordulások: mindegy, milyen vízen, csak navigare necesse est?!

    És PHI miért lép ki? Ezzel az MSZP-ből is?

    És az honnan való infó, hogy AD visszalép? Ezt lassan egyre nehezebb lesz követni. 🙁

  2. Manitu szerint:

    Gigi, szegény Takács József is úgy volt az MSZP frakció vezető-helyettese, hogy soha nem lépett be az MSZP-be. Orosz Ferenc alpolgármester meg szintén a kilencvenes évek óta nem lépett vissza a pártjába, mégis alpolgármester.

  3. Tóth Mária szerint:

    Jellemző a hitvallásukra, ideológiára, hogy ide-oda lépegetnek! mindegy, csak a Parlamentbe jussanak, ilyenek a megélhetési politikusok. akik nem azért “dolgoznak”, hogy az országnak, Népnek jó legyen, csak a saját zsebüket tömik! Ez van, ennyi!

  4. Gordon szerint:

    PHI-ről és Martinról is a süllyedő hajó utolsó lakói jutottak eszembe. Mindegyik menekül, csak egy másik hajóról. 🙂

  5. Attila szerint:

    Sikerült nyakoncsapni az szdsz-t, erre kapunk cserébe egy lmp-t. Gratulálok a sok baromnak.
    Mivel szarul esne, ha ők nyernének Szilárdot fogom támogatni.

  6. Tóth Mária szerint:

    igen, csakis a Fidesz !!!!!!!!!!!!!! soha LMP!

  7. LB szerint:

    Mit írtam ma reggel 8:58-kor zednek címezve?!

    “Ha csak és kizárólag az vezet Benneteket, hogy megakadályozzátok a Fidesz 2/3-át, akkor léptessétek vissza egyoldalúan a jelöltjeiteket az LMP-sek javára. Kezdhetné pl. Avarkeszi úr! ”

    http://csepel.info/?p=8818#comment-51710

  8. "*" szerint:

    Erről nekem is az jut eszembe, hogy a süllyedő hajót is a patkányok hagyják el először…

  9. Gigi szerint:

    LB,
    ekkora hatásod van??? Te nagyon tudsz…!!! 🙂

  10. loastman szerint:

    Miért van olyan érzésem, hogy LMP=SZDSZ?
    Miért érzem úgy, hogy csupa LMP szavazó ácsorgott órák hosszat a XI. kerben?
    Miért érzem úgy, hogy a LMP sírás, hogy elfogyott a pénzük, kamu volt?
    Miért zavar, hogy az amerikai nagykövet elment az egyetlen éjfélkor még nyitva lévő szavazóhelységhez? Csak nem pénzt vitt az LMP szavazatokért?

    http://index.hu/belfold/2010/valasztas/az_lmp_nem_fogja_tamogatni_a_szocialistakat/

  11. noname szerint:

    Csepeliek!
    Ha a pártjához mindenek felett hű Avarkesziről ilyen híreket terjsztenek, akkor az komoly jelentőséggel bír.
    Az mszp ezek szerint megkezdi a valóságos baloldal szétverését azzal, hogy lejáratja az lmp-t!

    Avarkeszinek semmilyen ideológiai vagy erkölcsi kétsége nem volt akkor, amikor a magyar polgárok feje felől el akarták adni a tb rendszert.

    Avarkeszi akkor nyilvánosan megtagadta a csepeli választópolgárok képviseletét, és lefeküdt a gyurcsány kóka bagázsnak.

    Azzal, hogy visszalép az lmp javára, két lget üt egycsapásra: egyszer mmegússza a csúfos bukását a hazug ideológiai szempontokra hivakozva,másrészt bemocskolja az lmp-t.

    Csepeliek, ha az lmp-re szavaztatok, követeljétek meg Hudák Jánostól, hogy nyilvánosan is elhatárolódjon az ilyen simlis szoci manipulációtól!

    Avarkeszi pedig vegye tudomásul, hogy gyáva, semmi alaknak minősül, ha nem mer kiállni a fidesz ellen.

    nn

  12. Gigi szerint:

    Ez (is) csak találgatás, mégpedig jobbikos (kurucinfo-s). Egyetlen közvéleménykutatás, szavazói felmérés sem igazolja, hogy az SZDSZ liberálisai teremtenék meg az LMP ideológiáját. Ráadásul éppen arról van szó a fent idézett index-cikkben, hogy nem közösködnek, nem terelik a választóikat. Miért baj, hogy végre valakiket végre nem csak a hatalom kizárólagos megszerzése hajt?

  13. Attila szerint:

    Ami azt illeti, érdemes átgondolni, hogy egy év alatt, hogy lehet ennyi szavazatra szert tenni. Gondoljatok bele, hogy csepelen 1 jelöltet tudtak állítani, és az több, mint 10 százalékot ért el. Amelyik párt ilyen támogatottsággal bír, annak nem nehéz összegyűjteni a kopogtatókat.
    1 év alatt, hogy tudtak több 10 millió forintot összegyűjteni adományokból, ha alig volt emberük, nincs médiájuk.
    Úgy, hogy az szdsz-s infrastruktúrát a seggük alá tolták. Ennyi, és a felesleges hadakozást kihasználva újra bent van az szdsz a parlamentben.

  14. Gigi szerint:

    (A fenti hsz-em loastman-nek szólt.)

  15. LB szerint:

    Már az Indexen is hír!

    “Nincs mondanivalóm az ügyben” – hárította el esetleges visszalépésére irányuló kérdésünket Avarkeszi Dezső, a szocialisták csepeli jelöltje. Újabb kérdésünkre, hogy ez cáfolatot jelent-e, Avarkeszi megismételte: “Nincs mondanivalóm az ügyben”. A Fidesz-közeli Csepel Info szocialista forrásokra hivatkozva adott hírt esetleges visszaléptetéséről.

    http://index.hu/belfold/2010/valasztas/az_lmp_nem_fogja_tamogatni_a_szocialistakat/

  16. Gigi szerint:

    Ha valaki másképp politizál, mint az eddigiek, akikből ilyen vagy olyan okok miatt kiábrándult az ország egy része (döntően a fiatal, városi értelmiségiek), akkor nem kell ahhoz sok pénz, hogy a kopogtatócédulákat összegyűjtsék, és a 10 százalék feletti szereplésükhöz sem!!!

  17. Attila szerint:

    Gigi ne legyél buta.
    Szdsz-t mérni sem tudják, lmp egy liberális párt. Akkor vajon ki szavaz rájuk. Vajon miért olyan erősek Budapesten, vagy a nagyvárosokban. Ugyan úgy, mint az szdsz.
    Nem akarják a hatalmat(ez nagyon naivan hangzott)? Akkor mégis, hogy viszed véghez a programod?

  18. LB szerint:

    Gordon!

    Ha jól tudom, PHI már március közepén jelezte, hogy ki kíván lépni a frakcióból. Ezek szerint ő már akkor tudta, hogy fognak ápr. 11-én (le)szerepelni?
    Hogy Martin Krisztiánnak mit ígértek be, azt csak ő tudja. Hogy megéri-e csöbörből vödörbe kerülni, azt neki kell eldöntenie. Szerintem jobban járna, ha ősszel LMP-s színekben próbálkozna.

  19. Gigi szerint:

    Attila,

    liberálisok vagy sem, de mutatják, hogy LEHET MÁSKÉPP. Egyelőre szüzek, tehát a fertő elkerüli őket. Aki meg sárosan tévedt hozzájuk, azt kiebrudalták. És hogy megmaradnak-e ilyennek? Azt most ugyanúgy nem tudjuk, mint a fideszes vagy jobbikos ígéretek megvalósulási esélyeit sem.

    Az SZDSZ-nek egyébként jellemzően nem a fiatal értelmiségiekből állt a bázisa. A főiskolások viszont most egy új, hazugságmentes jövőt akarnak.

  20. oláh szerint:

    hát eddig a jobbikra szavaztam de ha a fidesz és lmp között kell dönteni, inkább a fidesz mint a zsidópárt.

  21. Gigi szerint:

    Szerintetek PHI-nek nem kellene megindokolnia a választói felé a döntését?

  22. oláh szerint:

    Gigi: te nagyon el vagy tévedve. Schiffer András a párt alapítója:

    Családja [szerkesztés]

    Édesapja Schiffer Péter szociológus, bankszakember, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) Hivatalának volt főigazgató-helyettese. Nagybátyja Schiffer Pál filmrendező és Schiffer János 1994‑2006 közötti MSZP-s főpolgármester-helyettes. Dédapja Szakasits Árpád újságíró, politikus, köztársasági elnök, a Magyar Népköztársaság Elnöki Tanácsának első elnöke[3].

    miről is beszélünk? elkerüli a fertő? muhaha. ez a családi háttér maga a fertő.

    tudod ki volt szakasits árpád? nézz utána és rájössz, mekkora átverés a LáMPavas párt.

  23. Gigi szerint:

    És ha Pokornit is tiszteljük annak ellenére, ami az apjával történt, akkor megkülönböztetés másnak sem dukál. Mindenkit a saját maga érdemeiért minősítsünk, ne a családjáéért…

  24. Gigi szerint:

    Mizújs Avarkeszivel? Nem fogalmazták még meg, mivel álljon a nyilvánosság elé? Előbb-utóbb meg kell szólalnia.

  25. munkásököl szerint:

    Gigi!

    “Aki meg sárosan tévedt hozzájuk, azt kiebrudalták.”

    Ja, miután kiderült, hogy nélküle is meglett volna az 5%. Előtte valahogy nem tartották fontosnak… 5,00001%-nál is kiebrudalták volna és lemondtak volna a szavazatairól? Költői a kérdés.

    Aki pedig az LMP cigányprogramját elolvassa, az látja, hogy SZDSZ=LMP. Ennyi.

  26. refi szerint:

    lehet más az szdsz?

    Körülbelül a csodával volt határos az, ahogyan a semmiből, hirtelen a választásokra összerakott párt olyan sok ajánlószelvényt tudott összeszedni, mint amennyit leadtak a választókerületekben. A párt elnöke, akkor úgy fogalmazott, hogy ők minden céduláért keményen megdolgoztak.

    Ennek ellentmondani látszik és magyarázza is a nagyszámú ajánlószelvényt, az a levél, amelyben M. J. – a levélben teljes név és cím is szerepel-, arra hívta fel Dr.Fusz György figyelmét, hogy a Tolna Megyei Területi Választási Bizottság tagjai tudtak, tudhattak arról, hogy Máté Mihály a Lehet Más a Politika dombóvári képviselőjelöltje nem törvényes úton jutott hozzá a kopogtató cédulákhoz.. A cédulák ugyanis a közelben lakó roma állampolgároktól származnak nagyobbrészt, amit Máté- a levél tanúsága szerint-, F. János döbrőközi lakostól az Országos Cigány Önkormányzat helyi szervezetének a vezetőjétől vásárolt kétmillió háromszázezer forintért.

  27. refi szerint:

    és azt meg tudod magyarázni mit keresett az amerikai nagykövet a választások éjszakáján schiffernél ? be is zárkóztak miután kiderült hogy a parlamentbe kerültek.

  28. loastman szerint:

    Kedves Gigi!

    A Wikipedia nagyon jó dolog, de nem felejtsük el, hogy a Wikipedi-an egy-egy cikket az csinál, aki akar…

  29. anticsóka szerint:

    L. iberálisok
    M. agyarországi
    P. ártja

    Na, mivan????

  30. toto szerint:

    Visszaléptetik a szocik Hatvani Csabát (Terézváros), Szabó Zoltánt (ERzsébetváros), Bárándy Gergelyt (Zugló) és Avarkeszi Dezsőt (Csepel) ! Elég nagy blama ez az LMP-nek, de legyen az ő gondjuk.

  31. Gigi szerint:

    munkásököl,
    a költői kérdésed valóban megválaszolhatatlan, de – zenei példával élve – nincsenek új hangok a Nap alatt, mert mindent kitaláltak, leírtak már, és attól még, hogy egy-egy dallam egyezik, az nem jelenti, hogy az egész mű ugyanaz.

  32. Gigi szerint:

    refi,
    lehet, hogy ez a hír igaz, de ugyanannyira lehet, hogy csak rágalom. Hogyan tudjuk eldönteni mezei szavazók, hogy kit tartunk hitelesnek? Ez a kulcskérdés ilyenkor. Szerintem a politikában – és különösen kampány idején – sajnos már nem is az értékrendek ütköztetéséről van szó, hanem pártprogramokban megtestesülő, előtérbe tolt arcokba vetített álmainkról. És az, hogy kinek-kinek egyénenként mi az álma, és azt hova – mely politikai vonulathoz – tudja becsatlakoztatni, az annyira különböző, hogy kerülni kellene az általánosításokat.

  33. Gigi szerint:

    loastman,
    igazad van, a wiki sem hiteles forrás… de akkor mi vagy ki az? Ahogy fentebb írtam: bennem ez forrong. Hogy nem tudom, kinek higgyek.

  34. Gigi szerint:

    toto,
    miért az LMP-nek blama? Ők nem kérnek az MSZP-ből, ezt elég világosan kifejezték. Szerintem az MSZP-nek blama az egész választási kudarc, úgy, ahogy van. De megérdemelték.

  35. LB szerint:

    Gigi!

    Szerintem vagy te olyan okos és tapasztalt, hogy tudd, ki(k)nek NEM hihetsz!

  36. […] kedd délelőttre tervezték Avarkeszi Dezső visszalépésének bejelentését, az valamilyen oknál fogva elmaradt, mostanra pedig teljessé vált a fejetlenség a párt csepeli […]

  37. LB szerint:

    toto!

    Ez akkor lesz blama, ha cserébe adnak is valamit (vagy úgy gondoljuk, hogy valószínűleg adnak is valamit)!

  38. toto szerint:

    nem hinném, hogy ez a manőver ér valamit, a Fidesz így is úgy is tönkreveri őket. Csak hogy adják majd be a párttagságnak, hogy malackára nem tudnak majd szavazni.

  39. munkásököl szerint:

    A kirakat nem ugyanaz, de a kereskedő igen.

  40. Gigi szerint:

    LB,

    kösz, de éppen hogy annyira viszont még naiv vagyok, hogy végül annak higgyek, aki a rostán fennakad. Pedig nem tudhatom biztosra, hogy nem hazudik-e az is. (Ez vonatkozik a jobbikos és LMP-s szimpatizánsok dilemmáira is.)

  41. LB szerint:

    Hogy is mondta Virág Elvtárs?

    Pelikán, jegyezze meg, egyszer kérünk majd magától valamit!

    Szerintem az MSZP már az öszi onkormányzati választásokra gondolva lépteti vissza néhány budapesti jelöltjét. Majd ősszel fogják a számlát benyújtani, hogy cserébe az LMP ne indítson saját jelöltet, hanem támogassa az MSZP-t!

  42. LB szerint:

    Gigi!

    Hallgass a szívedre és az eszedre!

  43. Páko szerint:

    LMP egyéni eredménye: 5,07% (258866)éppen annyi amennyi kell a parlamentbe jutáshoz,és láss csodát az összes bejutott parlamenti pártra nem szavaztak kívülről annyian a területi listára (383443) mint az LMP-re,(124577 szavazattal több az egyénitől) na és vajon kiszavazott rájuk??? akivel most mutyiznak. igy értek el 7.48% Tőlük hiányzik kb. 100000db területi szavazat. És a parlamentbe jutáshoz a területi listára szavazók arányától függően lehet még bekerülni!!!!!!!

    Nagyon büdös ez az egész.
    infók:
    http://www.OVB.hu

  44. Tóth Mária szerint:

    Gigi, olvass, tájékozódj egy kicsit alaposabban, mielőtt nyilatkozol!

    LMP=SZDSZ ha tetszik, ha nem !

  45. Vica szerint:

    Kedves Tóth Mária!

    Speciel én tájékozódtam a választások előtt, ugyanis a nevük azt sugallta számomra, hogy talán mégis lehetne alternatíva. Kifaggattam, meghallgattam képviselőjüket, sőt, még a kopogtató cédulámat is odaadtam Nekik, hogy legyen esélyük. Lehet, hogy nem én voltam az egyetlen, aki esélyt akart adni egy új pártnak… Amit hallottam és olvastam tőlük/róluk, egyenlőre nem volt számomra elég meggyőző. Talán túl tapasztalatlanok még, de úgy érzem, álmokat kergetnek. Erősebb, tudatosabb irányításra van most szükség, hogy kimásszunk a sz@rból. Remélem, végre valaki radikálisan átgondolja a bérterhek kérdését is, ugyanis nevetséges, ami nálunk jelenleg működik.
    Nem tudom, miért nem gondolja már egyszer végre valaki az “okosok” közül, hogy ha mondjuk 1/4-ére csökkentenék a bérterheket, megszűnhetne a fekete munka, s ha mindenki be lenne jelentve, s adózna, nem jutna kevesebb a kasszába. Továbbá nem csak a nyomorultakat kellene fejegetni, hanem azokat is, akiknek van miből perkálni.

  46. noname szerint:

    Csepeliek!
    Igaz a hír -már rádióban harsogják.
    nem ostoba az mszp! Avarkeszi nem bukott, leváltott képviselőként fog megszégyenülten eltünni, hanem gentleman módjára, mint aki NEMES ÜGYÉRT ÖNKÉNT álklt félre!
    Egy null az mszp javára! Az ostoba csepeliek meg észre sem veszik, hogy a szocik megint átvágták őket!.
    És még egy: ezzel a húzással tökéletesen be lehet mocskolni az új, kezdő csapatot, akik elég ostobák még politikailag ahhoz, hogy ne vegyék észre az ármányt.
    Kettő null a szocik javára.
    Érdekes figyelni azt az irányított tömeghatást, amit ez a szitu a politikai ellenfelek között gerjeszt!
    Gondolkodjatok csak el, vajon ez a kavarás kinek áll érdekében?

  47. Vica szerint:

    Bocs!
    Folyt. Tehát LMP nem = SZDSZ, mint ahogyan a FIDESZ sem egyenlő a Jobbikkal vagy az MSZP-vel.

    Ez is, az is párt. Sokmindenben hasonlíthatnak, Lehetnek hasonló gondolataik egyes témákban (bár többször lennének hajlandóak hasonló nézeteket vallani a pártok). Nem attól jó egy párt szerintem, hogy más, hanem attól, hogy ésszerű, hasznos célokért dolgozik még akkor is, ha nem Ő találta ki, hanem pl. az ellenfele. Nem kell mindenkit elutasítani csak azért, mert másként hívják. Meg kellene végre tanulnunk együtt dolgozni az ország felemelkedéséért, mert így lehetne eredményt elérni. Az utálkozást pedig el kellene már felejteni.
    Valóban, loptak, sikkasztottak, hazudtak az MSZP-sek. Nincsenek óriási elvárásaim az új kormánnyal kapcsolatban sem ezen a területen. Egyik kutya, a másik eb. Az előző kormányt nem hagyták kormányozni (és ezzel saját hazájuknak képesek voltak egyesek komoly károkat okozni), remélhetőleg most nem ez lesz a helyzet. Rendben, legyenek kormányon, hiszen olyan régen vágyott már Viktor a “győzelmi koronájára”. Mutassa meg, mit tud, és ne abban merüljön ki, hogy folyamatosan pocskondiázza az előzőeket, amiért Ő már nem tehet semmit, hiszen üres a kassza. Lássuk, milyen f@sza gyerek, tegyen rendet. Ne két hét alatt, azt nem várja el senki, de néhány hónap után már jó lenne érezni valami kedvező fordulatot. Már annyira elfogytak a tartalékaink, hogy teljesen tönkre mennénk a további acsarkodástól. Legyen végre béke már!!! Reménykedek az ellenzék intelligenciájában is.

  48. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Vica!
    Kívülálló civilként én is segítettem az LMP-t: hetekig ott ültem a sétálóban, hogy kopogtató cédulákat gyűjtsek nekik.
    nem vagyok párttag, ezért nem látom a belsejét, de eddig tisztességes, korekt jóindulatot tapasztaltam a részükről.
    Mint liberális-baloldali ember, én is rájuk szavaztam, mert nem létezik masem baloldali, sem liberális párt.
    Az mszp-t és az szsz-t megvette kilóra a nagytőke: semmi közük sincs az eredeti irányzatukhoz!
    Visszatérve az LMP-hez: egyáltalán nem csoda, hogy a sok százezer baloldali és liberális szavazó, amikor rájött, hogy a gyurcsányék becsapták őket, más, az irányultságukhoz hasonló társaságot keres, és arra szavaz.
    Egyébként tisztességtelen a sok vád, amit azért lehet rájuk vetni, mert még nem körmönfont hazudozók, és nem elég ravaszak a politikai cselszövésben.
    Talán tisztességes lenne nekik időt adni arra, hogy bzonyítsanak, hiszen rajtuk és a jobbikon kívül már mindegyik pár besározta magát.
    Üdv menyus

  49. Vica szerint:

    Kedves noname!

    Nem gondolnám, hogy óriási ereje lenne ennek a gentleman gesztusnak.
    A második fordulóra szerintem azok fognak elmenni, akik valamely pártok szimpatizánsai, vagy akik komolyan gondolják, hogy nem akarják az MSZP-t. Akikkel eddig beszélgettem, teljesen érdektelenül fogadták a 2. fordulót. Ez egy plussz nap a szabadidejükből, amit egy csomó más dologgal is tölthetnek. Olyanok is azt mondták, hogy nem mennek el, akikről eddig tudtam, hogy nem hagytak ki egyetlen választást sem. Többektől hallottam, hogy nem akarnak részesei lenni a jövő mocskolódásainak…

  50. Tisztánlátó szerint:

    Menyhért Péter!

    Ha az LMP összeborul az MSZP-vel nem fogsz gyanút?

    L(iberálisok) M(agyarországi) P(ártja) nem gondolo?

    Én gondolom, hogy a szadesz nem szívódott fel, beépült.

  51. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Tisztánlátó!

    Sajnos elég sokszor látom sötétebbnek a dolgokat, mint amivé válnak, ezért a lehetséges gyanűk ellenére is azt vallom, hogy mindenki kap egy esélyt.

    Az szdsz az esélyét 1994-ben játszotta el; amikor lepaktált a kommunista utódokkal.

    Az mdf folyamatos kollaboránsa lett a gyurcsány kormánynak, s a hab a tortán a bokros hitük lett.

    Az mszp 2004-ben, a gyurcsány puccs kapcsán, amikor a pártelit eladta a lelkét a globáltőkének.

    A fidesz 2006-ban, az OV-nak írt leveleim miatt, amikor a nyomorult képviselő székük fontosabb volt a csaló megbuktatásánál.

    Jelenleg két hiteles párt van a jobbik és az lmp.
    A jobbik nem az én esetem; nem maradt más, mint az lmp.

    Üdv menyus

  52. Tisztánlátó szerint:

    Menyus, Menyus!

    Leveleid az egyik serpenyőben ———— és mi van a másikban?

    Tedd mérlegre! Súlyozz! Te okos embernek tűnsz.

    Bocs, nem bántásképpen mondom, csak higgyél az lmp-nek, de figyelj!
    Szerinted az szdsz hová lett?
    Felszívódtak?

  53. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Tisztánlátó

    Ha pontosan kifejted, hogy mit vársz a másik serpenyőtől, akkor szívesen megválaszolom neked.

    Nem tudom,hogy az szdsz hova lesz, deszerintem csak most fog megindulni az ejtőernyős özön az lmp felé.

    A rájuk szegeződő vádak eddig szubjektívak és nem kellően tényszerűek voltak – ennek megfelelően nincs okom megkérdőjelezni a hitelességüket.

    A többiek inkorrektsége azonban tényszerűen bizonyítható.

    Egyébként nem minden fekete és fehér: én az lmp-re és a Németh Szilárdra szavaztam; és a jövőben sem fogom támogatni az avarkkeszi tisztességtelenségének leplezését.

    Különben sem szabad elfelejteni, hogy ki pózol a demokrácia megmentőjeként: az az mszp, akit gyf felvásárolt és kifordított magából. Talán mégsem a gyurcsány csapatnak kéne hinni.

    üv menyus

  54. Tisztánlátó szerint:

    Csepeliek, magyarok!

    Szavazzatok Németh Szilárdra!

    Mossuk le Csepelről a vörös festéket!

  55. Tóth Béla szerint:

    Sziasztok!

    Olvasgattam a fenti sorokat, és kedvet kaptam, hogy én is hozzászóljak. Sajnos rá kellett jönnöm, hogy a becsület kb. Nemecsek Ernő óta kihalt. Akkor még tudták mi a tisztességes vetélkedés, és az ellen megbecsülése. Aki elhagyta a csapatát azt „ÁRULÓNAK” nyilvánították. Ma ezt bárki megteheti anélkül, hogy útját megvetés övezné.
    Avarkeszi Dezső visszalép. Miért? Talán fél a második megmérettetéstől? Nem. Felsőbb körök így döntöttek.
    Annak én örülök, hogy egy SZDSZ-es – nevezetesen martin krisztián (kisbetűkkel) – átül az MSZP soraiba. Jobb mintha a FIDESZ-be ült volna. Bár remélem Németh Szilárd ilyen szerény, de annál beszédesebb múlttal nem engedte volna a pártba. Ha valaki 20 év kóma után most ébredne fel, nem hinne a fülének, szemének. Igaz ki emlékszik arra, hogy az SZDSZ mi volt 20 évvel ezelőtt. Kb. 4-5 évig volt az ami. Utána jött 1994, és a koalíció. Onnantól zuhanás, és becstelenségek sorozata. Kis politikus palántánknak – krisztiánnak – legyen mondva, ő már ebbe a posványba lépett be, és lett az ami. Olyan is. Köpönyegforgató.

  56. zed szerint:

    A Fidesz története is megér egy mesét…

  57. Vica szerint:

    Kedves Tóth Béla!
    Köpönyegforgatás? Ha valakit kiutálnak egy pártból, keresnie kell egy másikat, ugyanis nem ellensége a pénztárcájának. Ez a négy kedves, jószívű MSZP-s bizonyára kellő indokot kapott, hogy ne rúgja bokán a rossz hír hozóját. Meggyőzték Őket… Hát bizonyára szép szavakkal, esetleg valami mással.
    Egyébként pedig Nemecsek nem volt politikus. Tudod, ott más erkölcsök uralkodnak, bizonyára kifizetődő.

  58. zed szerint:

    Csak nem a Mahir-os Tóth Béla? 😉

  59. Ditte szerint:

    zed! Mennyél már át a plusz-ra, biztasd az elvtársakat. Az imént azt olvastam ott, hogy szomorkodnak.

  60. Tisztánlátó szerint:

    Menyhért

    Te nem támogatod Avarkeszi tisztességtelenségének leleplezését?

    Hát ez mi?
    És még te mersz beszélni tisztességről esetleg, vagy valakit is bírálni?

  61. LB szerint:

    Tisztánlátó!

    Láss is ne csak nézz!
    Menyus ezt írta:
    “a jövőben sem fogom támogatni az avarkkeszi tisztességtelenségének LEPLEZÉSÉT”!

  62. LB szerint:

    Tisztelt Kulinyi Úr!

    Igaz hogy Martin Krisztián átül Önöktól az MSZP frakcióba?

  63. Gigi szerint:

    Sziasztok, most értem ide újra, és örömmel tapasztalom, hogy Vica és menyus személyében hasonlóan mérsékelt álláspontok kerültek felszínre, én sem fogalmazhattam volna meg jobban. Ami még kikívánkozik: több jobbikos ismerősöm fújjol most az LMP-re, amiért elfogadja az MSZP gesztusát – pedig egyáltalán nem kérte, nem fogadja el, nem irányítja a szavazóit, csak megméreti magát újra, a 2. fordulóban. Ezeket a sorokat miért nem olvassák el az emberek a cikkekből? Miért csak az első bekezdésig jutnak, aztán szemellenző fel, és indul az “ugye, megmondtam?…” kiabálás?!

  64. Tóth Mária szerint:

    Vica? LMP=SZDSZ-el ! csak várd ki a végét, Te is meglátod, és tapasztalni fogod.

  65. LB szerint:

    Vica, Gigi!

    Tegnap olvastam valahol a neten, hogy az LMP vezetői is elismerték, hogy az 1990-es SZDSZ (liberális, jogvédő, zöld, …) szellemi örököseinek tekintik magukat.
    Hogy ebből következik-e, hogy a 2010-es SZDSZ örökösei is, azt nem tudom, de valószínűleg hamarosan kiderül.
    Annak örülök, hogy bejutottak a parlamentbe, mert ezzel megkönyítették a Fidesz helyzetét, amely így szükség esetén nem lesz rákényszerítve hogy egyeztessen a Jobbikkal vagy az MSZP-vel, hisz van másik párt is, és az MSZP sem mondhatja, hogy ő az egyetlen demokratikus párt a parlamentben.
    De Csepelen nem szabad az LMP-s jeloltre szavazni, mert esetleges győzelme a csepeli Fideszt és annak vezetőjét gyengíti, s így a csepeli MSZP jelenlegi vezetését erősíti. Márpediglen nekik végleg el kell tűnniük a csepeli közéletből!

  66. Gigi szerint:

    Kedves LB,
    ha csak abból az egyszerű képletből indulunk ki, hogy az 1990-es Fidesz sem azonos a maival, akkor nem kell tartanunk az SZDSZ falra festett ördögétől. De igazad van: ez később – a tetteikből – derülhet csak ki.

  67. Gigi szerint:

    Viszont addig is újfent bosszant, hogy a politikai retorika meglovagolja azt az áramlatot, hogy az emberek mennyire befolyásolhatók. Mert a többség – ez derül ki ezekből a hsz-ekből is – el sem olvassa, hogy melyik SZDSZ szellemi örökségéről van szó. 🙁 Pedig nagyon nem mindegy. 🙁

  68. LB szerint:

    Polyákné Hajas Ilona szerint:
    2010. április 14. szerda 08:46-kor
    Kedves Fórumozók!

    Gondolom néhányan nagyon szeretnék, ha elkezdenék magyarázkodni vagy netán mocskolódni, szennyest teregetni, másra terelni döntésem felelősségét.
    Ezt mind nem teszem.
    Elhatározásomhoz 2 évnyi gyötrődés vezetett, 12 évnyi frakció munka és MSZP-s irodavezetői múlttal higgyék el, nem volt könnyű ez a döntés. Válaszom tehát azoknak akik firtatják a miérteket:
    Kedves Cherry!
    1997. januárjától dolgoztam az MSZP-ben, tehát nem akkor érkeztem amikor jól futott a szekér. Az Orbán Kormány idején is itt voltam.
    Bizottsági tagságomról nem mondok le, hiszen minden képviselőnek kell bizottságban dolgoznia. Tanácsnoki tisztségem eddig is csak munkát jelentett. Munkát, melyet nagyon szívesen végeztem, mivel a fiatalokkal foglalkozni nem csak tanácsnokként lehet /bárki jöhetne és segíthetne/, így, ha a Testület úgy dönt természetesen innen is vissza lépek, magamtól persze nem teszem. Nincs szándékomban cserben hagyni a gyerekeket.
    Egyéni választókerületben nyertem 3x egymás után. Köszönet az MSZP-nek az indulási lehetőségért. Választóimat sem kívánom cserben hagyni, sőt…!
    XYZ!
    A pártból nem léptem ki, gondolkodásmódom nem változott. Én továbbra is a baloldali értékeket képviselem. Eszembe sem jutott más frakcióba átülni, köpönyeget forgatni.
    DzsDzs!
    Tájékoztatásomat az Önkormányzat vezetésével, a Képviselő Testület tagjaival és a médiával egyszerre közöltem. Az újságban is meg fog jelenni, persze ennek átfutási ideje van.
    Polgármester Úrral, Frakcióvezető Úrral, és az MSZP frakcióval március 24-én tudattam döntésemet, melyet az országgyűlési választásra való tekintettel nem kívántam „nagydobra verni”.
    Hosszú folyamat vezetett döntésemig, mely személyes indíttatású.
    Jobbikos!
    Biztosan csípi sokak szemét, hogy gyermekem is részt vett /vesz/ a közéletben. Kicsi kora óta látta hogyan alakult ki a DÖK, hogyan működött, részese volt. Kifejtettem nyáron is, hogy nem hozhattam hátrányos helyzetbe őt, nem akadályozhattam meg indulását a teljesen demokratikus választáson, ahol nagy fölénnyel nyert.
    Ma is sajnálom, hogy úgy alakultak a dolgok ahogy… Dani azóta is részese a közéletnek, de nem a kerületben. Semmi mást nem értek el ezzel az ellene – ellenünk ágálók, csak azt, hogy elveszítettünk egy lelkes fiatalt, aki képes maga köré csapatot gyűjteni és jó programokat, hasznos tevékenységet szervezni.
    Bár sok-sok ilyen fiatal lenne…
    Márna Kedves!
    Mindent a szociktól kaptam? És én nem is tettem semmit… ? Kis királyságot, ahol mindenki jól érezte magát…
    Jellemző, hogy az infón csak lepatkányoztak, itt pedig többek szemét csípem, de van /lesz/ utódom nem kell aggódni. Én nem keresek másik zászlót!!!
    Kedves Mindenki!
    A hátralévő időt szeretném függetlenként tölteni, nem kívánok többet magyarázkodni, érvelni. Hivatástudatom, Csepel szeretetem, a kerület lakóihoz való hűségem erre ösztönöz.
    Még mielőtt bárki megfutamodással vádolna, jelzem: tegnap részt vettem az OKIS Bizottság ülésén, nem bújok el, de a Testületi ülés napjára kaptam időpontot kivizsgálásra, tehát április 20-án vagy késve, vagy egyáltalán nem leszek jelen az ülésen, /ezt polgármester úrral már közöltem/.
    Mindenkinek kívánok további sikereket. Jó fórumozást.
    Üdvözlettel és szeretettel: Polyákné Hajas Ilona

  69. Jeniszej szerint:

    “A hátralévő időt szeretném függetlenként tölteni, nem kívánok többet magyarázkodni, érvelni.”
    Szép csendben az árnyékban kivárni?

  70. fiandre szerint:

    “Cáfolta az MSZP szóvivője a párt jelöltjének az LMP javára a csepeli választókerületben való visszalépésről szóló híreket. Nyakó István szerint a híresztelések egyszerűen nem igazak.”

    Volt-e olyan pillanat, amikor Nyakó egyszer is igazat mondott????
    Ő is csak komcsi!

  71. Tóth Béla szerint:

    Tisztelt LB!

    Már át is ült.

  72. ésszel!!! szerint:

    Páko:
    2010. április 13., kedd 14:51-kor
    “LMP egyéni eredménye: 5,07% (258866)éppen annyi amennyi kell a parlamentbe jutáshoz,és láss csodát az összes bejutott parlamenti pártra nem szavaztak kívülről annyian a területi listára (383443) mint az LMP-re,(124577 szavazattal több az egyénitől) na és vajon kiszavazott rájuk??? akivel most mutyiznak. igy értek el 7.48% Tőlük hiányzik kb. 100000db területi szavazat. És a parlamentbe jutáshoz a területi listára szavazók arányától függően lehet még bekerülni!!!!!!!

    Nagyon büdös ez az egész.”

    Páko, ha esetleg körültekintőbb lettél volna és figyelembe vetted volna, hogy az LMP-nek nem volt 176, hanem csak 92 képviselőjelöltje, rájöhettél volna, hogy több, mint 80 körzetben az emberek nem tudtak egyéni szavazatot adni az LMP-nek, csak listásat. Ezért van ekkora különbség a két szám között. Szóval az összeesküvés-elméletednek nem nagyon van alapja. Inkább arról van szó, hogy, ha mindenhol lett volna jelöltjük, akkor még ennél is nagyobb sikert ért volna el a párt.
    Egyébként meg azt gondolom, hogy 400000 embert lehülyézni, és azt mondani, hogy egyikük sem vette észre, hogy LMP=SZDSZ, erős túlzás. Talán inkább vannak az országban sokan olyanok, akik kiábrándultak az elmúlt 20 év politikai teljesítményéből és új, hiteles alternatívát kerestek. Előre nem túl igazságos leírni ezt a kezdeményezést, inkább várjuk meg, mennyiben felelnek majd meg az általuk meghatározott követelményeknek.

  73. […] veresége után lemondott a képviselő-jelöltségről. Utóbbi azonban az LMP-nek máris tett egy nagy gesztust, amit most visszakérhetne azzal, hogy bejelentkezik MSZP-LMP-s polgármester-jelöltnek. A Dezső […]

Itt lehet hozzászólni !