A csepeli polgármester megtagadta a nyilvános adatok kiadását

Csepel.info

Botrányszag a Vénusz utcában

Tóth Mihály, Csepel MSZP-s polgármestere hivatalos válaszban tagadta meg a választ arra a kérdésre, hogy hogyan, mennyiért és miért vehetett önkormányzati lakást a leváltása után Császár Mihály, a kerület korábbi rendőrkapitánya.

A rendőrkapitány akkor keveredett gyanúba, amikor a csepeli kettős gyilkosság után 14 hónappal kiderült, hogy nemcsak jó kapcsolatban volt a kettős gyilkosság feltételezett elkövetőivel, de Kun Tamást közvetlenül a gyilkosság után meg is látogatta a kórházban. Továbbra is kérdés, hogy Kun Tamás kocsija hogyan került a Csepeli Rendőrkapitányság előtti parkolóba.

Az, hogy Császár Mihály önkormányzati lakáshoz jutott, lakossági bejelentés alapján került a csepeli Fidesz-KDNP frakció tudomására, miután kikérték az adott ingatlan tulajdoni lapját. Ebből kiderül, hogy Császár Mihály már a leváltása után vehette meg a csepeli önkormányzati tulajdont. Ez után kérdezték meg Németh Szilárd és Borbély Lénárd képviselők, hogy a kapitány milyen jogcímen jutott a lakáshoz, és mennyi pénzt fizetett ki a köztulajdonban álló ingatlanért.

Bár ezek az adatok nyilvánosak, a csepeli MSZP-s polgármester megtagadta kiadásukat. Lapunkat egyébként egy olvasónk arról tájékoztatta, hogy a Császár Mihálynak bérbe adott ingatlanban egyébként nem is a kapitány, hanem más bérlők laktak.

Tóth Mihály polgármester válasza Németh Szilárd és Borbély Lénárd levelére:

Fidesz-KDNP Képviselő-csoportBorbély Lénárd
Frakcióvezető úr részére

Tisztelt Frakcióvezető Úr!

Iratok átadására vonatkozó követelésükre válaszolva tájékoztatom Önöket, hogy a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. „A települési képviselő” című fejezete alatti rendelkezések és annak kommentárjának áttanulmányozása alapján nem találtam jogalapját indítványuk teljesíthetőségének.

Kérem, hogy az iratok átadása és a képviselői feladatok ellátása közötti összefüggés magyarázatát, valamint a kezdeményezésük teljesíthetőségének jogi indokát, pontos jogszabályhely megjelöléssel szíveskedjenek részemre megküldeni, így elősegítve szabályszerű eljárásomat.

Tisztelt Képviselő Társaim!

Levelük hangneme nem méltó a Csepeliekhez, de méltó Önökhöz. Stílusa a levélírókat, vagyis Önöket minősíti.

Budapest, 2010. április 1.

Tisztelettel:

Tóth Mihály

15 hozzászólás “A csepeli polgármester megtagadta a nyilvános adatok kiadását” bejegyzésre

  1. Tóth Mária szerint:

    ..mert ő is törvényen felüli ! Mint tudjuk: ” a kommunisták kivételes anyagból “készült” emberek ! na, ezért tagadhat meg ö i s mindent, mert azt hiszi, hogy mi vagyunk érte!

  2. krtek szerint:

    ennél egyértelműbben nem tudja kimondani, hogy nyakig benne van a buliban.

  3. Gordon szerint:

    Nem baj, majd tóth Mihály is emgy a börtönbe.

  4. Nana szerint:

    Origóban olvasva 3.000.000.- Ft.-ért vette meg Császár a bérlakást!

  5. kispajtás szerint:

    Kikérem magamnak, hogy Tóth mihály rám, mint csepelire hivatkozzon!!!
    Ha a csepeli szocialistákra hivatkozott volna, azt az ő dolguk eldönteni, hogy méltónak tartják-e a levél hangnemét.
    De nem is a hangnem a fontos, hanem a tartalom, az elől pedig a polgármester ócskán kitért.
    Ezt viszont csepeliként én tartom méltatlannak és felháborítónak!

  6. egyszerü pályázó szerint:

    Az hogy kinek,kiknek ad az önkormányzat bérlakást,az viszont az önkormányzatot ,és az önkormányzati főmuftikat minősiti!!!

  7. Káosz lovag szerint:

    Marika!Én nem vagyok magácskáért!
    Inkább örüljön az életnek, a tavasznak. Miért ilyen ideges? Nem kapja meg a napi betevőt? Kérje meg Orbánt , Kövért vagy Némethet. Úgy hallom a egy trendi fidesz-hívő nő már akkor elélvez, ha csak rájuk gondol.

  8. donquijote szerint:

    Káosz lovag: mit trollkodsz itt? a pluszban leállt a rendszer 😀

  9. Tóth Mária szerint:

    Káosz lovag: ha Ön is érintve érzi magát, mint “különleges anyagból” lévő

    ember, nem csodálom, hogy Ön ideges! ne bizalmaskodjon, mert nem tűröm, és kikérem magamnak ezt az ócska, proli hangnemet, mert nem vagyok hozzászokva, hogy szocikkal bratyizzak ! szánalmas, buta,tanulatlan szocik!

    a foxi-maxin ezt tanulta??? ez az Ön magas fokú intelligenciája!!

  10. Jeniszej szerint:

    Nagyon nagy szégyen ez, hogy egy ilyen magas rangú, magas beosztású rendőrnek ócska csillagtelepi bérlakásban kellett tengetni az életét. Szegénynek abból a kevés jövedelméből, amit az államtól kapott fizetségül nem tellett másra. Vagy még erre sem.
    Olvasom.
    ” soha nem lakott ott a kapitány”, ott mások éltek a lakásban. Így gondolom a bérleti díjat is másoknak kellett megfizetnie. Lehet, hogy adómentesen?

  11. Csepelino1 szerint:

    Ezt írja Tóth Mihály úr! “így elősegítve szabályszerű eljárásomat.” – Fordítsunk rajta. Írja le Ő, milyen jogcímen adták Császárnak a lakást. És ne úgy mint a válaszukban, hogy X. jogszabály 32. paragrafusa. Írák le, mit takar az a jogszabály! Másik, valószínű fél év múlva Németh Szilárd úr polgármesterként úgyis betekinthet az iratokba! NA AKKOR JÖN MAJD A FEKETE LEVES ebben az ügyben. Drága Tóth Mihály, Szenteczky János. :-)))))

  12. egyszerü pályázó szerint:

    addigra ugyis eltüntetnek mindet!és mikor lesz nyilvános bocsánatkérés a trágár modon telefonban megsértett özvegytől?????ezzel miért nem sietnek?és érdekes modon nagyon védik ennek az ocsmány szájunak a bérlakáshoz jutott “rászorultságát”

  13. miska72 szerint:

    “A csepeli polgármester (Tóth Mihály) megtagadta a nyilvános adatok kiadását”Tóth Mihály, Csepel MSZP-s polgármestere hivatalos válaszban tagadta meg a választ arra a kérdésre, hogy hogyan, mennyiért és miért vehetett önkormányzati lakást a leváltása után Császár Mihály, a kerület korábbi rendőrkapitánya.

    „Hiába számítanak a törvény szerint nyilvánosnak a csepeli önkormányzat saját tulajdonú lakásainak adásvételi dokumentumai, pénteken ismételten megtagadta a Szenteczky János MSZP-s pártalelnök által vezetett Csepeli Vagyonkezelő Zrt.,”

    Na aki ezek utámn erre a maffia bandára szavaz csepelen az egy barom!
    Nem kicsit! NAGYON!
    Gyilkolnak mutyiznak sikkasztanak!

    És a JOBBIKTÓL KELL FÉLNI? 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  14. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Káosz lovag: Nem neveznélek “lovagnak” annak, aki egy hölgynek ilyen gusztustalan, primitív felháborító stílusban válaszol, szégyellhetnéd magad ! Hol tanultál ilyen jómodort, melyik komcsi iskoládban, vagy milyen baloldali neveltetésed volt ?

  15. […] A csepeli polgármester megtagadta a nyilvános adatok kiadását […]

Itt lehet hozzászólni !