Volt feljelentés, vagy nem?

TV2 Mokka

Takáts József csepeli iskolaigazgató állítólag készült a feljelentésre Deme Gábor szocialista politikussal kapcsolatban, aki állítólag két-három millió forinttal nem tudott elszámolni.

Császár Mihály elmondta: ” Én felkértem Takáts Józsefet jöjjön feljelentést tenni , ő nem akart. Azt beszéltük meg, hogy 10 órára másnapra visszajön”. A másnapi találkozóra már nem került sor, ugyanis Takáts Józsefet megölték. Hegedűs László ügyvéd arra a kérdésre, hogy mi lehet az ügy vége, azt válaszolt: Semmi. Álláspontom szerint, fogalmilag kizárt itt a bűnpártolás…”

38 hozzászólás “Volt feljelentés, vagy nem?” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    Az én álláspontom szerint fogalmilag NEM kizárt a bűnpártolás.

  2. Nana szerint:

    Érdekes, mindkét fél tudott a feljelentésről, és egyiknek sem volt érdeke,hogy nyilvánosságra kerüljön! Vajon miért mutogatnak most egymásra? Hol az igazság?

  3. Csepeli XXI szerint:

    Ez a Császár csávó egyre mélyebben ketül bele.
    Tvrtko észrevétele:
    http://pokoli.hu/rovat/tvrtkomment/ellentmondasok-a-volt-csepeli-rendorkapitany-nyilatkozataiban-296163

    Az én kérdésem:A gyilkosság napján Kun kéri a táskát Papptól.(mielőtt lelövi.)Honnét tudott Kun a táska létezéséről?Mert csak Orosz és Császár tudtak róla.Akkor melyikük értesitette Demééket?

  4. egyszerü pályázó szerint:

    ha igy volt akkor miért hazudott egyböl mikor Trvtko első alkalommal felhivta és amikor olyan minösithetettlen modon felháborodott?most mennyire érzi magát hitelesnek?Tényleg ennyire hülyének nézik az embereket?

  5. Káosz lovag szerint:

    Nem, nem volt. Pálfay és Horváth nem tett feljelentést Németh elllen. Pedig tehettek volna. Így ők is bűnpártolók lettek.

  6. Herbert szerint:

    Fogalmam sincs, ki az a Horváth meg a Pálfay ( másnak se nagyon), de ha nem tettek feljelentést, akkor a kibicek utólag sajnálkozhatnak.
    Én is lehettem volna a megasztár, de nem lettem.
    Lehet a baloldali sirdogálóknak a könnyeket törölgetni!

  7. 1984 szerint:

    Herbert úr!
    Látja, mag is csak ketttős mércével mér. Lehet, hogy történt visszaélés, de ha nincs feljelentés, nincs ügy sem, ugye? De akkor hol az Önök morálja, erkölcsi alapja?

  8. Gordon szerint:

    Azért majd nézzük meg, hogy kik vannak börtönben. Csak elég legyen a hely az elkövetekző pár évben. Ha Zusi 8,5 évet kapott kíváncsi leszek, hogy Deme Gábor és a többi díszpinty hány évet fog kapni.

  9. Gordon szerint:

    Most már az országos sajtó is felkapta a csepeli közéleti maffia (leánykori nevén csepeli MSZP) ügyeit. Ez sem lehet véletlen, érzik hogy komoly témáról van szó. Hamarosan fejek fognak hullani.

  10. Gordon szerint:

    Már csak az a kérdés, hogy a jobbikosok miért nem akarnak, mernek hozzászóólni ehhez a kérdéshez. Podolák letiltotta őket?

  11. Herbert szerint:

    Nagy lehet a baj baloséknál, ha kínjukban rég kihült – vagy soha oda nem tett- töltött káposztát szeretnének felmelegíteni.
    Fogalmam nincs van-e sértett, vagy csak választási erölködés részükről.
    Bal oldali politikus, vagy rajongója szájából az “erkölcs” szó elég furán hangzik.
    Az ország gazdasági és morális lezüllesztése után.

  12. zed szerint:

    Ha Németh Szilárd neve szerepelne hibásan a cikkben, azt biztos kijavítaná a kedves szerkesztő. Megmosolyogtam, amikor a sajtótájékoztatón N. Sz. nem találta a papírkáján Kun Tamás nevét és nem jutott eszébe a gyilkosság első számú gyanúsítottjának a keresztneve: kereste a sorok között, majd téves nevet mondott, egy újságíró javította ki. Ez a tévesztés számomra jól mutatja, N. Sz.-ot valójában mennyire foglalkoztatja a csepeli kettős gyilkosság ügye. Nagyon szomorú, hogy a két áldozaton átgázolva próbálja önmaga és a pártja számára a hatalmat megszerezni. Hogy süllyedhet valaki ilyen mélyre, hogy elhunyt embereket használ ki/fel a célja eléréséhez? Hát olyan győzelem lesz ez, ami büszkén vállalható, ami érdemes arra, hogy egyáltalán megünnepeljék? Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a pezsgőbontást követően a csepeli Fidesz hány sajtótájékoztatót fog tartani Deme-ügyben! Biztos, hogy a megtisztulást hozza el Csepelen a keresztényi értékeket magáénak valló Fidesz választási győzelme???

  13. Idol szerint:

    Kedves ZED!
    Az igazságnak ki kellene derülnie, még akkor is ha „N.SZ.”-bakizik.
    Hirtelen elmezavar miatt ölt Kun Tamás vagy pedig egy tudatos, előre megszervezett, átgondolt felbujtás hatására!
    Ehhez egy kis gondolatot fűznék és mindenki azt von le belőle amit akar.

    Kötelező gyakorlat és elvárás csepeli rendőrkapitányságon, valamint az összes kapitányságon, hogy amennyiben feljelentést kívánnak tenni, az ügyfelet NEM LEHET ELKÜLDENI!. Ha legépelt, kinyomtatott feljelentést visz magával azt minden esetben a rendőrség köteles átvenni! Amennyiben nem írt feljelentést, akkor a feljelentő vallomását kötelező a kapitányságon jegyzőkönyvbe foglalni és a feljelentő aláírásával hitelesíteni! A feljelentést tehát ebben az esetben is kötelező lett volna felvenni, ha azt nem veszik át tőle! Ezt minden kapitány köztük Császár Mihály is hangoztatta és elvárta beosztottaitól. Ezért ennek kontrollálására vezették be a kapun a névvel és időponttal vezetett beléptető rendszert. Amennyiben valamelyik ügyeletes arra vetemedne, hogy másnapra visszarendeli az ügyfelet – azzal a mondvacsinált indokkal, hogy szerezzen be ezt meg azt – azt fegyelmi eljárással, vagy akár szolgálatban elkövetett kötelességszegés bűncselekmény gyanúja miatt felelősségre lehessen vonni és le lehessen szerelni!

  14. munkásököl szerint:

    A “Jobbikosok” (konkrétan szimpatizáns vagyok) is rühellik ezt a posztkomcsi vezetést a sleppjével együtt, csak épp mostanában ritkán jut idejük és energiájuk arra, hogy a Fidesz-irodából és az MSZP-székházból hivatásból írogató kommentelőkkel foglalkozzanak, mivel nekünk egyszeri földi halandóknak dolgozunk is kell néha. 😉

    De őszintén remélem, hogy a csepeli vezetés rövidesen ott fog határozatképes üléseket tartani, ahol Hunvaldék. 🙂

  15. kispajtás szerint:

    Az utóbbi napok hozzászólásaiból egy lényeges dolog napvilágra került:
    -Császár Mihály Érdről járt be a csepeli kapitányságra
    -Kun Tamás Érden lakott egy ottani vállalkozóhölggyel, a “szerelmével”
    Valóban régi és mély ismeretség lehetett köztük.

  16. Nana szerint:

    Kispajtás: Vannak véletlenek, vagy nincsenek?

  17. kispajtás szerint:

    Véletlenek márpedig nincsenek!

  18. LB szerint:

    Tóth Mihály polgármeter levele:

    “Tisztségviselő társaimmal együtt, miként eddig, ezután is minden segítséget megadunk a bűnüldöző és igazságszolgáltatási szerveknek a kettős gyilkossággal összefüggő nyomozáshoz, a gyilkosság körülményeinek teljes feltárásához. Ez vezetői kötelességünk, de ezt diktálja az emberi tisztesség és az áldozatok egyikéhez, Takács Józsefhez és családjához fűződő – több évtizedes – emberi, baráti kapcsolatunk, amelyet ezután sem fogunk megtagadni, bárhogy is alakuljon a későbbiekben emberi, politikusi sorsunk. Ugyanakkor a leghatározottabban elítéljük mindazokat, akik az írott és elektronikus médiát felhasználva, a tragédia áldozatainak emlékét akarják bemocskolni.”

    http://mszp.hu/velemeny/bovebben/a-csepeli-tragediarol

    és olvasható a Csepel Újság e heti számában is.

  19. Lucifer szerint:

    A biztos pontok:
    -Takács azzal vált el Orosz Ferenctől, hogy tőle egyenesen a rendőrségre megy, feljelentést tenni Deme ellen.
    -A rendőrség beléptető rendszerében dokumentálva van, hogy Takács József a kérdéses időben belépett a kapitányság épületébe és ott hosszabb ideig tartózkodott.
    -Császár Mihály akkori r.kapitány elismerte, hogy ő és Takács a kapitányi irodában a kérdéses időpontban találkoztak és beszéltek egymással.

    Hogy Takács és Császár ott és akkor miről beszélgettek, azt csak ketten tudhatják: Takács József és Császár Mihály.

    Takács József aznap este meghalt, marad egy ember, aki a beszélgetésben részt vett.

  20. Jeniszej szerint:

    Lucifer:
    Világos már minden!
    Azért ment az áldozat Takács József a rendőrségre, hogy hosszas előkésztői munka után erős, felindultságában, megbeszélje kártyás haverjával a következő kártyaparti idejét és helyét. És ha már itt járt a karácsonyi bort, amit elfelejtett átadni a múltkor most megtegye. Nem mulasztotta el a jó kapcsolatokat ápolni, ha már itt járt és várakoznia kellett, a rendőrség többi alkalmazottjával. Nagyon szerették Takács Józsefet.-tudtam meg a nyilatkozatokból.
    Miközben várakozott meg-gondolta magát.
    Ma mégse tesz feljelentést, mert talán nem jól értette Orosz úr szavait az ügy vagy a kártyacsata vonatkozásában.
    Nem értem én a kapitányt, ha az én nagyon jó kártyás barátom halála napján történtekre kellene visszaemlékeznem, én minden mozzanatra, ami aznap történt velem tisztán, vicc és tévedés nélkül tudnák visszaemlékezni annál is inkább, mert egy barát elvesztése nem szokványos dolog, mint például egy liter tej vásárlása.
    Az én mércém szerint egy jó zsugás barát, és a családja megérdemli ezt.

  21. kispajtás szerint:

    Tisztelt Tóth Mihály Polgármester Úr!

    Az áldozatok emlékét mindenki tiszteletben tartja, sőt az igazság felderítésének óhaja a közvélemény részéről még fokozza is ezt!!!
    Az Ön által közzétett nyilatkozat nem más, mint a problémák, a gyilkossághoz vezető út elfedése, ami minden jóérzésű, tisztességes csepeli emberből viszolygást vált ki. Túlszereplik önmagukat, az ügy feltárása során keletkezett ellentmondásokat és a kapcsolódó “ügyeket” úgy látszik már csak ily módon gondolják elfedni, lebecsülve ezzel a családokat, a közvéleményt és mindazokat, akiknek a goldolkodásmójuk és erkölcsi hozzáállásuk nem fog nyugodni a teljes igazság kiderítéséig.
    Csúfos csatát vesztettek, nem csak politikait, de legfőképp emberit.
    Tragikus véget ért az Önök évek óta tartó, morálisan, erkölcsileg nem kevéssé elítélhető politikai pályafutásuk. A tényfeltárások során jobb esetben mellébeszélnek vagy nyíltan belehazudnak az Önöket hatalommal megbízó választóik és a csepeli emberek szemébe. Márpedig a törvénnyel Önöknek is szembe kell nézni és nem az ellenzékre való hárítással kell lereagálni az igazságszolgáltatás munkáját. Nem elegáns dolog, de megértem én, hogy az Önök lelkében ez a “hozzáállás” rögzült.
    Sokak nevében remélem, hogy a tragédia áldozatainak emléke és legnagyobb tiszteletben tartása mellett mihamarabb kiderül nem csak az, hogy mi történt pontosan 2009. január 7-én, hanem az a lényeges út is, amely feltárja az előzményeket, a személyes felelősségeket, azt, hogy miképp fajulhatott egy eseménysorozat ilyen súlyos tragédiává. Kérem Önt és alpolgármesterét, Orosz Ferencet, nézzenek mélyen önmagukba, tartsanak önvizsgálatot és fogadják el a sorstól, ha netán kiderül, hogy az Önök súlyos mulasztásai idézték elő mindazt, amit a törvények betartásával és tisztességes politizálással meggyőződésem, hogy megelőzhettek volna!
    Utolsó kérdésem, ami az ügy szempontjábó nem lényegtelen: hova lett és kiknek az érdekeit szolgálja az iskola biztonsági kameráinak felvételeit rögzítő szerver eltüntetése? Olyan nincs, hogy nincs…

    kispajtás

  22. Lucifer szerint:

    Ejnye Jeniszej! Nem értetted meg, amit írtam. Olvasd el még egyszer és gondolkozz el rajta.

  23. jobbista szerint:

    A Táskáról tudott P.György is.Tőle meg DEme

  24. egyszerü pályázó szerint:

    kispajtás:csatlakozom!

  25. csepeli szerint:

    kispajtás: ha azzal vádolod TM-t, hogy nyíltan belehazudik az emberek szemébe, akkor ezt nem ártana valamivel alátámasztani! Mikor, hol, mit hazudott, és mi az igazság? No gyerünk, ki vele, ne csak a levegőbe beszélj!

  26. kispajtás szerint:

    csepeli:
    Ma már egyszer megdicsértelek, lehet, hogy érdemtelenül?

  27. Jeniszej szerint:

    Lucifer:
    Gondolkodtam rajta tanácsod szerint.
    Azt azért továbbra sem értem miért gondolod azt, hogy titokban marad a kapitány és zsugás öreg barátja között a beszélgetés témája.
    Miért nem hiszed el, amit a kapitány úr elmondott, hiszem bármelyik variációja hihető, lehet. Esetleg még azt is mondhatta neki: azért Jóska a biztonság kedvéért beszéld át az érintettekkel még egyszer.

  28. Jeniszej szerint:

    Lucifer:
    Gondolkodtál már azon, hogy milyen szar lehet a haverok közül valakit, vagy valakiket feljelenteni, – egy havernál? Te mit tennél?

  29. Jeniszej szerint:

    Lehet kártyán lakást nyerni?

  30. kispajtás szerint:

    Az attól függ, hogy milyen bort teszel az asztalra.

  31. Jeniszej szerint:

    Mi függ atoll a bortól a nyerés vagy a kártyás haverok feldobása?

  32. kispajtás szerint:

    A lazaság, a nagyarcoskodás és a “mindenki menjen az anyjap..ba, mi majd egymás között mindent elintézünk” hangulat.

  33. csepeli szerint:

    Kispajtás! Látom, sunnyogsz, bujkálsz, mellébeszélsz! Szóval elismered, hogy csak blöfföltél? Azt állítottad, hogy Tóth Mihály nyíltan belehazudott az emberek szemébe, de ezt semmivel nem tudtad alátámasztani! Kispajtás, kispajtás! Hogy tudsz ezután a tükörbe nézni?

  34. Jeniszej szerint:

    Csepeli:
    Miért nem húzol a francba innen – közölünk. Pofátlanul beledumálsz mindenbe.
    Fizet valaki neked, hogy folyamatosan itt rontod a levegőt becsületes emberek között.

  35. csepeli szerint:

    Jeniszej, ha nem tetszik, húzzál el te a francba! Senki nem fogja hiányolni a primitív hozzászólásaidat.

  36. kispajtás szerint:

    csepeli, te szerencsétlen! Imádom a jó kávét, a beszélgetést és bírom az ellenvéleményen lévők tekintetét, még egy ócska provokátorét is!

  37. kispajtás szerint:

    zed:
    Ezt kár volt belinkelned, elég satnya.

Itt lehet hozzászólni !