Tovább tart az ellenzéki belharc Csepelen

Csepel.info

Nem csitul a belviszály a csepeli ellenzéki pártok között, sőt azokon belül sem – értesült a Csepel.info. Pedig ha az elmúlt 14 év választási esélyeit nézzük “vörös Csepel” visszavételére, akkor az most van meg leginkább. Még Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke is segíti médiával és hirdetésekkel a balliberális ellenzéki szövetséget, hogy végre leszámoljon a nála sokkal népszerűbb jobboldali polgármesterrel.

Horváth Gyula, a DK korábbi elnöke nincs fent az ellenzéki pártszövetség kompenzációs listáján – derül ki a Valasztas.hu adataiból. A DK korábbi elnökét a kampány előtti utolsó pillanatokban próbálta kipenderíteni az egyéni jelöltek közül Paál Géza, a DK jelenlegi elnöke. Az ok mélyebb konfliktusra mutat: Horváth Gyulát azért akarták levenni a jelöltek közül, mert együtt szavazott Dukán Andrással, az ellenzéki polgármesterjelölttel. Ha pedig máris az a baj, hogy egy DK-s együtt szavaz egy momentumossal, mi jöhetne akkor, ha megnyernék a választást? Bár Horváth Gyula végül egyéni jelölt maradt, a kompenzációs listánál már utolérte Paál Géza bosszúja.

A Csepel.info úgy tudja, hogy az ellentétek miatt kaotikus az ellenzéki koalíció együttműködése is. Az egyes pártok csak a sajátjaiknak segítenek: így fordulhatott elő, hogy a négy, ajánlásgyűjtésben lemaradt képviselőjelöltből három is momentumos volt. És bár a közös polgármesterjelölt jól helyezkedett akkor, amikor a pozíciót osztották, a szervezőkészsége már messze nem ilyen jó. Információink szerint ugyanis most kevesebben segítik a Momentumot Csepelen, mint öt évvel ezelőtt. A már említett Paál Géza pedig ahelyett, hogy Csepelen kampányolt volna ezekben a keményebb napokban, inkább Fehérgyarmaton segített a választási munkákban.

Az ellenzéki csapat abban sem tud hiteles lenni, hogy megválasztásuk esetén elutasítanák a korrupciót. Takács Krisztiánt, aki egyéni jelöltként is indul, és második – vagyis befutó – az ellenzéki pártlistán – többek között – korrupciós bűncselekmény, hűtlen kezelés miatt ítélték el, méghozzá jogerősen. Ugyanígy egyéni jelölt lett Losonci Róbert, pedig a cégével érintett volt Takács Krisztián korrupciós ügyében. A Csepel.info úgy tudja, hogy az elmúlt hetekben csendben visszatért az MSZP-s kampánycsapatba Szenteczky János is, aki a helyi baloldal hírhedt embere, és szintén jogerősen elítélték – többek között – korrupciós bűncselekmény miatt.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !