Jogerős: Szenteczky János bűnös

Csepel.info

MSZP-szendvics: a folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelésért és aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, felbujtóként elkövetett rágalmazás miatt jogerősen elítélt Szenteczky János mellett Komjáthi Imre frissen megválasztott MSZP-s társelnök, mellette pedig a becsületsértés, magánokirat-hamisítás no meg hűtlen kezelés miatt jogerősen elítélt Takács Krisztián (fotó: Facebook)

Folytatólagosan és szándékosan elkövetett hűtlen kezelés miatt, a csepeli lakásmutyi botrányként elhíresült bűnügyben jogerősen elítélték Szenteczky Jánost, a Csevak Zrt. – a csepeli vagyonkezelő – egykori vezérigazgatóját, az MSZP korábbi csepeli elnökét – értesült a Csepel.info.

A hírt először Borbély Lénárd, Csepel polgármestere osztotta meg a közösségi oldalán. Lapunk úgy tudja, hogy – bár felfüggesztett börtönt javasolt az ügyészség -, a politikus a bűnügy óta eltelt 12 év miatt végül csak hatszázezer forintos pénzbüntetést kapott. A jogerős ítélet harmadfokon született, fellebbezési lehetőség nincs.

A csepeli lakásmutyi során rászorulók helyett kivételezett emberek, közöttük Cs. Mihály akkori rendőrkapitány kaptak titokban és törvénytelenül szociális bérlakásokat. Ezeket a lakásokat törvényesen kizárólag rászorulóknak, és kizárólag lakáspályázaton lehetett volna kiutalni. A szociális lakásokat közpénzből felújították, mielőtt a bérleti jogot átadták a kivételezetteknek. 

Ám nem csak méregdrágán dolgoztak a kivitelezők, hanem rengeteg dolgot munkavégzés nélkül számláztak le. A felújított szociális lakásokat a lakásmutyiban érintettek fél évvel a bérleti jogviszony megszerzése után a piaci ár egyharmadáért vehették meg. Megvették, majd azonnal el is adták azokat – immáron a piaci árnak megfelelő összegért. Ők így pillanatok alatt megháromszorozták a pénzüket. Az önkormányzat – és a csepeli adófizetők – minden egyes lakáson milliókat, a szociálisan rászorulók pedig még többet, a normális élet lehetőségét veszítették el.

A csepeli önkormányzat tizenkét éven keresztül mindent megtett az igazságszolgáltatásért, az MSZP korábbi vezetői pedig ezalatt mindent megtettek azért, hogy a pert a végtelenségig elhúzzák. Már a nyomozás sem indult el időben: amíg a Gyurcsány kormány le nem köszönt, semmi nem történt a feljelentés ügyében. Később előfordult, hogy különválasztották, majd ismét egybevonták a különböző bűncselekményeket, az igazságügyi szakértők munkáját szintén több alkalommal kellett megismételni, miközben a gyanúsítottak is igyekeztek lassítani a bírósági eljárást. Így történhetett, hogy tizenkét év után harmadfokon hoztak jogerős ítéletet a perben, melyben első fokon felmentették, másodfokon elítélték Szenteczky Jánost és vádlott társait.

A Csepel.info úgy tudja, hogy Szenteczky János közben felfelé bukott az MSZP-ben: amíg a bűncselekmény elkövetésekor a csepeli MSZP elnöke volt, jelenleg a párt csepeli és soroksári választókerületi elnöke, akivel Komjáthi Imre, a párt új társelnöke is szívesen fotózkodott társelnökké választásakor.

A csepeli baloldal kimeríti a büntető törvénykönyvet

A csepeli baloldali politikusoknál “népbetegség” a becsületsértés és mások gyalázása, de a büntető törvénykönyv sok más fejezetét is kimerítik. Korábban aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, felbujtóként elkövetett rágalmazás miatt ítélték el jogerősen Szenteczky Jánost.

Az MSZP-s Takács Krisztián sem marad ki a sorból (őt láthatjuk Komjáthi Imre balján), de őt a becsületsértés mellett magánokirat-hamisítás és hűtlen kezelés miatt is jogerősen elítélték. A politikus – aki most az MSZP frakció vezetője és a párt elnöke Csepelen – korábban azzal is címlapra került, hogy egyik becsületsértési pere után nem fizetett időben, és végrehajtást indítottak ellene. Bangóné Borbély Ildikóról, a csepeli MSZP korábbi vezetőjéről az derült ki, hogy egyetemi végzettséget és diplomát hamisított magának. Horváth Gyulát, a csepeli DK frakcióvezetőjét pedig szintén néhány évvel ezelőtt ítélték el folytatólagosan elkövetett rágalmazás és folytatólagosan elkövetett becsületsértés vétsége miatt.

A csepeli baloldali politikusok között emellett volt pedofil bűnöző és ügyfeleit átverő ügyvéd is. A leghírhedtebb mind közül azonban Deme Gábor: őt kettős emberölés miatt ítélték életfogytiglani börtönre. A csepeli baloldal ezt a bűncselekmény-cunamit bő egy évtized leforgása alatt érte el, és egy másik hűtlen kezelés miatt indított per tart még most is Szenteczky János ellen.

Csepel.info

14 hozzászólás “Jogerős: Szenteczky János bűnös” bejegyzésre

  1. László szerint:

    Mikortól lesz akkor olcsóbb a kenyér?

  2. Horváth János szerint:

    Úgy látom, senki se meri vállalni a felelősséget a leírtakért!

  3. Gary Ridgway szerint:

    Már megint, vagy még mindig?

  4. Nagyapó szerint:

    Nem csoda, hogy az MSZP népszerűsége pánikszerűen zuhan a nulla felé!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.ˇ

  5. László szerint:

    Azért jó időnként elővenni őket, igaz vén komcsi?

  6. Gary Ridgway szerint:

    Ők a kampányarcok! 🤣👏👍

  7. László szerint:

    Jutubon dékás videó fogad: Orbán Viktor a családjával tönkretette az országot 🤣🤣🤣

  8. Nagyapó szerint:

    „A Gyurcsány-éra az egyik legkártékonyabb volt a magyar történelemben, mind gazdasági, mind társadalmi, mind erkölcsi szempontból.”
    Drága Őszödibeszéd Ferencből pedig már nagyon elég. Réges-régen meg volt belőle az utolsó csepp, tele lett vele a hócipőm, sőt a könyökömön is kijött már fájdalmas-ezerszer.”
    (Pénzes Dávid )

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.ˇ

  9. Gary Ridgway szerint:

    Nektek sincs sok, fater! Remélem.

  10. László szerint:

    Nagyapó! Kicsit kritzálja már ezt a mostani kormányt. Mi az amit nem így kellett volna, másképp kellett volna…

  11. Nagyapó szerint:

    László! Igaza van. Van hibája a polgári kormánynak is. Az első az, hogy nincs börtönben Gyurcsány(i).

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.ˇ

  12. László szerint:

    Ennyi? Miért ment volna börtönbe? Hazáruló volt? Más világ lenne azóta? Nem lenne kire 12éve hivatkozni…

  13. Gary Ridgway szerint:

    Az öreg retek kitett magáért és benyalt, ahogy tette az élete során, minden rendszer alatt, ennyi az ember értékrendje és még ő osztja az észt? 🤣😂👏👍

  14. […] S. Miklóst, a csepeli MSZP egyik politikusát pedofília miatt börtönözték be több alkalommal. G. Gábor, aki a párt csepeli önkormányzati képviselője volt, egyik ügyfele pénzének lenyúlása miatt zárták ki az ügyvédi kamarából, de számos más botrányos ügye is volt. Az MSZP jelenlegi csepeli elnökét és frakcióvezetőjét, Takács Krisztiánt becsületsértés mellett magánokirat-hamisítás és hűtlen kezelés miatt ítélték el jogerősen. Elődje, Bangóné Borbély Ildikó egyetemi végzettséget és diplomát hazudott magának. Az ő elődje pedig Szenteczky János volt a csepeli MSZP élén, akit 2022 novemberében ítéltek el jogerősen hűtlen kezelésért a csepeli lakásmutyi botrányként elhíresült bűnügyben. […]

Itt lehet hozzászólni !