Meghálálja az ellenzék a támogatást: a polgármestert támadják a Kis-Duna-part megvédése miatt

Csepel.info

Egyre szürreálisabb a választási küzdelem Csepelen, a Fidesz-DK-MSZP-Momentum és Borbély Lénárd polgármester között. Dukán András ellenzéki polgármester-jelölt – akit Németh Szilárd hirdet a Facebookon – most attól a polgármestertől akarja “megvédeni” a csepeli Kis-Duna-partot, aki megakadályozta a parton a szállodaépítéseket.

Borbély Lénárd csepeli polgármestert és alpolgármestereit azért záratta ki a közpénzéhes rezsibiztos a Fideszből, mert nem adták át neki az önkormányzat 10-12 milliárd forint értékű ingatlanjait, és nem adták el a Kis-Duna-part jelentős részét. Németh követeléseiről, melyek egy része köztörvényes bűncselekmény, azóta egy levél is napvilágra került. Ráadásul az önkormányzat vezetői szerint a Kis-Duna-parti telkekre, amiket a rezsibiztos követelt, nem is sportkollégiumot, hanem szállodákat építenének.

Ezért volt fontos az önkormányzatnak a Kis-Duna-part megújításában a Kolonics György Szabadidőközpont és a Kis-Duna Liget kialakítása. Ezeket a fejlesztéseket Németh Szilárd és balliberális szövetségesei minden létező eszközzel próbálták megakadályozni. Ha ugyanis a partot hasznosítják, használják, sokkal nehezebb kisajátítani. Ez történt korábban az egykori Napközis Táborral, amit a Dukán Andrást támogatók adtak el lakóparknak, majd Borbély Lénárd polgármester vásárolt vissza, és épített a romok helyére új Napközis Tábort. És kik segítették a rezsibiztost, hogy a magának kiszemelt ingatlanok felújítását meggátolja? Hát persze, hogy ugyanez a balliberális ellenzék! Ezért szavazta le 2021 novemberében a Fidesz-DK-MSZP-Momentum koalíció a fejlesztések napirendre kerülését, és ezért támadják Csepel első emberét a Kis-Duna-part rendbetétele miatt.

A szabadidőközpont rendben megépült, a Kis-Duna Ligetben a mezítlábas park fejlesztése befuccsolt. Lehet, hogy nem egy véletlen hiba miatt? Az erdei iskolával egybekötött fejlesztés vezetője ma már Németh Szilárdnak dolgozik. A park termőföldes feltöltését a projektgazda “elfelejtette” bejelenteni az erdő kezelőjének. Így azt Csepel közpénzéhes ura – információink szerint – pár baráti telefon, bejelentés és személyes rábeszélés után már meg tudta torpedózni a hatóságoknál. A rezsibiztoshoz átpártolt projektgazda vádaskodását pedig most az  lap harsogja, amelyik Dukán András momentumos politikus és az ellenzék szócsöve, miközben a lapot információink szerint Németh Szilárd tartja fenn. Ahogy az ellenzék reklámkampányát is ő fizeti.

Így aztán nem meglepő, hogy a Németh Szilárd által támadott, az ő szállodaépítését meggátló fejlesztések bírálata áll Dukán András ellenzéki polgármester-jelölt támadásainak kereszttüzében, és attól akarja távol tartani a partot, aki megvédte a beépítéstől.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !